Lähes joka päivä uusia perennoja puhkeaa kukkaan! – Almost every day some new perennial begins to bloom!

Lähes joka päivä uusia perennoja puhkeaa kukkaan! – Almost every day some new perennial begins to bloom!
Liljoja – Lilies

Huomaa, että kesä on parhaimmillaan! No, jollei sitä huomaa säästä, niin perennoista ainakin. Harva se päivä puhkeaa jokin uusi perennalaji kukkaan ja uusia nuppuja jonottaa kukkimisvuoroaan. Ihanaa! Nyt on mielestäni paras kukka-aika, sillä kaikki lempikukkani kukkivat parhaillaan. Lemppareitani ovat unikot, pionit ja sormustinkukat. Muita perennoja mainitakseni hopeatäpläpeippi on todella helppo kasvatettava. Paljoa se ei vaadi ja kukkii koko kesän. Kova leviämään. Erilaisia liljoja kukkii myös tällä hetkellä. I  notice that the summer is now at its best! Well, if you can’t notice it from the weather, so you can see it when you look at perennials. Almost every day some new perennial begins to bloom and new buds are waiting for their turn to bloom. Wonderful! The blooming time is now at its best, I think. All my fovorite flowers are blooming. My favorites are poppies, peonies and foxgloves. If I mention some other perennials, so Lamium maculatum is really easy to garden. It’s modest and blooms the whole summer and spreads easily.

Sormustinkukka – A foxglove
Kellokukka, jonka nimeä en muista!  – Some bellflower…
Hopeatäpläpeippi – Lamium maculatum
Alpi – Lysimachia punctata
Unikoita – Poppies
Pioneja – Peonies
Liljoja – Lilies

2 thoughts on “Lähes joka päivä uusia perennoja puhkeaa kukkaan! – Almost every day some new perennial begins to bloom!

  1. Hienosti kaikki upeudet jo kukkivat! meillä mökillä tarha-alpi on vielä tiukasti kukat nupussa, mutta tällä viikolla varmasti aukeavat nekin. Näyttäisi siltä, että elellään n. viikon myöhässä kasvun ja kukinnan suhteen. Itsekin pidän aina eniten heinäkuun alusta ja sen kukkaloistosta!

    Mukavaa päivää!

    T. Sari

  2. Tietenkin tänään on kaatosade! Aina, kun pionit ovat kukassa tulee kaatosade, joka tuhoaa niitä. Juuri kun kukkaloisto on parhaimmillaan, ei voi mennä pihalle siitä nauttimaan.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: