Saarni sitten repesi..

Saarni sitten repesi..

Moi! Tuuli teki tänään tuhojaan. Vanhasta saarnistamme repesi kaksi isoa oksaa. Jäljelle jäi yksi kaventunut oksa ja toinen mokoma. Siis puoli puuta meni.

Harmittaa. Komea, vanha jalopuu. Meikäläinen sai jalat pihalla allensa, kun alkoi rutista. Säikähdin, että amerikanjalopähkinä tai saarni kaatuu kasvihuoneen päälle ja samassa rytäkässä jään alle  minäkin. No, saarni repesi ja katkenneet oksat retkottavat nyt Pusutunnelin ja unkarinsyreenien päällä. Olisi noita hommia ollut sunnuntaita varten huomenna muutenkin. Nyt tuli muutama tunti hommia lisää. Miehen pitää kiivetä puuhun, sahata revenneet oksat. Sitten oksat haloiksi, paikkojen siistiminen ja halot pois poluilta. Jep! Hyvä meininki… tai sitten ei.

Tässä kasvimaan vieressä saarni seisoi eilen vielä komeana. Mitähän siitä jää jäljelle jätettävää huomenna? Miksi muuten tuon ensimmäisen oikealla laarin maa-artisokista osa on noin kalvakoita? Osa on ihan normaaleja. Samaa hoitoa ovat saaneet kaikki.

Toinen kysymys: Tuossa Mikin oikealla puolella on (tuo hujoppi) lehtoängelmä. Ovatko ne aina noin korkeita, lähes 2 m? Luulin sen hankkiessani, että on pieni ja siro kasvi.

Tänään tein trimmaukset loppuun. Trimmaus on laiskan naisen kanttausta. ;O)

Haravoin myös, mikä oli täysin turhaa, sillä tuuli sotki paikkoja samaan tahtiin kuin minä haravoin.

Alla näkyy se ängelmä vielä lähempää..

Se kasvaa ihan hassussa paikassa, mutta en uskalla siirtää sitä, kun viihtyy tuossa niin hyvin ja ei ilmeisesti tykkää siirtämisestä. Tuo paikka oli siis pienelle ja sirolle kasville suunniteltu.

Yllä oleva kuva on jotenkin mieleeni. Valo ja tunnelma. Tykkään iltavalosta.

Kukkii sentään jotain.. Enimmäkseen nyt on kyllä vihreää. Kaikki on myöhässä.

Myrskysikö teillä tänään? Toivotaan tyynempää huomista.

36 thoughts on “Saarni sitten repesi..

 1. Onneksi ei kuitenkaan kaatuva puu aiheuttanut isompaa vaaraa. Nätiltä näyttää puutarha mutta kyllä omassakin puutarhassa kasvit ovat kärsineet tuulisista säistä ja kylmyydestä.

 2. Eilen oli täälläkin älytön tuuli. En pystynyt orapihlaja-aitaa siinä tuulessa leikkelemään. Noin isoa vahinkoa täällä ei kyllä sattunut…..

 3. Seurasin silmä kovana kaupungin puolella olevaa kuusta, sillä nimittäin juuret nousee kovilla tuulilla ja luulen että se vielä sopivassa myrskyssä kaatuu. Onneksi nyt tuuli epänormaalista suunnasta niin se huojui enimmäkseen meidän tontista poispäin. Pitääpä taas kerran soitta kaupungille siitä….
  Mukavaa sunnuntaita sinne teille, kovasti toivon että ehtisin käymään 🙂

 4. Voi harmi, että saarni repesi. Kovia tuulia oli myös täällä lounais-saaristossa. Luulin jo, että koko kasvihuone lähtee puuskan mukana, mutta onneksi on paikallaan. Tsemppiä jälkien siivoamiseen!

 5. Voi harmi saarnea, se on kaunis puu. Mutta onneksi ei tullut suurempaa vahinkoa. Meillä oli kova tuuli mutta ei myrskyä, aurinko paistoi koko päivän pilvettömältä taivaalta. Lehtöängelmä kasvaa tosi korkeaksi, jopa parimetriseksi, etenkin kukkavanat.

 6. Harmi, tuota saarnia. Onneksi ei kaatunut kenenkään päälle. Meilläkin tuuli oli puuskissa kova ja jootakin heikkoja puita on muualla kaatunut. Tällä kertaa ei meidän pihalla. Meidänkin pihalla on joskus puu kaatunut ja se on aika pelottavaa.

 7. Harmillista tuo puiden repeily, onneksi ei vakavampaa tapahtunut!
  Meillä mökillä Pirkanmaalla myrsky kävi korkealla puiden latvoissa.

 8. No jopa oli puunkaatumisajankohta! Tosin se tuuli oli kauhea! Minullakin on pari tuollaista valtavan korkuista ängelmää tänä vuonna. Mikä lie niitä venyttänyt?

 9. Kylläpä oli harmillista, että vanha puu koki onnettomuutta. Onneksi ei pahemmin käynyt.
  Meillä n. 6 v sitten koivusta osa kaatui tammen kahden haarautuvan osan keskelle ja tammeen tuli lievän pieni halkeama -> kiristettiin haaraosat entiselleen vetoliinalla kiinni (oli varmaan vuoden, ellei kaksi siinä) ja yhä on tammi elossa 🙂

 10. Onneksi ei suurempaa vahinkoa tullut, vaikka harmi se ilman muuta on. Eilinen myräkkä oli kyllä aikamoinen.
  Kyllä minunkin jaloängelmäni on aikamoinen hujoppi. Toisaalta se on niin siro, ettei muiden yllä keikkuminen haittaa.

 11. Ohhoh, hyvä että kukaan ei jäänyt puun alle ! Meilläkin kävi eilen aikamoinen tuuli.

  Nyt pitää katsoa kauniit kuvasi uudelleen, sillä ekalla kerralla kiinnitin huomioni koiran söpöläiseen joka otoksessa ?

  Hyvää viikonloppua !

 12. Onpa harmi, että osa kaatui ja juuri avoimen puutarhapäivän edellä. Meillä on saaressa vanha saarni ja siinä on jo tosi paksu runko. Se on niin kaunis, ettei sille uskalla tehdä mitään kuin ihailla vaan.

 13. Todella kurjaa, että puulle kävi noin huonosti. Eilen oli kauhea myrsky, meiltäkin meni sähköt, mitä ei ole tapahtunut vuosiin.

 14. Eilen ja tänään on myrskynnyt oikein kunnolla. Olin tänään äitini pihalla auttamassa terasssin laajennuksen tekoa. Jouduttiin siivoamaan koko pihan ja metsän reuna kun olivat ihan täynnä puista tippuneita oksia.
  Voi saarni raukkaa, onneksi ei tullut muuta vahinkoa.

 15. Jalopuun vauriot ovat aina kirveleviä, mutta toivottavasti puu kuitenkin jatkaa vielä eloaan.
  Meilläkin tuuli puhalsi lähes myrskylukemissa ja piha oli sen mukaisesti täynnä roskia, käpyjä ja puiden oksia.

 16. Onneksi ei mennyt mitään muuta rikki!
  Ja joo, meilläkin tuuli melkoisesti, mutta ainahan täällä rannikolla tuulee;)

 17. Voi että, onneksi ei kasvihuoneen päälle! Minäkin pelkäsin hieman myrskyä, mies reissussa ja takapihan Haavat heiluvat aina uhkaavasti takapihalla. Nyt on vielä tuo Palokärjen iso kolo tuossa lähimmässä puussa. Mutta eipähän kaatuneet, toivottavasti pysyvätkin pystyssä. Mukavaa sunnuntaita!

 18. kesämyrsky teki pahojaan, mut nopeastipa saitte paikat siistittyä ja puutarha on todella taas edustava huomista päivää varten. kyl lehtöangelmät kasvavat korkeiksi, minullakin metsäpuutarhan laidassa kasvaa ängelmiä ja ne ovat hyvinkin 1½ metrisiä.
  mukavaa päivää sinne, me menemme tutkailemaan paria puutarhaa täällä varsinais-suomessa.

 19. Onneksi ei käynyt pahemmin. Pelottaa aina tuon kasvarin puolesta..

 20. Kiitos, Reetta. Joo, kyllä tuo harmittaa. Nyt jäi aika ohut latvus..

 21. Miten minä kuvittelin, että ängelmä on pieni? Joo, ei ole pieni. Meilläkin paistoi aurinko, mutta oli raivoisa tuuli.

 22. Meilläkin on ehkä neljästi rytissyt. Kerran repesi etupihan vanha omenapuu, pähkinäpuu on revennyt pariin otteeseen, samoin saarni. Aika hurjaa.

 23. Joo, ei onneksi kaatunut kasvarin tai talon päälle..

 24. Niin, olisi tuo puu tosiaan voinut revetä muulloinkin kuin Avoimien aattona. No, eipä lopu hommat. Ängelmällä on tosiaan korkeutta..

 25. Mekin on joskus vetoliinalla tuettu puita. Balsamiakin on käytetty. Onneksi tammi säilyi. On hieno puu.

 26. Juu, siro ja korkea on. Olisin sijoittanut sen eri paikkaan, jos olisin tiennyt tuon koon. Nyt on vähän hassussa paikassa..

 27. Hih, sellainen veijari se Mikki on! Mukavaa viikonloppua!

 28. Meillä tuosta saarnista repesi pari vuotta sitten talvella iso oksa. Se varmaan haurastutti puuta, kun nyt repesi.

 29. Kyllä tuo myrsky roskasi myös oikein kunnolla. Saarnin kohtalo harmittaa.

 30. Kyllä elo vielä jatkuu, mutta hauraampana. Roskia tuli reippaasti.

 31. Jep, onneksi ei! Vähempikin tuuli olisi riittänyt..

 32. Oho, teilläpä on komea asukki! Mukavaa sunnuntaita!

 33. Minä luulin ängelmiä pieniksi ja siroiksi. Mistä lie harhaluulo? Kiitos! Sään pitäisi suosia ennusteiden mukaan. Mukavaa sunnuntaita!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: