Uudet ”uunista ulos”! – New ones!

Uudet ”uunista ulos”! – New ones!

Hei! Nyt on vauhti päällä. Sain eilen puoliltaöin toiset kukkahousut valmiiksi. Näitten ompelu sujui jo paljon paremmin. Edellisten teossa meni päiviä ja purkamista oli paljon enemmän. Näitä housuja purin vain kahdesti. ;O)

Ja koska nyt on menossa maaninen ompelun opettelun vaihe, kävin taas kangaskaupoilla.

Seuraavaksi tulee mustat pilkkuhousut. Nyt voisin tehdä vähän leveämpilahkeiset. Yritän ainakin. Koetan myös tehdä sopivat. Nuo siniset housutkin jäivät vähän löysiksi vyötäröstä ja reisistä. Tällä kertaa  ei kuitenkaan tarvinnut kaventaa, kuten edellisiä kavensin kolmesti. Onko ideoita, millaiset housut tai jotain muuta vaatetta seuraavaksi yrittäisin ommella? Lappushortsien kaavat ovat tilauksessa ja tuosta sinisestä kukkakankaasta teen puutarhashortsit kesäksi. Niin ja se mekkokin on tarkoitus jossain vaiheessa ommella. Mekkoideasta kertoilin alemmassa postauksessani. Ompelua harrastava työkaverini vinkkasi, että Prismassa on myynnissä hyvä ompelukirja Pistoksissa vain kympillä. Kävin hetimmiten hakemassa tuollaisen parempaan talteen. Tänään pidän huilipäivän ompelusta ja katson neljä jaksoa Emmerdalea putkeen. Lojun sohvalla. Taidanpa käydä saunassakin. Se hermosärky on jo onneksi poissa kädestä. Lääkepistos ilmeisesti lopulta auttoi. Maanantain allasjumpastakin selvisin suht hengissä. Väsytti kyllä. Töihinpaluu on sujunut mukavasti. Oppilaat ovat ihan parhaita. Elämä teinien kanssa ei ole tylsää. Ei sinne päinkään! Mukavaa viikkoa!

38 thoughts on “Uudet ”uunista ulos”! – New ones!

 1. Onpa iloiset housut ja istuvat taatusti hyvin, kun itse toimit ompelijana.
  Mukavaa illanjatkoa.

 2. Itte ompelemalla saa niin persoonallisia vaatteeta. Kiva ku sullon tuallaane talaviharrastus.

 3. Kivoja kuulumisia sinulla ja iloista innostusta monessa asiassa, ompeluissa ja töissä.

 4. Olisiko sitten jonkun takin aika seuraavaksi tai jakku?
  Ihanat ovat nämäkin housut <3

 5. Kukkaa pukkaa. 🙂

  Kehittymisen huomaa siitä, että purkamisen määrä vähenee. 🙂 Olen itse innostunut viime aikoina neulomaan, ja sama pätee siihenkin.

 6. Olet heittäytynyt uuteen harrastukseen aivan täysillä. Itse tekemällä saa juuri sellaista, mitä haluaa. Ja aina myös vähän erilaista. Tuntuu, että joka kaupassa on nykyisin samanlaiset vaatteet ja harvoin tulee sellaisia "tuon minä haluan" fiiliksiä.

 7. Kukkapökät ovat niin kivan näköiset että pistävät hymyilemään 🙂 En ole ikinä nähnyt housuja polka dots – kankaasta, mutta tykkään tosi paljon pilkkukuviosta ?Housuista tulee varmaan hyvät ? Ihanaa että särky on hellittänyt.

 8. Kukkahousut on niin ihanan kesäiset 🙂 Pallokuosiset housut on kivat. Joskus tein itsellekin ja siihen samasta kankaasta topin. Ja pidin niitä tosi paljon. Hyvää viikonloppua tv Liisa

 9. Muista ompelun monipuolisuuden mahdollisuudet niin et pääse kyllästymään.

 10. Kiitos, Kruunu Vuokko. Mukavilta tuntuvat. Kivaa viikonloppua!

 11. Kuulostaa hyvältä idealta, mutta luulen, että pidän enemmän housuja. Ajattelin housuja töihin. Teen siitä mustavalkoisesta viskoosista mekon kesäksi.

 12. Totta. Jos vain osaa tehdä, ei tarvitse olla riippuvainen kaupan valikoimista.

 13. Ompelu on kivaa ja töissä oli todella mukavaa olla pitkästä aikaa.

 14. Neulominen vaatii hermoja. Totta, ja purkaminen on syvältä.

 15. Jep, täysillä vain! Nyt, kun olen vähän "ohentunut", olen alkanut katsella vaatteita kaupoilla uusin silmin parinkymmenen vuoden tauon jälkeen.

 16. Mulla on itse asiassa ollut polka dots -housut nuorena. Tykkäsin niistä kovasti.

 17. Kiitos, Liisa. Mullakin on ollut joskus pallohousut ja tykkäsin niistä. Mukavaa viikonloppua!

 18. Olet taas ollut ihailtavan ahkera. Kurkkaapa blogiani, mitä kirjoitin sinusta 🙂

 19. Ihanat kukkahousut <3 Olet tosi taitava, pallohousuista tulee varmasti yhtä ihanat =) Ja mukava kuulla, että kivut hellittävät ja olet pässyt töihin <3

 20. Hienot housut. Heh…mä luin ensin, että seuraavaksi tulee mustat pikkuhousut…reps. Lukihäiriö.

 21. Vau olet kyllä paljon ehtinyt tekemään, se on kiva! Minulla oli samanlainen ompeluinto viimeksi kun lapset olivat pieniä. Tuli ommeltua tosi paljon vaatteita itselle ja tyttösille. Ikävä kyllä nykyään vaan korjailen vaatteita ja lyhentelen verhoja…ehkä tässä joskus taas innostuisi who knows!
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

 22. Kiitos, Aliina. Töissä on mukava taas olla. Ei nuo pallohousut onnistunut oikein…

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: