Paineita…

Paineita…

Hei! Blogini teema on puutarhan lisäksi lifestyle. Tämä kai menee sen otsikon alle. Kyseessä tällä kertaa on hyvinvointi ja painonhallinta. Tämä ei ole mainos, eikä yhteistyöpostaus. Kaikki lähtee omasta tahdosta ja pussista. Otin itseäni niskasta kiinni ja menin tänään Cambridge-valmentajan starttiin. Kävimme läpi minulle sopivan ruokavalion. Aloitan kevennyksen 2. tasolla, sillä en saa reumalääkitykseni vuoksi aloittaa rankimmalla 1. tason ohjelmalla. Syön kolmesti päivässä ateriakorvikkeita, joista saan tarvittavat  vitamiinit. Lisäksi voin syödä kasviksia, kalaa, äyriäisiä ja marjoja. Lihaakin voisin, jos söisin. Vettä tulee juoda 2,5 litraa päivässä.

Valmentaja punnitsi minut, ja tulos oli järkytyksen paikka. Tosin mässäilin melkoisesti joulun aikaan ihan ”varastoon”, kun tiesin aloittavani kevennyksen. Nyt ei totisesti tee mieli mitään herkkuja, ainoastaan keventyä! Tavoitteeksi asetin 8 – 10 kiloa pois. Ja kerron sen tässä julkisesti luodakseni itselleni paineita tuon tuloksen saavutukseen. Mikään ei tosin takaa sitä! Olen herkuttelija. Pituuskin otettiin ja puoli centtiä olen nuoruusvuosistani lyhentynyt. Tehtiin myös kehonkoostumusmittaus. Lihasta ei juurikaan ole, läskiä on lihaksia enemmän. Painoindeksini on kuitenkin normaali 24 ja viskeraalisen rasvan lukema on hyvä, 6. Jee! Ts. rasvani sijaitsee tuossa ihon alla. Valmentaja otti minusta aloituskuvat joka suunnasta. Peilikuva omiin silmiini näyttää itse asiassa pahemmalta kuin tuo valokuvasarja. Pelkäsin noita kuvia etukäteen.

Aika kalliiksi tämä painonhallinta tulee, mutta toisaalta säästyy rahaa, kun en osta herkkuja. Ihan itse siis maksan kaiken. No, miksi tähän ryhdyn, vaikken ole ylipainoinen? Siksi, etten halua tulla ylipainoiseksi. Tässä iässä kilot kertyvät helposti ja terveyteni vuoksi se ei ole minulle hyväksi. Rakastan myös kauniita vaatteita ja niitä löydän helpommin hoikkana. Hyöty ja huvi siis ajavat tähän projektiin. Pari vuotta sitten kevensin omin konstein 12 kiloa, joista  seitsemän on tullut takaisin. ”Alamäkeni” alkoi viime kevään Kortisoni-lääkityksestä. Viikon kuluttua minulla on kontrollikäynti valmentajalla. Pitäkää peukkuja, että onnistun!

23 thoughts on “Paineita…

 1. Pudotin itse parisen vuotta sitten 22 kg puolessa vuodessa ja 7 kg on tullut takaisin, vielä olisi paljon pudotettavaa jos vain viitsisin aloittaa … !

 2. Tsemppiä painonpudotukseen.Olen myös sitä cambridgeä pohtinut.

 3. Onnistut varmasti, kun olet noin päättäväinen nainen.
  Ihanaa alkanutta vuotta sinulle Satu <3

 4. Melkein kannattaa mieluummin koittaa muuttaa se läski lihakseksi, eikä tuijottaa niinkään painoa, koska olet kuitenkin normaalipainoinen. Lihas tukee myös tukirankaa jne toisin kuin se läski. 😀 Tsemppiä!

 5. Jep. Läski on ikuista ja itsellä tuo laihdutus on kuin puutarhanhoito. Ei tule koskaan valmista.

 6. Niin toki tekisinkin, jos olisin terve. Minulta on mennyt ns. moti yrittää tuota lihasta haalia. Em. touhu päättyy aina siihen, että jokin paikka tulehtuu ja joudun kortisonipiikeille. Hulavannetta ajattelin kävelylenkkien lisäksi varovasti kokeilla. Kesällä tulee monipuolista hyötyliikuntaa pihalla. Kiitos, Jonna!

 7. Näytät kyllä niin sopusuhtaiselta että mielestäni sinun ei ollenkaan tarvitsisi painoa pudottaa. Mutta itse sen parhaiten tuntee tietysti. Minä ilmoittauduin nettivalmennukseen painonpudotus mielessäni. Se alkaa kuun puolivälissä, joten mitään en vielä osaa siitä sanoa.
  Toivon että onnistut tavoitteessasi ja kerro meille lukijoillekin miten menee <3

 8. Tsemppiä! Laihdutin loppuvuodesta viitisen kiloa ja pelkään että kaikki tulivat takaisin jouluna, en ole vielä uskaltanut käydä vaakassa. Loma kun loppuu niin sitten unohdetaan taas herkuttelu joka on minun paheeni.

 9. Kiitos, Kristiina. Olen lihonut seitsemisen kiloa ja kaapissa on muutama liian pieni vaate em. syystä. Pakko pysäyttää painonnousu hyvissä ajoin. Kerron kyllä. Ensi keskiviikkona on ensimmäinen kontrolli.

 10. Kiitos, Katja. Joulu on petollista aikaa. Herkuista minäkin tykkään (suolaisista), etenkin juustoista.

 11. Syys- ja joulukiloista minäkin taas yritän päästä eroon, ikuista jojoilua tämän on:) Mutta tsemppiä sinulle, jokainen meistä tietää omat "kilonsa", se mikä toiselle olisi ihanne onkin toiselle jo ylimäärä, niinpä hyvinvointia kohti!

 12. Ei tartte ottaa paineeta! Näytät hyvältä näinki, mutta itteppähän tiärät.

 13. Minustakin näytät niin hoikalta ja kauniilta jo nyt, mutta tsemppiä silti <3

 14. Mun tämänhetkinen BMI ja viskeraalinen rasva on aikalailla identtiset sun lukemien kanssa, mutta rasvaprosentti sitä luokkaa, että yhtään lisää läskiä en halua.

  Sikäli tuntuu epäreilulta tuo painonnnousu, että treenasin viime vuoden puolella 6 ekaa kuukautta salilla 3 kertaa viikossa ja koko ajan nousujohteisesti ja silti palkkana oli lisääntynyt rasva, mutta vaan 100 gr lisääntynyt lihas… Kuin myös liiallisen treenaamisen (tai tekniikkavirheen tai molempien) aiheuttama jännetulehdus, jonka takia salillakäynti oli pakko lopettaa. Ei toki loppuiäksi, mutta mitä pidempään sitä on pois, sitä vaikeampi on palata.

  Mulle ei jouluna kerry kiloja, vaan melkeinpä päinvastoin, kun tulee syötyä vähemmän kuin normaalisti, kun en mistään suklaista tai juustoista (molemmat on mun mielikuvissa pelkkiä rasvapalloja) piittaa, enkä oikein mistään jouluruuistakaan.

  Täällä on sulle kaikki peukut pystyssä. Ja tsemppiä meille molemmille paremman olon ja päälle helpommin sujahtavien vaatteiden puolesta!

 15. Jojoilua hyvinkin, epätoivoista välillä. Kiitos tsempistä, Sirkku. Tulee tarpeeseen.

 16. Kiitos. Ei tunnu hyvältä, joten on tehtävä jotakin.

 17. Kiitos, Sari. Parempaa oloa tavoittelen ja että vaatteet menisivät päälle.

 18. No, minun rasvaprosenttini on 38! Mitä ihmettä. Pelkkää ihraa, ei lihasta. Epätoivo tulee. Minä olen luovuttanut kaiken urheilun suhteen. Pari vuosikymmentä yritin kuntoilla ja homma kaatui aina nivelten tulehdukseen. Kävelyillä käyn sen mukaan, minkä jalka kestää. Oikea jalkateräni on kuin tikittävä aikapommi. Muuttuu kuumaksi ja punaiseksi jokaisen kävelylenkin jälkeen.

  Tuo on totta, että paluu on vaikeaa. Olen lannistunut siitä, että joka kerran, kun saan itseni suht hyvään kuntoon, tulee tulehdus ja homma pitää lopettaa. Sitten olen taas rapakunnossa

  Tuo onkin hyvä pointti. Pitää alkaa ajatella juustoa ja joulukonvehteja pelkkänä rasvana. Auttaisikohan? Monta herkkua olen jättänyt tuolla ajattelulla.

  Kiitos, Annukka. Tsemppiä meille!

 19. Minä sain cambridgellä parikymmentä kiloa pois, mutta mulla oli sellanen virhe, etten oppinut syömään ollenkaan oikeita aterioita! Patukat, pirtelöt ja keitot meni, mutta eihän sitäkään jaksa ikuisuutta. Niinpä repsahdin ja kilot tuli takaisin…
  Mulla oli aiemminkin sappivaivoja ja tuon kuurin aikana ne paheni. Luinkin että nopea ja niukka kuuri voi aiheuttaa sappikiviä. Niinpä nyt joudun pakosti olemaan rajoitetulla ruokavaliolla ja odottelen leikkaukseen menoa!
  Toivon kaikkea hyvää sinun kuuriisi, se on kyllä tosi tehokas!

 20. Tsemppiä. Olet jo nyi niin hoikan näköinen.Mukavaa alkanutta viikkoa:)

 21. No meillä ei ole tuota ryhmää enää kaupungissamme. Kun itse yrittää omin voimin laskea painoa, on se kyllä niin vaikeaa. Tsemppiä kuitenkin sinulle 🙂

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: