Mortin kanssa multahommissa

Mortin kanssa multahommissa

Hei! #kaupallinen yhteistyö Biolanin kanssa Lämpimät ja aurinkoiset päivät ovat hellineet meitä täällä kaakossa. Täydellisiä puutarhapäiviä.

Sain viime viikolla mukavan ja multavan lähetyksen blogiyhteistyökumppaniltani Biolanilta. Niinpä vaihdoimme Mortin kanssa uudet mullat pikkukasvariin, jossa kasvatamme tomaattia ja kurkkua. Pohjalle pistimme Biolan Hevonkakkalannoitetta ja päälle luottotuotettani Mustaa Multaa.

Lisämme samanlaisen satsin multaa ja lannoitetta ”heinähäkkien” päälle. Heinähäkeissä aion kasvatella muutaman kurpitsan. Kasvimaan lavakaulukset saivat uudet mullat ja lannoitteet myös.

Kasvimaalla kasvatan tänä kesänä enimmäkseen…

koiraa? No en, vaan daalioita! Multasin puutarhan istutusalueet Puutarhan Mustalla Mullalla. Kasvit suorastaan ”lentävät kasvuun”, kun saavat lannoitteen lisäksi uutta multaa.

Havuille ja muille happaman maan kasveille lisäsin Havu- ja rodomultaa.

Kesäkukkaistutukset tein Kesäkukkamultaan. Pohjalle lisäsin Luonnonlannoitetta.

Lämmön ansiosta tulppaanit ovat alkaneet aueta oikein urakalla.

Onko sinulla tapana mullata penkit? Joko olet tehnyt istutuksia?

Aurinkoista sunnuntaita!

16 thoughts on “Mortin kanssa multahommissa

 1. Kasvimaalla on minusta kätevää laittaa vakojen kohdalle uutta multaa tai hiekkaa niin ei savimöykyt häiritse kylvöä ja rikkaruohoillakin on isompi vaiva kömpiä esiin 🙂 Näitä kuvia katsoessa sormet syyhyää, sillä ensi viikolla aion VIHDOIN ehtiä kasvimaalle kylvämään!

 2. Vitsit noita sun tulppaaneita, voisi kuvailla tota jopa tulppaanipelloksi, ihana! <3

  Aurinkoista sunnuntaita.

 3. tulppaaneita tulvillaan on ihana A…Sadun pihamaa! Mortti osaa jo hienosti esitellä mamman puutarhajuttuja. keväällä aina lisään hieman kompostimultaa perennapenkkeihin silputtujen kukkavarsien päälle. jos sitä ei ole, niin silloin voin laittaa kaupan multasäkistä. haemme hevostallita peräkärryllisen hevosenmunkkeja turpeessa uusiessamme kasvilavojen ja ansarin kasvupetejä noin neljän-viiden vuoden välein.
  mukavaa puutarhaviikkoa Sinulle & Mortille. olet varmaan nauttinut näistä ihanista toukokuun päivistä saadessasi rauhassa puuhastella puutarhassa.

 4. Kiitos, Jonna. Nyt tulppaanit ovat kauneimmillaan. Mukavaa viikkoa!

 5. Joo, välillä osaa. Nyt on ollut kelit kohdillaan. Puutarhailu on ihanaa, kun ei tarvitse miettiä muuta kuin kukkia ja kuunnella linnunlaulua.

 6. Aivan upea tuo sinun tulppaanimeri. Mortista oli varmasti taas iso apu puutarhassa <3

 7. Voi miten paljon tulppaaneja, kääk! Ihanaa! 😀 Minä laitan aina keväällä lannoitetta ja sitten uutta multaa päälle, ei kanankakkakaan haise naapureille, kun peittelee sen mullalla. 🙂

 8. Owwww look at That …Mortti above your garden soil…naughty dog ….????

 9. Kauniisti kukkii tulppaanit. Kyllä Mortista on kehittyny jo iso koira.

 10. Kyllä on multaa levitetty, ostettiin monta monta säkkiä ja kaikki on menneet eikä piisanneetkaan. On jäänyt useampana vuonna välistä multaaminen, nyt sitten menikin enemmän. Lannoitettiin myös istutusalueet ja pensaat.
  Valtavasti on Mortti kasvanut, pennut näyttääkin jossakin vaiheessa vähän hassuilta mittasuhteiltaan, kun kaikki "osat" eivät kasva samassa suhteessa. Pitkä poika!

 11. Meillä tuota multaa on mennyt jo kuutisenkymmentä säkkiä. En tiedä, minne ne aina häviää. Mortti on nyt varsavaiheessa.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: