Talvisuojaus tubetuksella ja ilman!

Talvisuojaus tubetuksella ja ilman!

On tämä elämä vaan ihmeellistä! Kuvattiin puutarhavideota ja tehtiin pihatöitä tänään – jouluviikolla!

Suojasin talvenarkoja kärhöjä, ruusu- ja viiniköynnöksiä BiolanPuutarhan Talvisuojalla. Talvisuoja suojaa kasvin versoja sekä pakkaselta, tuulelta että kuivattavalta kevätauringolta. Talvisuojaa levitetään kasvien juurelle noin 20 cm:n paksuisesti, kun maanpinta on jäätynyt. Jos on erittäin kylmänarkoja kasveja suojattavana, voi Talvisuojan päälle laittaa vielä muovin, jolloin suoja taatusti pysyy kuivana.

Biolan Puutarhan Talvisuoja on vettä hylkiväksi käsiteltyä turvetta. Talvisuoja ei sisällä kalkkia eikä lannoitetta.

Meillä näitä suojattavia riittää. Laskeskelin, että meillä on reilut parikymmentä kärhöä, ruusuköynnöstä ja viiniä yhteensä. Suojasin myös kasvimaan talvivalkosipulit ja mustikkapensaat. Mikki oli tietysti hommissa mukana – ainakin henkisenä tukena.

Laitoin talvisuojan päälle vielä havut, joten eiköhän nyt kasvit selviä talvesta.

Pusutunnelin köynnökset saivat myös osansa.

Samoin talvivalkosipulit lavakaulusmaalla.

Välillä mies haki varastosta lisää Talvisuoja-säkkejä ja homma jatkui…

Mikki valvoi tarkkana tekemisen laatua.

Ei tämä joulun aika niin paha olekaan, kun pääsee pihahommiin. Ja huomenna on talvipäivänseisaus ja valon määrä alkaa lisääntyä. Jes! Oletko sinä suojannut kasvisi?

14 thoughts on “Talvisuojaus tubetuksella ja ilman!

 1. Hienosti suojaatte 🙂 MInä laitan vain styroxisia lämpölaatikoita ja niiden kansia arimmille. Paitsi sitten puille tulee tiipiit. Ne tekevät pihan hirveän näköiseksi. Nuo turvekasat eivät 🙂

 2. Keväällä istutetuille isoille tuijille tukitelineet, joiden päälle lasketaan suojat helmikuussa.

 3. Tosiaan ovat kummallisia nämä säät, mutta pääsehän puutarhahommiin vielä, joten mikäs sen hauskempaa. Minä en jaksa kasvejani suojata. Ihmeen hyvin ovat silti pärjäilleet. Toisaalta mitään kovin arkoja kasveja en kasvattelekaan.

 4. Itse en ole vielä suojaillut kasveja, kun on ollut niin leutoa, vaikka eihän sitä tosin tiedä tuleeko pakkasia ollenkaan, ainakaan ennen juhannusta:)
  Olen aikaisempina talvina käyttänyt talvisuojaturvetta suojaamiseen niin kärhöille, viiniköynnökselle, kiinanlaikkuköynnökselle että kukkasipuleiden suojana. Erityisesti talvisuojaturve on ollut kätevää, kun peittää turpeen jollain muovilla. Se estää turpeen kastumisen, ja tällöin varsinkin talvimärkyydelle arat kasvit esim. jotkut kukkasipulit kestävät märemmänkin talven.
  Keväällä turpeen pois kerääminen käsin on hieman hankalaa, joten keksin viime keväänä imuroida siitä kevyen ja kuivan turpeen pois lehtipuhaltimen imu-toiminnolla, kun tämän tekee tarpeeksi ajoissa (ennen kevätsateita) saa turpeen kerättyä takaisin pussiin ja käytettyä uudestaan(ainakin parina seuraavana talvena). Maata vasten olleen ja kostuneen turpeen olen sekoittanut pintamaahan.
  Hyvää jouluviikkoa sinulle sekä hyvää talvehtimista kasveillesi.

 5. What a beautiful companion. It is all very interesting. It doesn't really get cold enough to grow tulips or bulbs here, but they sure are pretty. Merry Christmas xoxo Su

 6. Miä suojasin myös ruusuja ja kärhöjä sekä magnolian Biolanin talvisuojaturpeella. Magnolian selviytyminen ekasta talvesta vähän jänskättää, kun on kovin arka lajike (Magnolia Stellata). Myös kärhöillä edessä eka talvi, mutta ne yritin istuttaa syvään muutenkin. Saas nähdä, miten käy.

  Hyvää joulunaikaa teille!

 7. Kyllä puutarhan kelpaa 🙂
  Ja pupujakin on syntynyt tiuhaan.
  Hyvää joulunaikaa sinne!

 8. Olen hankkinut havuja kasvien suojaksi. Tänään oli aamulla edelleen +7 , joten itse hommat on vielä tekemättä. Useimmiten varsinainen talvi saapuu tänne meillepäin vasta tammikuussa.

 9. Oi teitä ahkeruuksia ja Mikkikin siellä höyryää iloisena mukana. Tunnelmallista joulua <3

 10. On kyllä aika jees, kun voi tehdä joulukuussa muita pihahommia, kuin lumitöitä 🙂 🙂

 11. Kivoja puutarhuri-kuvia. Mikki on ihastuttava aina <3. Hyvää joulua!

 12. Täällä ei talvisuojausta ole vielä voinut tehdä, liian lämmintä ja märkää. Hyvää joulumieltä ja iloa ensi vuodelle!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: