Kesäkukkien istutusta ja Lillevilla sai ikkunan

Kesäkukkien istutusta ja Lillevilla sai ikkunan

Hellurei! Tänään oli aurinkoinen ja suht lämmin päivä! Aamulla imurivalssin jälkeen suuntasin Tirilän puutarhamyymälään. Mukaan tarttui kärhö, muutama keijuangervo, yrttejä ja kesäkukkia.

Tirilän jälkeen olin koko päivän ihan pihalla.  Istutin kesäkukat, vaihdoin pelargoneille isommat ruukut ja uudet mullat. Jösses sentään mikä urakka. Siinä vierähtikin muutama tunti. Aloitin  puuhan jo eilen ja sitä riitti vielä täksikin päiväksi.  Miten tähänkin on tultu? Vielä pari kesää sitten minusta pelargonioissa ei ollut mitään ihmeellistä. Yhden talven talvetus muutti mielen, kun tajusin, miten upeita talvetetut pelakat ovatkaan. Tykkäätkö sinä pelargonioista? Talvetatko niitä?

Istutin eilen kesäkukkia. Pelargoniaa, verbenaa, surfiniaa, miljoonakelloa, lankaköynnöstä ja murattia. Tänään istutin lisää, mutta niistä ei ole vielä kuvaa.

Lillevilla  sai ikkunan.

Alla YouTube-video pihapuuhista:

Oikein mukavaa viikonloppua!

32 thoughts on “Kesäkukkien istutusta ja Lillevilla sai ikkunan

 1. Olinkin juuri miettimässä mitä kesä kukkia laittaisin, kiitos esittelystä, taisin saada istutuksistasi ideoita. Kävin tänään torilla ja siellä oli todella mahtava kukkameri, mutta en osannut ostaa vielä mitään. Olisikohan nyt yöpakkaset ohi, olen niin varovainen kun monnet ostamaani perennat joutuivat yöpakkasen kouriin.

 2. Tykkään pelargonioista, mutta en ole talvettanut, kun ei ole paikkaa missä sitä tehdä.
  Ostin tänään neljä kaunista kahden eri pinkin sävyttämää pelargoniaa ja kuusi murattia. Niistä tuli kolme istutusta, kaksi laatikkoa ikkunalla ja yksi niiden välissä terassilla kukkalaatikossa. Kestävät paahdetta ja kylmyyttä hyvin.

 3. Teillä on jo niin ihanan kesäistä.Kauniita kukkia ja Lillevillakin valmistuu silmissä.

 4. Melkein sain yhden pelargonia selviämään talvesta….minä vaan en onnistu niiden kanssa!
  Minulla vielä kukat hommaammatta, mutta huomennaa….
  Ihanaa sunnuntaita!

 5. Mukavaa viikonlopun jatkoa :). Kauniita kesäkukka istutuksia

 6. Kivat nuo limen vihreät ruukut. Tuo mukavaa piristystä ja siihen vielä värikkäät kukkaistutukset niin jopa on kauniin kesäistä.

 7. Vautsi, kun siellä pääsee jo istuttelemaan kesäkukkia. Itselläkin on ollut sama mielessä, uskaltaisiko jo..
  Totta, pelakuut ovat mitä mainioimpia kesäkukkia, jos suinkin on niille edes jonkinlainen talvetuspaikka. Ja vuosi vuodelta ne tulevat yhä rakkaammiksi <3 Minun pelakuut ovat vielä sisätiloissa, alan siirtämään niitä toiseen kasvariin saamaan ihan oikeaa päivänvaloa.
  Mielenkiinnolla seurailen Lillevillan valmistumista 🙂

 8. Hyvältä näyttää! Minulla ei ole pelargonioille talvehdittamispaikkaa, joten niitä ei minulle ole.

 9. Sun piha alkaa taas kukoistaa, näyttää jo niin hyvältä. Oma plänttini, jota takapihaksi kutsutaan, vaatisi jo heinän leikkuuta.

 10. Paljon ehditte. Minulla on moni homma vielä vähän vaiheessa. Aion tänä kesänä käydä jossain vaiheessa tuolla Tirilässä uudestaan. Kiitos sen esittelystä.

 11. Tulipa kauniita kesäkukka-asetelmia! Väritys olisi ollut myös minun makuuni. Minä ihailen toistaiseksi vain teidän muiden kesäkukkia kun en viitsi tehdä mitään istutuksia ennen muuttoa. Mutta sitten kun tavarat ovat uudessa kodissa pääsee touhuamaan vähän pihajuttujakin!
  Mukavaa viikkoa sinulle!

 12. Sinulla jo kesäkukatkin istutettu, taidan vielä odotella muutaman viikon, ahkeraliisoissa on jo nuppuja, joten aion laittaa omia taimiani joukkoon mukaan. Minulle on käynyt samalla tavoin noiden pelargonioiden kanssa, ennen nakkasin roskiin, jos nyt ylipäätään olin niitä ostanut. Nyt kaikki pienimmåtkin saavat mahdollisuuden uuteen kasvukauteen. Hyvää alkavaa viikkoa!

 13. Imurivalssi:) Haen kesäkukat tulevalla viikolla oman kylän Ylisen puutarhalta. Tänä kesänä ei taida ruukkuistutusten pito onnistua, Jymy-Jami on vielä niin kiinnostunut kaikesta uudesta. Kauniit asetelmat Sinulla! Lämmintä viikkoa sinne kaakonkulmalle.

 14. En tiedä milloin meidän leveleillä kannattaisi ostaa pihakukkia kun tuntuu että välillä paistaa ja välillä sataa lunta.
  Arvaapa kuinka leuhkana esittelin Pientalo-lehteä (vai mikä sen virallinen nimi nyt onkaan) perheelleni ja kerroin että tätä blogia minä olen lukenut jo vuosia ja katsokaapa miten upea piha. No mieskin oli siitä että hohhoijaa 🙂

 15. Kiva, jos sait ideoita! Uskon ja toivon, ettei enää tule yöpakkasia.

 16. Kuulostaa kauniilta istutuksilta! Jep, pelargonit kestävät hyvin.

 17. Minä menen joka kevät vähän riskillä, kun en malta odottaa. Mukavaa viikkoa, Tuulikki!

 18. Meillä pitäisi nurmikko leikata myös. Kivaa viikkoa, Outi!

 19. Kiitos! No, eipä ennen muuttoa kannata istutuksia tehdä. Mutta uutta pihaa onkin sitten kiva tehdä! Aurinkoista viikkoa!

 20. Hih, sama täällä. Kaikki yritän talvettaa. Tänä kesänä mulla on pelargoneja jo reilut kolmekymmentä. Alkaa ikkunat loppua ensi talvena. Pelargonien talvetus johtaa siihen, ettei kevätkylvöille ole oikein tilaa.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: