Taas tuli takkiin!

Taas tuli takkiin!

Hei! Miten tämän nyt sanoisi? Jos paha mieli, ketutus yms. kasvattaisi sarven otsaan, minulla olisi iso sellainen.

Mahalääkärini soitti perjantaina ennen viimeistä pitämääni oppituntia. Itkuksi meni homma. No, oppilasparat näkivät, että opekin on vain ihminen. Itkin ja opetin läksylauseitten kieliopillisia rakenteita. Mahakatarrini on edellisestä viiden vuoden takaisesta tähystyksestä ottanut aimo askeleen eteenpäin pahempaan suuntaan. Siinä parin viikon takaisen tähystyksen saldo. Lisää letkun nielemistä ja koepalojen ottoa siis tiedossa. Kyllä tämä alkaa eläväisenkin naisen vetää hiljaiseksi ja surulliseksi. Reumajuttuni ja kipuiluni ovatkin tähän verrattuna lasten leikkiä, vaikka elämääni kovasti rajoittavatkin ja pistävät välillä liikkumaan kivulla ja hitaasti. Kuvittelin, että noissa nivelvaivoissa olisi riittävästi, mutta ehei. Turpiin vaan ja kunnolla! Jos tästä asiasta mitään positiivista yrittää ja haluaa hakea, niin minusta tullee hoikka tyttö. Kaikki herkku on kiellettyä. Lihasta olinkin jo vuosi sitten luopunut reumani ja eläinten vuoksi. Pari kuukautta sitten jätin vehnän ja sokerikin on aivan minimissä. Reuman vuoksi. Nyt sanon hyvästit kahville. En sitä ole paljoa juonut, mutta aioan irtautua siitä kokonaan. Hyvästit punaviinille, joka kruunaa aterian. Ei suklaata, siitä oli jossain ravinto-ohjeissa oikein erityismaininta, ei hapollisia juomia, ei sitruksia, ei mausteisia ruokia, ei mitään hapanta. Ei saa nauttia mitään kovin kuumaa eikä kylmää. Sen sijaan paljon tuoreita hedelmiä ja kasviksia, kalaa, pähkinöitä, vettä. Erityisen hyvinä mainitaan papaija ja ananas. Että silleen. Olin jo omilla muutoksillani laihtunut kesästä kuutisen kiloa, mutta nyt kyllä varmaan lähtee lisää. Ainoa asia, mitä en tässä sure. Nivelteni vuoksi minulle ei saa kertyä ylipainoa. Lääkäri sanoi, että seuraavassa tähystyksessä pyritään poistamaan haitalliset polyypit? mahalaukun pinnalta ja tutkitaan, miten pahoja solumuutoksia on ja missä laajuudessa. Voipi olla leikkaus edessä ja pahin vaihtoehto on mahalaukun poisto. Että näillä mennään. Joo… Eilinen meni itkeskellessä. Yön nukuin kohtuullisen hyvin. Olenkohan muuten aavistanut alitajuisesti tämän, sillä olen kuukausia nähnyt unta kuolemasta? Aamulla taas totuus muistui ja vollotin peiton alla, kunnes mies tuli repimään ylös ja ulos. Ei kai se itsesääli auta, mutta mielipaha on nyt kohtuullisen suuri. Olen näemmä niin tunneihminen, että jäseneni olivat todella kipeät aamulla. Tosin varmaan torstain piikitykset myös tuntuivat. Reagoin suruun ja mielipahaan nivelillä. Kipulääkkeen otin, mutta pelotti, sillä tuskin on hyväksi vatsalle. Viisas mies minulla, sillä puutarha auttaa tuskaan. Poikani lähti pihalle myös.

Mittailtiin uudelle Blogiyhteistyömaja Lillevillalle paikkaa ja merkittiin se. Poikani kaivoi majan tieltä neljä pensasta, jotka siirrettiin uusiin paikkoihin.

Mikki valvoi pojan työnlaatua.

Lillevillan paikka merkittiin punaisilla tapeilla. Nyt odotellaan rakennuslupaa. Hakemus on vetämässä.

Toivottavasti lupa saadaan nopsaan, jotta projekti etenee. Olisi mukavaa puuhaa ja mietittävää tämän kaiken muun keskellä.

Huomenna joka tapauksessa juhlitaan Mikin syntymäpäivää. Syödään paellaa perheen kesken. Oletko jo osallistunut Mikin juhla-arvontaan? Sinne pääset tästä!

Sen olen päättänyt, että jos tästä kaikesta rääkistä selviän säikähdyksellä ja kunnialla, palkitsen itseni vaikka ihanalla puutarhamatkalla tms. Mukavaa viikonloppua!

112 thoughts on “Taas tuli takkiin!

 1. No voi hemmetti:( että sinua nyt koetellaan. Oikein sylin täydeltä tsemppiä ja jaksamista kipuilujen ja muutosten kourissa. Onneksi puutarha hoitaa osaltaan sielun haavoja, saa ajatukset keskittää suunnitteluun ja majan rakentamiseen.

 2. Voi kurjuus, paha mieli tuli puolestasi. Paljon voimahaleja ja paranemisia!
  Onnea Mikille, arvonnan jätän tällä kertaa väliin kun lähden kohta pois Suomesta.

 3. Voi itku! 🙁 Osaisinpa valita juuri ne oikeat lohdutuksen sanat, mutta enpä taida osata tehdä muuta kuin lähettää täältä lämpimän halauksen. Oppilaille tekee varmasti enemmän kuin hyvää nähdä, että opettajakin on vain ihminen. Ihailen kykyäsi päästä jotenkin aina pian hankaleen tilanteen yläpuolelle. Jos saisin samanlaisia uutisia, niin varmaan jähmettyisin sängyn pohjalle moneksi viikoksi ja rypeisin itsesäälissä.

 4. Onpas sitten ollut ikävä puhelu. Lippu vain korkealle ja uskoa paranemiseen. Onneksi tuo puutarha saa iloa elämään. Ja yleensäkin kun lähtee johonkin eikä jää märehtimään asioita yksin. Itselle on lenkkeily ollut myös hyvää terapiaa.

 5. On siinä yhyrelle ihimiselle kestämistä! Onneksi on voimaannuttava puutarha!

 6. Ei meinaa löytyä sanoja, voimia voimia! Onneksi on positiivisia asioita tiedossa. Mikille paljon onnea ja terveiset meidän mustavalkoisilta!

 7. Iso halaus Satu <3 sanon minäkin että onneksi on henkireikiä kuten puutarha, on perhe ja Mikki.

 8. Kylläpä kolhii sielläkin. Jo ois ollu reumassa tarpeeksi. Tuli mulle mieleen, että kipulääkkeetkö olis tehny vatsaan jotain muutoksia. Onhan se itkettävä jos itkettää, mutta itestä on tässä tuntunut, ettei se kuitenkaan auta. Joten kyllä ne pihatouhut vois olla parempaa puuhaa, jos vaan suinkin jaksaa.
  Toivotaan ja pietään peukkuja, että on ohimenevää tuo vaiva.

 9. Voi että, reuma ja nivelkivut ovat kamalia, minun äitini odottelee 4 leikkausta, lonkka, molemmat polvet ja selkä!!! Äidille puutarha on yksi tärkeimmistä ja rakkaista asioista elämässä, ikävää kun ei voi enää siellä puuhailla:(
  Toivottavasti mahassasi ei sen kummempaa kuitenkaan ole, pidän peukkuja sulle 🙂
  Ihanaa, että miehesi ja poikasi auttelevat sinua puutarha puuhissa, sillä niissä riittä töitä! Tänään äidin luona perennoita leikellessäni työn määrä tuntui toivottomalta, niin paljon siellä on kukkia!

  Kaikkea hyvää päiviisi Satu ja haleja täältä pohjosesta <3

 10. Viime keväänä mulla epäiltiin kans mahakatarria ja jätin aika pitkälti kahvin pois. Poskiontelot on vaivannut mua pidemmän aikaa ja kokeillut, että viljattomuus&maidottomuus auttaa ainakin vähän aikaa oireisiin,tai niin luulin.. Röntgenissä paljastui kans pienet polyypit poskionteloissa,niin nyt sitten vaan odotellaan mitä ne tekee..jaksais aina olla kipee 🙁 Musta on hienoa,että kirjoitat myös näistä ei-niin-mukavista-asioista, vaikka varmastikaan ei näitä aina ole helppo jakaa.. Sun asenne on kyllä mieletön! Tsemppiä! <3

 11. Voimia sinulle ja yrittä keskittää ajatukset nyt puutarhaan ja muuhun voimaannuttavaan asiaan.. Ja ala suunnitella sitä matkaa!

 12. Olen aikalailla sanaton luettuani tämän postauksen. Toivon sinulle kuitenkin voimia ja jaksamista tämän asian kanssa. Onneksi sinulla on tuo ihana puutarha ja perheesi ♥ Kaikkea hyvää sinulle ja toivottavasti rakennuslupa tulee pian.

 13. Olen todella pahoilla puolestasi. 🙁 Kauhea tilanne. Jaksamista sinulle! Jospa kuitenkaan pahin mahdollinen ei toteudu, vaan saat palkita itsesi pian jollakin ihanalla puutarhamatkalla. Olet ajatuksissani. <3

 14. Voimia sinulle <3
  Teillä on kyllä upea puutarha josta nauttia <3

 15. Voi kurjuuden kurjuus mitä uutisia saitkaan :(:(:( Kyllähän nuo edelliset vaivat olisivat olleet jo ihan tarpeeksi 🙁 Ihanaa että pihamaja projekti lähtenyt käyntiin, saat muuta ajateltavaa ja stressin poistoon tepsii varmaan tekeminen puutarhassa <3
  Leppoisaa sunnuntaita <3

 16. Aika sanattomaksi vetää. Jos asenne vähänkään ratkaisee ( ja kyllähän se vaikuttaa ) niin puutarhamatka on tulollaan. Voimia.

 17. No kylläpä sinua koetellaan. Toivotaan paranemista ja jaksamista sinulle! Alahan suunnitella sitä puutarhamatkaa!

 18. Voimahaleja sinulle Satu <3 Kunpa minä osaisin sanoa jotain lohduttavaa..

 19. Tsemppiä Satu!!!! Oletpa sinnikäs, kun pystyit opettamaan tuollaisen puhelun jälkeen (minä luhistuin aikoinaan niin pahasti, että oli pakko lähteä kotiin kesken päivän). Onneksi on puutarha, joka auttaa hetkellisesti unohtamaan kaiken ikävän. Voimia sinulle ja toivottavasti selviät säikähdyksellä <3

 20. Toivotaan, että et saa enempää huonoja uutisia. Matkaa kannattaa silti aloittaa suunnittelemaan. Matkojen suunnittelu on myös mukavaa.
  Majan paikka hahmottui nyt minullekin.

 21. Kyynel tuli täälläkin silmään. Toivottavsti tulee kauniita syyspäiviä sinun olla pihamaalla. Kiva nähdä maja sitten valmiina.

 22. Eipä tullut kivoja kuulumisia lääkäriltä. Peukkuja pidän, että selviät säikähdyksellä ja läheistesi tuella <3

 23. No voihan pumpernikkeli sentään! Nyt pidetään kaikki peukut ja pottuvarpaat pystyssä, jotta vaivat saadaan kuriin, haavaumat umpeen ja elämään sitä kautta uusi roti. Ryhdy vaan suunnittelemaan sitä puutarhamatkaa pikimmiten. Ilman herkkuja oppii kyllä elämään ja sopivista ruoista löytyy uusia korvaavia herkkuja sitten ajan kanssa, usko pois. Tsemppiä täältä sinne 🙂

 24. Voi Satu! Lähetän sulle tätä kautta oikein paljon tsemppiä ja parempaa vointia!<3 Elämä on todella epäreilua toisinaan.:( Olen kuitenkin varma, että sinussa on niin paljon asennetta ja voimaa, että tästä voittajana selviät.<3 Puutarhamatka kuulostaa juuri oikealta palkinnolta.:)

 25. Ymmärrän hyvin sinua, kun itsellä vaikeat vaivat.
  Toivottavasti kaikki menee parhain päin.
  Tee niin paljon puutarha töitä kuin jaksat, niin saat muuta ajattelemista.
  Ja ala suunnitella puutarha matkaa.
  Hyvää sunnuntaita.

 26. Voi kun hyvin ymmärrän sinua…itsellä on ollut rintasyöpä 9 vuotta sitten ja nyt on rinta kipeä ja olen menossa jatkotutkimuksiin, kahden ja puolen viikon päästä on aika sinne… mulle meinaa tulla taas tuo, että yöllä herään ja alan miettiä asioita 🙁 Voimia ja mahdollisimman hyviä tuloksia toivon niin sinulle kuin itsellenikin 🙂

 27. Tseppiä. Olen kuullut, että moni reumaa sairastava hyötyy juurikin gluteenittomasta ja sokerittomasta dieetistä. Reuman parempi kunto taas vaikuttaa nimenomaan kipulääkkeiden käytön vähenemiseen ja sitä kautta vatsan ärsytyksen vähenemiseen… Paljon tsemppiä, yritä vähentää stressiä (helppo sanoa) ja hemmottele itseäsi (hieronta… tai jalkahoito). Toivottavasti päästiin säikähdyksellä.

 28. Kiitos, anski. Voisi tällä terveysrintamalla jo välillä vähän hellittää.

 29. Kiitos, Matkatar. Mikkikin kiittää! Ihanaa Espanjan aikaa sinulle!

 30. Kiitos, Kesäkukka. Pakkohan sieltä nousta – vielä, kun voi.

 31. Joo, lyötyä taas lyötiin vähän lisää ja lujempaa.

 32. Juu, onneksi on. Vielä kun pystyisin siellä puuhailemaan sieluni pohjasta. Sitten voisi kaatua sänkyyn ihan puhki ja poikki. Hyvin nukuttaisi.

 33. Ei johdu kipulääkkeistä. Mulla on reuman lisäksi pernisiöösi anemia, joka on kaiken takana.

 34. Kiitos, Terhi. En ole ihminen, joka voi märehtiä kaikkea hiljaa päässään. Pakko päästellä höyryä pois – myös täällä blogissa.

 35. Kamalia uutisia, oikein täälläkin heikotti lukea, mutta tuo lopun piristys varmaan piristi myös sinuakin. Kukkaismatka <3 Itseä pitää helliä <3
  Minä otan kaikki lomamatkat kukkaismatkoina, sillä kiertelen puistoja ja puutarhoja ja luontoretkiä missä vain maailmalla olen matkoilla.
  Toivottavasti maitohappobakteerit ja luonnonjogurtit kuuluvat ruokavalioon sekä hunaja. Suosittelen ihan luomuruokia.

 36. Kiitos, Krisse. Jaa-a, kumpikohan tulee ensin. Kutsu tähystykseen vai rakennuslupa?

 37. Joo, ajattelin sinua, kun laitoin tuon pihan pohjapiirroksen.

 38. Kiitos, Anu. Joo, nyt ei tee edes mieli laittaa mitään suuhun. Tosin luin, ettei saa olla maha tyhjänä.

 39. Tsemppiä sinulle. Minun pitäisi mennä tuonkin alan rutiinitarkastukseen. Suoraan sanottuna en uskalla. Menen mihin tahansa lääkäriin, epäillään aina syöpää ja saan olla pelossa. Jopa hammaslääkärireissu edellisen kerran päättyi koepalan ottoon kielestä. Ja koko kesän piinan ja pelon.

 40. Kiitos, Satu. Täytyy sanoa, ettei minulla ollut minkäänlaisia mahakipuja, mutta nyt kun tiedä, tuntuu, että maha on ihan nurin.

 41. Kiitos, Mai. Jos oikein ymmärsin, myös jogurtti on happamuuden vuoksi kielletty. Hunajaa ja inkivääriä olisi hyvä nauttia.

 42. Saitpa ikäviä uutisia. Sellaista tää elämä on. Ei mene niinkuin toivoisi. Kuitenkin voimia kestää tämäkin vastoinkäymminen.

 43. Voi kuinka ikäviä uutisia. Tsemppiä mahan kanssa!
  Minulla on myös vatsakatarri, joten tiedän tuon painiskelun syömisten kanssa. Minulle ei ole noin paha, mutta ikuinen sitrus- ja ibuprofeiinikielto. Vatsa kestää yhden kahvin päivässä ja ehkä 1-2 lasia viiniä kuussa.

 44. Voi miten surullisia uutisia. Voimia sinulle ja… helli itseäsi ihanalla puutarhamatkalla joka tapauksessa!
  En voinut olla huomaamatta tonttikartasta että onpas teillä mukavanmuotoinen talo. 🙂

 45. Olet selvästi Satu hyvin vahva nainen, kun noin paljon laitetaan harteillesi kannatettavaa. <3
  "Unessa jokun kuolema symboloi usein jonkin päättymistä, olipa kyse sitten elämänvaiheesta, työpaikasta tai ihmissuhteesta. Kuoleman näkeminen unessa voi myös kertoa yrityksestä käsitellä itseensä kohdistuvaa ahdistusta tai vihaa. Unet kuolemasta eivät kuitenkaan tarkoita, että kenellekään olisi käymässä mitään pahaa! Usein kuolemaunia näkee silloin, kun elämässään kokee poikkeuksellisia vaiheita."
  Puutarhamatka postaustasi odotan siis innolla! *Iso voimahalaus ja rutistus*. Paljon tsemppiä! <3

 46. Voi Satu, miten kurjia uutisia. Hienoa, että kirjoitat myös elämäsi nurjista puolista, sillä se antaa meille muille hiukan parspektiiviä tähän elämään. Oppii kunnioittamaan omaa terveyttä ja arvostamaan kivuttomia päiviä. Lähetän sinulle voimahalauksen!

 47. Voi Satu. Voimahalaukset täältä sinulle. Olet vahva ja selviät kyllä voittajana.

 48. Voimahalauksia, jaksamista ja puutarhasta puhtia ja iloa perheen ja Mikin kannustuksella!

 49. Mulla ei ole ollut mahan kanssa mitään kipuja ja ongelmia vuosiin. Nyt sitten tuli tämä uutinen.

 50. Kiitos, Sara. Joo, talo on kiva ja käytännöllinen. Rakennusliikkeen omistanut rakennusinsinööri (entinen asukas) on suunnitellut tämän itselleen ja kaikki kyllä toimii vimpan päälle.

 51. Kiitos! Kyllä nyt tuli aikamoinen lasti ja pahaa pelkään..

 52. Kiitos, Kruunu Vuokko. Nyt kyllä alkaa jo epäilyttää..

 53. Voi Satu, jospa voisin ottaa palasen, edes pienen kantaakseni, kivunhiukkasen …jotain!
  Kaikkea hyvää ja enkeleitä, voimia arkeen ja yön pimeille hetkille, voimia taistella kipua vastaan…kipusi vain on niin surullisen tuttua! Onneksi sinulla on ihanuusmies vierelläsi kulkemassa 😀 ja Mikki!

 54. Kukaan ei kestä tuollaisia uutisia itkemättä. Olipa tosi kurjaa kuultavaa, ei kuulosta yhtään hyvälle. Mistä moisen mahakatarrin saa? Tuleeko se vain jollekin vai? Onko ollut oireita, mahakipua ym?
  Perhe, ystävät, Mikki ja puutarha auttavat ja lohduttavat.
  Kovalle ruokavaliolle joudut. Vaikka kiloja lähtee, niin olisi toivonut niiden lähtevän muusta syystä, kuin tuosta. Tsemppiä ja voimia sinulle Satu!

 55. Voihan kurjuus miten ikäviä uutisia. Toivottavasti pelkosi eivät toteudu ja kaikki kääntyy parhain päin. Voimia ja jaksamista! Ajatukset uuteen kevääseen ja ihanaan puutarhamatkaan.

 56. Sanattomaksi vetää 🙁 Onneksi on puutarha – ja kuvat puutarhasta ja unelma puutarhamatkasta. Voimia sinulle! Toivotaan parasta!! P.S. Unelmilla on taipumus toteutua 🙂

 57. Voi mitä uutisia ;( Ei mikään ihme, että ottaa koville. Olet vahva, kun jaksat lähteä ulos puutarhaan ja miettiä myös positiivisia puolia. Kovasti tsemppiä jatkotutkimuksiin.

 58. Ainoa lohdutus minulta on se, että lopetin kahvin juomisen noin kymmenen vuotta sitten enkä ole menettänyt mitään. Se on kuitenkin vain yksi asia.

  Minulle tehtiin kymmenen vuoden ajan suolitähystyksiä ja todettiin, että kaikki on hyvin. Ihan oikein, mutta hullua oli vain se, että alin suoli oli pudonnut pois sijoiltaan eikä se näkynyt näissä tähystyksissä, joissa tutkittiin suolen sisäosaa.

 59. Kivut on ikäviä tunteita, joita ei kellekään soisi.
  (kärsin myös nivelkivuista, joskus enemmän ja joskus vähemmän)
  Toivon Sinulle jaksamista ja puheistasi luen rivien välistä, että olet pohjimmiltasi positiivisen ajattelun omaava ☺
  Voimahalit Sinulle Satu ♥

 60. Kylläpä nyt sinua koetellaan! Riittäisihän tuo jo yhdelle ihmiselle. Toivottavasti saat apua sairauteen, ruokavaliosi kuulostaa kovin terveelliseltä – kaikki hyvä on kiellettyä. Onneksi saat puutarhatöihin apua miesväeltä, puutarhasta saat myös voimia jaksamiseen. Hengessä mukana 🙂

 61. Tuo mun mahakatarri johtuu pernisiöösistä anemiasta, autoimmuunitauti, kuten reumanikin. Ei ole ollut mahakipua. Kiitos, Maatuska!

 62. Kuulostaa aika rääkiltä nuo sun tähystykset. Onneksi kaikki oli lopulta ok?

 63. Voi, miten ikävä kuulla vointisi huononemisesta. Vatsa- ja nivelvaivat vievät paljon voimia. Toivottavasti ruoansulatuksesi tulee kuntoon ruokavaliolla ja muilla konsteilla, eikä radikaalimpiin toimenpiteisiin tarvitse ryhtyä. Voit olla oikeassa, että nieltävät kipulääkkeet eivät tee hyvää ärtyneelle suolistolle. Voimia ja parasta kuntoutumista!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: