Kevättä kohti

Kevättä kohti

Hei!

Hiihtoloma oli ja meni. Kotona olin ja ohjelmassa oli Morttia ja haavahoitajan luona käyntiä.

Ei sääreni haava ole parantunut. Päinvastoin. Jalkaan on noussut toinen kyhmy ja aiempi puhkaistu ja sen haava vain pahenee. Onneksi olen päässyt ihopoliklinikalle hyvään hoitoon. Tänään otettiin molemmista kyhmyistä koepalat. Epäillään, että olen sairastunut taas uuteen autoimmuunitautiin. Kaikki veriarvot ovat hyvät, samoin keuhkoröntgen. Ajattelinpa kertoa tämän, jos joku on ihmetellyt, minne olemme Mortin kanssa kadonneet. Mieli on ollut lievästi sanoen apea. Syöpää ei onneksi epäillä, mutta PG, haavainen ihotulehdus, jota epäillään ei ole helppo juttu sekään. Toivottavasti kyseessä olisi vain kyhmyruusu, tosin ei ilmeisesti ole. Jos on PG, joutunen syömään pitkän tovin kortisonia. Mitä se sitten taas tekee mahakatarrilleni? Kyllä tämä surulliseksi vetää. Aina, kun luulen, että terveyspuolella menee paremmin, tapahtuu jotain tällaista. Tämä vaiva pamahti yhdessä yössä. Näillä eväillä mennään, minkäs teet. Ensi keskiviikkona on seuraava ihopoliaika. Nopeuttivat koepalatulosten saantia ja ilmeisesti kuulen tuomioni ensi viikolla. Nyt olen sairaslomalla, sillä molempia kyhmyjä ”puukotettiin” näytteiden saamiseksi. Tikattiin myös.  Virkavapaani Harjun opintoja varten muuttui palkattomiksi sairaspäiviksi. Huomenna on taas haavahoitajaa vuorossa. Enpä tiennyt 30 vuotta sitten, kun sairastuin selkärankareumaan, mitä kaikkea se tuo mukanaan. Jos minulla on tuo PG, on se neljäs autoimmuunisairauteni. Kaikki kylvöt on tekemättä ja olin jo pistämässä tämän bloginikin naftaliiniin. Ehkä elämä kuitenkin vielä voittaa. Kevättä kohti.

81 thoughts on “Kevättä kohti

 1. No voi sentään. Eipä ole kiva juttu. Onneksi olet asiantuntijoiden hoidossa. Juuri eilen ajattelinkin että ei ole aikoihin kuulunut mitään teistä.
  Tsemppiä ja jaksamista <3

 2. Jaksamista ja voimia sinulle. Älä murehdi blogia. Onneksi koiruudet ovat mitä parhaimpia seuralaisia, Mortti selkeästi erityisen ihana.

 3. Jaksamista ja paljon voimia.! <3 Onneksi olet hyvässä hoidossa ja ihana Mortti tuo paljon piristystä päivään.! <3

 4. Tsemppiä, kevättä kohti ollaan onneksi menossa. Tilanteesi on kyllä aikamoinen, onneksi siellä on pehmoinen Mortti, juuri sopivana kainaloon tuomassa piristystä päiviin.

 5. Voi ei, olipa ikävä kuulla, että haava ei ole parantunut. 🙁 Paljon jaksamista ja voimia ja toivottavasti se nyt saataisiin hyvässä hoidossa kuntoon. <3

 6. No, voi sinua! Ymmärrän, jos masentaa. Onneksi sinulla on tuo suloinen lohduttaja seuranasi. Pidetään peukkuja, että selviät hyvin.

 7. Voimia sinulle tuon kaiken kestämiseen! Toivon, että pien taas saat jatkaa kevään odottamista terveenä, sen mitä nyt vaan voit. Mortti tuo paljon iloa päiviisi.

 8. Onpa ikävää kuultavaa 🙁 Onneksi elämässäsi on tuo veikeiä Mortti joka tuo pahaankin päivään iloa. Voimia ja toivotaan parasta <3

 9. Kiitos, Kristiina. Tää on tätä. Meikäläisen ei pidä iloita, että menee hyvin, sillä aina vaanii uusi tauti nurkan takana.

 10. Kiitos. Yritän olla murehtimatta. Mortti on hyvä hoitaja.

 11. No, Mortti tuo ainakin toimintaa ilon lisäksi. Kiitos, Nicola.

 12. Kiitos, Katja. Kevät on kaksipiipppuinen juttu. Puutarhakausi on ovella ja iso avohaava sääressä ja toinenkin viillettiin polven viereen. Jos on tuo PG, voi pareneminen viedä todella pitkään, kuukausia. Onneksi on apua ja lohtuna Mortti. Olen sitä mieltä, että tämä tauti tuli stressin seurauksena. Töissä oli ikävä tapahtumasarja ja kotonakin murheita. Vastoinkäymiset alkoivat Mikin kuolemasta ja niitä on riittänyt.

 13. Kiitos, Vilma. Toivotaan. Tuntuu, että elän oravanpyörässä, jossa käyn tämän saman rumban läpi uudelleen ja uudelleen. Milloin otetaan koepalaa kielestä, milloin mahasta. Tällä kertaa säärestä. Epätietoisuus ja pelko ovat luonani usein.

 14. Kiitos. Sitä minäkin toivon. Kyllä tämä taas vähän lannistaa.

 15. Toivotan sinulle paranemista ja kaikkea hyvää. Yleensä asiat kyllä järjestyy 🙂

 16. Onpa kurjaa, mutta paistaa se aurinko risukasaankin, kuten äitini joskus sanoi. Pikaista paranemista Mortin seurassa.

 17. Veljeni sairasti vaikeaa selkärankareumaa, joten tiedän läheltä tiedän, millaista se on. Oikein sydämestä toivon sinulle paremman, mahdollisimman oireettoman vaiheen alkamista!

 18. Reuma on tuttu sairaus, valitettava kaveri, josta ei eroon pääse. Ikäviä kaikki autoimmuunisairaudet! Toivottavasti saat pian selvyyden ja hyvän hoidon. Uskon että harmittaa, onneksi Mortti lohduttaa! Kevättä kohden mennään, lämmin halaus täältä!

 19. Voi sentään, alakuloa ilmassa ja ulkonakin täällä harmaata ja sateen tihkua.
  Anna Satu aikaa itsellesi, jätä murheet kylvöistä ja kaikesta tavallaan ylimääräisestä mitä puuhakkaana olet innolla toteuttanut. Nyt tärkein olet sinä ja oman kuntosi, nyt on sen aika.
  Tulee se kevät ja kaunis pihasi puhkeaa kasvuun ja kukoistukseen ja vielä on aikaa myös kylvöille.
  Mortti on ihana tukilemmikki ja jos siltä tuntuu kirjoittele blogiasi ihan omaan tahtiisi, me/minä täällä odotamme ja olet yksi odotetuin blogin kirjoittaja. Tsemppiä Satu ❤️

 20. Tsemppiä ja halauksia! Kylvöistä ym ei huolta kannata kantaa. Niitä kylvöjä sitten kesällä suorakylvänä tai ensi keväänä. Terveys nyt ensisijalle. Kiva kun olet kuitenkin tänne jaksanut ja ehtinyt päivittää kuulumisia. Itsekin harvakseltaan ehdin mitään postaamaan, mutta sellaista tämä elämä on, oikea elämä vie mennessään. Hyvää naistenpäivää ja viikonloppua<3

 21. Saat varmasti hyvää hoitoa. Olen seurannut sivusta sukulaisellani samaa vaivaa. Erittäin kivulias ihotulehdus, jonka hoito on hyvin tarkkaa.
  Oman sairauteni aikana olen yrittänyt olla itselleni armollinen ja laittanut asioita tärkeysjärjestykseen. Olen myös koittanut tehdä joka päivä sitä mistä pidän ja jättänyt tekemättä ne mitkä eivät ole välttämättömiä. Sairauden alussa, kun voimat olivat vähissä saatoin järjestää jokin erityisen tärkeä asian ympärille ihan koko päiväni.
  Toivon sinulle malttia, pienin askelin kevättä kohti!

 22. Voi ei, kuulostaa kurjalta 🙁 Koita kuitenkin nauttia kotiajasta, rauhassa saat keräillä ajatuksia ja parempaa mieltä kasaan. Peukut pystyssä, jotta saisit hyviä uutisia lääkäriltä!

 23. Elämä koettelee ja yleensä juuri silloin, kun sitä vähiten odottaa. Toivottavasti selviää nyt paina, epätietoisuus on pahinta. Tsemppiä parantumiseen ja hoitoihin ja mitä nyt tulekaan vastaan.
  Jos blogimaailma väsyttää, niin pidä taukoa, mutta älä nyt sentään naftaliiniin laita. Kyllä me täällä pysytään, vaikka välillä olisit poissakin.
  Mortille rapsuja ja sulle haleja.

 24. So not fine to be sick…i hope you Will recover soon ..you have the best nurse ever Mortti ?…love Ria ?

 25. Tsemppiä ja voimia! Ja maltilla puutarhan kimppuun… Voisiko joku puutarhatuttu auttaa esikasvatuksissa? Minulla on taatusti ylimääräisiä tomaatteja kun kevät tässä etenee, mutta kukkia ei ollenkaan. Kiinnostaako? ?

 26. Se on todella rasittavaa, kun yhdestä krempasta selvittyä tulee toinen tilalle jne. Tutkimusrumba voi olla raskas ja koetulosten odottelu käy mielen päälle. Tuttuja juttuja, valitettavasti. Toivon sinulle sitkeyttä, sisua ja voimia! Rapsutukset Mortille!

 27. Voi surku ja tsemppiä kovasti, toivotaan että saat vain hyviä uutisia! Mortti on kyllä suloinen:) Leppoisaa naistenpäivän iltaa ja mukavaa viikonloppua♥

 28. Voi tsemppiä kovasti! Sairauksien ja kipujen kanssa ei ole mukava elää. :/
  Toivottavasti et kuitenkaan pistä blogia naftaliiniin, häntä vaan pystyyn vaikka hakaneulalla! <3

 29. No voi hyvänen aika 🙁 Toivottavasti olosi alkaa helpottua. Onneksi puutarhan ulkokauteen on vielä aikaa.

 30. Voi miten kurjaa kuulla voinnistasi! Toivottavasti saat hyvää hoitoa ja vointisi paranisi pian <3

 31. Voi kun ikävää! Voimia hoitoihin ja paranemista. Toivottavasti Mortti osaa lohduttaa!

 32. Todella harmillista. Onneksi saat hyvää hoitoa ja toivottavasti paranet pian. Rapsutuksia Mortille!

 33. Voi, Satu, on sinulla kestämistä! Sinussa on niin paljon elinvoimaa ja positiivista energiaa, että nyt annat vaan itsellesi aikaa, vielä sinä sieltä nouset kukkaiselämään. Läheiset ja Mortti auttavat ja kukkaset nousevat keväällä tuomaan iloa ja voimaa. Blogia älä jätä, mutta sekin on vain yksi osa, jonka voi hetkeksi laittaa sivuun, jos voimat eivät siihen riitä. Me kaikki tunnemme sinut ja blogisi ja jaksamme odottaa. Voimia, tsemppiä ja paranemisia sinulle, Satu.

 34. Huhhuh Satu, ei kyllä yhtään kivoja juttuja täällä, paitsi Mortti ja kukat. Myös todella hurjaa, että neljäs autoimmuunisairaus. Tuli mieleen oma mummi, jolla on reuma ja ollut säärihaavoja, joille tehty vaikka mitä hoitoja, koska eivät vaan ole parantuneet millään. En tiedä onko sama asia, mutta erittäin viheliäistä teillä molemmilla.

  Iso voimahali täältä. <3

 35. Voi kuinka ikäviä uutisia 🙁 Paljon voimia sinulle! Onneksi mennään kevättä, valoa ja aurinkoa kohti ja ihana Mortti pitää huolen karvaterapeuttiosiosta. Ajatuksia ja paljon peukkuja että löydettäisiin oikea ja tehokas lääkitys sinulle.

 36. Juu, 30 vuotta tuota kaveruutta on minulla ollut. Toivottavasti löytävät lääkkeen. Pelkään, että antavat isot lastit kortisonia. Kiitos, Saila.

 37. Annanhan minä. Ei tässä muukaan auta. Mortti on ihana, mutta koko ajan on varottava, ettei kolhi tuota haavaani. Innokkaana touhuaa jaloissa nääs.. Kiitos, sanoitpa kauniisti. Mukavaa sunnuntai-iltaa, Molley.

 38. Kiitos, Kati. Toin sieltä Cornwallista ihania siemeniä, mutta tuolla nyt laatikoissa pölyttyvät. Toivottavasti eivät vanhene. Mukavaa sunnuntaita.

 39. Kivulias on. Pakko on priorisoida. Kiitos, Tarja. Kevättä kohti!

 40. Kurjaa on. Eipä tässä kotiajasta nautiskella. Kinttua kirvelee, mutta sairaanhoitaja totesi, että teen niin kevyttä työtä, että töihin vain. Sinne siis. Täytyy kyllä sanoa, että keskittymiskykyni ei nyt ole ihan kympissä. Huoli painaa ja kinttu kirvelee. Toivotaan parannusta.

 41. Jep, koetteleehan tuo. Aika usein itse asiassa. Kiitos, Maatuska. Mukavaa uutta viikkoa.

 42. Thank you, Ria. Yes, I have an excellent nurse. Happy new week!

 43. Kiitos. Juu, eipä tuonne puutarhaan ole onneksi ihan heti asiaa. Lunta on metri. Äitini auttaa kyllä. Kelloköynnöksiä kasvattelee minulle. Kiitos, ihana. Tosi kauniisti ajateltu! Taidan sitten kesäkuun alussa ostaa valmiit taimet tuosta läheltä. Mukavaa uutta viikkoa!

 44. Noita tauteja minulla tuntuu riittävän. Onneksi pyysivät tulokset nopeutettuina, joten saanen vastauksia keskiviikkona. Kiitos! Mukavaa sunnuntaita.

 45. Kiitos, Päivikki. Juu, Mortti on söötti. Mukavaa sunnuntai-iltaa.

 46. Kiitos, Taina. Juu, vielä täältä toivottavasti noustaan. Keskiviikkona lienen viisaampi.

 47. Onneksi on. Lunta on vielä metri. Odotin kovasti tätä kesää, kun viime kesästä meni melkoinen siivu työssä oppimiseen.

 48. Juu, kurjaa on, mutta minkäs teet. Toivossa on hyvä elää.

 49. Onhan tässä taas kerran. Kaipa tähän olisi jo pitänyt tottua. Jos luulen, että menee hyvin, ei taatusti mene. Kiitos, Sirkku.

 50. Juu, ei. Mortti on söpö ja kukat ihania. Meikä näemmä keräilee noita tauteja. Onneksi haava on sentään sääressä, jottei juurikaan haittaa kävelyä. Nyt tosin kiristää sen koepalojen oton jälkeen. Kiitos, ihana.

 51. Tää on tätä. Kiitos! Toivottavasti en saa kovin musertavia uutisia keskiviikkona.

 52. komppaan monia edellisiä kommentoijia. Satu, olet meille rakas blogiystävä ja jaksamme kyl odottaa pidempiäkin aikoja uusia postauksiasi. Luojan lykky, et Sinulla on nyt Mortti, ilman Häntä olisit varmaan viel syvemmällä murheen alhossa. onneksi viel metrinen hanki peittää puutarhaasi. toivon hartaasti, et haavasi paranevat kevään myötä ja kesällä voit turvallisesti möyriä taas mullassa.
  itselläni on kaksi autoimmuunitautia, toinen niistä suussa. välillä ne rassaa niin, ettei tahdo jaksaa mitään ylimääräistä kuten bloggaamista, mut sit taas tulee parempia jaksoja. kortisoni on kyl ihmelääke, vaik onhan sillä kyl kiusallisia sivuvaikutuksiakin.
  onneksi saat tulokset pian. halaukset Sinulle ja rapsutukset Mortille!

 53. No voi kyllä sinua nyt koetellaan .Ja ne naftaliini hommat saat kyllä unohtaa täysin . Ollaan tässä jo kaivattu.♥

 54. Olen pahoillani?voimien mukaan on vaan edettävä. Onneksi on tosiaan Mortti-veijari?

 55. Kylläpä sinua koetellaan. Voimia ja valoa kevääseen! Toivoa on aina 🙂

 56. Voi miten kurjia uutisia 🙁
  Kylvöt ja blogi voivat odottaa, keskity nyt vain itseesi ja paranemiseen. Toivon sinulle paljon voimia ja pikaista paranemista <3

 57. Voimia sairauden keskelle! Blogisi on niin ihana ja kukkasidontasi aivan upeita, mutta terveys ennenkaikkea. Kaikella on aikansa parempia päiviä sinulle T. puutarhurintytär

 58. Voi itku. Nyt tulee kyllä ihan liikaa kuraa samaan osoitteseen. Voimia sinulle, Satu. <3

 59. Kiitos, ihana Ilona! Minullakin on punajäkälä suussa ja välillä kieleen koskee niin, että on hankala puhua ja puhun työkseni. No, minkäs teet? Huomenna olen taas paljon viisaampi, kun käyn lääkärissä. Mukavaa viikkoa!

 60. Kiitos, Nila. Ehkä tässä piristytään, kun kevät koittaa kunnolla. Huomiset tulokset vaikuttavat paljon asiaan..

 61. Kiitos, Kaisa. No, voisi olla paljon huonomminkin. Kyllästyttää vain ainaiset vaivat ja uudet taudit.

 62. Kiitos, Heidi. Juu, multasäkki ja sirkkalannoite odottavat tuolla meikäläisen heräämistä horroksesta. Pitää yrittää ryhdistäytyä. Kivaa viikkoa.

 63. Kiitos. Toivottavasti tämä kaikki ei vaikuta kesän pihapuuhiin. Olen niin odottanut kesää ja kukkia. Mukavaa tiistaita.

 64. Kiitos, Satu. Vielä täältä noustaan. Näemmä mut pitää murjoa maanrakoon tietyin välein, etten liikaa pullistele.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: