Kukkaiselämää osa 8 – Hyvä tahto

Kukkaiselämää osa 8 – Hyvä tahto

Hei!

Kukkaiselämää on minulle totaalinen elämäntyyli, elämäni filosofia, yritys, brändi. Kukat ovat lohtuni, iloni ja kauneuden lähde. Olen viimeiset kymmenen vuotta omistanut enemmän tai vähemmän Kukkaiselämälle.

On tämä elämä jännää! Löysin itsestäni ihan uusia piirteitä. Olen noudattanut koko elämäni lakia, paria parkkisakkoa lukuun ottamatta. Olen siis hyväntahtoinen ihminen! Jes! Näin on annettu ymmärtää, että lainnoudattaminen on hyvän tahdon ele.

Aloin mielenkiinnosta googlailla käsitettä hyvä tahto. Wikipediasta suoraan lainattua:

”Moraalifilosofia

”Moraalifilosofiassa Kant oli velvollisuusetiikan kannattaja. Hänen mielestään ihminen voi nähdä järjellä tietyt käskyt objektiivisesti oikeiksi moraalin ohjenuoriksi. Näiden oikeiden käskyjen perustana on kategorinen imperatiivi, jonka mukaan ihmisen on toimittava aina siten, että hänen toimintansa kantava ajatus voi periaatteessa tulla laiksi kaikkina aikoina. Esimerkiksi valehtelu on väärin, koska jos valehtelusta tulisi yleinen ohjenuora, silloin puhumisesta menisi merkitys, jota valehtelija ei itsekään halua.Immanuel Kant.”

”Kantin mukaan kategorinen imperatiivi on selkeä, yksittäinen moraalinen velvoite, joka on johdettu velvollisuuden käsitteestä. Kategorinen imperatiivi on siis ehdottoman velvoittava, eli se velvoittaa toimijaa riippumatta tämän tahdosta tai haluista. Näin se on vastakkainen hypoteettiselle imperatiiville. Kantin mukaan kaikki muut moraaliset velvoitteet on johdettu kategorisesta imperatiivista ja voidaan koetella sitä vastaan. Kant uskoi, että moraalilaki on itsessään järjen periaate, eikä perustu satunnaisiin tietoihin maailmasta, kuten tietoon siitä, mikä voisi tehdä meidät onnelliseksi. Vastaavasti hän uskoi, että tämä moraalinen velvoite pätee kaikkiin ihmisiin.”

”Ajatus myötätunnosta kuuluu myös kiinteästi tähän ajatteluun. Aina jonkin teon tehdessään moraalisen toimijan tulisi asettua täydellisesti toisen henkilön asemaan ja pohtia näin, miten muita tulee kohdella tietyissä tilanteissa. Kant painotti yhteisöllisessä vuorovaikutuksessa etenkin, että toisia ihmisiä tulee aina käsitellä päämääränä sinänsä eikä välineenä jonkin asian hankkimiseen.”

Sitten luin Kauppa- ja Rekisterihallituksen sivustoa:

”Yksinoikeus nimeen

”Yksinoikeuden toiminimeen voi saada joko rekisteröimällä tai vakiinnuttamalla.”

Rekisteröintisuoja koko maahan

”Rekisteröinti kaupparekisteriin on helpoin ja nopein tapa saada yksinoikeus toiminimeen. Yksinoikeus tarkoittaa, ettei toinen elinkeinonharjoittaja saa Suomessa käyttää rekisteröityyn toiminimeen sekoitettavissa olevaa toiminimeä, ellei näytetä, ettei tästä aiheudu vahinkoa.

Kahta samanlaista nimeä ei rekisteröidä rinnakkain. Ei myöskään nimiä, jotka toimivat samankaltaisella alalla, ja jotka ovat niin samanlaiset, että ne ovat sekoitettavissa toisiinsa

Ennen rekisteröintiä PRH tutkii ehdotetun nimen rekisteröitävyyden. Esimerkiksi seuraavat asiat ovat keskeisiä:

 • Toiminimilain mukaan yrityksen nimen on oltava yksilöivä ja erottauduttava aikaisemmista nimistä.
 • Yrityksen nimi ei saa olla sekoitettavissa aiemmin rekisteröityyn tai vireille tulleeseen toiminimeen tai tavaramerkkiin.
 • Rekisteröitävyyttä tutkittaessa otetaan huomioon nimen kirjoitusasu, ääntäminen ja yrityksen toimiala.”

Vakiintumissuoja

”Toiminimi voi toiminimilain mukaan saada suojaa myös vakiintumisen perusteella, jos yritys käyttää tiettyä toiminimeä kauan ja laajasti. Toiminimi yhdistetään tällöin yleisesti kyseiseen yritykseen alueella, jossa se on vakiintumisen kautta tullut tunnetuksi.”

Pidin tänä talvena melko pitkän bloggaustauon syystä, että keskityin Kukkaiselämää-kauppani liiketoimintaan ja siksi, että minulla oli terveysongelmia. No, tauko loppui siihen, kun näin sosiaalisen median feedissä käytettävän rekisteröityä yritykseni nimeä luvatta.

Huomautin asiasta usealle taholle ihan asiallisesti. Markkinointi yritykseni nimellä vain jatkui. Nyt kautta rantain vihjaillaan, että olisin häiriköinyt. Jos se on häiriköintiä, että pistät kommenttikenttään printscreenin lakitekstistä…? Hm.

Missään kirjoituksessani en ole nimitellyt, maininnut nimiä tms. Minut ja yritykseni on sen sijaan mainittu ikävässä sävyssä.

Haluaisin pikku hiljaa jatkaa siitä, missä olinkin. Pyörittää yritystäni ja blogata nyt, kun kerran blogitaukoni ”katkaistiin”.

Ja kaikilla ihmisillä oli hyvä tahto ja he noudattivat lakia…

Kukkia päivääsi!

6 thoughts on “Kukkaiselämää osa 8 – Hyvä tahto

 1. Tosi kurja tilanne, joka vie sulta paljon energiaa asioihin, joihin sun ei pitäisi joutua sitä uhraamaan yhtään.

  Rakkautesi kukkiin ja Kukkaiselämään on tullut mulle vuosien varrella erittäin tutuksi ja todeksi.
  Siksi halusin sanoa, että mulle ainoa oikea Kukkaiselämä = Satu <3

  1. Kiitos, Annukka ❤️ Aika outo tilanne tämä on. Ihan absurdi ja minun ei pitäisi olla se, joka puolustautuu.

 2. Eiköhän jo oman mielenrauhasi takia kannattaisi asian olla, sillä eikös tuon kirjan nimi mene nyt vaihtoon? Kaikki tietävät, että oikeuksiasi on loukattu ja muutoksia ilmeisesti sen seurauksena tehdään. On hyvä pitää omia puoliaan, mutta asioita voi hoitaa myös aikuismaisesti ja riehumatta ylen määrin julkisesti somessa. Ei anna hyvää kuvaa, jos vain jatkaa ja jatkaa. Pistä asialle piste nyt, kun oikeus on tapahtunut ja siirry elämässäsi eteenpäin. Hyvää kevättä sinulle!

  1. Kiitos käytösohjeista. Totta, ei paska punniten parane, kuten sanonta kuuluu. En nyt tiedä, mitä tässä postauksessa riehun. Pohdiskelen lakia ja käsitteitä. Mietipä omalle kohdalle sitä, että olet tehnyt jonkin asian eteen lähes kymmenen vuotta työtä. Yrität asiallisesti tuoda vääryyden ko. henkilöille esiin ja mitään ei tapahdu. Lopulta tapahtuu, mutta hitaasti. Olen saanut ylimielistä kohtelua, ivailua ja vähättelyä ko. henkilöiltä. Aitoa katumusta en ole kenenkään vastapuolen käytöksessä havainnut. Kirveleehän se tietysti, kun ns. rautaiset ammattilaisetkin mokaavat ja joutuvat alistumaan lain edessä.

 3. Täällä kyllä nyt sormet ja varpaat ristissä, että saisit tämän jutun selviämään. Inhottavaa, että nyt kärsit tällaisesta.
  Tsemppiä ihana Satu <3

  1. Kiitos, Outi❤️Ei ne mitään korvaa. Nimi vaihtuu, koska on pakko. Toiset tekevät, mitä haluavat. Laki on ihmisille erilainen. Ihan sama. Ehkä pistän pillit pussiin tämän blogin kanssa. Oikeesti, en jaksa.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: