Hunajata, hunajata, hunajata sulle…!

Hunajata, hunajata, hunajata sulle…!

Hellurei! Hunajaruusu, jonka kuuman vinkin seurauksena kesällä hankin, on puhjennut kukkaan. Oujee!

Tänään sekin on todistettu, että meikäläisellä on lääkitys kohdillaan. ;O) Siis selkärankareumaan. Näin lääkäri kertoi. Paikallispistoksilla hoidellaan tulehduksia lisää, kun tarvitsee.

Tänään hoidettiin. Akillesjänteen ja kantaluun välinen limapussi oli tulehtunut. Sinne runtattiin kunnon annos kortisonia. Tämä ilta ja huominen on lepuutettava nilkkaa. Täytyy sanoa, ettei jalalla nyt tee mieli astua. Nilkkakin tuntuu aika pökkelöltä. Jospa se tästä? Ainakin parin viikon takaiset pistokset lonkkaan ja polveen ovat auttaneet. Ylläolevassa kuvassa Mikki ihmettelee maailman menoa. Etualalla on siemenistä kasvattamani samettikukat ja tsinniat.

Nämä kuvat ovat lauantai-illan kuvasaldoa. Mikki oli silloin hyvin suotuisalla kuvaustuulella ja poseerasi mielellään. Aina niin ei ole, vaan malli häipyy joskus omille teilleen.

Mikki ihmettelee Länsipolulla…

Lompsii vakiopaikalleen portille. Vahtii portin ali ohikulkijoita ;O)

Täytyy sanoa, että olen ihastunut tuohon köynnösportin lumikärhöön. On kasvanut huikealla vauhdilla ja kukkii runsaasti ja pitkään. Toivottavasti selviää talvesta.

Itäpolulla Mikki ei pääse mirrinmintun ohi nuuskuttamatta sitä. Mikinminttu.

Kasvimaan portin Flammentanz-köynnösruusu ei kukkinut tänä kesänä lainkaan. Viime kesänä sitäkin runsaammin. Ehkä taas ensi kesänä.. Kasvimaalta on korjattu perunaa, sipulia, tilliä, salaattia, herneitä, yrttejä, papuja. Heinähäkkien kasvusäkeistä kesäkurpitsaa, spagettikurpitsaa, kurkkua. Kasvarista minttua, kurkkua, chiliä ja tomaattia. Satoa omiksi tarpeiksi. Täällä kaakossa paistaa aurinko ja kaiketi pitäisi olla mukava sää koko viikon. Aurinkoista viikkoa!

26 thoughts on “Hunajata, hunajata, hunajata sulle…!

 1. Olipa ihania Mikki puutarhassa-kuvia! Varsinkin nuo kolme ekaa 🙂
  Ihana ruusu!

 2. Ahaa, Mikkikin pitää mirrinmintun tuoksusta, tämäpä jännittävää. Mikähän siinä on. Musti ei välitä, mutta Ransu käy nuuskuttamassa puskaa päivittäin ja saa sitten hepulit.
  Hyvä, jos lääkitys tepsii!

 3. Aurinkoista syysviikkoa. Hieno kasvimaa kaiken muun ihanan keskellä.

 4. Ilmeisesti Mikki ei sentään käy makaamassa mintun päällä. Näyttäisi puska olevan ihan kuosissaan.
  Särkevätkö limapussitulehduksesi? Minulla oli talvella olkapään nivelen limapussitulehdus ja se oli aivan järkyttävän kipeä, enkä nukkunut kolmeen yöhön silmäystäkään. Kipu poistui kahdella kortisonipiikillä. Miten ihmeessä pärjäät, kun sinulla kipeitä paikkoja on useita?

 5. Kiitos, Pirjo! Mikki on luontainen malli. Joo, tuo ruusu on ihana.

 6. Mikki ei vaan pääse mirrinmintun ohi nuuskuttamatta sitä. Hepulit Mikki taas saa ihan omia aikojaan.. ;0)

 7. Ihanan pirteä syyskuinen puutarha! Ei näytä ollenkaan siltä, että kohta revitellään ruskalla ja sitten rapistuu vaan meno on pikemminkin heinäkuisen rehevää.

  Selkärankareuma on viheliäinen vitsaus, onneksi on tropit kohdallaan. Ja hyvä, jos saat muut vihoittelevat kohteet kuntoon paikallishoidoin. Pysyy elämä elämisen arvoisena!

  Raikasta viikkoa!

  Sini K.
  kasvihormoni-blogista

 8. Ei makaa, mutta nuuskuttaa sitä aina mennessään. Kyllä särkee. Välillä meinaa hermo mennä, mutta ei auta kuin kestää. Kaikkeen kai tottuu. Jopa ainaiseen ontumiseen ja kipuun. Mut sen olen päättänyt, että puutarhasta ja sen hoidosta en luovu, vaikka pää olisi kainalossa. Jotain ihanaa elämässä on oltava tavallisen tallaamisen lisäksi.

 9. Kaunis ruusu! Ihanaa, kun vielä aurinko paistaa, tulispa vaan lämmin syksy. Mukavaa ja kivutonta viikkoa sinne =)

 10. Onneksi lääkkeesi auttavat edes hetkeksi! Aurinkoista viikkoa sinullekin!

 11. Upea tuo ruusu kuva!
  Voi mitä ihania omanmaan herkkuja olette saanut!
  Mikki on niin ihana!?
  Aurinkoista viikkoa sinulle myös!

 12. I hope the medicin give you some relief, it's tough to live with pain. Your garden in September is still beautiful, love that rose, and Mikki is the 'Prima Donna' of the garden.
  We have lovely late summer weather, I suppose you have still beautiful days too.
  Regards, Janneke

 13. Onpa todella kaunis ruusu ja kauniilta näyttää myös syyskuinen puutarhanne. Pikaista paranemista sinulle ja rapsutuksia Mikille.

 14. Oi, miten onkin hunajainen ja kaunis ruusu!!
  Lempeää syyskuuta!

 15. Ihanasti siellä vielä kukkii! Toivottavasti lääkkeet auttavat kipuun!

  Riku lähettää Mikille terkut:)

 16. Mikki on kuin piste iin päällä kauniissa puutarhassasi ❤.

 17. Hianosti viälä kukkii! Ja tuasta lumikärhöstä tykkään kans.
  Toivottavasti tropit eres vähentää kipuja, jos niistä ei tykkönään erohon pääse.

 18. Voi ei ja mitä sivuvaikutuksia kortisonilla on? Voimia Satu ja Miki antaa hellää huomaa ja ihanat kukkaset <3

 19. Toivottavasti kipusi helpottavat lääkkeiden ansiosta <3 Pikaista paranemista <3 Ihana Mikki <3 Mukavaa loppu viikkoa 🙂

 20. Toivottavasti saat nyt apua vaivoihisi 🙂 Ihana tuo hunajaruususi ja tuo kärhö. Ilmankos Mikki siellä puutarhassasi viihtyykiin. Ihanaa viikonloppua Satu 🙂

 21. Toivottavasti jalkasi on jo parempana.
  Puutarhassasi on kaunista!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: