Ihana kesä! – Sweet summer!

Täällä kaakossa paistaa aurinko siniseltä taivaalta. Ah ja voih! Vaikka lunta on maassa, on meikäläisen ajatukset vahvasti keväässä ja tulevassa kesässä. Toivottavasti tammikuun alun kovat pakkaset eivät tehneet kovasti tuhojaan puutarhassa. Istutimme sinne syksyllä kaikkea uutta kivaa. No, onneksi arimmat kasvit talvehtivat autotallissa. Niin ja toisekseen ehdin suojata ihan arimpia köynnöksiä Biolanin Talvisuojalla. Nyt joutui Talvisuoja oikein tositestiin!

 :

 :

Jokohan tuo etupihan kaariportti ensi kesänä täyttyy kärhöistä ja Lavinia-köynnösruususta?

 :

Ja entäs Pusutunneli? Joko saa köynnöskaton ylleen?

 :

Kasvarissa aion myllätä sisustuksen ihan uusiksi! Pää on jo pullollaan ideoita! Eikös Mikkikin ymmärrä hyvin kukkien päälle? Mamiinsa tullut!

 :

Alkaisikohan viimein kasvimaan portin toisenkin puolen Flammentanz-köynnösruusu kasvaa? Toivossa on hyvä elää!

 :

Jep! Polut ovat toistaikseksi meidän puutarhassa rakennetut ja ensi kesänä keskityn pienempiin ja kevyempiin kuvioihin. Puutarhamme olisi mielestäni jo aikalailla valmis vastaanottamaan ryhmiä vierailuille. Vinkatkaa tutuillenne, esim. Martoille, että meille voivat ryhmät tulla puutarhavierailuille, kun ajasta sovitaan. Täältä löytyy lisätietoa. 

49 thoughts on “Ihana kesä! – Sweet summer!

 1. Oi, oi. Ihana seurata, kuinka kaikki köynnökset valtaavat portit ja tunnelit ja kukat nousevat tänä kesänä siellä.

 2. Oi, teillä löytyy tulevaan kesään niin paljon kaunista odoteltavaa. Kaariportti ja ruusut. Sellaisia oli kiiltokuvissa joskus. Ja sinun puutarhassasi on sellainen. Ja pusutunnelikin – voi mainio!
  Hyvää keväänodotusta! Ja mukavaa loppuviikkoa!

 3. Pakkasen tuhoja pelkään täälläkin. Viime kesänä istutimme paljon uutta, lunta pakkasten aikaan ei ollut, joten riskit ovat suuret.

 4. I love your garden Kukkai. I can easily get myself lost in the beauty and fragrance of every blooms. So enchanting, so mesmerizing. And your adorable doggie loves it too.
  Wishing you a wonderful week.

  Hugs.
  Aida

 5. Täytyykin mainita ihanasta puutarhastasi neulepiirissä, jossa on myös paikallisia marttoja.Ehkä voisit tehdä "esitteen" jossa on yhteystietosi ja muut tarpeelliset teidot ja vaikkapa pari kaunista kuvaa?

 6. Suojaatteko tuon puutarhaportissa kasvavan Flammentanzin jotenkin talvisin? Minulla on tähän saakka ollut sellainen käsitys, että se menestyy lähinnä lämpimällä seinustalla.

 7. Näin kaunista puutarhaa en ole ikinä nähnyt. Olen eka kertaa sun blogissa ja olisin liittynyt jäseneksi, mutta en osannut. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

 8. Ihani kuvia, niitä on mukava katsella kun ulkona kelit vaihtelee, sataa, tuulee tai jotain muuta.

 9. Upeita kuvia on kiva karsella, kun pihalla on lunta ja tuiskua ☺
  Mukavaa viikonloppua Sinulle Satu ♥

 10. Kauniita kuvia. Mikki näyttää ymmärtävän kukkaiskieltä. Minäkin jännitän miten kasvit selviytyvät meneillään olevasta talvesta. Paukkupakkasilla meillä oli lunta vain nimeksi ja nyt lumet ovat sitten sulaneet lähes kokonaan. Sahaavat kelit ovat kasveille niitä pahimpia mahdollisia.

 11. Epäilen myös, että tammikuun alun pakkaset ja vähäinen lumi ovat vaarallinen yhdistelmä. Kaakosta minä olen myös.

  Puutarhasi monet käytävät ovat varmasti suuren työn tulos.

 12. Itse pelkään vähän samaa että kuinka mun onnettomalle puutarhalle on käynyt kun luntakin on aika vähäsen. Lumivaippa antaisi kuitenkin jonkinmoisen suojan kasveille.

 13. Kyllä, niin paljon olisi toiveita tulevalle kasvukaudelle. Pahaa pelkään, ettei tällaisen talven jälkeen ole odotettavissa kärhöjen ja ruusujen suurta kasvupyrähdystä. Onneksi me emme kuitenkaan lannistu <3

 14. Ihania kesäkuvia – varsinkin tuo Mikin tuoksuttelukuva – näin lumen luonnin keskelle. Aurinko paistoi meilläkin tänään mutta muuten on varsin talvista ja kaunista. Mukavaa viikonloppua!

 15. Oi ihanuus tuota teitä pihaa ja puutarhaa ❤️ Joko olet parantunut flunssasta?Mukavaa viikonloppua ❤️

 16. Kyllä näistäkin hienoista kesäkuvista käy ilmi, että olet saanut puutarhastasi tosi upean rehevän ja kukkaisan, myös poluista tykkään.

 17. Kyllä kova työ on palkinnut,sillä niin rehevää ja kaunista. Kyllä tuota puutarhaa kelpaa esitellä. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

 18. Ihania kesäkuvia 🙂 Oletko mainostanut puutarhaasi FB:n puutarhamatkailu-ryhmässä ?

 19. Kiitos, Riina. Toivotaan, ettei pakkanen ole tehnyt pahasti tuhojaan.

 20. Tuo ns. esite on Avoimien puutarhoja sivuilla, jonne on linkki.

 21. Havuilla suojaan ja tänä vuonna laitettiin Biolanin Talvisuojaa. On tuo tuossa kasvanut jo monta vuotta.

 22. Kiitos! Lukijaksi liitytään tuolta oikealta klikkaamalla liity Google-lukijaraatiin.

 23. Jep, köynnökset kasvavat tunneliin samaan tahtiin kuin teinit meillä…

 24. Joo, oli noissa käytävissä hommaa, mutta nyt ne on tehty!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: