Nyt mie kyl avaudun…

Nyt mie kyl avaudun…

Mikki tässä moikkelis! Nyt mie avaudun… Tiedättekö, miten vaikeeta miul on tuon Mamin kanssa? On taas se aika vuodesta, kun mikään ei riitä. Kun maailma ei riitä. Huoks!

Mami on sellainen ääripäitten ihminen. On tai off. Se on sitä mieltä, että kotilot on off! Mie siis joudun kattomaan, kun se heiluu noitten blogiyhteistyönä testiin saamiensa Bayer Gardenin Natria Etanarakeitten kanssa. Mahotonta meininkiä.

Mie niin uuvun. Se tunkee tuota pulloa miun nenän alle ja miun pitäisi hymyillä kameralle. Joo-o. Mamia kyllä hymyilyttää. Sillä on semmonen hullun kiilto silmissä. Saa kuulemma kotilot lähdön meidän tontilta.

Sitten se selittää, että, Mikki, ei siulla oo mitään hätää. Rakeet on täysin vaarattomia muille kuin kotiloille ja etanoille. Mut entäs ne kotilot sitten? Mie niin eläydyn. Kotilot menee maan alle kuolemaan. Niin se Mami sano. Vaikutusaineena on luonnossa esiintyvä rautafosfaatti. No, mie aattelin, että kerran ne kuolee maan alle, mie kaivan niille ison haudan. Aattelin niinku auttaa Mamia. No, mitä mie sain palkaksi?

Hirveet huudot. Mami huusi kuin hinaaja, etten mie saa kaivaa kuoppia. Ja sitten se haravoi sen umpeen. Sit mie kyllä suutuin.

Mami tuli tyrkkäsi tuohon divaanille kokonaisen Natria-tuotesarjan ja sanoi, että hymyile Mikki. En hymyilllyt. Pistin kirsun ylväästi kohti taivasta. Kerran ei Mami miun apua arvosta… Mut oli miun vähän hankala olla. Muistat ehkä, että oon vähän heikkona noihin Natria-tuotteisiin. Se Luujauho ja Verijauho on ne miun lempparit. Kato vaikka täältä. Ne sanoo, että tuo Luujauho on erityisesti ritarinkannusten mieleen. On se miunkin. Miehän vasta ritari oonkin, kun kestän tuon Mamin oikut.

Tuohon Natria-sarjaan kuuluu myös Rodo- ja Ruusulannoite. Mami on niistä ihan innoissaan ja niin oon miekin. Kun Mamin kukat kukkii hyvin, se vouhottaa vähemmän. Nuo Natria-tuotteet on 100 % orgaanisista raaka-aineista valmistettuja. Tämmönen oli miun asia tällä kertaa. Mites sie? Kuinka siulla menee? Onks nuo tuotteet siulle tuttuja?

66 thoughts on “Nyt mie kyl avaudun…

 1. No nyt mie nauran vedet silmissä. Mikkiä ei kyllä naurata. Yhtään. 😀 <3

 2. Voi Mikkiä. Tai eihän se kukkokaan käskien laula. Harmi, että kuoppien kaivamisapua ei arvostettu. Ehkä kuoppa oli vain väärässä paikassa.

 3. Ai vitsit, tää oli niin hauska.
  Pitäis vissiin jotain luujauhoa hommata tänne pläntille.

 4. Hahhah! Mikki parka kun niin hienon kuopan kerkesit tekemään. Eikö se mamma ymmärrä että se siun kuoppa oli tarkoitettu ihan selvästi jotain uutta taimiostosta varten, häh? Miks se saa kaivaa kuoppia mutta sie et? 😉

 5. Me tytöt, Cindy ja Essi, ymmärretään oikein hyvin että olet loukkaantunut. Noin upeasti autoit ja kaivoit komean kuopan! Arvaa Mikki miten meille kävi; palvelija öljysi puutarhakaluja ja siinä sitten yritettiin penkille aurinkoon köllimään eikä saatu! Monta kertaa yritettiin ja lopulta palvelija laittoi meidät sisälle kun ei kuulemma toteltu tarpeeksi hyvin, outoa eikö vain Mikki?
  Toivottavasti saat Mikki tänään olla kovasti avuksi 🙂
  ps- Mikki mekin tykätään tosta luujauhosta tosi paljon!

 6. Mainio postaus! Toivottavasti Mikki saa kunnon palkkion;)

 7. Ihana Mikki, ihana sinä, saitte mut nauramaan heti aamusta =)
  Ootte te vaan sellainen parivaljakko, että ei oo toista.
  Minäkin olen viettänyt viikonloppua puutarhahommien parissa.
  Istutin orvokkeja ruukkuihin ja siivosin oksia ja käpyjä nurmikolta.

  Aurinkoa sunnuntaipäivään!

 8. Ritari Mikki, ole edelleen urhea. Mami on iloinen ja innoissaan, kun hän vouhottaa. Mami rauhoittuu taas, kun syksy saapuu. Ja lohduksesi voin kertoa, että Mami ei ole ainoa vouhottaja, heitä näkyy nyt monilla pihoilla.

 9. Ihana apulainen. On se kumma kun apu ei kelpaa. Mami olisi hyvin voinut istuttaa jonkin kukan siihen Mikin kaivamaan kuoppaan:)

 10. Hauskasti kirjoitettu juttu, mukaansatempaava 🙂 Taitaa olla se aika vuodesta, puutarhastelijoilla. Täällä kiljutaan tallottuja krookuksia, viime kesän hääpenkkiprojektin ensimmäisiä kukkia. Että ettekös näe että siinä on äitin kukkapenkki, ei siitä saa kävellä/juosta 🙂

 11. Voi Mikki-parkaa, kaikkea sitä joutuukin kestämään!
  Luujauhoa on ollut täälläkin käytössä.

 12. Voi Mikki oot vain niin ihana ja varmaan Mamikin ajattelee niin ☺
  Vaikka kaivatkin etanoille kuoppia, niin minä ainakin ymmärrän että hyvää sillä tarkoitat ja yrität vain auttaa Mamia ☺ Ja tiätkö minäkin ihaalen teidän todella kaunista miljöötä ja ihmettelen tuota Mamin energisyyttä, kun jaksaa touhuta sielä♥
  Kivaa päivää ja sanohan terveisiä Mamillekkin ♥

 13. No, hyvä, että joku ymmärtää. Miun työtä ei yhtään arvosteta. Ei, teilläkään ei arvosteta. On tää niin kummaa. Joo, tuo luujauho on ihan parasta. Mie meen ihan mutkille siitä. Kukatkin tykkää miun lisäksi. Ne kukkii paremmin ja vahvistuu.

 14. Meilläkin istutettiin orvokkeja. Mikki odottaa, että istutettaisiin lemmikkejä. Kivaa sunnuntaita!

 15. Olen, vaikka vaikeeta se on. Mie en ymmärrä Mamia. Joo, mie oon huomannu. Ihmetouhuu… Sit syksyllä ollaan ihan surkeina.

 16. Voi Sinua pikkuista, etärapsutuksia täältä Sinulle! Eikö se mamma millään voinut ymmärtää, kuinka kauniisti ajattelit, kun kuopan kaivoit! Toisaalta, mamman taisto kaikenlaisian nilviäisiä vastaan on perusteltu ja sitä varten tarvitaan kovat aseet! Jaksamista Sinulle!

 17. Juu, Mami huutaa kanssa tulppujensa perään. En mie jouda niitä kattomaan, kun tulee kiire portille. Mie vejän mutkat suoriksi. Ne on huonoja kukkia, jos ei kestä.

 18. Nii-i. Arvaa vaan, ei oo helppoo elämä tässä talossa.

 19. Voihan hereät naurut.

  Voiko olla totta, että kotilot kuolevat?

 20. Kiitos, Saila. Kyl miun voimat alkaa olla vähissä, mut mie yritän.

 21. Juu, ne menee ihan kaput. Muuttuu koviksi ja sitten murenevat.

 22. Kai se miusta tykkää… Ei vaan arvosta miun apua. Jaksaa se sillon, kun on terveenä. Kiitos, ma-te. Voin mie kertookin.

 23. Meillä ei täällä Forssassa ole kotiloita toistaiseksi näkynyt, ei ole kyllä mitään missä ne viihtyisivät. Mitään taimia en uskaltanut Helsingistä tuoda, siellä oli kotiloita tosi paljon. Rakeita kyllä kylvin paljon ja kyllä ne väheni, mutta kyllä niitä eloonkin jäi. Toivottavasti ei tule ostotaimien mukana. Suomalaisia taimia vain olen ostanut.

 24. ihana <3 Täälläkin ois Mikin sielunkumppanilla samanmoiset ajatukset…kaikki kiva on kiellettyä..itse se nahkatyyppi kaivaa lapiolla kuoppia, mutta me karvalapset ei saada kaivaa mitään, vaikkei edes lapiota tarvita! Aina se mylvii ja kyselee, kuka on kaivanut minkäkin kuopan???

  Nahkatyyppi on puhunut kovasti hankkivansa kanoja noiden kotiloiden tuhoksi….;)

  Ihanaa sunnuntaita sinulle Satu ja tietysti Mikille myös <3

 25. Pidän kirjoitusten ja kirjojen koirapäähenkilöistä. Olen lukenut Markku Ropposen rikosromaania Kuhala ja haudan pitkä varjo. Sen paras puoli on koirapäähenkilö Hippu, joka toimii omalla tavallaan lähes jokaisella sivulla. Kommenttini taitaa olla pieni syrjähyppy.

 26. Tästä tulikin mieleeni että nyt on hyvä päivä pihahommille – mars ulos siis! /Pia

 27. Voi Mikki koita kestää vaikka Mami huusi kuin hinaaja. Puutarhassa tarvitaan aina nelijalkaisten apua.

 28. Mikki raukka, joutuu kestämään etanarakeiden kanssa riehuvaa mamia. Ei ole helppoa olla puutarhahullun koira ?
  Kyllä nyt Mikki ansaitsisi kunnon palkan kun yritti niin kovasti auttaakin!

 29. Ihana Mikki<3
  Olet kyllä oikea ritari ja eihän se Mami pärjäisi ilman apuasi 😉

 30. Voi Mikki, ei oo sulla helppoa! Ihana postaus ♥ ja hyvällä asiallahan tässä ollaan 🙂

 31. Ei oo helppoo Mikillä, kotiloita metsästää eikä ymmärrä kuoppien tärkeyttä:) mahtavaa, jos on löytynyt aine, jolla kotiloista oikeesti pääsee eroon!!

 32. Ei kannata tuodakaan, jollei siellä kotiloita ole. On meille tullut joskus ostotaimisssakin kotiloita. Kannattaa olla tarkkana.

 33. Kiitos, kaima. Kanat olisikin kivoja. Tosin kultsut on noutajia. Noutaiskohan Mikki kaikki kanat?

 34. Minä en valitettavasti nykyisin lue paljoakaan. Tulee aina päänsärky, joten lukeminen on jäänyt. Olisi kiva lukea jotain oikein mukaansatempaavaa kirjaa.

 35. Me olimme pihalla koko päivän. Lillevilla sai seinät.

 36. Niin, miun apu on korvaamatonta. Mie valvon laatua ja liikennettä.

 37. Noo, sai Mikki ruokapalkan ja rapsutuksia. On jo leppynyt.

 38. Ei oo helppoa ei. Siul ei oo aavistustakaan, miten vaikeeta voi välillä olla. Mut mie selviän. Ritarin lailla.

 39. Hih, eipä kestä. Tervetuloa joukkoon jaloon! Oisko tää Mikin ritarikunta?

 40. Tsemppiä Mikki! Kyllä se mami siitä rauhoittuu kesän mittaan. Kohtalotoveriterveisin Fiinu ja Väinö. P.S. Aina voi kaivaa kuopan uudelleen, kun mamin silmä välttää.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: