Kukkanainen hyötyviljelee.. Viimeinen kuulutus kirja-arvontaan!

Kukkanainen hyötyviljelee.. Viimeinen kuulutus kirja-arvontaan!

Heips! Eilinen meni ns. harakoille. Ei tässä iässä tottumaton jaksa. Juhlia kyllä jaksoin, mutta seuraavan päivän olin ihan vetämätön. Olin siis perjantaina kollegan eläkebileissä. Jalkakin sanoi päiväksi sopimuksen irti riehakkaasta tanssimisesta. Rakastan tanssimista, mutta se pitäisi näemmä unohtaa. Nooh, nyt alan olla ennallani. Kuluneella viikolla kaivelin kukkanaisen sisuksistani hyötyviljelijän. Sikäli kannattavaa, että meillä syödään todella paljon kasviksia. Bloigyhteistyökumppanini Biolanon tässä hyötyviljelyssä apunani, joten kukkanainenkin saattaa saada satoa. Näin uskon ja toivon!

Biolanin Yrttimaa on valmis luonnonmukaisesti lannoitettu ja kalkittu kasvualusta yrteille, salaateille, pikkuvihanneksille ja kukille.

Istutin sitruunaverbenaa, oliiviyrttiä, curry-yrttiä ja… hih, en enää muista! Nooh, meillä ei tuo hyötyviljely ole niin vakavaa, kuten huomaat! Mie oon kyllä ihan paras ”jyväjemmari”! En edes muista, mitä istutuin… Kaikki syödään ja ehkä tuo kokkaava mieheni tunnistaa yrtin. Oisko tuo korianteria? Tuohon keskelle jäi vielä tilaa ja varmasti siihen jotain vielä istutan.

Sijoitin Yrttimaan Biolanin kastelualustan päälle tuohon meidän kesäkeittiöön, jossa mies kokkaa. Siitä on hänen näppärä napsia yrttejä. Otinpa tänäkin kesänä perinteiset Biolanin Kasvusäkit käyttöön. Ne on ihan parhaita. Viime kesänä sain muhkean kurpitsasadon.

Vein säkit heinähäkkeihin. Kurpitsat maisemoivat häkit nätisti vähän myöhemmällä kesällä. Istutin monenlaista kurpitsaa, mm. spaghetti-, myski- ja jättikurpitsaa. Alla kuvia viime vuoden kurpitsasadosta.

Ja loppuun muistutus! Oletko jo osallistunut blogini kirja-arvontaan? Jollet, pääset osallistumaan TÄSTÄ. Mukavaa sunnuntaita!

19 thoughts on “Kukkanainen hyötyviljelee.. Viimeinen kuulutus kirja-arvontaan!

 1. Hauskaa! Minä olen yrittänyt taikoa itsestäni (hyötyviljelijä) vähän kukkakasvattajaa ja se ei näytä menevän ihan nappiin… ??? Olen varma, että yrttipenkistäsi tulee hieno.. ??

 2. Käteviä nuo kasvusäkit!
  Äkkiä sitä saa yrttimaan tuosta aikaiseksi!

  Suloista sununtaita!

 3. Nuo kasvisäkit on niin käteviä. Pystyy viljelemään kivan sadon jo pienellä pihalla tai parvekkeellakin.

 4. Nuo kasvusäkit näyttävät aika vaivattomilta kasvattaa yrttejä.

 5. En ole koskaa kokeillut kasvusäkkejä..oikeestaan ihan loistava idea! Mukavaa sunnuntaita

 6. Hyvältä näyttää, kohta saat satoa 🙂 Kasvusäkit ovat käytössä täälläkin, tykkään siitä kun ei tarvitse miettiä lannoitusasioita.

 7. Kiitos, Susanna. Jep, helppoa ja siistiä! Mukavaa uutta viikkoa!

 8. Kasvihuoneessa minulla oli alkuun kasvusäkkejä, mutta minusta niiden kastelu oli hankalaa. Vesi valui niistä pois. En varmaan osannut tehdä oikein sitä hommaa.

 9. Jep. Ei tarvitse miettiä lannoituksia. Kaikki valmiina.

 10. Kiitos, Kristiina. Kannattaa kokeilla. Ovat näppäriä ja siistejä käyttää. Mukavaa uutta viikkoa!

 11. Minullakin on tuo kasteluallas ja olen myös laittanut valmiita käteviä kasvusäkkejä. Olen ihan mestari unohtamaan kasvien nimet, mutta en anna sen haitata. Iloitsen jokaisesta kukasta ja kasvista, olivatpa ne mitä hyvänsä.

 12. Jaa-a. Minä tökkään letkun kärjen aina noihin kasteluaukkoihin tai sitten täytän tuon kastelualtaan, jos se on käytössä.

 13. Hih, no hyvä, että joku muukin unohtaa. Lajikkeita en edes yritä muistaa.

 14. Kukkia paljon ja lajikkeiden nimet hukassa -tuntuu tutulta, ja sopivan rennolta. Mutta joskus täytyy ylittää rajoja ja ottaa haasteita vastaan, eikö! Eli hyötyviljellään… jotakin!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: