Karpaattienkellot – Campanulas carpaticas

Karpaattienkellot – Campanulas carpaticas

Jonain keväänä jo vuosia sitten laitoin äitienpäivän tienoilla ostetun karpaattienkellon maahan. Se alkoikin kasvaa ja viihtyi hyvin perennapenkissä. Ostin sille puutarhamyymmälästä myöhemmin toisen erivärisen kaverin ja yhdessä ne ovat kukkineet kesästä toiseen. Palavaa rakkautta? Kyllä, sekin kukkii parhaillaan… One spring some years ago I put a Campanula carpatica to a flowerbed. I had got it for a Mothers’ Day gift. It began to grow well. Later I bought another Campanula in a different colour. These both flowers have been blooming for many years. A Lychnis chalcedonica is also bloomig now. 

Karpaattienkellot – Campanulas carpaticas
Palavarakkaus – A Lychnis chalcedonica

2 thoughts on “Karpaattienkellot – Campanulas carpaticas

  1. Karpaattienkello on kasvi, jota en ole koskaan saanut säilymään talven yli, ilmeisesti se on aina liian märässä paikassa. Mökin keittiönikkunan alla olisi varmasti sopivan kuiva paikka, sillä kallion päällä on vain 10-15 cm multaa – pitäisiköhän sitä kokeilla siihen? Meillä palavarakkaus on yhä palamaton eli ei ole vielä auennut…

    T. Sari

  2. Voisi olla hyvä paikka karpaattienkellolle. Meillä se on aika kuivassa paikassa. Kastelen säännöllisesti ja lannoitan, muttei koskaan ole märkä. Viihtyy tosi hyvin. Sininen on matalampi ja kukat ehkä vähän isommat, valkoinen on korkeampi ja leviää helpommin.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: