Kun meikä kokkasi! + ARVONTA!

Kun meikä kokkasi! + ARVONTA!

Hellurei!

Ihmeitä tässä maailmassa tapahtuu. Kokkasin! Hyvässä seurassa ja valvonnassa…

Onnistuimme kasvattamaan muutaman kurpitsan. Viime viikonloppuna tytär teki ruokaa spaghettikurpitsoista. Tänään minä käytin pienen ja ainokaisen jättikurpitsan, jonka saimme kasvatetuksi.

Ensin halkaisin kurpitsan hattuun ja ”kippo-osaan”. Koversin kurpitsan, erotin siemenet ja pilkoin sisuksen.

Käytin siis kurpitsaa uuniastiana. Tein täytteen kurpitsasta, katkaravuista, suppilovahveroista, oman maan maa-artisokasta, valkosipulista ja tomaateista. Maustoin miehen tekemällä pestolla (omasta basilikasta) ja lisäsin raejuustoa.

Voitelin vuoan ja pistin kurpitsan uunivuoalle.

Kansi päälle ja uuniin. Kypsytin noin kolme varttia 200 asteessa.

Voilá!

Lisukkeina Puikulaa ja vettä ja massu tuli täyteen.

Sai Morttikin ruokaa… ja vielä juustoakin herkuksi. Olihan se hommassa mukana!

Oletko saanut satoa ja kokkailut oman maan antimista?

Kaupan Facessa ja Instassa on mukava puutarha-aiheinen arvonta meneillään! Kannattaa osallistua. Pääset noista linkeistä arvontaan. Arvonnan suoritan sunnuntaina 1.11.2020.

Palkintona on Haws-kastelukannu ja Esschert Designin puutarhakori.

6 thoughts on “Kun meikä kokkasi! + ARVONTA!

  1. Onpa kiva idea käyttää kurpitsaa myös ruoka-astiana. On teillä siellä ihan kivasti kaikkea satoa tullut.
    Herkullista viikonloppua Satu ja halaus apukokki Mortille myös <3

  2. Kyllä noista aineksista varmasti tuli hyvää! Minä poimin edelleen tomaatteja ja paprikoita kasvihuoneesta, vaikka siellä ei ole edes lämmitystä.

    1. Meillä jäi tuo tomaattien kastelu, joten satokausi tyssäsi siihen… Mukavaa alkanutta viikkoa, Eeva.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: