Satoa tulossa? – Getting some harvest?

Satoa tulossa? – Getting some harvest?
Tomaatti- ja kurkkusatoa tulossa – tomatoes and cucumbers making harvest…

Kun pihalla tepastelee ja katselee ympärilleen, huomaa, että satoa pitäisi olla tulossa vähän myöhemmin kesällä. Kurkkuja ja basilikaa tulee roppakaupalla jo nyt, mutta kohta pitäisi tomaattien kypsyä. Räkätit ovat jo huomanneet kypsyvät punaherukat ja karviaisia rakastava Aku oli jo eilen karviaispensaan kimpussa. Omenia näyttäisi tänä syksynä tulevan runsaasti. Viime vuonna omenasato oli pieni ja säilömisongelmaa ei ollut, kuten monena syksynä on ollut liiankin runsaan sadon vuoksi. Luumuja ei tänä vuonna tule, sillä iso luumupuumme piti kaataa viime syksynä lahoamisen vuoksi. Uusi taimi on kasvamassa, samoin riikunapuitten taimia. Kirsikoita tulee jonkin verran. Kurpitsasato on taas kysymysmerkki. Toivossa on hyvä elää…. When I go around in the yard, I notice that there might be coming some harvest later in the summer. I already get more than enough cucumber and basil, but soon I should get some tomatoes too – I hope. Trushes have noticed maturing redcurrants and yesterday Aku, who loves gooseberries, was lying next to a gooseberry bush and eating still raw berries. It seems that we’ll get a lot of apples this year. We won’t get any plums, because we had to fell our plumtree last autumn. It was old and decayed. We’ll have some cherries. I hope we’ll get some pumpkins.

Kurpitsa kasvaa…- A pumpkin growing…
Punaherkukoita kypsymässä – Redcurrants
Omenoita tulossa – apples

3 thoughts on “Satoa tulossa? – Getting some harvest?

  1. Huh, huh että on paljon syötävää tulossa! Laitoin kasvihuoneeseen tomaatit ja kurkut niin myöhään tänä vuonna, ettei meillä ole satoa tiedossa vielä aikoihin. Chiliä on muutaman palon verran.

    Omenoita oli meillä viime vuonna aivan tolkuttomasti, toisen puun paksu oksakin katkesi kovassa tuulessa taakkansa alle, mutta tänä vuonna taitaa vain muutama hedelmä killua oksilla. Hyvähän se on, että vanhat puut saavat välillä levätäkin. Kukinta oli tosi niukkaa. Mansikkaa näyttäisi viinimarjojen lisäksi tulevan paljon toisin kuin vuosi sitten – nam! Vähensin paljon viinimarjaa, joten meillä marjat menevät melkein pelkästään pientä pakastamista lukuunottamatta suoraan suuhun.

    Kivaa päivää!

    T. Sari

  2. Viime vuonna meillä ei tullut omenia kovinkaan paljon, oli ns. välivuosi puilla. Ainakin raakileita tänä vuonna on paljon ja kukinta oli kova. Kohtuullinen sato riittäisi, ei liikaa!

  3. Ihanan rehevä kasvihuone! Pitäisi raivata tietä tuonne vanhan puutarhan puolelle ja käydä kurkkaamassa onko mitään marjoja tulossa… Omenapuu ainakin notkuu raakileista, kuten joka vuosi.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: