Alansa mestari?

Alansa mestari?

Hei!

Viimein olen löytänyt itsestäni ominaisuuden, jossa olen mestari vailla vertaa! On se minussa ollut aina, mutta nyt sen oikein oivalsin. Olen aina ajatellut, etten ole kovin hyvä juuri missään.

Mutta… olen aivan verraton vetämään itseni piippuun, siis ihan loppuun. Jälleen kerran sen olen tehnyt. Kaipa sekin on jonkin sortin lahjakkuutta?

Samalle ajankohdalle on ajoittunut reilummin kukkatilauksia, kukkakursseja, puutarhavierailuja. Tykkään ja olen kiitollinen niistä. Ilmeisesti kuitenkin kyhmyruusu tai jokin muu mystinen sairaus verottaa minua. Myös ”yksisilmäisenä” toimiminen vie veronsa. Olen nyt nukkunut ja itkenyt uupumuksesta kaksi vuorokautta. Tajusin, etten todellakaan ole kunnossa, vaikka kovasti niin haluaisin.

Kaiken em. lisäksi pyöritän kivijalkakauppaa, verkkokauppaa, sometan. Vaativa yliminäni vaatii, että koti on tiptop ja samoin puutarha. Meikä on melkoisen armoton itselleen ja vaativa myös ympäristölleni. Mihinpä sitä kissa karvoistaan pääsisi? Olen vuosia yrittänyt työstää asiaa, mutta tuloksetta.

Kamelin selkä on jälleen kerran katkennut. Toistaiseksi olen perunut kaikki kukkatilausjutut ja -koristelut. Pakko vähentää hommia. Kukkakursseja pidän, sillä saan niistä myös tavallaan voimaa. Jo sovitut puutarhavierailut hoidan myös. Kauppaa pidän, sillä se on nykyisin elinkeinoni noitten kukkahommien ohella.

Ensi viikolla menen yksityiselle reumalääkärille, kun en EKSOTE:n reumapolilta apua saa. Kahden viikon kuluttua on silmäleikkaus, joka toivottavasti auttaa. Olisihan se mukavaa nähdä kunnolla reilun vuoden tauon jälkeen.

Siltikin minua oudoksuttaa tämä ääretön väsymys. Tämä ei ole normaalia. Tämä on jäätävää. Siihen toivoisin löytyvän syyn ja avun. Nyt pitäisi olla elämässäni vuoden iloisinta aikaa, kun on alkukesä ja puutarhakausi aluillaan. Meikä kokee vain uupumusta. Tämä on todella syvältä. Ajoittain yritän tsempata itseäni, että kivaa on, mutta nyt ei omatoiminen tsemppi toimi.

No, jospa tähän kaikkeen löytyisi jokin lääke – hommien vähentämisen lisäksi. Olen tottunut touhuamaan ja löhöily ei kuulu tyyliini. En nauti joutenolosta.

Tämmöistä tällä kertaa. Miten sinulla menee?

12 thoughts on “Alansa mestari?

 1. Tsemppiä, Satu! <3 Toivottavasti syy löytyy, saat apua, ja leikkaus menee sukkelaan <3

 2. Tsemppiä. Koronasta jäi vaivoja ja jotain tuli kylkiäisinä, tutkimuksia tulossa, välillä on sellaista päivä kerrallaan meininkiä. Mutta pieniä vaivoja sinun sairauksiin verrattuna.

  1. Kiitos, Katja. Ei ne ole pieniä. Jokaisen vaivat ovat isoja kantajalleen. Helppoa olisi, jos kivut ja väsymys olisivat poissa.

 3. Sairastuin uupumukseen pari vuotta sitten. Palasin töihin liian pian ja jouduin jäämään uudelleen sairauslomalle muutaman kuukauden päästä. Silloin kävi niin, että kun yritin tsempata itseäni toimimaan, ei vain onnistunut niin kuin ennen. Pää ja kroppa sanoi, että ei tätä enää, eivät vaan toimineet!
  Olen nyt ollut vuoden töissä sairausloma 2:n jälkeen ja edelleen joudun miettimään mihin voimat riittää. Vaikka olisi ihana ja kiva meno, väsyn helposti.

  1. Itsekin epäilen, tulenko enää koskaan ennalleni. Väsymys, kivut ja surumielisyys ovat nykyisin toinen luontoni. Tsemppiä.

 4. Toivon vilpittömästi sinulle kaikkea hyvää ja parempaa vointia. On ihan selvää, että elämä ei voi tuntua hyvältä, kun jatkuvasti väsyttää ja on kipuja. Toivottavasti sinulle löytyy apua.

  1. Kiitos, Anneli. Kyllähän se uuvuttaa. Haluaisin tehdä niin paljon kaikenlaista, mutta voimat eivät riitä.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: