Viimeinen vaahteranlehtikranssi! – The last maple leaf wreath

Viimeinen vaahteranlehtikranssi! – The last maple leaf wreath

On harmaata ja sumuista täällä Helsingissä. Olen kotona kahdestaan Aku-mussun kanssa. Sain juuri valmiiksi viimeisen kranssini. Se on tädilleni. Olen tehnyt kaksi itselle, yhden äidille ja vielä yhden tädilleni. Nyt on kranssintekokiintiö täysi. Lapset kävivät illalla ostamassa vielä yhden valmiin kranssipohjan ja keräsivät vaahteranlehtiä ja ruusunmarjoja. Huuhdoin lehdet ja marjat illalla ja saivat kuivua yön yli. Tein lehdistä ruusuja ja kiinnitin ruusut, lehdet ja marjat rautalangalla valmiiseen kranssipohjaan. En voinut tehdä pohjaa itse, sillä materiaali on omassa puutarhassamme Itä-Suomessa villiviinin muodossa. Jotkut ovat kysyneet ohjeita kranssin tekoon ja alla on linkit, joista ohjeet löysin. http://haha.nu/creative/how-to-make-roses-from-maple-leaves/ https://kukkaiselamaa.fi/2012/09/ruusukranssi.html It’s a grey and rainy day here in Helsinki. I’ve been with Aku at home the whole morning. Now I’ve made my last maple wreath. It’s for my aunt. I’ve done two for myself, one for mum and one for my aunt. My children went to a craft shop yesterday and bought me one more wreath. Then they collected some maple leaves and rose berries. I washed the leaves and berries up, they were drying over night and now I made the wreath. I made roses of the leaves, put some leaves and roseberries to the wreath with a wire. It’s possible to make the whole wreath by yourself. You can use for example wild vine. I bought the wreaths, because I’m in Helsinki and my wild vines are in Eastern Finland. Some people have asked how those wreaths are made. Here are links, where I found the instructions.  http://haha.nu/creative/how-to-make-roses-from-maple-leaves/ https://kukkaiselamaa.fi/2012/09/ruusukranssi.html 

Aku – My buddy Aku
Viimeinen kranssi – The last wreath
Harmaata – A grey view to our backyard

26 thoughts on “Viimeinen vaahteranlehtikranssi! – The last maple leaf wreath

 1. The weather is grey and cold here too. Lots of rain and wind also, very much autumn. Love the colourful wreaths you make.
  Have a nice indoorsy day,
  Marian

 2. Täälläpäin on tänään ollut outo valolmiö taivaalla aamusta lähtien. Ihan ihmeellistä,että aurinko paistaa 😉

 3. what a lovely peaceful and creative activity to do on a grey rainy day. I'm sure Donald enjoyed himself too.

 4. I'm from Holland just like Marian and we had even some sunshine .Now it is getting grey and rainy ,but thats ok ,it is warm and cosy in the house.Donald is such a lovely dog!!
  Elisabeth

 5. Hih, sinullahan on ollut ihan kranssitehdas. Upeita syyskransseja oletkin tehnyt.

 6. Kiitos. Kyllä tuo työstä jo alkoi käydä. Nyt on toistaiseksi kranssikiintiöni täynnä…

 7. Thank you, Elisabeth. Let's hope the sun will shine during the weekend!

 8. I did that wreath and oilpainted. That's my rainy day's job…Aku was sleeping almost the whole day.

 9. Kiva, että jossain paistaa. Täällä oli umpiharmaata koko päivän!

 10. Such miserable grey weather, yuk, doesn't Donald look beautiful, don't worry the weather has to fine up soon. Thanks for the kind and encouraging comments on my posts, i really appreciate them.

 11. The last wreath is simply beautiful with the colours harmoniously weaved in. You are indeed very artistic.

 12. It was my pleasure. Yes, let's hope we'll have better weather during the weekend!

 13. Helsinki ei ole kovin kaunis sateisen harmaana, mutta mikäpä kaupunki olisi? Täällä tulee vettä ihan simona ja sitä taitaa riittää moneksi päiväksi. Yök. Onneksi kranssisi tuovat vähän väriä harmauteen!

  T. Sari

 14. Oi, Aku on niin lutunen! Meille olisi tullut rotikka, mutta kun muu perhe vastusti, otimme noutajan;-)

 15. Aku oli ihana. Kyllä oli iso suru, kun sen takajalat pettivät ykskaks ja se piti nukuttaa. Lääkäri epäili, että sillä oli jokin selkäydinsairaus. Ei pysynyt yhtenä aamuna pystyssä, kun takapää kaatui koko ajan nurin. Lähdettiin Aistiin ja sinne se rakas kaveri jäi…

 16. Hello!
  I admire your beautiful blog.
  I read your interesting posts.
  I admire the pictures.
  Have a great evening!
  Regards
  Lucia

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: