Porttikukat – The gateflowers

Porttikukat – The gateflowers

Tonttiamme ympäröi aita ja pihaamme käydään portin kautta. Joka kevät laitan jo hyvissä ajoin porttiin kukkakorit, joihin istutan tetet. Kun tetet ovat kukkineet, siirrän ne maahan ja istutan tilalle orvokit. Yleensä ennen Juhannusta siirrän orvokit maahan ja istutan kesäkukat. Usein olen laittanut koreihin samettikukkia, mutta tänä kesänä istutin pelargonioita ja huovinkukkia. Ihan hyvin nuo vielä näyttävät kestävän vuoroin paahdetta, sadetta ja tuulta. Lokakuussa, kun kesäkukkien loisto on ohi, istutan callunoita. Our yard is surrounded by a fence and a gate. Every spring I put flowerbaskets and some small narcissus to hang on the gate. When the narcissus have bloomed, I move them to a folwerbed and I put some violets instead. Usually before the Midsommer I move the violets to some flowerbed and put some summerflowers to the baskets. Normally I have some marigolds in the baskets, but this summer I bought some geraniums and small yellow flowers (I don’t know their name in English). In October I’ll change these flowers to some heathers.

Portin koreissa pelargoniat ja huovinkukkia – Flowerbaskets on the gate
Kukkakori lähempää – A flowerbasket

2 thoughts on “Porttikukat – The gateflowers

  1. Rehevää näyttää kasvu olevan vielä näin heinäkuussa ja varsinkin, kun ei ole ollut kuivaa – meillä satoi äskettäin aika reilusti, joten ei onneksi taida tarvita kastella kasveja! Ukkosta ei ole ollut, vaikka niin lupailivat.

    Mukavaa viikonloppua!

    T. Sari

  2. Tänään oli oikea hellepäivä. Kaikki kukat ja kasvit piti kastella. Nyt illemmalla näytti jo vähän pilvisemmälle, joten saa nähdä, millainen sää huomenna on.

    T: Satu

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: