Hei, me kylvetään!

Hei, me kylvetään!

Jep, kylvöt on nyt kunnolla aloitettu tässäkin talossa. Onneksi on blogiyhteistyönä kunnon multaa ja välineet! Homma helpottuu kummasti.

Multa-asioissa vannon Biolanin nimeen, kuten ehkä muistatte. Kun Biolanin Kylvö- ja taimimulta pääsi loppumaan, huomasin laadun eron käyttäessäni ns. marketin halpismultaa. Biolan on Biolan. Ei pölise, kastellessa siemenet eivät huku, multa kestää kosteana kauemmin kuin höttömullat. Biolanin multa sisältää mykorritsaa ja Gliocladium-hyötymikrobeja, jotka edistävät taimettumista ja juurtumista.

Käytin kylvöissäni  Tarha-Tuotteen altakastelumattoja, Jiffy-kasvihuoneita turvepelletteineen, Sperliln ja Suttons-Siemen Special -sarjan siemeniä. Näihin tuotteisiin pääset tutustumaan lähemmin Puutarhasi elämään -sivustolla. Jiffy-7 Greenhouse 70 on ihan huippu! 70 pelletin altakastelumatolla varustettu pienoiskasvihuone. Ilmanvaihtoaukollinen kansi antaa tasaiset olosuhteet ja hyvän kasvun. Pelleteillä istutushommat käyvät näpsästi, nopsasti ja siististi.

Jiffy-kasvihuoneita on eri kokoina ja turvepellettejä saa hankittu erikseenkin, jos omistaa jo ennestään kasvihuoneen. Altakastelumatto takaa tasaisen kosteuden kylvöille. 

Yllä pelletit kasteltuina ja turvonneina. Pelletin verkkoa raotetaan päältä auki ja sisään istutetaan muutama siemen. Kun siemenet ovat itäneet, katkaistaan heikommat taimet ja vahvin jätetään kasvamaan. Alla Jiffy-kasvihuoneen käyttöohje.

Ja mitäs sitten kylvin? Tomaatteja monta eri laatua, munakoisoa, basilikaa, chiliä, paprikaa, samettikukkia..

Ja niin täyttyivät tänäkin keväänä ikkunalaudat… Huoks.

Mutta voi sitä riemua kesällä, kun omat siemenistä kasvatetut orvokit ja samettikukat kukkivat. Elokuussa saat nauttia oman maan satoa, jonka olet omin pikkukätösin kasvattanut siemenistä. Jes!

40 thoughts on “Hei, me kylvetään!

 1. Sama projekti ois edessä tässä tämän viikon aikana myös täällä. En edes tiedä mitä aion laittaa maahan asti, mutta vaihtoehtoja pitää kuitenkin olla 😉

 2. Mikä taimitehdas! Vie tosiaan ärsyttävästi tilaa, mutta onhan se ihanaa, kun pääset istuttamaan itse kasvatetut taimet kukkapenkkeihin ja kasvimaalle!

 3. No niin, varma kevään merkki on siun kylvöt. :)) Mukava taas seurata taimien kasvua ja kukistusta

 4. Kylväminen, kouliminen ja taimien vaaliminen on melkein parasta kesän odotusta 🙂 Eikä yhtään haittaa, ainakaan minua, että kaikki paikat on taimipotteja täynnä.

 5. We have not even began to think of what to plant, Its still cold here.
  love
  tweedles

 6. Kyllä nämä kylvämishommat ovat mukavia hommia kesää odotellessa. Tosi paljon sinulla on tarvikkeita ja siemeniä, eli hyvä sato on odotettavissa.

 7. Siellähän on jo vaikka mitä tulossa kesää varten! Näiden kuvien katseleminen alkaa syyhyttää multasormia 🙂

 8. Omat taimet ovat parasta, ja se että valikoimaa on enemmän siemenliikkeiden ihanissa pussukoissa kuin taimikauppojen tiskissä! Toki taimetustilaa pitäisi olla moninkertainen määrä ja se raakaa ikävästi sitä valokoimaa mitä vielä haluaisi kasvattaa, ja haluhan on loputon!

 9. Ai mitä kaikkea ihanuuksia oletkaan hankkinut!
  Minulla odottaa valmiina multa, siemenet, ruukut ym. tykötarpeet, -inspiraatio vain puuttuu vielä…☺☺

 10. Kevät on varmastikin puutarhurin parasta aikaa. 🙂 Tulit muuten eilen mieleeni, kun ajelin Lappeenrannan ohi (ettekös te Lappeenrannassa asuneet?). 🙂

 11. Taitaa tuo biolanin mykoritsa-multa olla aivan uusinta uutta. Itse ostin biolanin kylvömultaa pari viikkoa sitten lähimarketista ja se oli sitä vanhempaa mallia.

 12. Mielenkiinoista lukea miten paljon kylvöshommiin
  on tarjolla erilaisia apuja, pellettejä, minikasvihuoneita,
  kaikkea. Itsekin vannon Biolanin mullan nimeen, parempaa multaa
  ei olekaan.
  Aurinkoista pääsiäisen odotusta <3

 13. Kaikkea ihanaa olet tekemässä. Kevät on mahtavaa seurata, kun kaikki herää.

 14. Nuo puuhat minunkin pitää tehdä:) Kokeilen myös ensi kertaa tuota biolanin multaa.

 15. Hienolta näyttää ensi kesän kasvatussuunnitelmasi. Toivottavasti saat noista kasveista runsaan kukinnan ja hyvän sadon:)

 16. Kylvöhommat saa mielen piristymään ja ajatukset kohti tulevaa kesää ja sitten jääkin innolla odottamaan kasvien kasvua 🙂

 17. Voih, mulla kaikki puutarhahommat on niin hakusessa.. vielä nautitaan talven riemuista ja rairuohosta! ;D Mutta ilolla seuraan viherpeukaoita, vielä joskus minäkin.. 🙂
  Iloista viikonloppua!

 18. Kyllä minä vapun tienoilla yleensä hermostun noihin taimipotteihin..

 19. It's cold here as well. I grow plants for the next summer.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: