Pipo löytyi!

Pipo löytyi!

Heips! Lauantaina koin yllätyksiä…, mutta ensin muita juttuja.

Huomasin, että jokin punkki oli iskenyt kasvarissa munakoisoihin. Joutuivat pihalle suihkun kautta. Vaihdoin mullat ja isomman ruukun niin monelle, kuin multaa riitti. Kuusi jäi vielä vaihtamatta. Meillä on nyt ruukkuja pihalla riittämiin. Kuvassa näkyy vain osa. Valkoisten astioiden ja korin munakoiso saavat vielä uudet ruukut ja mullat..

Keltamaksaruoho kukkii loisteliaasti. Olen jakanut nuo kaikki mättäät, joita pihallamme on aivan pienestä alusta. Leviää hyvin.

Illakko alkaa olla ohi ja ajuruoho alkaa kukkia Länsipolulla.

Akileijat sinnittelevät vielä.

Tykkään köynnöshortensiasta, joka kasvaa tuota aitaa vasten.

Sitten niihin löytöihin.. Luulin pipon jo kadonneeksi ja kitkeneeni sen. Vaan arvelen nyt löytäneeni sen. Tuossa kaivon edessä vasemmalla lehtien perusteella. Vieläpä näyttää lisääntyneen. Jes!

Ja toinen löytö, jota en enää edes tajunnut kaivata. Kullero! Kasvatin sen joskus siemenistä. Otti ja hävisi ja tuossa se nyt on. Mitä ihmettä!

Ei minulla enää ole muita kadonneita kuin vaaleanpunainen helokki. Se ei selvinnyt talvesta toissavuonna. Purppuratulikukkakin on löytynyt ja kukkii. No joo.. virginiantädyke oli kadonnut, mutta minulla on uusi tilalla. Näyttää tehneen liloja nuppuja. Kun menin kasvariin, huomasin, että kärsimyskukka kukkii. Jippii! Sai sekin isomman ruukun ja uutta multaa.

Teetkö sinä löytöjä puutarhassa? Onko kasveja kateissa? Mukavaa sunnuntaita!

31 thoughts on “Pipo löytyi!

 1. Meiltä on kahden edellisen talven aikana kadonnut jonkin verran kasveja. Harmi vaan

 2. Löytöjä tulee mm. Mustilassa ostamani pärskäjuuren ja lehtoängelmän siemenet itivät kahden vuoden päästä. Kadonneita on paljon, kaikkia ei onneksi enää musta.

 3. Voi kunpa olisinkin tehnyt löytöjä mutta jostain syystä niin moni jätti nousematta tänä keväänä. Viime vuonna laitetut sydämet eivät nousseet kuten ei myöskään sormustinkukka eikä syysleimu, siis ihan outoa. Olen kait ihan surkea puutarhuri.

 4. On sinulla paljon upeita kasveja. <3
  Ilokseni huomasin jokin aika sitten, että kevätpikkusydän onkin noussut esiin. Se on vielä ihan pieni, mutta kun se viime talvesta selvisi, kyllä se pärjää. 🙂
  Aurinkoista sunnuntaita!

 5. Ihana löytö! No ainakin löysin eilen kasvatuslaatikosta pienen sitruunamelissa alun. Kylvin sen jo keväällä, mutta mitään ei siemenistä tullut, joten muutaman viikon odotettuani kylvin tilalle salaattia. Vasta nyt sitten tuli näkyviin tuo pieni alku mullan seasta. Siitä tuskin saadaan mitään syötävää enää, mutta annan sen nyt olla paikallaan kun lopultakin uskalsi tulla esiin.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle!

 6. Hyvä, että pipo löytyi! Olipa mukavia muitakin löytöjä! Ihana Mikki on kuin mansikka kermakakun päällä kruununa puutarhassasi! Niin kaunista kukintaa!

  Tein eilen illalla löydön, meille oli salaa muuttanut keltainen pioni, joka kukki ihanasti kuin tylliunelma!

 7. Kyllä on rehevää ja kaunista Kyllä minullä aina jokunen katoaa revinkö vahigosssa rikkaruohona pois tai ei sitten lähtenyt kasvamaan. Aurinkoista sunnuntaita Satu 🙂

 8. Sinulla on valtavasti hienoja kasveja, ei ihme, jos jokin joskus katoaa. Meillä on kadoksissa kärhö Piilu. Se on aikaisemminkin pitänyt välivuoden ja noussut uudelleeen esille.

 9. Muutama iloone jälleennäkemine on ollu, viimme kesänä karonnehien kärhöjen kans.

 10. Meikäläisen pläntille on jostain maan uumenista pompsahtanut sormustinkukka ja ukontulikukka. Hävinneitäkin on. 🙁

 11. Minulla on muutaman vuoden narsissit kateissa, mutta nyt ne tupsahtavat esille joka kevät!
  Ihania kasvilöytöjä olet tehnyt.
  Mukavaa sunnuntaita!

 12. Sormustinkukkia tulee ja menee…Kadoksissa on päivänhatut? tai ovat vasta lehdyköinä, syksyllähän ne vasta kukkivat. Hauska kuva kärsimyskukasta ja mehiläisestä, siinä on kärsimistä kummallekin:}

 13. Syysvuokon ilmaantuminen penkistä vasta ihan äskettäin ilahdutti kyllä todella. Luulin sen jo menettäneeni.

 14. Ei se ole ihme, jos joku kasvi tuohon kukkamereen katoaa, leikkivät välillä piilosta! Kivojahan tuommoiset yllätykset ovat, kun kadoneeksi luultu löytyykin! Minulla ei ehkä katoa, piha on sen verran pieni, mutta enemminkin unohtuu, mitä olen istuttanut:)

 15. Meilläkin toissatalvena hävisi paljon. Oli pakkanen ja ei lunta. Viime kesänä tulikin hankittu yhtä ja toista. Nyt on kateissa, kun en muista, minne olen uusia istuttanut ja syksyisin vielä siirtelen kasveja parempiin paikkoihin. Niin, ja keväällä kitken.

 16. Poistin alempaa tämän kommentin, kun oli tullut kahteen kertaan. Pärskäjuuri on minulle ihan outo. Minullakin yksi kärhö piti välivuoden ja sitten taas putkahti näkyviin.

 17. Sormustinkukka on kaksivuotinen ja saattaa kadota kukinnan jälkeen. Tosin yleensä se kyllä siementää haitaksi asti. Syysleimu voi kärsiä pakkasista, jollei ole lunta. Et ole surkea. Talvet ovat nykyisin usein surkeita kasvien kannalta.

 18. Kevätpikkusydän on sitkeää sorttia. Varmasti pärjää. Kivaa uutta viikkoa!

 19. Jep! Olen iloinen, sillä on niin kaunis kukkiessaan. Oih, kävin katsomassa tuota keltaista. Aivan ihana!

 20. Kiitos, Irma. Minä luultavasti keväällä kitken, kun en muista kaikkia. Mukavaa uutta viikkoa, Irma.

 21. Noita kasveja katoaa, kun siirtelen niitä ja en muista, minne. Saatan sitten keväällä kitkeä vahingossa..

 22. Minulta hävisi yksi lumikärhö. Ei näy, eikä kuulu.

 23. Hih, kärsimistä todellakin. Minulla oli yksi erikoinen päivänhattu kateissa, ja nyt se näyttää tekevän kukkia. Ei huono,

 24. Minä luulin syysvuokon kadottaneeni, mutta löytyikin ihan eri puolelta pihaa. Olin näemmä syksyllä siirtänyt sen.

 25. Minä siirtelen kasveja ja unohdan siirtäneeni. Saatan kitkeä niitä keväällä yms. Kiva, että välillä löytyy..

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: