Jottei totuus unohtuisi!

Jottei totuus unohtuisi!

Hei!

Viikot vierivät. Etelässä taidetaan tällä viikolla viettää hiihtolomaa ja ensi viikolla on meidän vuoro.

Tässä kuvassa on edesmennyt rakas Mikki

Loma tulee taas kerran tarpeeseen. Alkuvuosi on mennyt todella onnellisissa merkeissä. Hassua vain, että minua nykyisin pelottaa olla iloinen ja onnellinen.

On niin monta kertaa käynyt siten, että putoan kovaa ja korkealta.

Minulla on ollut outo patti jalassani jo kuukauden verran ja olen ollut siitä huolissani. Kävin jo pari viikkoa sitten näyttämässä sitä ihopolilla ja silloin todettiin, ettei syytä huoleen. No, ei se parantunut ja perjantaina tuli kutsu koepalan ottoon ihopolille tunnin varoitusajalla. Olin lähettänyt sinne kuvan jalastani edellisenä päivänä.

Olin töissä, kun kutsu tuli ja kyllä säikähdin pahemman kerran.

Lopulta lääkäri päättikin, ettei koepalaa oteta. Sain antibioottikuurin ja menen näyttämään jalkaani uudelleen ensi perjantaina. Silloin selviää, onko Pyoderma gangrenosum taas iskenyt, vai onko kyseessä harmiton vaiva. Veikkaan ensimmäistä. Ennen tuon taudin puhkeamista, ei minulla ollut outoja patteja ja tuo tauti iski tasan vuosi sitten samalla tavalla. Onneksi saan ihopolilla aivan loistavaa hoitoa.

Olin kauhuissani lääkäriin mennessäni, sillä pelkään Kortisoni-kuuria ihan kuollakseni. Viime keväänä se teki minusta ihmisraunion. Alkuun en saanut nukutuksi ja tuntui, että päivisin voin valloittaa vaikka koko maailman. Kävin ihan ylikierroksilla. Kun lääkettä lopulta alettiin vähentää ja lopetettiin, menin annoskoon mukana alaspäin samaa tahtia. Lopulta vain itkin sängyssä. Hurja, mutta tehokas myrkky. Fyysinen vaiva parani. Minulle tuo lääke ei vain selvästikään sovi, enkä kuulemma ole ainoa.

Tällä kertaa lääkäri totesi, että voimme kokeilla Pyoderman hoitoa paikallispistoksin haavan seudulle, jotta vältyn hankalilta sivuoireilta. Tuo uutinen helpotti todella paljon. Jos perjantaina saan huonoja uutisia, on se ehkä kuitenkin hoidettavissa inhimillisesti.

Aiemmin oli ajatellut, että reuma on todella syvältä, mitä se onkin. Mutta Pyoderma on jotain ihan omassa kastissaan olevaa. Näemmä tullut jäädäkseen ja ”ystävä”, joka on valmiina iskemään hyvän hetken koittaessa. Sarkastista kyllä, perjantaina olikin ystävänpäivä, kun tuolla ihopolilla vierailin.

Koetan kuitenkin keskittyä kivoihin asioihin. Hiihtoloma lähestyy, pyöritän nettikauppaa ja keväällä avaan pihapuodin. Olen surffaillut kaikkea ihanaa ja tulossa myyntiin on kaikkea kaunista. Yritän tässä toteuttaa unelmiani, vaikka keho pistää hanttiin sen, minkä pystyy.

Kesälle on tehty jo useita ryhmävierailuvarauksia puutarhaamme, mikä on mukavaa. Jaan vieraille kukkien ja puutarhan ilosanomaa.

Keväämmällä avaan tuonne Mortin takana pilkottavaan valkoiseen pihamajaan pihapuodin. Taidankin tästä lähteä maalaamaan puotikylttiä!

Onnellista hiihtolomaa teille, jotka sitä nyt vietätte! Joko sinulla on ollut talviloma? Onko tiedossa mukavia lomasuunnitelmia?

20 thoughts on “Jottei totuus unohtuisi!

 1. Minäkään en kestä kortisonia. Vauvan saannin jälkeen minulla todettiin ITP ja trombosyytit olivat matalat. Lääkäri määräsi kokeeksi kortisonia, mutta siitä ei ollut apua ja sitä yritettiin vähentää. Trombosyytit laski sitä myöten kuin kortisoni ja lääkärin mielestä minun olisi pitänyt syödä sitä koko loppuikä. Päätin itse vähentää puolittamalla tabletin pariksi viikkoa, sitten neljäsosa tabletti pari viikkoa ja voilaa, ei mitään hätää, trombosyytit pysyi suht hyvinä.
  Viime keväänä olin niin pahassa flunssakierteessä, että oli pakko aloittaa kortisoni, kun antibiootit eivät auttaneet. Onneksi vain viikon ajan kortisonia, sillä valvoin sen viikon ajan, mutta kyllä lähti flunssakin. Kortisoni siis ei sovi minulle.

  Onnea nettikaupallesi 🙂

 2. Kortisoni on melkoinen myrkky, tytär saa sitä välillä ms-tautinsa hoitoon eikä se ole kivaa eikä mukavaa missään oloissa. Mukavaa loman odotusta ja toivottavasti patti on harmiton. Itselläni jää nyt lomat väliin jotta saan kesällä pitkän, 7 viikon loman.

 3. Toivottavasti kaikki menee parhain päin. Lomamme on vasta huhtikuun lopussa.

 4. Minä en ole saanut kortisonia onneksi kuin keuhkoja parantamaan ja paikallisesti olkapäähän ja kantapäähän. Paikallisena ok, mutta kyllä vähän ylikierroksilla täälläkin ollaan noiden pillerikuurien aikana käyty.
  Tsemppiä Satu, toivon, että saisit hyviä uutisia perjantaina!

 5. Kiitos, Mai. Ei se herkemmille sovi, vaikka parantaisikin. Sivuvaikutukset voivat olla melkoiset.

 6. Myrkkyä on. Auttaa yhtä vaivaa ja tekee toisen. Kiitos, Katja. Kesään kannattaa panostaa.

 7. Paikallisena minäkin kortisonia kestän, mutta en isoina lääkeannoksina. Kiitos, Outi. Toivossa eletään.

 8. Voi harmi vointiasi, toivotaan, ettei ole tulossa suurempaa riesaa. Vielä tovi, niin päästään lomalle:)

 9. Voi harmi että terveyden kanssa on tuollaisia vastuksia:( Peukut on pystyssä että uutiset olisivat hyviä! Tsemppiä niin kovasti unelmiesi toteuttamiseen♥ Leppoisaa alkavaa viikkoa♥

 10. Toivotan Sinulle kovasti tsemppiä ♥ sekä aurinkoa, iloa ja valoa uuteen viikkoon ♥

 11. Kiitos. Pahoin pelkään, että kyseessä on taas Pyoderma. Näyttää ihan samalta kuin viime vuonna tähän aikaan. Mukavaa viikkoa!

 12. Mielessä vaan soi sanasi, miten olet niin onnellinen ja miten pelottaa, että kaikki menee alas. Olen niin pahoillani puolestasi Satu, että taas tuli uusi käänne elämään. <3 Olet ajatuksissa. <3

 13. Toivottavasti suat mahollisimman hyvän hoidon, olpa tulos mikä hyväänsä. Mukavoo tulevoo talaviloma viikkoa!

 14. Inhottavaa, että tollainen iski, vaikka on ollut hyvä fiilis. Todella ikävä, kun yleensä voisi kuvitella, että kaikki tollaiset iskisi, kun on stressaantunut ja kroppa heikoilla. Mutta tuo ei näköjään anna armoa. 🙁 Jos se on se mitä pelkäät, toivotaan ettei kortisoonia ja tuo pistoshoito tepsii. <3

 15. Jep, niin soi minunkin… Aavistin tämän. Kiitos, Tiia!

 16. Kiitos, Jonna. Ei anna armoa, ei. Huomenna olen paljon viisaampi.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: