Sateen jälkeen

Sateen jälkeen

Hei! #yhteistyössä Scheteligin kanssa Sade on tehnyt kasveille hyvää ja puutarha on rehevöitynyt mukavasti.

Mutta… kotilot ovat madelleet paikalle sankoin joukoin ja rikkaruohot ovat vallanneet puutarhan. Onneksi blogiyhteistyökumppanini Schetelig riensi apuun.

Natria Etanarae on tehokas ja luonnollinen etanoiden ja kotiloiden torjunta-aine. Sen tehoaine on luonnossa esiintyvä rautafosfaatti. Valmiste vaikuttaa vain etanoihin ja kotiloihin, joten lapset ja lemmikit ovat turvassa.

No, entäs ne rikkaruohot. Naapuruston puolelta meille pyrkii valtaisalla voimalla vuohenputkea. Olen taistellut ihan ”manuaalisti” sitä vastaan jo vuosikausia. Nyt sain tuohonkin taistoon apua. Natrian nopea rikkakasvien ja sammaleen poistaja tehoaa jopa kolmessa tunnissa. Tehoaineet ovat täysin luonnonmukaisia rasvahappoja.

Tänään tänne kaakkoon on luvattu lämpöä. Jos keli on kohdillaan aion pyhittää päivän kitkemiselle.

Onko sinun puutarhassasi kotilo-ongelmaa? Entäpä rikkaruohot? En muista, milloin meillä olisi ollut näin paljon kitkettävää. No, ei auta kuin tarttua toimeen.

Mukavaa tiistaita!

38 thoughts on “Sateen jälkeen

 1. Melkoisen määrän olen viime viikkoina kotiloita kerännyt. Ehdin jo kuvitella niiden tyystin kadonneen, kun viime kesän kuivuuden vuoksi kotiloita ei juurikaan ollut.
  Vuohenputkista meillä ei ole aiemmin ollut ongelmaa. Nyt niitä on pariin paikkaan alkanut ilmestymään. Manuaalinen torjunta tuntuu olevan melko hyödytöntä. Kun selkänsä kääntää, uusia nousee maasta. Niiden juuret ovat taatusti Kiinassa.

 2. Ihanasti kukkiva piha. Vuohenjuuriongelmaa löytyy omalta pihalta ja voikukkaongelmaa kesämökin kasvimaalta.

 3. Sade on tosiaan tehnyt hyvää puutarhalle ja kaikki kasvaa vauhdilla.
  Meillä ei ainakaan vielä ole onneksi kotilo- ongelmaa. Toivotaan, että näin olisi jatkossakin.
  Mukavaa viikon jatkoa. ?

 4. Minä tänään heittelin kotiloita pois työpaikan pihalta. Olivat seinissäkin, yöks!
  Onneksi apuja tarvittaessa löytyy.
  Ihanaa tiistaita sinulle Satu <3

 5. Tuo vuohenputki,tarkoitit varmaan tätä etkä vuohenjuurta? Riesa täälläkin ja kotiloita runsaasti joita olen torjunut tupsuttamalla tuhkaa kasvien juurille eikä tuhoja ole nimeksikään. 🙂

 6. Rikkaruohot ryöpsähtävät alkukesällä kasvuun. Tosin ihan kaikkea en osaa nähdä rikkakasvina, esimerkiksi nokkosta syön paljon, niin että en halua sitä tykkänään hävittää. Siitä saa myös ihan parasta lannoitetta eli nokkosvettä. Vuohenputkea tai kotiloita meillä ei onneksi ole, mutta on peurat, kauriit, jänikset, rastaat, juolavehnä, rönsyleinikki ja luumun juurivesat, niissä ihan riittämiin 😀

 7. Kotilo-ongelma ei meidän pihalla ole kovin suuri, mutta rikkoja kyllä riittää. Vuohenputkea tunkee joka paikasta ja jotenkin tuntuu, että voikukkiakin on enemmän kuin ennen. Mutta ei auta, kuin taistella vastaan.
  Ihanalta näyttää puutarhassasi <3

 8. Jestas miten kaunista ja rehevää. Niin kauniilta näyttää Satu <3

 9. Kaunista on… omistat todella upean puutarhan. Mukavaa kuluvaa viikkoa sinulle 🙂

 10. Minäkin luulin, että ovat vähentyneet. Sade toi ne takaisin. Vuohenputki on vihoviimeinen riesa.

 11. Kotiloista on ihan pääsemättömissä. Kyllä ne aisoissa saa pysymään, muttei kokonaan poissa.

 12. Yök. Jep, sulla on varmasti apulaisia. Kiitos, Outi. Mukavaa viikkoa.

 13. Joo, vuohenputki. Putket ja juuret menevät sekaisin. Tuhka on kätevää. Sitä minäkin levittelen.

 14. Nokkosia meilläkin on. Joitakin säästän lannoitteeksi ja kirvojen torjuntaan. No, onhan noita..

 15. Meillä on nyt rikkaruohojen vallankumous. Saavat kyllä lähdöt. Kiitos, Heidi.

 16. Ihanalta näyttää kotiloista huolimatta, onneksi niiden tuhot eivät näy kuvissa, mutta harmittava riesa ne ovat. Minulla oma pihani on toistaiseksi säästynyt niiltä, mutta toisella pihallamme on etanankeräilypurkki koko ajan valmiina.

 17. Minulla ei onneksi ole kotilo-ongelmaa. Hyvä että siihenkin on joku apu, ikäviä ovat. Ja vuohenputki on täällä se helpoin rikkaruoho, kasvaa niin hitaasti, että hyvin ehtii nypätä lehdet pois. Juolavehnää, ohdakkeita ja muuta voisi sitten kitkeä kaiket päivät, jos ei muuta puuhaa olisi.

 18. Kaunista ja rehevee kasvuu siun puutarhassa. Kotiloita en oo nähny ja toivottavasti en niäkkään. Vuohenputkikaan ei oo tänne löytäny!

 19. Kauniilta näyttää kukkameri vaikka kiusoja pisaa 😉 Aina on rikkaruohoa meilläkin maalla, se kun ei asu siellä 24/7 niin täytyy oppia sietämään epätäydellisyyttä. Etanakiusaa meillä ei onneksi ole ollut. Voimia kitkemiseen <3

 20. Pitkästä aikaa ehdin tänne blogiisi? Vointisi vaikuttaa ilmeisen hyvältä kun taistelu rikkoja vastaan on hurjassa vauhdissa? Täälläkin voikukka saa minut näkemään keltaista ja yksi iso alue odottaa kitkentää nyt vielä kun kukat eivät ole ihan vielä siemenvaiheessa. Ulos siis mars ennen iltavuoroa?

 21. Aijai, niin se vain silmä lepää puutarhassasi ♥

  Meillä ei ole etanaongelmaa, koska kanat pitävät visusti huolen niiden poistamisesta. Neljä kanaa tässä 2000 neliön tontilla saavat aivan ihmeitä aikaan! 🙂 Naapuri aivan tien toisella puolella puhuu kun etanat valtaavat koko pihan.. ei meillä 😀

 22. Vuohenputki on meillä pahin ongelma. Käytän kaikkia mahdollisia keinoja. Ruohonleikkuri on paras, mutta sillä ei pääse pensaiden alle. Voikukka on sen rinnalla helpompi.

 23. Kiitos, Sirkku. Ei meillä kotiloita riesaksi asti ole, sillä olen torjunut niitä järein keinoin heti ensimmäisen ilmaannuttua.

 24. Onnellinen sinä! Meillä vuohenputki, keltano, voikukka, vesiheinä yms. ovat kaikki iskeneet kohinalla.

 25. Puutarha rikkoineen on parasta lääkettä. Silloin ei mieti muuta.

 26. Meillä vuohenputki jyrää noilla tontin rajoilla ja yrittää sieltä levitä.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: