Avointa harkintaa…

Avointa harkintaa…

Hellurei!

Täällä kaakossa on tänään viisi astetta pakkasta. Lunta meillä on ehkä vajaat 10 cm:ä. Kovin harmaa päivä. Oisko siis ompelupäivä?

Ajatukset tupsahtavat kuitenkin yhä useammin tuonne puutarhan puolelle, vaikka vielä tammikuuta elellään. Kuka tietää, vaikka kohta heiluisin siementen kylvöpuuhissa aiemmista puheistani huolimatta. Onneksi jo valmiiksi täydet ikkunalaudat hillitsevät. Pelakat siellä talvehtii..

Huomasin, että tulevana kesänä Avoimet puutarhaton eka kerran heinäkuussa, 2.7.2017. Bravo! Pitääpä harkita osallistumista. Heinäkuun puoliväli on puutarhamme paras kukka-aika. Riippuen vuodesta voi tuolloin 2.7. olla jo jotain kukassa. Mikki esittelee alla, mille viime vuonna 3.7. näytti. Kesä oli etuajassa parisen viikkoa kukkien suhteen. Voihan se olla tulevanakin kesänä..

Hi!

It’s minus five degrees and a grey day. We have only ten centimeters snow here in South Eastern Finland. Maybe I’ll stay indoors and sew something today.

But my thoughts are in our garden. I noticed that Open gardens will be on the second of July this year. It’s quite a good date. It’s blooming and everything is lush and green. 

Mickey shows you below how it looked last summer on that particular date.

Itäpolulla iltakävelyllä
Näkymä takapihalle Länsipolulta
Etupiha

Takapihan liikenneympyrä

Joitakin muutoksia puutarhassamme on tapahtunut. Syksyllä istutimme havuja, joita juurikaan ei aiemmin ollut. Niitä ei ollut lähinnä Mikin vuoksi. Hauvelin pisut muuttavat havut keltaisiksi. Onneksi Mikki on antanut olla havujen rauhassa. Länsipolun varren istutuksia muokattiin aika rajulla kädellä vähän selkeämmiksi. Keväällä on tarkoitus jatkaa Lillevilla-pihamajaprojektia ja saada puutarhamaja kesäksi valmiiksi. There are some changes we’ve made in our garden. We planted some Thujas last autumn. There will be a new sheshed and so on..

Puutarhamaja tulee tuohon pöytäryhmän paikalle. Our sheshed will be built here.

Oletko sinä aikeissa avata puutarhasi portit Avointen puutarhojen päivänä? Aiotko vierailla muiden puutarhoissa? Minä olen kahden vaiheilla. Aika paljon riippuu terveydestäni.. Are you going to open your garden for visitors next summer? I’m considering. It depends a lot on my health.. Mukavaa viikonloppua! – Happy weekend!

19 thoughts on “Avointa harkintaa…

 1. Se on kyllä niin kiva tapahtuma! Itse olen osallistunut parina kesänä vierailijan ominaisuudessa. Toivottavasti terveys antaa myöten ja lähdet mukaan! Ja ennen puutarhurin kevätkiireitä ompelet itsellesi jonkun ihanan asun tapahtuman kunniaksi! 🙂

 2. Tuo tapahtuma on sellainen johon olisi mukava kesällä päästä käymään, puutarhat ja pihat on mukavaa nähtävää ja sinun pitäisi ehdottomasti tuohon osallistua sillä pihanne&puutarhanne on hurmaavan kaunis 🙂 Mukavaa viikonloppua 🙂

 3. Sinun puutarhasi on aina kukassa ja niin valmis, että ihan sama mihin aikaan ne Avoimet on… Minä en taida työpaikalleni avata tänä kesänä, on niin paljon muuta puuhaa. Mutta mahdollisuuksien mukaan yritän vierailla joissakin tämän alueen puutarhoissa.

 4. Upeat puutarhakuvat, niin kesäiset ja värintäyteiset:) Omaa puutarhaani en ole aikonut avata, mutta muiden avoimissa puutarhoissa voisi piipahtaa:)

 5. Tulis jo se kesä. Meidän takapiha on kärpäsen kakan kokoinen, eikä siellä ole mitään nähtävää. Ihailenkin suuresti kaikkien muiden puutarhoja <3

 6. Tänä vuonna olen ensimmäistä kertaa harkinnut, uskaltaisiko jo osallistua vai ei. Koen vaan nuo Avoimet puutarhat vähän kaksipiippuisena asiana: toisaalta, on mahdollisuus tutustua muihin samalla tavoin innokkaihin kotipuutarhureihin, toisaalta, siinä altistaa oman puutarhansa ja kotiympäristönsä vapaalle arvostelulle. Toki meidän pihan kohdalla mietin lähinnä sitä, kun piha on niin uusi, että puut ovat rääpäleitä ja "mikään ei näytä miltään", mutta jos puiden kasvua odotan, saan odottaa seuraavat 20 vuotta 😀 Mietin myös, kuinka iso urakka on puutarhan valmistelussa päivää varten, ja kuinka päivän aikana saa järjestettyä kaikki asiat suht järkevästi (pitääkö olla liikenneopastus? entäs mehutarjoilu? taimimyyntiä?). Toisaalta, nämäkin asiat selviävät, kun ensimmäisen kerran kokeilee 😀 Voihan se olla, ettei tänne perähikiälle eksy kukaan.

  Mukavaa viikonloppua, Satu!

 7. Heinäkuinen ajankohta kiehtoisi mutta heinäkuussa on yhdet häät, yhdet ristiäiset ja yhdet rippijuhlat ja kaikki eri viikonloppuina eri puolella Suomea ja maailmaa. Ei taida riittää puhti avoimiin tässä kohtaa. Mutta katsotaan, jos kevät menee hyvin ja talvivaurioita on vähän niin ehkä sitten. Onneksi ilmoittautumista voi vielä miettiä.

 8. Mieluummin vierailen toisten kauniissa pihoissa. Viime vuonna jäi tämän alueen pihat näkemättä. Toivottavasti on nyt osallistujia enemmän.

 9. Kiva tapahtuma tosiaan! Toivottavasti monet avaavat puutarhansa portit. Ihmiset ujostelevat turhaan. Puutarhavieraat ovat iloista ja kilttiä väkeä.

 10. Kiitos, Elina. Harkinnassa on. Viime vuonna piti peruttaa osallistuminen reumani vuoksi. Mukavaa sunnuntaita!

 11. Kiitos, Eeviregina. Jos avautuisi uusia puutarhoja, minustakin olisi ihanaa vierailla niissä.

 12. Kiitos, Puutarhamyyrä. Olisi kyllä kiva vierailla muitten puutarhoissa. Jos avaa oman, ei pääse muitten pihoille.

 13. Tietysti uskallat! Ei ihmiset odota mitään täydellisen valmista puutarhaa. Meilläkin käy monet ihmiset vuodesta toiseen ja heistä on kiva seurata puutarhan muutosta. Meidän piha on nyt ihan erilainen kuin viisi vuotta sitten. Kukaan ei ole arvostellut ainakaan minulle. Jos keskenään arvostelevat, ei se ainakaan minua haittaa. Moni saa varmasti vinkkejäkin oman pihan laittoon. Kyllä kuule eksyy. Kävin viime kesänä avoimissa jossain tuolla todella maalla ja piha oli täynnä vieraita.

  Mukavaa sunnuntaita!

 14. Oho, sulla on juhlia tiedossa! Joo, vielä on aikaa vaikka miten paljon.

 15. Se harmittaakin, kun niin harva avaa porttinsa. Olisi paljon ihania, erilaisia puutarhoja, joissa olisi mahtavaa vierailla.

 16. Heinäkuun alku on hyvä aika Avoimille. Lomat alussa, puutarhatkin jo loistossa.

 17. Teillä on kyllä upea puutarha, siitä ei pääse mihinkään. Ajatelle, että on vasta tammikuu mutta fiilis on jo ihan se, että pian on kesä <3

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: