Nyt kyllä potutti!

Nyt kyllä potutti!

Hei! Sunnuntaina potutti oikein kunnolla. No, silloin ei auttanut muu kuin mennä perunan istutushommiin. Sain HZPC Kantaperunalta blogiini testiin kahdenlaista perunalajiketta: Annabellea ja Violet Queenia. Kantaperuna myy siemenperunaa ammattiviljelijöille sekä pienempiä pakkauksia jälleenmyyjille (puutarhakaupoille).

Annabelle on herkullinen, kiinteä kesäperuna, joka muistuttaa paljon vanhaa suosikkiperuna Siikliä. Muodoltaan pitkulainen, voimakasmakuinen ja herkullinen. Suosittu torimyynnissä ja ollut Suomen markkinoilla noin viisi vuotta. Kaikki muut ruuat onnistuvat Annabellestä paitsi perunamuusi.

Violet Queen on violetin värinen terveyspommi. Sisältää samaa terveellistä väriainetta kuin metsämustikka. Siinä on erityisen paljon antioksidantteja. Siementä tästä lajikkeesta saa puutarhakaupoista vasta keväällä 2018. Minulla on siis ilo ja kunnia olla ensimmäisiä lajikkeen kokeilijoita Suomessa. Tämä lajike on jauhoisempi ja soveltuu myös perunamuusiin ja hajoaa Annabelleä helpommin keitettäessä. Violet Queen on osa värikästä perunatuoteperhettä: http://perupas.com/

Pidin perunoita itämässä lämpimässä ja valoisassa pari viikkoa ennen istutusta. Täältälöytyy lisää tietoa perunasta. Tässä vielä videolinkki, jossa vinkkejä perunan viljelyyn.

Istutin perunat lavakaulusmaalle. Nyt vain odotellaan jännityksellä, millainen perunasato tänä vuonna saadaan. Jokos olet perunat istuttanut?

21 thoughts on “Nyt kyllä potutti!

 1. Minulla on kolme kasvulavaa ja nyt olen ajatellut, josko ne hävittäisi tai jättäisin vain yhden ja siihen perunaa ja porkkanaa. Meillä on tuo kotilo-ongelma sitä luokkaa, että menee hermot kun ne meinaa syödä kaiken :/
  Pähkäilen vielä pari päivää mitä teen, mutta uudet omat perunat olisi vain niin hyviä <3

 2. Uudet perunat omasta maasta parhaita ☺
  Meillä on vielä routaa maassa, eipä hetkeen istuteta perunaa. Vesi se on joka roudan sulattaa, vaikka ei nyt soisi vesisadetta, kun on lämmintä luvattu ☺
  Mukavaa loppuviikoa Sinulle Satu ♥

 3. Minulla on perunasato jäänyt jostain syystä niin pieneksi, että en ole ihan joka vuosi laittanut niitä. Olisi kyllä kiva kokeilla uusia lajikkeita.

 4. Annabelle on hyvä! Olen saanut pojaltani (työsuhde-etu)muutamana keväänä viljelijöitten "malliperunapusseja" kun ovat tuoneet niitä siihen isoon valtiolliseen taloon, jossa on leveät portaat ja monta pylvästä…Nyt on kylvetty vain Timoa.

 5. Nuo lilat perunat on kyllä vinkeitä. Olen syönyt niistä tehtyjä chipsejä. Odotin mullistavaa makuelämystä, mutta ihan ne perunalastuilta maistui 😀

 6. Annabellaa ollaan kokeiltu ja hyvää on. Istutimme ensimmäiset perunat kasvilavaan kolminkertainen harson alle jo 24.4 mutta tänä vuonna ei ole Annabellaa. Kiinnostava tämän sinun projektin seuraaminen.

 7. Kivan näköinen tuo lila peruna, en olekaan koskaan maistanut. 😀

  Blogissani on kiva arvonta, käypä kurkkaamassa mikäli kiinnostaa. Mukavaa loppuviikkoa! Toivotaan että tulee sitä luvattua lämpöä. 🙂

 8. Annabelle on hyvä peruna. Tämän kasvin viljely yleensä onnistuu.

 9. Yhtenä vuonna kokeilimme kasvattaa multasäkissä, (laiskurin ratkaisu), mutta sato jäi aika pieneksi.
  Päätimme sitten vaan ostaa kaupasta. Tuttavat olivat tuota säkissä kasvattamista kokeilleet ja
  olivat saaneet muhkean sadon. Onnea teidän potutuksiin ?

 10. Rakeita kehiin. Löysin kymmeniä kuolleita kotiloita, mutta vain yhden elävän. Uusi kierros rakeita ja kyllä taas tokenevat joksikin aikaa. Lisäaseena tuhka ja kahvinporot.

 11. Ou, routaa vielä. Meillä on tosi kuivaa, mutta kastellaan. Aurinkoista viikonloppua, ma-te.

 12. Peruna on niitä harvoja hyötykasveja, jotka kasvavat reippaasti meikäläisellä. Muut on vähän niin ja näin.

 13. Liloissa perunoissa on valtavasti antioksidantteja. Ovat huipputerveellisiä.

 14. Tuota lilaa perunaa jännitän. Olisi kiva saada hyvä sato.

 15. Kiitos, Hanna. Kävin ja liityin lukijaksi. Tervetuloa seuraamaan Kukkaiselämää!

 16. Olen joskus kasvattanut ämpärissä. Hyvin onnistui. Kiitos, Rita A.

 17. Joo, vappuna laitoin kasvilavaan ja kahteen ämpäriin kasvariin. Ämpäriperunat on jo aika hyvässä kasvussa, kasvilavassakin vihertää:)

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: