Kukkia, kukkia ja bloggaritapaaminen – Our Midsummer garden

Kukkia, kukkia ja bloggaritapaaminen – Our Midsummer garden

Heips! Jokos olet miettinyt, pääsetkö tulemaan lauantaina 16.7. puutarhahörhöjen bloggaritapaamiseen tänne Lappeenrantaan? Sinun ei tarvitse olla juuri puutarhabloggari, riitttää kiinnostus puutarhaan, sillä ohjelma on puutarhapainotteinen.

Ajattelin, että aloiteltaisiin meillä kymmenen maissa, jatkettaisiin puoliltapäivin Tirilän puutarhaan (taimisto) ja iltapäivällä tutustuttaisiin Hannen Kivipajulaan, tanskalaistyyppiseen kivipuutarhaan. Kivipajulassa on paljon pajutöitä ja ei lainkaan nurmikkoa. Hannen puutarha oli mukana Suomen kaunein piha -ohjelman finaalissa. Miltäs ohjelma kuulostaa? Jos olet tulossa, lähetä minulle sähköpostia [email protected]

Muutama mahtava bloggari on jo ilmoittautunut ja innolla odotan tapaamista! Tervetuloa lämpimästi! Vihdoin kukat ovat alkaneet aueta. On sitä odotettukin. Tänään saatiin sadetta ja se tuli taas tarpeeseen. Eilen jo kaikki kasvit nuokkuivat kastelusta huolimatta.

Aukkopaikkoja kukkapenkeissä talven jäljiltä kuitenkin riittää. Tuli taas käytyä taimikaupoilla. Alla istutusvideo, jolta näet, mitä tuli hamstrattua.

Itäpolulla olen saanut tehdä paikkausistutuksia oikein urakalla..

Mutta vaikka kaikenlaista kukkii, meinaa epätoivo välillä iskeä. Tänä vuonna puutarhassa on ollut enemmän tuholaisia kuin koskaan. Kirvoja yms. En tiedä, mikä syyshohdekukalle tuli. Puolet siitä luhistui yhdessä yössä kasaan. Ensin luulin Mikkiä syylliseksi, mutta sitten näin siinä vihreän pitkän madon. Polun toisella puolen liljat ruskistuivat ja nuput menivät kasaan. Mitä ihmettä? Koskaan ennen liljoille ei ole käynyt mitään.

Ja noihin ötökkätappioihin päälle kaikki talvimenetykset. Melkein voisi jo luovuttaa!

Tänään etupihalla on jo paljon värikkäämpää kuin tässä yllä pari päivää sitten otetussa kuvassa.

Tänään saatiin satoa kasvimaalta. Salaattia, perunaa ja sipulia. Tästä se satokausi alkaa. Tällainen viikon aloitus täällä. Mites siellä? Mukavaa viikkoa!

22 thoughts on “Kukkia, kukkia ja bloggaritapaaminen – Our Midsummer garden

 1. Ilmoittautumiset jäävät aina viime tippaan, mutta sähköpostia laitettu 🙂 Eli tulossa ollaan ja ihana nähdä puutarhasi ihan livenä 🙂

 2. Voi miten ikäviä nuo tuholaisongelmat. Toivottavasti tilanne tasaantuu.
  Olisi tosi kiva päästä tapaamaan sinua ja muita bloggaajia, mutta valitettavasti en tuolloin pääse. Viettäkää oikein nautinnollinen päivä!

 3. Periaatteessa voisikin olla mahdollista, että pääsisin tulemaan, mutta kuinka viimetippaan voi jättää ilmottautumisen ( 2 pvää ennen???)
  Mielelläni tulisin 🙂

 4. Hienoa kukintaa ja kiva video. Minulla ei ole (ainakaan vielä, onneksi) paljoa näkynyt tuholaisia kasveissa muutamia kirvoja ja etanoita lukuun ottamatta. Toivottavasti sinulta tuholaiset häppäisisivät:)

 5. Niin kaunista on, ettei tuholaisten tekosia huomaa ainakaan kuvista. Ne on tosi ärsyttäviä. Rupesin tänään katsomaan, että onpas kumman tummat nuput nauhuksissa ja hui kauheeta, ne oli ihan mustana kirvoista. Voi kökkö!
  Aukko paikkoja on hirveesti, mutta en ole raaskinut ostaa juurikaan mitään. Täytyy jakaa olemassa olevista vaikka syksymmällä. Rikkikset vaan valtaa hulluna alaa, kun on tilaa.
  Mehän ei luovuteta ötököiden eikä talven tuhojen takia!

 6. Voi, olisimpa lähempänä, pääsisi näkenmään livenä niin Mikin kuin kukatkin.

 7. Kauniilta näyttää. Tuttuja ovat talven tuhot, mutta tuollaisia ötökkätuhoja täällä ei ole ollut. – Ihanaa kun järjestät bloggaritapaamisen. Tulisin todella mielelläni, mutta meille tulee tuona päivänä bussilastillinen ylivieskalaisia tutustumaan pihaamme. Mutta ensi kesänä tulen sitten Pohjois-Karjalan puutarhayhdistyksen kanssa. Mukavia kesäpäiviä!

 8. Tuholaisongelmat ovat ikäviä. Ohjelma kuulostaa vallan mukavalta.

 9. Oi että, harmittelen tätä välimatkaa ja huonoa kuntoani, olisin mielelläni tullut, mutta tyydyn ihanilemaan puutarhaasi näin ruudulta.

 10. Jos ei mitään yllättävää tapahdu, niin suunnitelmissa on tulla mukaan:)

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: