Haaveitako vain?

Haaveitako vain?

Heips! Nyt menee kuulkaa ihan haaveilun puolelle. Itse asiassa olen hieman epämukavuusalueellani. Mielelläni en yleensä haaveitani paljasta, mutta menköön tämän kerran. Tietääkö se pahaa onnea, jos haaveistaan puhuu? Jos ne ei sitten ainakaan toteudu.. No, mistä haaveilen? Vaikea varmaan arvata, että isoimmat haaveeni liittyvät puutarhaan. Yksi haave on, että ensi kesä olisi kaunis. Se puutarhaihmisen yleinen haave, että päivällä paistaa ja yöllä sataa. Täydellistä! Olen jo jonkin aikaa haaveillut, että jonain päivänä tekisin ihan vaikka omaksi iloksi Kukkaiselämää-kirjan. Vaivaahan se vaatisi, mutta olisi mielenkiintoinen projekti. Kirjata puutarhan tapahtumat keväästä syksyyn. Kirjaanhan ne tänne blogiin nytkin, mutta se olisi vähän toisenlainen juttu. No, haaveita pitää olla. Haaveilen, että vielä joskus tulevaisuudessa saisin tuntea samanlaista puutarhaflowta kuin viime kevään Kevätmessujen Blogikylän asukkaana. Se oli huikea kokemus tällaiselle kukkahörhölle. Sain olla ihanien muitten hörhöjen kanssa monta päivää ja puhua puutarhaa samanhenkisten kanssa sieluni pohjasta. Toivon, että siemailen ensi kesänä kahvia ihanassa, romanttisessa Lillevillassa, puutarhamajassa. Katselen Lillevillasta näkymää yli puutarhamme. Unelmoin ihanista puutarhamatkoista. Haluaisin vielä joskus nähdä Givernyssä Monet’n puutarhan, ihania brittipuutarhoja, käydä Chelsean Flower showssa, Kentin ihanissa puutarhoissa. Toivon myös näkeväni Amalfin rannikon ja Caprin. Haaveilen, että jonain päivänä jaksan panostaa innostuksella myös hyötykasveihin ja saan upean sadon, josta riittää koko syksyksi. Panostus hyötykasveihin tahtoo jäädä, sillä olen kaiken kauniin perään, siis kukkien. Kauneus voittaa hyödyn. Jos olisin nuorempi, haluaisin käydä jonkin kukkasidonnan kurssin. Jos olisin paljon nuorempi ja terve, haluaisin opiskella puutarhatieteen maisteriksi. Vasta vanhoilla päivilläni huomasin, että tuollaistakin voi opiskella.

Haluaisin oppia valokuvaamaan paremmin. Se kyllä vaatisi sitä pitkäjänteisyyttä, mikä ei ole vahvuuteni. Samoin tein voisinkin haaveilla tuosta kärsivällisyydestä. ;O) Unelmoin, että opin ompelemaan itselleni vaatteita. Ei tarvitsisi tyytyä siihen, mitä kaupasta löytyy. Täysin surrealistinen pikkuhaave olisi pitää kauniita kenkiä. Tänään kävelin ikivanhoissa, venyneissä Hankisissa, koska en voi kunnon kenkiä pistää tulehtuneeseen jalkaani. Arvatkaas, miten kävi. Kengän pohja repesi ruokakaupassa ja iso pohjan pala repsotti sivulle. Kiva juttu. Pienempi haaveeni ja päähänpinttymäni on myös saada vielä ne pari kiloa pois. Toivon, että jaksan noudattaa suht ankaraa ruokavaliotani. Vakavampi haaveeni on elää terveenä. Siis paljon terveempänä kuin nyt. Olen varmaan ollut itse Pahatar edellisessä elämässäni, sillä sen verran noita erinäisiä kremppoja on niskaani lastattu. Useampana päivänä koskee, kuin ei koske. Kaipa tähän pitäisi tottua. Tuntuu, että pahenee vain iän myötä. Nuorempana meni kuitenkin vuosiakin, että reumani ei oireillut. Olisi mukavaa päästä Mikin kanssa metsälenkeille yms. No, saahan sitä haaveilla. Toivon myös, ettei mahasairauteni enää pahene. Sitten ei hyvä heilu, jos se vielä etenee. No, miten tämä taas meinaa mennä synkistelyksi? Noh, nuorena rakastin tanssia. Olisipa riemullista huidella salsaa hyvän musiikin tahtiin. Joo, ei toteudu. Mistä sinä haaveilet? Onko jokin iso haaveesi jo toteutunut?

41 thoughts on “Haaveitako vain?

 1. Minun mielestäni voisit kirjoittaa kirjan. Minä ainakin ostaisin sen.

 2. Haaveilen omasta yrityksestä, jossa voisin myydä tekeleitäni. Haluaisin myös parantua tästä olkapään kivusta mahdollisimman nopeasti.
  Mielestäni sinun pitäisi tehdä se kirja!
  Mukavaa viikonloppua <3

 3. Moro. Tee nyt äkkiä se ensimmäinen kirja, saat siitä oivaa oppia itsellesi ja sen jälkeen onkin hyvä jatkaa ja jatkaa, tehdä oikea kirjasarja. Ja laita kannustaja-Mikin kuva joka sivulle. Monet puutarhaharrastajat ovat myös koira- ja kissafaneja.
  No minä haaveilen, että saisin isomman lasitetun terassin nykyisen tilalle ja laihtumisesta (ei vainkaan), ja että saisin taimikasvatuksen onnistumaan keväällä ja päivittää kasvihuoneen ja vaikka mitä…

 4. Kirjastasi tulisi varmaankin hyvä.Minulla oli sellainen unelma että halusin käydä Etelä-Amerikassa,ja sitten pääsinkin sinne asumaan:)

 5. Haavenani olisi perustaa oma yritys. Puutarhan hoito on lähellä sydäntä ja nautin siitä valtavasti. Jos sitä opiskelisi, oman yrityksen alla puutarhuriksi. Olisimme mieheni kanssa oikea tehotiimi ja hänellähän on jo siis puutarhurin titeli (kartano puutarhurina tällä hetkellä), joten toimisi mentorinani. Nuoresta iästä huolimatta meillä on jo 12v yhteiseloa takana, joka on vaan todistanut, että olisi ihan mahtavaa saada tehdä yhdessä töitä. <3 Ehkä joskus.. 😛

 6. Kannatan myös kirjaideaa. Siinäpä seuraava tavoite sinulle. Mukavaa viikonloppua!

 7. Ihania haaveita sinulla! <3
  Nyt onkin oikea aika haaveille ja suunnitelmille. 🙂 On oikea hetki summata mennyttä ja haaveilla tulevasta.
  Minulla on vähän samanlainen ihmeajatus, ettei haaveita kannata kauheasti huudella tai ne ei toteudu. Onkohan se jotenkin meidän suomalaisten luonteessa? Ei huudella liikoja eikä varsinkaan leuhkita, millään saavutetulla. Kyllä se varmasti tekisi hyvää välillä kertoa esim. mistä tykkää eniten omassa puutarhassaan tai missä on onnistunut omasta mielestään.
  Me suomalaiset pelätään varmasti juuri tuota, ettei haaveet toteudu, jos niistä kertoo etukäteen. Tai pelätään jopa, että menetetään jo saavutettu, jos oikein iloitaan.

  Eikö ole ihanaa, kun puutarhaan voi liittyä niin monenlaisia haaveita?
  On itse puutarhaa ja sitten matkoja ja jopa kirjoja… Tämä on mahtava hurahduksen aihe. <3
  Toivon, että kaikki nuo haaveesi toteutuisivat! Minusta ne kaikki ovat ihan realistisia. Ennnen kaikkea toivon, että ensi kesänä olisit terve ja pääsisit kuopsuttelemaan sydämesi kyllyydestä! <3

 8. Jaa että mistä haaveilen. Helpompaa olisi varmaan vastata että mistä en haaveile. Ennenkaikkea haaveilen että voisin vielä joskus muuttaa ihan oikeasti maalle. Haluaisin vähintään 5 hehtaarin tontin missä olisi tilaa temmeltää. Haaveilisin puutarhasta jossa olisi salaisia sopukoita, puolivilliä metsäpuutarhaa, ja erittäin satoisa ja hyvinhoidettu kasvimaa. Ja että kanat eivät tuhoaisi satoa. ?

  Että olisi töitä, mutta ei liikaa. Olen joskus haaveillut paljonkon ulkonäköön liittyvistä asioista, mutta niistä on tullut jotenkin toissijaisia. Haaveilen että saisin elää hyvää ja tapahtumarikasta elämää.

  Kirjan kirjoittaminen on ehdottomasti hyvä idea.

 9. Voi että, miten mua huvitti kun sinä haaveilet hienoihin ulkomaisiin puutarhoihin pääsystä ja minä haaveilen matkasta mieheni kanssa Tommolan tilalle. Siis Pirkanmaalta Keski-Suoneen 😀 Ihmiset ovat todellakin erilaisia ja hyvä niin! 😀

 10. Ihania haaveita. Toivottavasti saat niistä jokaisen toteutettua.

 11. Blogissani on sinulle haaste. Paljon haaveita. Niitä riittää varmaan kaikilla.

 12. Ihania haaveita ja helppoja toteuttaa! Tuo kirjajuttu olisi kerrassaan upeaa ja onhan Sinulla siihen materiaalia ja tietämystä vaikka kuinka paljon jaettavaksi! Jarruja ja kiukutuksia riittää, mutta onneksi olet sitkeä ja Mikki antaa vierihoitoa kun harmittaa! Itse haaveilen ensi kesästä ja Tukholman kukkamessuista jonne olen menossakin.

 13. Blogissani on sinulle haaste. Paljon haaveita. Niitä riittää varmaan kaikilla.

 14. Haaveilu ei ole koskaan pahasta ja mielestäni sitä pitäisi jatkuvasti harrastaa. Tuo lisäpuhtia elämään ja mikä parasta – sitten kun haaveen toteuttaa niin tajuaa että tässä elämässähän pystyy mihin vain! Eikö siis vain toteuttamaan ainakin semmosia haaveita mihin itse voi vaikuttaa – pieniä tai suuria! 🙂

 15. Haaveilen esim. siitä kasvihuoneesta. (kukkahuoneesta/oleskeluhuoneesta)
  Ja se kirja sun pitäis ehdottomasti tehä, minä ostaisin ainakin.
  Hyvää viikonloppua.

 16. It is good to keep our dreams, it keeps us alive. There must always remain something to be desired.

 17. Kiitos, Outi. Toivottavasti saat tuon kätesi kuntoon. Kipu on syvältä.

 18. Jeh, Mikki olisi vähän joka sivulla – tottakai! Hyvät haaveet! Taimikasvatus on ihan haastavaa puuhaa.

 19. Jep, puutarhaan liittyy vaikka mitä ihanaa! Joo, tuo terveys olisi kivaa vaihtelua.

 20. Maalla minäkin haluaisin asua. Mies ei. Siispä asumme taajamassa. Kompromissi.

 21. Jotenkin minusta tuntuu, että ulkomaille on helpompi matkustaa kuin kotimaassa. En jaksa automatkoja.

 22. Oih, noista messuista minäkin haaveilen! En ole koskaan käynyt.

 23. Juu, tuumasta toimeen. Tuo ompeluhaave alkaa toteutua jo ensi viikolla.

 24. Ihania haaveita! Toivottavasti toteutuvat, edes sitten pienissä hetkissä! Mulla on vähän sama vika, etten osaa unelmistani huudella, mutta pitäisi kyllä tuo taito opetella. Uskon, että se toisi vain hyvää tullessaan.

 25. Haave omasta puutarhakirjasta kuulostaa mahtavalta! Sinun pitää ehdottomasti
  toteuttaa tuo unelma vielä jonain päivänä. Olet sen luokan puutarhaguru, että
  opus menisi kuin kuumille kiville.

  Ihanaa unelmointia! Unelmat ovat siitä kivoja, että ne tuppaavat toteutua 🙂

 26. Täälläkin olisi yksi ostaja kirjallesi. Minä haaveilen myös, että osaisin kuvata paremmin. Olen digikuvauskurssilla ja ostamassa uutta kameraa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että osaisin heti ottaa parempia kuvia. Sitä taitoa pitää opetella. Kärsimätön luonteeni ei oikein sovellu siihen.

 27. Ostan heti sen kirjan, kun se ilmestyy. 🙂 Haaveita pitää olla, pieniä ja isoja. Haaveilen, että olisin jonakin päivänä hyvä valokuvaaja, haaveilen käyväni jokaisella mantereella, haaveilen vaikka ja mistä.. ;D Ihanaa viikonloppua!

 28. Näillä jutuilla ja kuvilla tuot iloa monen elämään. Ehkä se kirja
  moninkertaistais sen ilon määrän 😉

  Mulla on hyvä ja varma haave! Toivon, että kesä tulee! Kevätkin on ihana. Otan sen ensin. Alan jo jouluna laskea, kuinka monta minuuttia päivä on pitempi. 😉

 29. Noista haaveista voi hyvinkin muutama toteutua. Kirja ainakin olisi kova juttu. Usein haaveilen pihaan liittyen siitä, että kumpa olisi nuorempi ja terveempi, mutta päässä olisi se tietotaito, mitä on kertynyt puutarhasta tähän meneessä. Saisin paljon aikaan!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: