Vähiin käy, ennen kuin loppuu…

Vähiin käy, ennen kuin loppuu…

Moi!

Se olisi sitten muutto edessä tulevalla viikolla. Puutarhaelämä on sitten finito, loppu, slut, the end, das Ende.

Yllä kymmenistä tuhansista puutarhakuvistani oma henkilökohtainen suosikkikuvani. Mikki istuu polulla alppiruusujen aikaan. Mikin olen jo hyvästellyt aikaa sitten ja nyt on puutarhan vuoro. Ja onhan tässä viime aikoina tullut hyvästeltyä yhtä sun toista muutakin. Mikistä ja puutarhasta jää ihanat muistot.

Olo on haikea, hieman surullinen ja toisaalta olen intoa täynnä. Totuus paljastunee tuossa kevään korvilla, kun silmut ja ensimmäiset kukat puhkeavat. Olen jo suojellut itseäni poistumalla useista somen puutarharyhmistä. Voi olla, että keväinen kukkahehkutus noissa piireissä olisi psyykelleni liikaa.

On aika tyhjä olo. Puutarha oli suuri osa minua, identiteettiäni. Kuka minä enää olen? Selvinnee lähiaikoina.

Tulevaisuudessa katselen parvekkeelta Saimaan selkää puutarhamaiseman sijaan. Ei se huono vaihtoehto kai ole sekään.

Olen vähän ajatellut panostaa uuden kotimme sisustukseen. Ajatuksella, kuin se olisi puutarha. Sisustaa en nimittäin oikein osaa, mutta puutarhan osaan tehdä. Josko puutarhaoppeja soveltaisin sisätiloihin? Ehkä kirjoittelen tänne joskus sisustusprojekteistani. Trendejä ja sisustusmuotia en seuraa. Teen omannäköistäni.

Puutarha-ajatuksen innoittamana tilasin ihania tapettinäytteitä Laura Ashleyltä tehosteseiniä varten. Sisustukseen sain inspiraatiota Manuela Boscon Vironkadun kodin värimaailmasta. Kuinka kaunista! Ko. asuntoa esiteltiin jossain iltapäivälehdessä kuluneella viikolla. Löysinpä linkin: https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/ed27ce1a-03cb-4458-a681-0681732d0ed8

Kiitos @manuelabosco inspiraatiosta! Minusta tuli hänen suuri faninsa nähtyäni tuon lehtijutun.

Kohta tämän muuton valmisteluun on mennyt pari kuukautta. Laatikoita pakattuina on noin sata ja olen myynyt kaikkea mahdollista ja mahdotonta Facebookin Market placessa Lappeenrannan alueella. Kai se jotain puutarhurista kertoo, että kanttauslapioitakin oli kolmin kappalein!

Kiitän jokaista ihanaa someystävää näistä kuluneista blogivuosista. Iso kiitos ja hali! Kirjoittelen varmaan vielä juttua tänne uudesta elämästä ja Mortin seikkailuista. Puutarhasta tuskin kirjoitan, kun sellaista ei enää ole. Minut löytää tuolta Kinnusen Talon Kukkaiselämää-kaupasta, jos haluat käydä moikkaamassa. Siellä Kukkaiselämää jatkuu ja tietty verkkokaupassa.

Mukavaa sunnuntaita.

29 thoughts on “Vähiin käy, ennen kuin loppuu…

 1. Se, että olet jakanut näin avoimesti elämässäsi tapahtuvaa muutosta, on pysäyttänyt. Tahdon kiittää sinua rohkeudestasi. Jokaiselle meistä kukkaihmisistä tulee se päivä, kun puutarhasta on luovuttava. Nämä tekstisi ovat antaneet esimerkkin siitä, miten hyväksyä luopuminen osaksi elämää sen sijaan, että katkeroituisi. Kaikkea hyvää uuteen ja toivottavasti me seuraajasi kuulemme sinusta vielä!❤️

  1. Kiitos, Riikka R. Heh, onhan tuota tullut kirjoiteltua kaikenmoista. En osaa kaunistella asioita ja elämä on, mitä on. Kyllä varmaan jotain täällä blogissa vielä jupisen.. ;O) Onnellista uutta viikkoa.

 2. Kiitokset ihanista postauksista! Olet oikeassa, aivan ihastuttava tuo lempparikuvasi Mikki puutarhassa. Toivottavasti löydät kaikkea muuta kivaa tekemistä, vaikka fyysistä puutarhaa ei sitten enää olekaan! Sinulla on hyvin miellyttävä kertojan ääni esim. kaupan esittelyvideoissasi, joten mieluusti katselisi ja kuuntelisi juttuja jostain itseäsi ja meitä muita innostavasta jutusta 🙂 Tsemppiä muuttoon ja Mortille rapsutukset!

  1. Kiitos, Annica! Varmaan jotain kertoilen, sillä kymmenen vuoden bloggailun jälkeen tästä on tullut tapa. Asunnossa on iso lasitettu parveke. Pohjoisen suuntaan. Pistän ruukkuihin verililjaa, murattia ym. Mukavat löhötuolit on jo tilattu. Kaupan puolella heilun edelleen. Mortti kiittää rapsuista ja lähettää pusun.

 3. Voimia muuttoon ja muutokseen. Monella tulee, enemmin tai myöhemmin, elämänvaihe, josaa terveys menee puutarhan edelle. Saimaa maisemana on varmasti kaunis. Joskus näin itesekin järvimaiseman ikkunasta ja sitä jaksoi tuijotella.

  1. Kiitos. Juu, ei ole pöllömpi maisema. Pitää löytää itsestäni se parvekkeella istuskelija puutarhassa riehumisen sijaan. Siinä onkin opittavaa.

 4. Tsemppiä muuttoon ja kaikkea hyvää elämän uuteen vaiheeseen. Haikealta tuntuu täälläkin, niin pitkään olen seurannut elämää puutarhassasi.

  Maisema Saimaalle kuulostaa upealle!

 5. Kaunis lempikuva, en yhtään ihmettele miksi. Luopuminen on varmasti ollut tuskallista mutta rohkeasti olette menneet sitä kohti. Uusi elämä ja uudet harrastukset, niitä kohti!

  1. Joskus on luovuttava ja annettava periksi. Minä luovutan, nostan kädet pystyyn. Keskityn sisustamaan puutarhan kotiini. Hempeää ja kukkaisaa.

 6. Onnea uuteen kotiin ja hei, kirjoittele tänne aina välillä kuulumisia myös. Puutarhaa sinulla ei enää tule olemaan, mutta kukkaiselämä ei lopu koskaan <3

  1. Kiitos, Outi. Kyllä kirjoittelen. Mihin sitä tiikeri raidoistaan pääsisi ;O). Jep, kukkia toisessa muodossa.

 7. Puutarhasi on ollut minulle inspiraation lähde. Kiitos ihanista kuvista ja tarinoista. Kaikkea hyvää tulevaan.

 8. Saimaa kuulostaa aika kivalta ikkunanäkymältä!
  Ja mukavalta kuulostavat myös sisustussuunnitelmasi:)

  1. Upea maisema. Se lohduttaa. Heh, teen omanlaistani sisustusta. En osaa seurata muotioikkuja enempää puutarhassa kuin sisustuksessakaan.

 9. Voimia muuttoon ja elämän muutokseen <3 Toivon pääseväni lukemaan postauksiasi liittyen kodin sisustukseen, Mortin kuulumisiin ja Kukkaiselämää-kaupan ajankohtaisiin tuotteisiin tutustumisiin. Saimaan selkä on varmasti upeaa katseltavaa!

  1. Kiitos, Tarja K. Saimaa on upea ja Mortilla on komeat uudet lenkkeilymaastot.

 10. Kaikkea hyvää Satu ja kiva, jos kirjoittelet kuulumisia silloin kun siltä tuntuu <3

 11. Kaikkea mahdollista hyvää tulevaan uuteen elämänvaiheeseesi. Oli ilo tutustua puutarhan välityksellä sinuun Satu. Elämä jatkuu ja uudet tuulet puhaltavat. 😊👍

 12. Ihana tuo lempikuvasi <3 Ehkä puutarhan sijaan teetkin parvekkeellesi vehreän, kukkivan viidakon, jossa löhöillä. Kukkaiselämä ei varmasti sinusta lähde kovin helpolla. Tsemppiä muuttoon!

 13. Voi ei, ihan tuli kamala olo, kun luin puutarhasi luopumisesta. Kuinka haikialta tuntuu luopua siitä kauneudesta, jota rakkaudella olet rakentanut.
  Toivotan sinulle kaikkea hyvää uuteen tulevaan ♥

 14. Voimia elämänmuutokseen Satu!. Olet ehkä kipuilusi kipuillut ja nyt katse kääntyy tulevaan.
  Nyt alkaa uusi luku kirjassasi. Onnea uuteen kotiin ja elämään!

 15. Kiitos ihastuttavista kuvista ja tarinoista.
  Kävin kerran avoimien ovien päivänä kotinne puutarhassa. Sitä ei voinut kuin ihastella ja ihmetellä. Kaiken sen kauniin takana on suunnaton määrä työtä.

 16. Kiitos Satu ihanasta blogistasi, on ollut ilo katsella kaikkea kaunista.
  Täältä terveisin Molley ja Velmu-pupu, pupu on terassin valtias ja hyvä henki. ❤️

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: