Syyskranssi oman puutarhan antimista + huomenna arvotaan!

Syyskranssi oman puutarhan antimista + huomenna arvotaan!

Hei! Luovuus puhkeaa kukkaan ihan sananmukaisesti, kun on tarpeeksi tylsää. Olen tässä lepuutellut nyt jalkaani jo muutaman päivän. Jalkaa lukuunottamatta voin erinomaisesti ja alkaa virtaa kertyä. Mitä sellaista, jossa jalka ei rasitu, siis tehdä?

Ovikranssin voin tehdä istualtaankin. Niinpä tein! Pohjana käytin vanhaa kranssipohjaa, jonka olen joskus päällystänyt sammalella.

Koristeina käytin oman puutarhan antimia: villiviiniä, hortensiaa, punalatvaa, maksaruohoa, suikeroalpia, purppuraheisiangervoa. Koko hässäkän tuin lopuksi vihreällä rautalangalla.

Äitini on ollut meillä puutarhatöissä, koska minusta ei nyt niihin ole. Hän poisti piharuukuista kesäkukat ja toi minulle ruukut ja heinät yms. syysistutuksiin säästettävät materiaalit sisälle.

Keittiön saarekkeen ääressä tuunasin sisäänkäynnille syysistutukset käyttäen kesäistutusten materiaaleja. Mikki esittelee.. Joko sinä olet tehnyt syysistutuksia? Tai kransseja? Mitä käytit niihin? Jollet ole vielä osallistunut blogini huomiseen kirja-arvontaan, pääset sinne TÄSTÄ. Mukavaa lauantaita!

36 thoughts on “Syyskranssi oman puutarhan antimista + huomenna arvotaan!

 1. Oi miten upea kranssi,niin kaunis!? Tuo oli varmasti mukavaa puuhaa! Tuollainen äiti on oikea aarre!?

 2. Onpa todella kaunis kranssi. Minä en tee patoihin erikseen syysistutuksia, ei aika riitä. Kasvimaata käänsin tänään ja riivin hernekasvustot pois. Aika letkeästi on mennyt syystyöt tänä vuonna, vähän puutarhaväsymystä kai ilmassa ja väsymystä muutenkin. Ens viikolla tutkitaan hemoglobiinit.

 3. Ihana kranssi! Olen nyt monta viikkoa meinannut, että pitäisi kokeilla tehdä ihka ensimmäinen kranssi, mutta vielä(kään) en ole saanut aikaiseksi… Jospa joskus kuitenkin 😉

 4. Kranssisi on upea!
  Meillä kesäkukkien lisänä pihalla on krysanteemeja ja hopealankaa:)

 5. Ihana! En ole aikoihin tehnyt kransseja, täytyisikin tehdä nyt kun sain ideaa, kiitos!

 6. Aivan upea! Minulla on vielä kaikki kesäkukat ruukuissaan, mutta tänään ajattelin pelargoniat laittaa sisäytymiskuntoon. Verenpisaratkin kukkivat vielä niin kauniisti, etten raaski niitä vielä ottaa sisään, täytyy vain kytätä säätiedotuksia.
  Pitkään olen miettinyt kranssintekoa pihlajanmarjoista, kun niitä on niin paljon. Miettimisestä on vielä pitkä matka toteutukseen.
  Mukavaa sunnuntaita!

 7. Kesäkukkia olen käyttänyt kukkakimppuihin ja kranssit odottaa tekijäänsä…kunhan ehtisi kaikkea…ruukut osin vielä tyhjentämättä ja syksy laittamatta…

  kaunis tuo kranssi jälleen kerran <3

 8. Onpas hieno kranssi! Aivan ihana 🙂 Pitäisi itse myös opetella tekemään, vielä en ole yhtään saanut aikaiseksi.

 9. Kaunis kranssi siitä tulikin <3 Mulla on vielä kesäkukat ruukuissaan, mutta pian on aika muokata niitä. Yhden kranssin tein tyrnistä. Se oli kaunis, mutta rupsahti nopeasti, joten täytyy pian tehdä toinen jostain muusta matskusta. Nyt on kyllä hyvä syksy askartelulle, kun ulkona on koko ajan märkää. Mukava se on istua katon suojissa ja väkertää koristuksia kotiin 🙂

 10. Kaunis kranssi 🙂 Minäkin olen tehnyt syyshortensiasta syksyisin kransseja. Odottelen vielä, jotta kukat kuivuvat ja kestävät.

 11. Aivan ihana kranssi! En ole sellaista koskaan tehnyt mutta pitäisi varmaan kun olisi kiva saada oveen tuollainen. Sipuleita istutin mutta muuta en ole vielä kerennyt.

 12. Kiitos, Ritva. Vielä ehtii hyvin. Kivaa sunnuntai-iltaa!

 13. Kiitos. Kransseja on mukava tehdä. Jep, äitini on ihana.

 14. Kiitos, Katja. Ei sitä aina kaikkea ehdi. Hyvä, että tutkitaan. Mukavaa sunnuntaita.

 15. Kiitos! Vielä en ole hankkinut yhtään krysanteemia. Taitaa jäädäkin tältä syksyltä.

 16. Kiitos. Meilläkin pelakat muuttivat sisälle. Hiljaa hyvä tulee.. Kivaa sunnuntai-iltaa!

 17. Kiitos, Satu. Syksyllä olisi vaikka mitä puuhaa. Meikä ei taas pysty juuri mihinkään.

 18. Ei tuokaan kranssi kauan kestä. Teen sitten uuden. Jep, sataa vähän liian usein.

 19. Kiitos. Hortensiasta saa kauniita koristeita. Minä en malta odotella. Teen pian toisen..

 20. Kiitos, Matkatar. Minulla on sipulit vielä autotallissa…

 21. What a beautiful wreath…..but the most beautiful is Mikki….love from me Ria x

 22. Upea kranssi! Sisäänkäynnin istutuksista tuli myös kauniit. 🙂

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: