Kotiloita metsästän!

Kotiloita metsästän!

Hss! Meikä meditoi!

Yritän päästä siihen fiilikseen, mille kotiloista tuntuu, kun ne nappaa noita Bayer Gardenin Natria Etanarakeita. (Mamin blogiyhteistyöjuttu Scheteligin kanssa.) Tiedätkö, kun ne sillai vaan kuihtuu ja kuivuu pois? Se on se rautafosfaatti, joka käy niiden hengen päälle. Minulle ja muille eläimille Natria Etanarakeet ovat vaarattomia. Mutta ei kotiloille. Mami höyrysi näitten rakeitten kanssa jo syksyllä. Keväällä, kun lumet suli, se silmät säihkyen keräsi meidän tontin rajalta 53 kuollutta kotiloa. Yhtään elävää ei löytynyt! Tuo määrä oli muuten uusi ennätys. Massakuolema.

En osaa sanoa, olenko iloinen Mamin puolesta, vai pahoillani kotiloitten puolesta. Olen nääs herkkä sielu. Kukkapoika! Mami on iloinen. Tuossa kuvassa Mami näyttää kyllä julmalta ja pelottavalta.. Eikä nämä  kauheudet tähän lopu! En tiedä, sopiiko tämä jatko herkimmille. No, varoitettu on!

Tämä on niin verinen juttu! Natria Verijauho. Siis Mami lannoittaa kasveja Verijauholla! Kuulemma soveltuu erityisen hyvin kasvimaalle ja semmoisille kasveille, joilla on komeat lehdet. Esim. kuunliljat. Pari kertaa kesässä Mami tuota Verijauhoa kasveille antaa. Asia on ihan ok niin kauan, kun ei minun verta valuteta kasvien hyväksi. Tämä jauho on kuulemma luomua. (Ja niin olen minäkin!)

Tajuat varmaan, mitä tässä vihjaan..? On meidän puutarhassa luitakin! Nii-in. Hurjemmaksi vaan muuttuu! Siis se on ihan okei, että minä syön luita. Se on vähän niin kuin meidän koirien juttu. Mutta että kasvitkin! Erityisesti tulppaanit ja ritarinkannus tykkäävät Luujauhosta. Ja minä! Minusta on niin väärin, että noin hyvää ainetta annetaan kukille. Entäs meikä? Ei ole siis elämä pelkkää ruusuilla tanssimista…

Vai onko? Mamin mielestä taitaa olla! Siihen malliin taas vouhotti tuon Ruusulannoitteen kanssa. Pitää kuulemma saada köynnösruusut hyvään kasvuun ja siksi niille annetaan Ruusulannoitetta. Minulla olisi tuonne Bayer Gardenille tuoteidea. Mikki-jauho! Sellaista, mikä tekee hyvää Mikille. Ja sitten Mami touhuaisi minun ympärillä ja hoivaisi minuakin kuin ruusua. Haloo! Kaikki nämä Natria-lannoitteet on luomua, ja se on hyvä juttu. Meillä käytetään myös Natria Rodolannoitetta havukasveille.

Ovatko nämä tuotteet sinulle tuttuja? Ja sitten yhtenä päivänä Mami oli niin koomikko. Katso vaikka!

Pisti patsaan ”esittelemään” Jiffy DecoGro-kasvualustaa. Olipas hauska juttu. Kyllä minä olisin voinut tuota ihan hyvin esitellä. Mutta ei väkisin. Tuo kasvualusta on 100 % kookoskuitua ja tosi kevyt kantaa kotiin. Vain 1,5 kiloa. Kotona siihen lisätään 8 litraa vettä ja avot! 20 litraa kasvualustaa valmiina kukille, yrteille, hyötykasveille.

Mami pisti siihen kasvamaan kesäkurpitsaa. Toinen ”kurppa” murjotti aluksi, mutta on jo toipunut hyvään kasvuun. Ei ilmeisesti tykännyt siirrosta.

Tämmöinen oli minun asia tällä kertaa.. Kiitos, kun luit ja tuit minun ajatuksia. On se kiva, että Mami antaa välillä vähän palstatilaa minullekin.

32 thoughts on “Kotiloita metsästän!

 1. Onneksi Mikki on luomu-tyyppi. Kaikenlaista sitä maahan pitää kaivaa. Meidän naapurissa on samaa rotua tyttötrio, joka mielellään vähän söisi myös kanankakkarakeitakin. Ei ne ihmiset aina tajua..

 2. "Moro Mikki, Jymy-Jami täällä! Mulle on kans annettu,- vaikka ensimmäistä kesääni vasta odotan- Puutarhatarkkailijan asema, niinku sullakin näköjään on. Noi Bio-jutut on munkin Emännän mielestä ihan ok, vaikka se käyttää kukkamaillaan hirveesti kompostimultaa. Hän kyllä tietää, että jotkut tarvitsevat muutakin kuin kompostia, esimerkiksi ne kotilot. Kuulemma hankintalistalle se aine laitetaan. Rentoja päiviä sulle, Mikki!"

 3. Hih, onneksi Mikki jättää kanankakat rauhaan! Juu, lannoitetta on vähän joka lähtöön.

 4. Moro, Jymy! Mie oon virallinen laatupäällikkö. Alussa miekin olin tarkkailija, mutta nyt jo laatupäällikkö. Vaik on sekin vähä niinku tarkkailua. Pitää vahtia työnlaatua yms. Kiitti, kyl mie rentoilen, kun kiireiltä kerkeän. Kivaa tarkkailua siullekin.

 5. Hauskasti esitelty Mikiltä. Noita Natria-lannoitteita pitäisikin kokeilla. 🙂

 6. Mikki, maailman ihanin kultsi <3 Ai että mä tykkään kuunnella sun tarinoita. Susta olisi pitänyt tulla kirjailija!
  Ihanaa kesää sulle ja mamille!

 7. Mikki <3. Meillä oli noita kotiloita hirveesti viime kesänä, nyt ei ole paljoakaan näkynyt.

 8. Mikki hallitsee hyvin nämä puutarhatuotteiden esittelyt. Kotiloita ei viime vuonna näkynyt meidän pihalla, saas nähdä pysyvätkö poissa tänäkin vuonna.

 9. Kiitos, Teija. Juu, kyllä mie aattelin noita kirjallisuushommia, mut mie joutusin olee niin paljon poissa kotoo Mamin luota. Mie oon kummiski Mamin mussu.

 10. Kyllä niitä on, jos oli viime kesänä. Lymyilevät heinikossa ja lehtien alla. Valitettavasti.

 11. No, Mikillä on jo vuosien kokemus. Toivottavasti et niitä pihallesi saakaan!

 12. Ihana Mikki <3 Luujauho ja rodolannoite meilläkin käytössä, kotilot pääsee etikkakylpyyn eli kerään käsin!
  Leppoisia aurinkopäiviä teille 🙂

 13. Oi, kokonainen sarja kuvia Mikistä ?
  Ekan kuvan rento tyyli on aivan mainio ?
  Tuota jauhoa pitää hommata jos kotiloita alkaa näkyä.

 14. Onneksi kasveilla on oma luujauho, niin jättävät Mikki sun luusi rauhaan 🙂

 15. Kasvualusta on mielenkiintoinen uutuus, johon en ole aiemmin törmännyt. Mikki on ihan paras puutarhurin apulainen ja sopii mainiosti markkinointitehtäviin.

 16. Suloinen Mikki! Konkari jo noissa puutarhajutuissa. Noita etanarakeita täytyy kyllä kokeilla. Tähän asti olen kerännyt ne käsin pois, mutta tänä vuonna niitä on niin paljon, etteivät kädet riitä keräämään kaikkia. Yhden viina-ansan niille jo tein ja se on vetänyt kotiloita puoleensa kuin kukat mehiläisiä. Mutta olisihan se luonnonmukainen myrkky aina parempi vaihtoehto.

 17. Kyllä teillä on ihanaa siellä ja Mikki on ihan huippu noissa puutarhahommissa.Kaunista katseltavaa.Ja tuo muuri on tosi,tosi ihana wau. =)

 18. Minäkin kerään jos näen. Harvemmin onneksi näen, sillä meillä on ollut rakeet ekasta kotilohavainnosta asti käytössä.

 19. Joo, Mikki on ihan paras apuri. Markkinointikokemus Mikillä on jo pitkä.

 20. Kannattaa ottaa rakeet käyttöön ja levitellä niitä muutaman kerran kesässä. mielellään eka kerran heti, kun lumet sulaa.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: