Kaikki aivan levällään…

Kaikki aivan levällään…

Hei! Meillä ei loppuviikko mennyt kuin Strömsössä…

Mortti kävi eilen verikokeissa ja maksa-arvo oli vielä vähän huonontunut. Oli nyt 142. Viitearvon yläraja on 125.

Itsellä kävi niin, että torstaina töiden päättyessä alkoi yhtäkkiä kamalasti väsyttää. Kotona kävikin ilmi, että minulla oli kuumetta yli 38 astetta ja pian sitä olikin jo yli 39! Mitä ihmettä? Vaikka sairastan mitä, ei yleensä kuume nouse. No, kuume hävisi yhtä nopeasti kuin tulikin. Onneksi!

Perjantaina kuume oli kadonnut, mutta tilalle tuli jäätävä hermosärky oikealle puolelle vartaloa. Varmaan reuman iloja? Edelleen kiristää jalkoja ja en voi kumartua. 

Hölmönä ajattelin, että sauna voisi auttaa. Se oli virhe. Hermokivusta tuli aivan jäätävä ja hyvä, ettei itku päässyt. Villaisilla ”reumanlämmittimillä” ja villasukilla, lisänä kipulääke, sain säryn lopulta pois.

Pojalla oli enterorokko, kun kävi lomilla kotona armeijasta. Olisiko enterovirus voinut saada tuon aikaan? Jännä juttu oli, että yhtä aikaa torstaina tyttärellä alkoi kuume myös. Hänelläkin kuume kesti päivän. Nyt on ok.

Tänään aion vääntäytyä ulos. Rehkiä en uskalla ja en voisikaan, sillä hermosäryn ja kiristävien jänteiden vuoksi en voi kumarrella.

Suunnitelmani on tyhjentää kesäkukkalaatikot ja kipata mullat liljojen sipuleille, jotka pilkistelevät esiin. Miestä pyydän laittamaan vesiaiheen talviteloille ja ottamaan verhot pois kasvarista ja Lillevillasta. 

Allas pitää tyhjentää ja laittaa kansi päälle, sillä sade on täyttänyt allasta ja läträäjä-Mortti on taas iskenyt. Pohjalla on kymmenen centtiä vettä ja pakkohan sinne on mennä!

Hortensiat ja ruusut jatkavat kukintaansa kylmistä öistä välittämättä. 

Vielä puutarhassa kukkii ja näyttää kivalta. Kohta on tilanne kuitenkin toinen, kun yöt ovat kylmiä.

Jopa daaliat sinnittelevät vielä.

Onko siellä kylmyys jo puraissut kasveihin? Oletko jo aloittanut varautumisen pakkasiin? Meillä on kaikki vielä ”levällään”. No, pikku hiljaa… Mukavaa viikonloppua!

30 thoughts on “Kaikki aivan levällään…

 1. Toivottavasti paranette pian kaikki! Kyllähän virukset voivat aiheuttaa kaikenlaista ikävää, joka sitten toivottavasti menee vain ohi. Täällä on kaikki ihan levällään. Menin tänä aamuna ottamaan paviljongista kuvaa blogiin ja kiskaisin sieltä verhot pois… Aika monta kasvia pitäisi pelastaa pian sisälle ennen kuin tulee halla.

 2. Ei ole todellista, tätä teidän viikkoa. ?Miten Mortin maksa-arvot, pitääkö huolestua. Voi sua Satu, täältä iso haliruttaus ja toivottavasti paranette pian. ?

 3. Nyt mielestäni on levon aika, toivottavasti maltat ottaa rauhallisesti. Tekemättömiä töitä kyllä on varmaan meillä kaikilla ja hommat levällään, mutta oma kunto on se tärkein.
  Daaliat täällä on jo odottamassa talvilepoa, toissayön pakkanen vei myös osan samettiruusuista ja krasseista. Surettii mutta se kait kuuluu tähän kasvukauden kiertoon ja syksyt ovat todella erilaiset. Vielä on kesää jäljellä, ruusukin innostui kukkimaan.
  Hyvää ja kaunista syksyä sinne….❤️

 4. No kaiken ja laista sitä onkin teillä. Niinkuin tuolla ylempänäkin todetaan, nyt sitten lepo ja kropalle aikaa latautua. Ne tekemättömät työt ei karkaa (tällä sormi pystyssä soosotan) ja onneksi sinulla on ihana mies siellä auttelemassa.
  Mortilla näyttää vauhtia piisaavan vaikka labrat onkin hiukan vinksallaan, jotenkin voin kuvitella tuon kombon kultsi ja vesiaihe ?
  Tsemppiä, lepoa ja ihanaa syksyä ❤️

 5. Pikkuhiljaa ja se mikä jää niin sen voi tehdä keväällä. Tsemppiä ja paranemista koko porukalle, voi hyvinkin olla kaikilla enterorokkoa, se voi aikuisella olla hyvin erilainen kuin lapsilla.

 6. Paranemista teille kaikille, myös Mortille.
  Puutarhassasi on vielä upeaa kukintaa. Nuo hortensiat ovat ihastuttavia.
  Parin yön pakkanen kuritti alapihan daalioita. Pelaguut ehdin tuoda sisälle. Muuten puutarha on vielä täysin kesäkunnossa. Eiköhän sen ehdi ennen talvea siivota, toivotaan.

 7. Enterorokko käy niveliin ja tekee kuumeen. Näppylät voivat olla vielä piilossa. Nekin voivat tulla näkyviin vielä.

 8. Voi kurjuus. Sairastaminen on niin ikävää, ja varsinkin reuma voi olla todella arvaamaton. Äiskäkin tykkäisi saunotella kovasti, mutta saunomista on pakko rajoittaa, koska se ei tunnu tekevän oloa ainakaan paremmaksi. Parempaa vointia teille kaikille! <3

  Mietin tässä, että onkohan Mortti potentiaalisesti maailman kokeilunhaluisin/uteliain koira, kun ehtii joka paikkaan. 🙂

 9. Kuule, nyt hetkinen lepoa, tämä syksy jatkuu vielä kuukausia. Sinulla puutarha kukkii vielä kauniisti, nauti katselusta ja jätä rehkimiset muille tai annat vaan olla! Noita jalohortensioita aion hankkia puutarhahuoneen polun varteen, ovat aivan upeita! Siellä on hyvä pienilmasto, kasvit eivät ole vielä paleltuneetkaan, meillä daaliat on jo nostettu suurimmaksi osaksi maasta, kun halla nappasi kaikki mustiksi! Hei, tsemppiä ja parempaa vointia sinulle sekä Mortille!

 10. Jaksamista ja paranemisia sinulle!

  Ja kaikesta huolimatta rapsutuksia ihanalle läträäjä-Mortille 😉

 11. No jopa teillä on vastoinkäymisiä. Paranemista ihan kaikille myös Mortille. <3

 12. Terveys ennen kaikkea, kyllä se puutarha siellä odottaa, ei se karkaa.
  Kiva kun Mortti jaksaa touhuta, vaikka veriarvo on koholla. Uiminen ei ehkä ois niinkään kiva juttu :)))
  Paranemista!

 13. Jopas on monenlaista harmia. Ehkä tosiaan on rokko?
  Paranemisia kaikille! Mortille❤

 14. Ikävä kuulla, että teillä sairastellaan. Pikaista paranemista teille kaikille! Minäkin olen nyt toista päivää kuumeessa, en tiedä mistä sen oikein sain. Pihalla olisi puuhaa vaikka kuinka paljon, mutta en uskalla nyt rehkiä yhtään. Otahan sinäkin rauhallisesti ja lepäile itsesi kuntoon. Meillä daaliat menivät pakkasen myötä, samoin värinokkonen. Puutarhassa alkaa olla jo vallalla syksyn värit – punaista ja keltaista on kaikkialla. Mukavaa syksyistä viikkoa sinulle Satu!

 15. No ei ole käynyt kuin Stömsössä. Mutta puutarhasi on kaunis edelleen. Toivottavasti siellä kaikki kuntoutuisivat. Pakkaset eivät ole purrut tällä vielä pahemmin.

 16. Kiitos. Oli päivän kuume ja sitten olimme suht kunnossa taas. Mortin käytös on ennallaan, joten ulkoisesti maksa-arvo ei näy Mortin elämässä. Minä heitin kaikki kesäkukat menemään lauantaina.

 17. Vähän on koholla. Toivotaan, että laskee. Kiitos, Tiia. Kunnossa jo ollaan.

 18. Hih, kyllä minä kaksi päivää lepäsin. Lauantaina lähtivät kesäkukat pois. Kiitos. Mukavaa viikkoa, Molley.

 19. Aina ei mene putkeen. No, taatusti eivät hommat karkaa. Mortti porskuttaa kuten ennenkin. Kiitos, Virpi. Mukavaa loppuviikkoa!

 20. Kiitos. Ihmeen hyvin vielä kukkii, vaikka kohta on lokakuu. Daaliat menivät jo meilläkin. Pelakat sinnittelevät kasvarissa ja Lillevillassa.

 21. Niin taitaa tehdä. Ei onneksi ole tullut näppylöitä. Pojalla oli niitä minunkin edestä.

 22. Joo, tylsää se on. Ei tuo sauna kovin hyväksi ole. Kiitos, kaima. Mortti on todella utelias ja toimelias.

 23. Daaliat menivät jo täälläkin. Eivät nuo kummoisesti edes kukkineet tänä kesänä. Kiitos, Sirkku. Mukavaa viikkoa.

 24. Niinhän se on mentävä. Terveys edellä. Mortti jaksaa. Kiitos, Emilie. Mukavaa viikkoa.

 25. Ei tullut näppylöitä ja kuumekin kesti vain päivän. Mikä lie? Kiitos!

 26. Nyt sairastettiin kovaa ja äkkiä. Kiitos, Heidi. Paranemista sinulle. Syksy on tullut. Kivaa viikkoa!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: