Koko päivä puutarhatöissä – Gardening the whole day

Koko päivä puutarhatöissä – Gardening the whole day
Japaninkelloja ja pelargonioita – Bellflowers and geraniums
Japaninkelloja – Bellflowers

Tänään jatkoin eilen aloittamaani pihan trimmausta. Trimmasin trimmerillä loputkin kukkapenkkien ja pensaitten reunat ja siistiä tuli. Trimmerin kanssa heiluminen on aika meluisaa ja ikävää puuhaa, mutta sikäli se helpottaa pihatöissä, ettei kukkapenkkejä juurikaan tarvitse kitkeä. Kun kukkapenkin reunat on trimmattu, ei rikkaruohoja siirry nurmikon puolelta kukkien sekaan. Toki kukkapenkin reunukset säästäisivät myös kitkemiseltä, mutta sellaisia ei kukkapenkeissäni ole. Today I continued the yard trimming I started yesterday. I used trimmer and tidied all the flower beds. To use trimmer is quite noisy and unpleasant thing to do, but so far it makes the gardening easier that you less to root out. When the flower bed edges are trimmed, weeds don’t spread from the side of the lawn among the flowers. Of course, flower bed borders would save the weeding, but I don’t have them in my flower beds.

Kumoa muokkaukset

Huhkin pihalla usein kuin ”heikkopäinen”, sillä inhoan pitkää nurmikkoa ja korkeaksi kasvanutta ruohoa kukkapenkkien reunoilla. Jos saisin toivoa, ihannepuutarhassani olisi aina aivan lyhyt nurmi, kuin partaveitsellä leikattu, ja paljon kukkivia, erivärisiä kukkia. Rikkaruohoista ei ihannepuutarhassani olisi tietoakaan. Kesäkukkien ja perennojen lisäksi kasvaisi hedelmäpuita, marjapensaita ja muita hyötykasveja. I often work like a Trojan in the garden, because I hate long lawn. If I had one wish, I would hope that there were always shortcut lawn, like shaved, and lots blooming flowers in different colours. There wouldn’t be any weeds. There would also grow fruit trees, berry bushes and so on… Kesäkukista puheen ollen aamusella kävin taimitarhalla. Taidan ravata siellä joka viikko. Kaksi kassillista kesäkukkia tarttui taas mukaani. Ostin samettikukkia, japaninkelloja ja pelargonian. Samettikukat laitoin maahan entisten kaveriksi ja loput kukat istutin ruukkuun. Nättiä tuli. This morning I was again shopping in a nursery garden. I think I visit there every week. I came home with two bags full of flowers. I bought marigolds, bellflowers and geraniums.

Samettikukkia – marigolds  

Iltapäivällä haravoin Amerikan jalopähkinän pudottamia keltaisia lehtiä pois nurmikolta, leikkelin kuivia oksia pensaista, kastelin perennat ja kesäkukat. Pihalla puuhaillessa meni mukavasti koko päivä ja sain hyötyliikuntaa ja ulkoilua aimo annoksen! Ja mikä parasta, siistin pihan! In the afternoon I raked yellow leaves that American Walnut had dropped. I cut some dried branches, watered perennials. The whole day went nicely out in the garden and I got some physical activity. And the best of all, I got a tidy yard!

Nurmi leikattu ja piha trimmattu!

3 thoughts on “Koko päivä puutarhatöissä – Gardening the whole day

 1. Joskus unelmoin, ettei ruoho jaksaisi enää kasvaa, sillä inhoan sen leikkaamista yli kaiken – rikkaruohoja kitkisin vaikka kuinka, mutta ruohonleikkuria en haluaisi käyttää – no, ehkä jos se olisi päältäajettava…

  Täällä pionit ovat tiukassa nupussa vielä, mutta ruusuissa on kovasti nuppuja. En koskaan torju pensasruusujen kirvoja, vaan jätän sen homman linnuille ja muille hyönteisille. Ovat ihan hyvin jaksaneet eleillä noista "hyökkäyksistä" huolimatta. Muiden kuin pensasruusujen talvenkestävyys on aika heikkoa täällä, sillä meillä on kasvuvyöhyke III, siellä E-K:ssa hitusen parempi eli II.

  Paljon terkkuja
  Sari

 2. Luulin, että olemme samalla vyöhykkeellä…Onko sinulla paljon pioneja? Muurahaiset rakastavat jostain syystä pioneja! Luultavasti imevät niistä jotain nestettä nupuista, koska ovat aina niitten kimpussa.

  Satu

 3. Pioneja on viisi kappaletta, joista kolme on itse kasvattamiani – kaksi niistä "pikkuisista" on saamassa pari kukkaa, joten näen sitten, minkä värisiä ne ovat! Kaksi on valkoisia Sarah Bernhardeja; raskaat kukat kärsivät sateesta, joten olisi mukava, jos saisivat kukkia auringossa… Pistin tuet viime viikolla.

  Joo, muurahaiset tuntuvat tykkäävän pionesta tihkuvasta nesteestä, mutta ei ne ilmeisesti muuta tee kuin imevät.

  T. Sari

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: