Ja mitäs tänään tekis?

Ja mitäs tänään tekis?

Heips! Mies meni töihin, joten muuri ei nytkähdä ennen iltapäivää eteenpäin. Nooh, on mulla hommia.

Kävi niin hyvin, että äitini voitti 100 euron lahjakortin Tirilän puutarhaan. Arvonta oli kevätkauden avajaisissa. Äitini asuu kerrostalossa ja kukat parvekkeelle on jo hankittu. Arvatkaas, kuka onnekas saa törsätä Tirilässä? No, mie tietysti!

Illalla käytiin jo eka kierros Tirilässä. Mukaan tarttui kulta-alpia, alppiruusu ja tummaperhoangervo. Ne pitäisi istuttaa tänään. Kitkemistä olisi tarkoitus myös jatkaa. Ja kärrätä multaa. Kävin ostamassa kolme Havu- ja Rodomulta -säkkiä lisää ja viisi säkkiä ns. normimultaa. Varmasti sata säkkiä ei riitä, sillä niin paljon on multaa tänne tontille taas tuotu tänä keväänä.

Vielä jaksaa tulput kukkia. Saatiin vettä viime yönä, mikä oli hyvä juttu. Kun tulppaanit ovat ohi, alkavat laukat kukkia. Nuput ovat jo hyvällä mallilla.

Tänään on luvattu hyvää puutarhasäätä tänne kaakkoon. Jahka tässä vähän aikaa huilailen, mennään Mikin kanssa pihalle. Onko sulla tänään pihapäivä?

32 thoughts on “Ja mitäs tänään tekis?

 1. Meillä myös hyvä puutarhapäivä, pihalle olen minäkin menossa.
  Hyvää päivän jatkoa Sinulle!

 2. Olipa mukava voitto, taimistolahjakortit ovat aina kivoja – ja ihanat äidit!

  Tuo tummaperhoangervo jäi mietityttämään, onko sen kukinta tumma vai lehdet? Puutahapäiväni ovat olleet aika lepsuja, perjantaina menen ortopedille tekonivelsuunnitteluun, jotain olen puuhastellut, onneksi kummityttö (alan ammattilainen) tulee tällä viikolla auttelemaan.

 3. Hih, ei minusta kummatkaa näyttäneet kovin tummilta! Lykkyä tuohon nivelhommaan…

 4. Meilläkin satoi vettä. Oli onni, että mies leikkasi nurmikon vähän ennen. Kalkki ja lannoitteet ovat sulaneet maahan.
  Sinäkin ostat mullan säkeittäin Sama täällä. Oletteko kokeilleet irtomultaa?

 5. Ollaan kokeiltu. Saatiin hiekkaa ja rikkaruohoja. Enpä kokeile enää..

 6. Kyllä on puutarhapäivä! Sain eilen sadepäivänä riittävästi hommia tehtyä, ja sade kasteli tuulen pahasti kuivattaman pihan ihanasti. Nyt on leppoisa tuuli, aurinko paistaa ja taimia istutettavana – ihanaa.
  Mukavaa pihapäivää sulle ja Mikille!

 7. Joka päivä puutarhapäivä. Puutarhasi näyttää jo upealta kukkamaalta, mihin ehtiikään kesän mittaan. Sade ja lämpö pani kasvun vauhtiin, kaikki venyy melkein silmissä.

 8. Juuri olen lähdössä kanttaamaan kukkapenkkiä ja kärräämään lisää soraa sen ympärille. Ihanaa kun saat tuhlata oikein luvalla!
  Mukavaa päivää!

 9. Just nyt menossa takapihalle ihmettelemään ja aurinkoa ottamaan!

 10. Ihana lahjakorttiylläri! Kasveja ja multaa tarvitsee aina lisää. Tulppaanikuja on ihana, kaunista kukintaa!

 11. okapäivä on piha päivä. uon tässä kahvit ja luen postauksia ja sitten nokka kohti työkaverin palstaa ja tuliaisena kaikenmaailman kukkasia 🙂
  Ihania tuhlaushetkiä <3

 12. Kiitos, kirja saapui tänään ihanassa kukkapaketissa. Meilläkin pääsi jo tänään pihahommiin.

 13. Multaa pitäis tilata joka kevät lavallinen, ettei tarttisi kymmentä kertaa hakea. Mutta aina sitä vain kärrää pieniä satseja. Tänään hain turvemultaa, kasvarista loppui kesken.

 14. Tänään ehdin vähäksi aikaa puutarhaan. Ihana ilma. Loman alkuun on vielä vajaat kaksi viikkoa aikaa. Näitä säitä on odotettu, joten pääsi tomaatteja multaan.

 15. Puutarhapäivä alkaa heti kun pääsee töistä kotiin eli viiden aikoihin. Nopeasti ruokaa ja sitten pihalle, tänään oli vuorossa istuttamista ja ihan yleistä haahuilua. Rauniomuurista on tulossa komea.

 16. Tänään puutarhailtapäivä nuoren miehen terassilla, haettiin, kas kummaa, multaa, ja yrttejä sekä muutama näkösuojaa antava pensas pienelle kerrostalon alakerran terassipihalle. Kivaa auttaa lapsiaankin välillä:) Ihanalta näyttää teidän suunnalla!

 17. Meilläkin satoi yöllä. Täydellistä. Yöllä sataa, päivällä paistaa. Mukavaa keskiviikkoa, Saila!

 18. Kiitos, Cheri. Joo, lämpö ja sade ovat jo tehneet tehtävänsä.

 19. Joo, mutta kun oli lupa, en meinannut löytää mitään! Kivaa keskiviikkoa!

 20. Juu, jos saisi pussimultaa lavalla. Irtomultaa en enää osta.

 21. Haahuilu kuulostaa hyvältä. Minäkin makoilin kasvarissa tänään.

 22. Taatusti. Pitäähän lapsosia auttaa. Kiitos, Sirkku. Mukavaa keskiviikkoa!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: