Kukka- ja kakkahommissa

Kukka- ja kakkahommissa

#yhteistyössä Biolanin kanssa

Heh, Mortin kanssa oltiin ihan virallisesti kakkahommissa. Biolanin Hevonkakkalannoitetta annettiin uusille köynnösruusuille.

Mortti tykästyi tähän lannoitteeseen kovasti. No, sepä onkin luomua!

Länsipolun puutarhaovi ja – aita ovat nyt valmiit. Mieheni laittoi aitaan ristikot köynnösruusuja varten. Istutin toiselle puolelle Camelot- ja toiselle New Dawn -köynnösruusun. Molemmat vaaleanpunaisia.

Mortti toimi apuna hommissa. Ensin panin pohjalle Hevonkakkalannoitetta. Alla oleva teksti on lainattu Biolanin sivuilta:

Biolan Hevonkakkalannoite on hygieeninen kompostoidusta hevosenlannasta valmistettu luomulannoite. Lannoite on kuivattu ja rakeistettu, joten sitä on helppoa ja siistiä käsitellä. Hevonkakkalannoite sisältää kaikki kasvien tarvitsemat pää- ja hivenravinteet luonnollisessa muodossa. Lannoitteen käyttö lisää maan humuspitoisuutta ja antaa ravintoa myös maaperän tarpeellisille pieneliöille ja kastemadoille.

Käyttökohteet: 

  • perennat 
  • ruusut 
  • kärhöt 
  • puut 
  • pensaat
  • mansikka
  • juurikkaat

Hevonkakan päälle lisäsin Biolanin Istutusmultaa. Teksti alla on lainattu Biolanin sivuilta.

Biolan Istutusmulta on kompostilannoitettu, biohiiltä ja mykorritsaa sisältävä luomumulta puutarhakasvien istutukseen. Multaan lisätty biohiili ja komposti aktivoivat pieneliöstöä ja parantavat kasvualustan rakennetta.

Biohiili pystyy sitomaan vettä itseensä ja luovuttamaan sitä hitaasti kasvien käyttöön. Näin se ehkäisee tehokkaasti maan liettymistä ja tiivistymistä. Komposti tuo multaan pitkävaikutteista ravinteikkuutta. Mullan ilmava ja kestävä rakenne helpottaa kasvien juurtumista.

Mykorritsa tehostaa kasvien ravinteiden- ja vedenottoa. Mykorritsa myös suojaa kasvia taudinaiheuttajilta ja parantaa kasvin stressinsietokykyä. Mykorritsa on kasvin juuren ja sienen muodostama symbioosi, josta molemmat hyötyvät.

Biolan Istutusmulta on Vuoden puutarhatuote 2018

Lopuksi lisäsin vettä ja ruusun. Ruusu sai hyvät eväät, joten luulisipa lähtevän hyvään kasvuun. Seinustakin on etelään päin.

Kuvan Lungo-kastelu kannu on Kukkaiselämää-kaupasta

Puutarhaovesta on nyt kiva näkymä Länsipolulle, kun omenapuu kukkii.

Viime viikolla polku- ja aitaprojektit saatiin loppuun. Mieheni käsitteli vielä täryllä kaikki polut ja tekemänsä kivetyksen. Hyvä tuli.

Minulla alkoi eilen kesäloma. Ihanaa! Tarpeeseen tulee Korona-kevään jälkeen. Nyt aion keskittyä puutarhanhoitoon ja nettikauppaan.

Aloitin eilen loman tekemällä kukkakimpun eläkkeelle jäävälle kollegalleni.

Alkoiko sinulla loma eilen? Hyvää lomaa kaikille lomansa aloittaneille ja onnea kaikille valmistuneille!

8 thoughts on “Kukka- ja kakkahommissa

  1. Ihanat kuvat! Teillä siellä touhua riittää Mortin kanssa:) Tuo kimppu on niin upea! Hyvää kesälomaa! Leppoisaa ja aurinkoista alkanutta kesäkuuta?☀️

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: