Olipa mukavaa

Olipa mukavaa

Hei!

Pidin eilen Lappeenrannan Upseerikerholla jälleen kukkakurssin. Teimme valkoisia adventtiasetelmia. Olipa taas mukava ja taitava ryhmä.

Sen olen huomannut, että tällaisen luovan hommankin ohjaamisessa on haasteensa. Erilaiset haasteet kuin kielen opetuksessa.

On hankala tietää, kuka haluaa tarkempaa ohjausta ja kuka ei. En halua latistaa kenenkään luovuutta tai intoa puuttumalla työhön. Kauneushan on katsojan silmissä ja minusta ei ole oikeaa tai väärää tyyliä tehdä. Toki on säännöt – kuten kaikessa, ja kerron ne perusperiaatteet. Kehotan myös pyytämään apua ja kysymään, jos haluaa neuvoa.

Tärkeintä minusta on, että tekijä on itse työhönsä tyytyväinen ja kokee iloa ja onnistumista.

On eri asia neuvoa vaikkapa kielen opetuksessa. Toki sielläkin pitää olla kannustava ja rohkaista, mutta jotenkin siinä on helpompi lähteä ohjaamaan toisen tekemistä.

Tein tilauskukkakimppuja. Toisen itsenäisyyden väreihin ja toisen kuivakukista.

Silmärintamalla ei ole helpotusta näkyvissä. Olen nyt odottanut kaksi viikkoa uutta lääkitystä, vaan ei ole mitään kuulunut.

Eilen säikähdin oikein kunnolla. Toinen pupillini on oudon muotoinen. Syynä on kuulemma tulehduksen aiheuttamat arpeutumat. Aikanaan ne hoidetaan ilmeisesti laserilla. Mitään ei voi tehdä niin kauan, kun on tulehdus. Kyllä tämä koettelee ja kasvattaa kärsivällisyyttä. No, näillä mennään toistaiseksi.

Miten sinun viikkosi on sujunut?

Mukavaa loppuviikkoa.

4 thoughts on “Olipa mukavaa

  1. Tuntuu, että sinun kursseille tulee vain oikeita taitajia tai sitten sinä olet ihan hurjan hyvä ja kannustava ope, koska kaikkien asetelmat ovat aivan upeita.
    Leppoisaa torstai-iltaa sinulle Satu <3

    1. Kiitos, Outi. En kyllä ota kunniaa hienoista töistä. Taitavia ja luovia ovat kurssilaiset. Hyvää viikonloppua.

    1. Mukavaa on kursseilla ollut. Alkaa vähän usko mennä näön korjautumiseen, mutta toivossa elän. Hyvää viikonloppua.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: