Autonpesua ja kukkia – Carwash with G-Force and flowers

Autonpesua ja kukkia – Carwash with G-Force and flowers

Hellurei sateisesta kaakosta! Sää ei todellakaan helli meitä täällä kaakossa. Jo kolmantena päivänä vettä tulee taivaan täydeltä. Alkaa jo ottaa ns. pattiin… – vallankin, kun puutarhan kukkein aika on meneillään. Viikkoani on ilahduttanut uusi blogiyhteistyö G-Force Tools:n kanssa. Sain testattavaksi painepesurin. Painepesuri tulikin tarpeeseen, sillä ennestään meillä ei sellaista ole. Painepesuri kuuluu One for all 36V-akkutuotesarjaan. Ko. sarjaan kuuluu kuusi erilaista pihakonetta, joihin kaikkiin käy sama 36 voltin tehokas akku.

Akkutuotteet ovat käteviä käyttää, sillä johto ei häiritse liikkumista. Myöskään päästöjä ei synny.

Painepesuri on kätevä varastoida, sillä musta koneosa menee varastoidessa keltaisen säiliöosan sisään.

Irrotettavaan vesisäiliöön on kätevää napata mökillä vaikka järvestä vettä. Luonnonvettä voi hyvin käyttää pesurissa. Ainoastaan suolainen merivesi ei käy. Pesuaineen voi lisätä suoraan veteen. Huomaathan ulkona pestessäsi käyttää ympäristöystävällisiä pesuaineita. Alla pikkuvideo painepesurin testaamisesta autonpesuun. Mikki toimi testauksen virallisena valvojana. Kuinkas muuten? ;O) Puhdas auto tuli nopeasti ja pienellä vaivalla. Aiomme testailla pesuria myös mattojen, terassin ja talon seinien pesuun.

Ja sitten niihin kukkiin.. Ihan sydäntä särkee nämä kelit. On puutarhamme kukkein aika. Se h-hetki, jota olen vuoden odottanut ja vettä tulee päivätolkulla taivaan täydeltä. Olen yrittänyt ottaa sateista hyödyn irti. Kahtena päivänä olen kaatosateessa jakanut ajuruohoja ja pikkusydämiä istutusten aukkopaikkoihin. Muokkasin myös uusinta istutusaluetta vähän uuteen järjestykseen.

Olen tänä kesänä täysin ihastunut ajuruohoon. Minusta ajuruohot tuoksuvat kivoilta ja näyttävät mukavilta, liloilta pallukoilta kukkiessaan istutusten reunamilla. Ajuruohoa on myös erittäin helppoa lisätä jakamalla.

Tuota oikealla omenapuun alla olevaa aluetta möyrin uusiksi kaatosateella. Tuli siihen jokin tolkku.

Mieleeni jytkähti tuolla sateessa mönkiessä, että jossain vaiheessa teen istutuksen, jossa keltianen tarha-alpi ja lila vuohenkello ovat rinnakkain. Ovat suht samankorkuisia ja kukkivat samoihin aikoihin. Voisi olla aika hyvä yhdistelmä. Sen vielä toteutan. Ehkä jo tänä syksynä. Yllä näet molemmat kasvit kukassa.

Näissä ekoissa kukkakuvissa Mikkiä ei näy. Eikö puutukin jotain oleellista?

Mutta ei hätää! Tässä Mikki vilistää kuin tuulispää kuviin! Tuli isin kanssa lenkiltä.

Voi että, minä rakastan tuota mussukkaa! Joo, miestä myös.. ;O)

Yllä olevasta kuvasta näkyy sateen vaikutus. Kultahelokit ovat ihan supussa, eivät heleinä aurinkoina.

Syksyn projekteihin kuuluu myös ulko-ovemme oikealla puolella olevan istutusalueen uusiminen. En ole siihen ollenkaan tyytyväinen. Kun siperianunikot ovat alkukesällä kukkineet, jää kukkapenkkiin ammottava, kukaton aukko. Ei hyvä. Levitän kultahelokkia myös tuohon oikealle.

Ukonkellojen kukinta tässä etupihalla on jo ohi. Valkoinen väri on niissä dominoiva, sillä sininen on lähes kadonnut. Mikki on kuvassa ihan märkä ja vähän on kuraakin otsassa.

Tämmöistä täällä. Sadetta on muuten lisää luvassa säätiedotusten mukaan. Huoks. Kivaa viikkoa!

31 thoughts on “Autonpesua ja kukkia – Carwash with G-Force and flowers

 1. Painepesuri on kyllä ehdoton. Itse pesen matot hetekan päällä ja isäntä huolehtii autonpesusta. Kätevä vempele. Täälläkin sataa jo kolmatta päivää, eikä loppua näy. Huoh!

 2. Ikävää tuo rankka sade tosiaan, kun on parhain kukinta-aika. Nuo kultahelokit ovat kyllä upean aurinkoisia, vaikka sitten kukat suppuisinakin;)

 3. Ei säät oikein helli!Kätevännäköinen tuo pesuri.Minä pesisin mattoja ja maalaisin jos ei koko ajan sada.

 4. Hyvin näyttää pesuri toimivan. Hauska kuva Mikistä tuo menokuva 🙂
  Kelit kyllä saisivat tulla kesäisemmiksi.
  Ihanaa keskiviikkoa kuitenkin!

 5. Vähän viileitä ja kosteita kelejä pitää täälläkin. Sais jo lämmetä.

 6. Hyvin näytti painepesuri toimivan. Ja kun on akkukäyttöinen niin tosiaan ei ole johto tiellä. Vai viitsit sä siellä kaatosateessakin puutarhassa touhuta :). Meillä täällä varsinais-suomessa ei ole paljoa sadellut. Yhtenä yönä tuli 12mm! Päivisin on sit ollut aika tuulinen ilma mut eipä se haittaa.

 7. Näppärän olonen pesuri.
  Kyllä on kurjaa nämä sateet! Pionit mätänee kohta eikä muutkaan kukat tykkää. Liika on liika, nyt alkais riittää.

 8. Painepesuri on monessa asiassa ihan ehdoton. Autoa emme sillä tosin pese. Täällä meillä on tänään ollut sateeton päivä, mutta huomiseksi sitä on taas luvassa.
  Meillä on meneillään terassin pilarien asennunnus ja huominen sade kyllä taas keskeyttää työmaan pahasti.

 9. Jos se sade edes tulisi hissukseen, mutta kaatosade runnoo kasvit pitkin pituuttaan. Monet kasvit eivät tulematta selviä.
  Taidanpa toteuttaa ideasi vuohenkellon ja tarha-alpin rinnakkaiselosta. Vuohenkello jo yhdessä sivupenkissä on, joten muutama tarha-alpi vaan sekaan. Ruotsi-tunnelma on siellä valmis.

 10. Painepesuri on aivan pistämätön värkki. Oon nähäny useen tarha-alapin kukkivan jalopähkämön viäres, sama färiyhyristelmä.
  Saretta on pitäny tääläki. En nii ahkera oo, että satees istuttaasin, mutta joka välis kyllä. Se hyvä puali, ettei tartte kastelusta hualehtia.

 11. Meillä taas on tuullut monta päivää niin hurjasti, että hyvä, kun tukka on vielä päässä. Kasvit vaatii tuentaa, kun tuuli riepottelee niitä, miten sattuu. Kaunista kukintaa teillä, ja Mikki aina yhtä ihanan mussukka!

 12. Meillä ei ihan koko aikaa ole satanut, eilen ei ollenkaan, tuuli aika raikkaasti ei kovaa kuitenkaan! Tytär otti mamman tuulettumaan mennessään mansikkapellolle poimimaan, mansikkapaikka on ison järven rannassa, tuuli melkoisesti oli niiiin kylmä, taivaalla seilasi raskaat pilvet. Kinttuvaivaisena en kyykkinyt, mutta näin kuitenkin ahkeria ihmisiä suut punaisina! Nyt on taas tällaisen kesän vuoro, varmaan elokuulla paistaa taas aurinko.

  Olet kyllä niin ihailtavan ahkera kun sateessa touhuat, vaikka on siinä puolensakin, siirrettyjä taimia ei tarvi sitten kastella, kun vettä ripsuu ylhäältäpäin koko ajan!

  Tuo painepesuri näyttää tehokkaalta 😀

  Mikki on niin ihana!

 13. Joo, näytti tänä aamuna jo kirkkaammalta, mutta nyt taas sataa..

 14. Joo, kultahelokit ovat kuin aurinkoja. Harmi, että osa kukoistuksesta jää nyt piiloon.

 15. Meillä mies ehti juuri maalata portin ennen näitä sateita.

 16. Kiitos samoin, Outi! Jep, Mikillä on aina vauhti päällä, jollei ole liian kuuma.

 17. Kaatosade on hyvä keli jakaa ja istuttaa. Tulen hulluksi, jos olen päivätolkulla sisällä. Pakko päästä ulos ja puutarhaan, vaikka sataisi mitä taivaalta.

 18. Meillä mätäni liljojen nuput. Osa ehti jo aueta ja kukkii sateessa.

 19. Mulla loppui jo tukiraudat kesken ja niitä on kymmeniä. Nyt on tikut jo apuina.

 20. No, ei tarvitse kastella varmaan viikkoon näitten sateitten jälkeen.

 21. Onneksi täällä ei tuule. Tosin se kyllä vähän kuivattaisi. Joo, Mikki on ihana!

 22. Pakko päästä ulos vaikka sateeseen. Eipä ole mikään jakotaimi tai istutus lurpahtanut kuivuuteen!

 23. Terveisiä vaan täältä Keski-Suomen kaatosateesta. Kaikki projektit mökillä odottavat sateen loppumista. Onneksi voin sentään ihailla kauniin puutarhasi kuvia. Se näyttää runsaalta ja värikkäältä myös sateella.

 24. Ei tosiaan ole keleissä kehumista. Plääh. Ja vaikka olenkin edelleen töissä, niin kyllä se mieli silti paljon korkeammalla on, kun ikkunasta katsottuna edes näyttää kesältä, eikä samalta kuin syys-loka-ja marraskuussa. (Meidän toimisto on sen verran korkealla, ettei näy kuin pala harmaata taivasta, tuulessa heiluvia puiden latvoja ja taipuvia lipputankoja, jotka tosiaan kaikki näyttää nyt ihan samalta kuin syksyllä).

  Painepesuri on täälläkin ihan ehdoton vehje. tällä viikolla otti ja päätti lakata toimimasta ja siitäkös kokopaniikki miehelle syntyi, kun JUST silloin olis pitänyt kaikki viis autoa pestä :). (Joudun kyllä häntä usein toppuuttelemaan, ettei ihan kaikkeen sentään pidä painepesuria sillä suurimmalla mahdollisella teholla käyttää tai ei jää talon seinälaudoista tai puuterassista jäljelle muuta kuin tikkuja..)

  Pidetään peukkuja parempien kelien puolesta!

 25. Kätevä laite!

  Seinien pesussa kannattaa olla varovainen. Käräjillä oli jokin aika sitten kosteusvahinkojuttu. Siinä innokas appi oli pessyt seiniä painepesurilla niin suurella voimalla, että villat olivat kastuneet, ja seiniin tuli isot vauriot.

 26. Kätevästi puhdasta. 🙂
  Vettä ilmassa kaiken aikaa myös täällä. 🙁

 27. Olen itsekin miettinyt painepesurin hankintaa. Kuten sanot, kun nämä sääolosuhteet on mitä on. Voisi sllä myös sitten matotkin pestä.

 28. Ei voi kuin ihailla tuota teidän pihan kukkaloistoa! Eikös olekin rentouttavaa puuhaa tuo auton pesu? Itsekin tykkään lämpimillä säillä pestä auton itse pihassa. Tien päällä reissatessa ja kylmillä säillä käytän kyllä suosiolla autopesulan palveluita.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: