Tyhjä takki

Tyhjä takki

Huomenta. Heräsin jo aikaisin. Itkettää. Olenkohan liian herkkä tähän maailmaan? Mulla on aivan nujerrettu olo. Poissa on ilo ja into. Olo on totaalisen väsynyt, tukahdutettu. Väsynyt olen ollut jo pitkään reumani ja lääkkeiden vuoksi. Ilo on kuitenkin ollut mukana. Nyt on takki tyhjä. Klovninhaalari on naulakossa. Pitäisi päästä raittiiseen ilmaan tuulettumaan. Ei se oikein onnistu. Pienen kaupunkikävelynkin jälkeen kantapää on sanomassa sopimusta irti. Ei auta ärsyttää sitä. Lonkkakin väliin muistuttaa olostaan. Mikä neuvoksi? Miten tästä noustaan ja saadaan innostus takaisin? Maski naamaan ja haalari päälle? Niinhän se on tehtävä. Sulaisi jo lumet ja paistaisi aurinko. Puutarhaterapia olisi niin tarpeeseen. Olo on hyökyaallon alle jäänyt. Jyrätty. Mikään ei riitä. Muut tietävät paremmin, mitä ja miten minun tulee tehdä. Hyvä, että on tietäjiä.

Voimaannuttavaa lauantaita!

75 thoughts on “Tyhjä takki

 1. Joskus on vain hyvä surra ja purkaa pahaa mieltä ja uskoa siihen, että hyviä aikoja on taas tulossa. Klovnihaalaria ei kannata väkisin pukea. Aurinko se on sellainen veijari, että se pakottaa meidät hymyilemään. Voimahaleja ja lämpimiä ajatuksia täältä etelämmästä Suomea lähettää sinulle mukanakulkijasi ❤

 2. Voi sinua, kun on kipuja, on siihen toisen vaikea muuta antaa kuin myötätuntoa ja tsemppihaleja.. Minulla ei ole noita sairauksia, mutta kolme vuotta sitten alkanut plantaarifaskiitti kantapäässä oireilee taas, ja peukalossa lienee jokin jännetupin tulehdus -nämäkin riittävät laskemaan fiiliksiä roimasti. Ja silloin on vaikea kääntää ilon puolelle. Sinulle toivon valoisampia päiviä!

 3. Anna itsellesi aikaa olla ja tuntea juuri kuten tunnet ja koet! Ei aina jaksa olla hymyileväinen tai muutenkin iloinen, ei se ole normaaliakaan. Päivä kerrallaan ja hetki kerrallaan. Luovuudellekin pitää antaa aikaa olla tekemättä mitään. Tein itselleni tuonne Puna-apila blogiini myös listaa jota yritän noudattaa kun väsyttää,poikkee lukemassa. Ja anna myös sairaudellesi lupa olla hankala, sillä se on.Lähetän voimaa!! Minä istutin eilen yrttejä ja pelarguunioita, siemeniä siis että menisi kevät eteenpäin 🙂

 4. Kyllä noita hetkiä vaan on eikä niille mahda mitään. Pohjalla on käytävä ja sitten taas tulee uusi päivä. Aina ei edes tiedä syytä mikä tuo tuon alakulon, se vaan on käytävä läpi. Onneksi on kevät ja vihreys tulossa ja mieli pysyy virkeämpänä:) Tsemppiä sulle.
  Kerran olin mieheni konsertissa (laulaa kuorossa) jolloin siellä laulettiin surullisia ja melankolisia lauluja. Sen jälkeen olin pari päivää tosi allapäin enkä meninannut päästä millään siitä yli, ilmeisesti kuuntelin laulujen sanoja liian tarkkaan:)
  Varmasti myös sairaudellasi ja lääkityksellä on osuutensa oloosi.

 5. Eihän kukaan voi täysin tietää miltä sinusta tuntuu tai mitä sinun kuuluisi tehdä. Se on kyllä totta, että aurinko auttaa aina. Lämpö ja valo on ihanaa. Voimia, älä luovuta, olet tärkeä <3

 6. Voi että kuulostaa kurjalta. Hyviä neuvoja en osaa antaa, varsinkaan kun esim. reuma ei ole tuttu sairaus ollenkaan. Paremmin tietäjät ovat ärsyttäviä, vaikka usein taustalla varmaan on halu auttaa ja sanoa jotain lohduttavaa.
  Raitis ilma auttaa kyllä moneen asiaan. Arvaanko oikein että pyöräilykin on hankalaa? Pystytkö ratsastamaan? 🙂
  Itselläni kaksi takuuvarmaa piristyskeinoa ovat myös valokuvaus ja jokin pienikin kaunistusjuttu, vaikkapa kynsien lakkaus.
  Ensi viikolle on luvattu aurinkoisempaa, vaikkakin kylmää. Valoa kohti ollaan menossa.
  Halaus!

 7. Myötätuntoa! Ei ole oikein muuta lähettää…Toivottavasti tulee taas parempia hetkiä.

 8. Voi Satu, varmasti kivut ja reuma nujertavat oloasi ja ketuttaa, kun pienen kävelynkin jälkeen paikkoja särkee. Näin viime vuonna, kuinka äitini väsyi ja menetti melkein toivonsa kovien lonkkakipujen kanssa odotellessaan leikkausaikaa melkein vuoden. Onneksi kivut eivät enää hallitse päiviä. Toivon sinulle sydämen pohjasta voimia, älä anna periksi, parempia päiviä on tulossa ja onneksi mennään kevättä kohden <3

 9. Kiitos, Sirkku. Alakulo ei johdu nyt reumasta. Väsymys johtuu kyllä reumalääkkeistä. Muuten on vain viime aikoina mätkitty päähän.

 10. Kävin eilen lukemassa nuo vinkkisi. Mun selviytymiskeino on päiväunet.

 11. Kiitos, Irma. Kunto on vielä puolinainen, koko ajan vaaditaan enemmän, asetetaan valmiiksi mahdottomia tavoitteita, huonoja ja pelottaviakin uutisia. Astia täyttyy.

 12. Nii-in. Mutta tuntuu tietävän ja tuo avautuminen ei liittynyt terveyspuoleen. Kiitos, Outi. Sulla on sydän paikallaan.

 13. Kiitos, ihana Sara. Tuo tietäminen ei liittynyt reumaani, enemmänkin työhön. Tarkoitus on varmaan hyvä, mutta mulla on nujerrettu olo.

  Joo, ei onnistu pyöräilykään. Viime kesänä pyöräilin kerran. Hih, aloitin joskus ratsastuksen ja pelotti ihan hitokseen. Kyllä tässä piristyy, kun pääsee pihalle jonkin ajan päästä. Mukavaa lauantaita, Sara.

 14. Kiitos, Sari. Tämä reuma on tällä kertaa vain pikkuosa alakuloon. Tietty se vaikuttaa vireystilaan ja jaksamiseen. Enemmän on nyt muita paineita ja huolia. Tuo reuma vaikuttaa lähinnä siihen, etten pääse ulos tuulettumaan. Raikas ilma olisi nyt tarpeen.

 15. Voimahali. <3 Saran tavoin voisin ehdottaa sinulle tuota ratsastuksen kokeilua. Soittamalla ratsastuskouluun kertoisit vain vointisi, niin kyllä ne siellä hevosen kuntoon sinulle laittaisi. Ihan vaikka puolen tunnin köpöttely hevosen selässä voisi tehdä hyvää ja "pääsisit" liikkumaan. 😀 Tsemppiä! <3

 16. Luja halaus täältä sinne, koita jaksaa! Kyllä se päivä vielä paistaa, mutta joskus on vain näitä pilvisiä jaksoja. Se on totta, että tietäjiä varmasti on ja jokaiselta heltiää jonkinlainen neuvo. Lopulta vain sinä itse tiedät mitkä ne omat voimavarat on ja niiden mukaan on yritettävä mennä. Eihän se helppoa ole, mutta se on ainoa oikea tie. Voimia ♥♥♥

 17. Päikkärit ovatkin ihanaa välillä, käpertyä viltin alle ja meillä kissakin tulee viereen, koira viihtyy näin lämpimällä ulkona. Aurinko paistaa ja plussaa 7.Hyvää viikonloppua!

 18. Voimia ja jaksamista! Toivottavasti pian tulisi taas parempia hetkiä!

 19. Pitkän ja vaikean sairauden läpikäyneenä tiedän, että pahimpina päivinä on ihan mahdoton uskoa huomiseen ja parempaan. Toisten hyvää tarkoittavia sanojakin on välillä vaikea ottaa vastaan. Aina ne hyvät päivät kuitenkin tulevat, on vain annettava itselle aikaa.
  Lähetän sinulle voimahaleja!

 20. Tuttuja tunteita minulle, itse koenkin olevani yliherkkä ja olenkin sitä testinkin mukaan. Toiset ihmiset monesti luulevat tietävän asiat paremmin kuin itse…ehkä haluavat auttaa, mutta monesti se vaan ärsyttää…
  Toivottavasti olosi helpottaa joka suhteessa! Aurinkoa ja kevättä tässä odotellaan. Voimia <3

 21. En neuvo piristymään tai ottamaan itseäsi niskasta kiinni, ne olivat minulle ainakin niitä kamalimpia neuvoja, kun itse ryvin pohjamudissa. Itselleni suostuminen ankeuteen oli keino päästä siitä myös pois. Kun oli ASlak-kuntoutuksessa Kruunupuistossa, siellä harrastettiin vanhaa tuberkuloosiparantolan hoitokeinoa, ulkona makuuttamista. Talvimakuupussi ja mukava lepotuoli, se oli todella mukavaa. Olen kokeillut omalla terassillakin, silloin kun ei ole haluttanut/voinut liikkua ja ulos on tehnyt mieli.

 22. Heh, pelkään hevosen selässä. Kammoan ajatusta putoamisesta ja jäsenten loukkaamisesta. Muuten voisi olla hyvä juttu.

 23. Kiitos, kaima. Kyllä täältä noustaan, kun paha mieli on taas poisitketty. Mukavas lauantaita!

 24. Kiitos. Kyllä tämä tästä. Nyt vaan tulee paineita vähän liikas joka suunnasta. Oma väsymys ja puolikuntoisuus ei auta asiaa.

 25. Yliherkkä olen minäkin. Otan liian raskaastk toisten ihmisten sanomiset. Lopulta niistä kasaantuu sysimusta pilvi.

 26. Raikas ilma olisi hyvä lääke. Käväisin pihalla peittelemässä havut.

 27. Tunnistan myös saman piirteen itsessäni ja joutunut samanlaiseen tilanteeseen, se oli kauhean raskasta ja juurikin tuo nujerrettu olo tuntui hirveälle. Mutta kun puhuimme lopulta asiat halki, olo helpottui ja asiat selveni kaikkien osalta. Kyllä se pahailo ohi menee ajan kanssa, usko pois. Voimahali täältäkin!!

 28. Voi Satu ystäväni, toivon sinulle parempia päiviä. Itsekin olen läpikäynyt vaikean sairauden ja kokenut hyvin masentavia jaksoja kun ei ole jaksanut eikä halunnut tehdä mitään. Mutta jostakin ne paremmat päivät vaan sitten tulivat. – Kaikkea hyvää sinulle.

 29. Voi itku. Tuntuu niin pahalta puolestasi. Lämmin halaus sinulle. <3

 30. We are all in need of sunshine and warmth both would be a very welcome tonic.

 31. Jaksamista Satu! Toivottavasti löydät keinot nollata tilanteen ja käsitellä sen "ulos systeemistäsi". <3

 32. Komppaan Betweenia! Niin monet kuitenkin tarkoittavat hyvää, oikeita sanoja on vain vaikea löytää ja kun sinä, kuten minäkään, en voinut kertoa julki kaikkea. Osa kauhusta on nyt poissa – toistaiseksi ainakin, mutta on jotain muuta…

  Tässä sinulle runo, jonka olen kirjoittanut suurennetun ja kehystetyn valokuvan taakse pahojen päivien varalle:

  Road Map

  Jotka tulevat suorinta tietä,
  saapuvat tyhjin taskuin.
  Jotka ovat kolunneet kaikki polut,
  tulevat säihkyvin siivin,
  polvet ruvella, outoja hedelmiä
  hauraassa säkissään.
  Niin se on ystäväni, niin se on,
  että eksymättä et löydä perille.

  – Tommy Tabermann –

 33. No voihan kurjuuksien kurjuus :(. Nyt hävettää sekin, kun sulle kommenttivastauksena kirjoitin, että ilahduin, kun olit saanut jo jättää jotain inhottavia hoitoja pois. Mutta se oli viimeisin teksti, jonka olen lukenut.

  Osaisinpa jotenkin auttaa, mutta puuttuu taikavoimat. Ei auta kuin lähettää lämpimiä ajatuksia ja halit <3

 34. Miten ne nyt alkaa käydä sun kimppuun siellä muuallakin, kun sairaus ja lääkityskin vie voimia! Toivottavasti asiat selviää, oisko sairausloma mitään. Niin saisit keskittyä lepäämään väsymyksen pois ja jos jaksat mennä Mikin kanssa metsään kuuntelemaan kun linnut jo laulaa. Valoa ja aurinkoa ja kevään nopeaa tulemista toivoen. Voimia sinne!

 35. Voi Satu, ei mikään ihme, että tilanteessasi ketuttaa välillä. Jos takki on tyhjä, niin ei kai sille väkisin voi tehdä mitään. Tsemppiä ja voimia sinulle, toivottavasti kevään tullessa olosi paranee!

 36. Juu, menee se. Tää nyt oli hetkellinen romahdus. Iski totaaliväsymys, kun tuntuu, että mikään ei riitä. Ehkä tuntisin toisin, jos olisin normikunnossa.

 37. Kiitos, Anneli. Välillä kun itkee itkut ja väsymystä pois, jaksaa taas paremmin.

 38. Yes, indeed, Rosemary! Thank you for stopping by. Happy weekend!

 39. Höpönlöpö, Annukka. Minäkin olen onnellinen, että sytostaatti jäi pois. Olen vain edelleen väsynyt ja vielä vähän huonossa hapessa. Ulkoilu auttaisi, jos jaksaisi.

 40. Eipä varsinaisesti minun kimppuun. Tää vaan on yleinen suuntaus. Ihan kaikessa. Enemmän pitää tuottaa. Just nyt riittäisi ihan normisetti ilman lisäpaineita.

 41. Kiitos, Leena. Ihana, kaunis runo. Oli rankka viikko ja perjantaina tuli lisäpaineita. Oman terveyden lisäksi, on nyt huoli toisenkin terveydestä. Jotenkin alkaa astia täyttyä.

 42. Monesti asioista mitään tietämättömät ovat niitä, jotka luulevat tietävänsä mikä olisi hyväksi tai oikein. Kunpa pystyisimme sivuuttamaan heidän kommenttinsa tuosta vaan, mutta eihän se niin mene. Satuttaa ne silti. Pysy vahvana!

 43. Voimia Satu – ja toivotaan, että pian saamme valoa!
  Tämä viikko on itsellänikin – eikä vain tämä viikko vaan koko tämä alkuvuosi – ollut sellaista fibrosärkyjen riemuvoittoa ettei mitään määrää. Vaikka olen päättänyt, että tämä piru ei minua nujerra, niin on välillä hetkiä, kun säryt ovat pahimmillaan, että miettii sitä, että onko elämän pakko olla tällaista. Vaan onhan sieltä itsesäälin suosta ollut noustava aamulla töihin ja taas ollaan päivä lähempänä kevättä.
  Sillä Satu – se kevät ja valo ovat ihan muutaman hetken päässä. Sinnitellään sinne <3

 44. Kiitos. Kyllä se tästä. Kun pääsisi pihalle raittiiseen ilmaan. Ajatukset virkistyisivät ja saisi voimia takaisin.

 45. Kiitos, maatuska. Kyllä se tästä. Suurin syy tähän alakuloon on, että voomat ja odotukset eivät kohtaa. Ehkä myöhemmin..

 46. Juu, pakko on nousta ja rämpiä. Välillä vaan alakulo ja totaaliväsymys iskevät.

 47. Voi että, voimia sinulle! Välillä vaan masentaa eikä aina edes ole varma syystä, onneksi ne menee ohitse, vaikka sillä hetkellä koskaan siltä tunnu…toivottavasti saat kukkaterapiaa tai muuta mistä voisi saada mielihyvää edes hetkeksi. Ja olla armollinen itselleen, ei aina tarvitse olla iloinen, onnistua tai muuta vastaavaa mitä meiltä vaaditaan. Halit!

 48. Vitsi, mulla oli iahn sama fiilis viime sunnuntaina, väsytti, särki ja masensi. Maanataina kuumekittari taas näytti lukemia, jotka jätti minut vällyjen väliin. Nukuin koko päivän ja osan tiistaitakin. Aloitin taas tulehduskipilääkkeet ja nivelien hoito seokset, nyt taas parempi, mukikin pysyy taas kädessä, eikä tartte kaksin käsin puristaa ja silti putoo…. mutta KEVÄT JA AURINKO SAIS TULLA JO! ois ihan sata kertaa parempi olla!
  Parempaa sunnuntaita, taas päivä lähempänä kevättä.

 49. Voi muru, jaxuhali! Meidän työ on kyllä välillä aikamoisen kuormittavaa. Vaan lomaan on enää muutama hassu viikko, jaksaa jaksaa vielä tämän pienen pätkän! Ja tosiaan kipeenä ei tarvii töissä jaksaa, saikulle sitten vaan, vaikka toki parempaa vointia sulle jo toivoisin!

 50. Kiitos, Sussi. Itsessäni olisi nyt tarpeeksi kuntouttamista ja tuli lisäksi huoli toisestakin.

 51. Kiitos. Kyllä vähän siltä tuntuu, että koko ajan pitää kehittyä ja uudistua ja jollet jaksa ja pysy mukana, oot vähän rasite ja luuseri. No, nyt tuntuu tältä. Kyllä tää tästä.

 52. Kyllä se kevät onneksi joskus tulee. Ulos pitäisi päästä. Onneksi voit jo paremmin. Minunkin pihäisi pysytellä positiivisena, sillä negatiivinen mieli tulehduttaa kropankin. Usko pois, kokemusta on tuostakin.

 53. Kiitos, Sanna. Mulla on nyt vaan norvien väli kipeänä väsymyksen, huolien ja vaatimusten ristitulessa.

 54. Voi ihanainen, -lähetän sinulle lämpimiä ajatuksia ja halauksia.♡
  Koita mennä hetki kerrallaan eteenpäin, -kunhan lumet sulaa ja kevät koittaa saat upottaa sormesi multaan ja nauttia parhaasta "terapiasta".
  Voimia jokaiseen hetkeesi ja auringon lämpöä ja säteitä sydämeesi!♡

 55. Tsemppiä! Voimia sairauden kanssa, toivon että joku tilannettasi helpottava hoito löytyisi.
  Kevätaurinko harmaan talven jälkeen tekisi kaikille hyvää.

 56. Imatralla paistoi tänään aurinko ja toivottavasti sielläkin, ja mieli ois jo vähän parempi 🙂
  Kyl asiat tuppaa järjestymään, tsemppiä!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: