Hyvää viikonloppua! – Happy weekend!

Hyvää viikonloppua! – Happy weekend!

Eilen Mikin kanssa iltalenkillä kävelin täällä Kruununhaassa erään kukkakaupna ohi. Ikkunassa oli Talventähti-nimisiä kukkia, jotka loistivat kuin pienet auringot keltaisen orkidean rinnalla. Todella kauniita! En  ole ennen tuollaisia kukkia nähnyt. Tunteeko joku tuota lajia? Voiko sen siirtää myöhemmin kukkapenkkiin? Yesterday evening I passed a flower shop when I was having our evening walk with Mickey. I saw yellow stunning tiny flowers in the window. They are called Winter Stars. I haven’t seen those flowers ever before. Have you?

Talventähtiä – Winter Stars
Minun pikku tähteni.. – My little star..

Tänä aamuna leikkasin Mikiltä kynnet. Niin on tehty viikoittain. On käytetty namilahjuksia ja pidetty sylissä hyvänä yms. En ennen koskaan ymmärtänyt, miten koiran kynsien leikkaaminen muka voisi olla vaikeaa. Rottweilereitten kanssa homma sujui ilman mitään ongelmia. Rottis ojensi tassun ja kynnet leikattiin – tosta vaan.

No, nyt on kyllä ihan eri meininki. Mikki huutaa kuin olisi hirressä, vaikka vain koskisin kädellä hänen kynttään. Koira on ihan hepulissa. On varsinainen operaatio. Saatiin ne kynnet lopulta leikattua, mutta leikkaaja oli aivan hiestä märkä. Pidettiin taukoa, purtiin puruluuta, on kokeiltu nappuloita vaikka mitä. No, tänään meni vähän paremmin kuin ennen, muttei totisesti ole mikään herkkuhomma. Operaation jälkeen Mikki mökötti sängyn alla. Väsyi henkisesti niin paljon, että nukkui tuntitolkulla.

This morning I cut Mickey’s nails. We’ve done that every week. It’s quite an operation. I had ever before understood why   people say it’s hard to cut  a dog’s nails. It was very easy with a Rottweiler. All our Rottweilers have just given their paw and let us  cut the nails. Just like that.

Well, Mickey is something different. He yells as if I cut his throat. He’s in total panic. I give him positive  response, we have a break and continue again. I sweat a lot and Mickey yelled, but less than earlier. After the operation Mickey was hiding under our bed. He got tired and slept for hours.

Mikki piilossa sängyn alla – Mickey’s hiding under our bed

36 thoughts on “Hyvää viikonloppua! – Happy weekend!

 1. Kyllähän talventähden voi istuttaa puutarhaan.Sehän on varhaisimpia kevätkukkijoita.Sipuleita/mukuloita myydään syksyllä. Mukavaa viikonloppua 🙂

 2. Voi pikkuista ;=
  Myöskään täällä ei kynsiä saa leikattua ilman että toinen pitää väkisin kiinni, ja anturakarvojen leikkaus se vasta operaatio on . Se ilmeisestikkin kutittaa niin ettei siitä tahdo tulla mitään . Onneksi asutaan maalla niin saa onni olla enempi tuollainen " katujätkä "
  Mikin ottaisin kainaloon nukkumaan , Onnia en huolisi . HAHAHAAA

 3. Kiitos, Tiina. En ole ikinä ennen nähnyt ko. Kasvia, vaikka keväisin suorastaan asun puutarhamyymälöissä… ;0)

 4. Talvitähdet ovat sitten kauniita,minulla niitä on puutarhassa istutettuna kevällä lumi ei edes viellä kerkiää sulammaan kun se kukkii kukkimis aika on pitkä.On tuo Mikki ihana se on niin söpöisen näköinen kun sängyn alta kurkistaa:)

 5. Tuollainen talvitähti olisi kaunis kevättalvella pihaa koristamassa.
  Kiitos vinkistä.
  Mukavaa viikonloppua!

 6. Voih tuttu tunne tuon kynsienleikkuun kanssa…Senna on pian 3-vuotias ja melkein sille tulee vieläkin kakka housuun,kun näkee kynsisakset,vaikka ei pitäisi huonoja kokemuksia ollakaan. Pysyy hienosti paikallaan ja nostaa ihan itsekseen tassun käteeni,mutta välillä kyllä kiljahtelee ja huokailee,vaikka en olisi suoneen osunutkaan…
  Ota tuosta nyt sitten selvää 😉

 7. Talventähti, Eranthis hyemalis on tuttu juu…Kukkii ensimmäisten joukossa ja syksyisin myydään sipuleja. Meidän Jorman kynsien leikkuu oli myös aika mahdotonta, vaikka pennusta asti totuteltiin. Heti kun leikkuri vähän tarttui kiinni, niin kuului hirrrrrveä ulvahdus. Leikkuu sujui sitten koko iän niin, että toinen jyrsitti nakkia ja toinen vaivihkaa näpsäisi pienen pätkän kynnenkärjestä pois :

 8. Olipa mullakin joskus aikoinaan noita talventähtiä. Parina keväänä nousivat, sitten hävisivät. Enpä ole nähnyt koskaan ruukussa.
  Voi Mikki parkaa 🙂

 9. Lovely flowers the little Yellow ones.Is that not to much cut a dogs nails every week? Have a good weekend
  Elisabeth

 10. Talventähtiasia selvisikin edellisistä postauksista, varsinainen kevään airut. Voi Mikkiä, ei ymmärrä miksi rääkätään. Aku taisi olla aika harvinainen tapaus kynsien leikkuun suhteen(kin).

 11. Kauniita kukkia! Minullekkin uusi tuttavuus tuo Talventähti.
  Meidän edesmenneistä kuudesta koirasta osa antoi leikata kynnet ihan mielellään ja osa pakeni heti paikalta kun huomasi että kynsienleikkuu alkaa. En tiedä mitä moinen johtui:)
  Mukavaa viikonloppua!

 12. Ihania kukkia noi talventähdet 🙂

  aikamoinen urheilusuoritus tuo vastustelevan koiran kynsien leikkuu 😉

 13. Minulla on talventähtiä etupihalla, niistä on ollut minulla useampi postauskin. Kokemuksesta olen huomannut, että pitävät lämpimästä (lumi sulaa keväällä ensimmäisenä), multavasta paikasta, jossa pysyy sopiva määrä kosteutta (ei liikaa) Meillä ovat aamuaurinkoon. Kevään ensimmäisiä kukkijoita. Jos viihtyvät, leviävät helposti. Syksyllä mukuloita on ollut myynnissä ainakin stockalla.

  On muutten tosiaan jännä juttu, miksi toiset koirat eivät yhtään hermostu kynsien leikkuusta, kun toiset saavat täyden hepulin.

 14. Kynsien leikkuu… voi hittolainen mikä homma! Meillä ei ole yhdenkään koiran kanssa sujunut ongelmitta. Ajan kanssa kauhea rimpuilu kuitenkin muuttuu hiljaiseksi alistumiseksi. Isäntä pitää uhria sylissä ja minä napsin. Nyt muuten näkyy taas päivitykset 😀

 15. Toivottavasti Mikki ajanmyötä oppii sietämään kynsien leikkuuta. Poikani perheessä on suomenlapinkoira uros ja heillä oli myös vaikeuksia alkuun kynsienleikkuun suhteen. Asiaa auttoi, kun poikani rapsutteli koko operaation ajan koiraa vaimon leikatessa kynsiä, eli tilanteesta tehtiin mahdollisimman miellyttävä. Lopuksi vielä kiitokseksi namuherkku.

  Sitten vielä talventähdestä. Maan tulisi olla kalkkipitoinen eli pH yli7 ja kasvupaikka, johon aurinko paistaa varhain keväällä, koska kukinta tapahtuu silloin. Istutussyvyys on 4-5 senttiä. Ei myöskään menesty nurmikossa. Syksyllä lehtiä kannattaa kerätä suojaksi. Toivottavasti tästä oli hieman apua sinulle.

 16. Noita talventähtiä aion ehdottomasti hankkia! Ovat kauniita.

 17. Eipä kestä. Minullekin ihan uusi tuttavuus. Aion hankkia puutarhaani.

 18. Joo, minulle tuo kynsienleikkuukammo on ihan uutta. Kaikki kolme rotikkaa ovat suostuneet operaatioon ihan hyvillä mielin. Mikkiä on rapsuteltu ja namia annettu, mutta ei tarvitse kuin kädellä koskea kynteen, kun rimpuilu alkaa. Kertaakaan ei ole leikattu liikaa tms., mutta koira huutaa ja sätkii. Outo!

 19. Meillä on kerran viikossa nyt kynsitreenit. Rotikat välillä suorastaan tykkäsivät kynsienleikkuusta, kun saivat kölliä pentuna sylissä, kun leikattiin ja aikuisena ojensivat tassut kauniisti leikkausta varten. Vaan ei Mikki!

 20. Kauniita kukkia. Aion hankkia ja katsoa, miten niitten käy puutarhassa.

 21. Ei tuo kovin urhea ole! Sanoisinko, vähän nynnyksi… ;O) Toista oli rotikoitten kynsienleikkuu! Pitää harjoitella Mikin kanssa.

 22. No, puppy's nails grow very fast and Mickey obviously needs some exercise to have manicure.

 23. Kiitos, sitä totisesti tarvitaan. No, harjoitus tehnee mestarin Mikinkin suhteen.

 24. Kaikki kolme rotikkaa ovat antaneet leikata kyntensä ihan nätisti alusta alkaen. Mikin suhtautuminen asiaan on jotain aivan uutta meillä.

 25. Meillekin tämä kynsiongelma on ihan uusi. Rottweilereitten kanssa ei ollut mitään ongelmaa.

 26. Joo, hiki tuli leikkaajalle ja Mikille henkinen uupumus.

 27. Tuota kynsiasiaa minäkin ihmettelen. Homma on tehty niin miellyttäväksi kuin voi ja palkittu eikä liikaa ole leikattu. Pitää treenata.

  Kiitos kasvupaikkavinkistä. Ovat nyt hankintalistalla.

 28. No hyvä, että nyt näkyy. Johtui varmaan blogiosoitteeni muutoksesta, ettei näkynyt.

  On tuo kynsienleikkuu varsinaista urheilua. Ihan uusi laji meillä. Rottisten kanssa ei ollut mitään ongelmaan. Homma sujui kuin tanssi.

 29. Kiitos kasvupaikkavinkistä. Aion hankkia noita talventähtiä, ovat sen verran nättejä.

  Joo, Mikin kanssa treenataan hommaa.

 30. Poor Mickey and poor you. This ordeal is difficult for both of you. We've had dogs that let us cut their nails with no problem and others that react like Mickey.

  I think your beauftiful yellow blooms are Eranthis hyemalis.

 31. Kaipa sitä on vain oltava tiukkana leikkuun kanssa, vaikka hiki lentää. Pentu kyllä oppii aikanaan, ettei se nyt niin kamalaa ole. Pennut osaavat olla välillä melkoisia drama queenejä… 😉

  T. Sari

 32. I think those yellow flowers are so beautiful that i'll have them in my garden some day.

 33. Todellakin. Enpä ole moiseen draamaan rotikoitten kanssa törmännyt.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: