Mukavaa torstaita! – Have a nice Thursday!

Mukavaa torstaita! – Have a nice Thursday!

Eilen en repsahtanut. Jospa se tästä.. Tänä aamuna kävin vaa’alla ja kummasti motivaatio kasvoi! Viime kesänä olin viisi kiloa hoikempi kuin nyt. Syksyn leipomiset ja joulu tekivät tehtävänsä. Tänä aamuna olemme Mikin kanssa jo käyneet aamukävelyllä ja kämppä on siivottu. Jospa muutama kalori olisi mennyt. Mikki yllätti tänään. Istuin sohvalla ja poika pomppasi yhdellä loikalla viereen. Kävi siihen tyytyväisenä nukkumaan. Mikki saa luvan köllötellä noilla vanhoilla sohvilla. Jahka tulee omakotitaloon uudet, niille ei saa mennä, mutta vanhoilla voi sitten edelleen köllötellä. Sänkyyn ei kuitenkaan ole asiaa. Näin se on mennyt entistenkin karvakuonojen kanssa. Tästä taitaa tulla näin talvikaudella aivan koirablogi. Ei ole puutarhasta kerrottavaa ja näin vapaalla ei ihmeitä tapahdu. Ei kyllä tapahtuisi töissä ollessakaan. Kotona oleilen, siivoilen ja ulkoilen. Normielämää. Jostain syystä postilaatikkooni ei ole koskaan kolahtanut yhtään siemenluetteloa. Siksipä en ole niitä koskaan tilaillutkaan ja en kyllä kauheasti siementen kasvatuksesta innostu. Pitäisi olla hyvät tilat. En siedä pöytiä purnukoita pullollaan. No, joka tapauksessa olisi mukava nähdä, mitä niissä luetteloissa on tarjolla, kun niistä niin paljon blogeissa puhutaan. Niinpä tilasin netin kautta luettelon.     Saa nähdä, hurahdanko johonkin ja tilaan jotain. Maissin ja munakoison kasvatuksesta haaveilen. Pitääkö niitä kasvatella jo keväällä siemenestä? Yesterday I followed my diet. So, the first low carb day is behind. This morning I weighed myself and got a lot of more motivation to follow my diet! I’ve got five kilos during this autumn and winter. I baked a lot last autumn and ate a lot of chocolate in Christmas. So, five kilos is the result of that. This morning Mickey and I had a little morning walk and I’ve vacuumed and swept. Maybe I lost some calories… Mickey surprised me this morning. I was sitting on the couch and he jumped there beside me. Well, I allow him to sleep on these old couches, but Mickey is not allowed to sleep in our bed. This blog has begun to be Mickey’s life blog… It doesn’t happen so much in my garden right now, because we have a lot of snow. It doesn’t happen so much in my life either, so I tell you about Mickey. For some reason the mail man doesn’t bring me any seed catalogues. I haven’t ever ordered any seeds, so maybe that’s the reason. I’m not very interested in growing any seeds, because I don’t want all the tables to be full of pots. Anyway, I ordered a seed catalogue via internet, so that I could see what’s on those catalogues. Maybe I’ll order something, you never know…

22 thoughts on “Mukavaa torstaita! – Have a nice Thursday!

 1. Maissia olen kasvattanut "hyvälläkin" menestyksellä (1-2 tähkää/kasvi), viime kesänä taas yritin pitkästä aikaa. Eipä tullut yhtään tähkää, koska kesä oli niin epäsuotuisa. Munakoisoa olen yrittänyt monena kesänä kasvimökissä kasvattaa, ei ole yhtään mollukkaa tullut 🙁 vain lehtiä. Täällä P-Karjalan korkeuksilla on kait liian kylmää sille. Tänä vuonna olen päättänyt jättää nämä pois kokonaan.

 2. Tsemppiä painonhallintaan! Mulla tuli eilen illalla sitten syötyä liikaa, kun nälätti enemmän kävelylenkin jälkeen. Ja näkyihän se vaakalla sitten.

 3. Epäilen onnistumistani tuon maissin ja munakoison suhteen, mutta olisi hauska yrittää.

 4. Mun lukemat oli sellaiset, että yritän totisesti hillitä itseäni, vaikka se on kamalan vaikeaa. Tänään on nälkä toisin kuin eilen…

 5. Satu, Mikki is lovely, very curious, seeing attentively. I hope you'll find and nice flowers or veges seeds, because the pictures in catalog are so colorful!:))

 6. Hassua , melkein kuin mun suusta; viim ekesänä mieki olin 5 kiloa keveämpi ! , just tulin kävelyltä ja lapoin satsin kasviksia…:)
  ja luukusta kolhati Korpikankaan siemenluettelo 🙂 haaveilen koristekurpitsasta , mm ja vaikka mistä 🙂
  Laitan kohta kuvia tän päivän kävelyltä, hieman eri värit kuin harmaa 🙂

 7. Happy Thursday, Satu! Congratulations on staying on your diet for a day. Maybe I'll try to do the same today! Mickey is full of surprises and he sure loves his mom!

 8. Kyllä minä mielelläni lueskelen koirajuttujakin 🙂

  No niin,kyllä se oikeanlainen syömisrytmi ja määrä siitä pikkuhiljaa löytyy. Minä olen 15 kiloa painavampi nyt kuin viimekesänä 🙁 Toki ymmärrän,että tämä kotona makailu ja liikkumattomuus yhdistettynä tiputuksiin ja hormonilääkkeisiin on tehnyt tehtävänsä,mutta onhan tässä kyse myös siitä,että,kun on väsynyt ja huono olo on tullut syötyä sitten sitä mikä maistuu,eikä aina ihan sieltä terveellisemmästä päästä ole olleet nämä maistuvat ruoat olleet.
  Aiemmin tuli lenkkeiltyä 2-2.5h/päivä ja siihen päälle vielä ruumiillinen työ keittiöllä,joten eipä ole ihme,että on kinkkua kertynyt…

  Mulla on maissi kasvanut aina hyvin ja satoa on tullut. Itse aloitan esikasvatuksen vasta toukokuun alussa,sillä maissi ei ilmeisesti pidä kovin pitkästä esikasvatusajasta.

 9. Minäkin olen nyt päivän salaatin broilerin kera nauttinut…

 10. Kyllä tässä on itsekukin kiloja puotettava,eiköhän se kevään mennessä 🙂

 11. Mikillä on tummaa huulipunaa 🙂 Voi niitä siemenluetteloita selata ja haaveilla vaikkei esikasvataan. Tilaamalla siemenet kotiin voi niitä mukavasti hypistellä ennen kylvöä maahan. Luulen, että sekä maissi että munakoiso olisi esikasvatettava, että ehtivät tehdä satoa.

 12. Moi ! Olen ollut muutaman päivän pois Blogistaniasta, mulla on laiskottelukuuri päällä 😉 Huomasin samaa vaivaa eilen, jenkkakahvoja oli ilmestynyt jostain sinne tänne. Ei ole tullut katsottua isoon peiliin moneen kuukauteen 😀 Herkuttelusta en aio vielä luopua, ostin vain isompia paitoja.

  Mä istutin viime vuonna ekat maissit helmikuulla, jotka kahta tainta lukuunottamatta kuoli. Toisen satsin maaliskuulla, jotka tuottivat ihan hyvän sadon syksyllä. Mulla on niistä postauksia viime keväällä. Ei niitä kannata vielä helmikuulla istuttaa, mutta maalishuhtikuun vaihteessa aion jo olla asialla 🙂 Sekin on aika varhainen ajankohta, mutta viime kesän hyvistä tuloksista johtuen olen taas vähän etuajassa.

  Munakoison esikasvatettuja taimia tilasin Kotipuutarha.comista. Ne kasvoivat hyvin ja kukkivat kasvihuoneella mutta siihen se jäi. Kukat tippuilivat sitten pois, yhtäkään raakiletta ei tullut.

 13. Kiitti vinkistä, Cheri. Pitää jostain haalia noita maissin ja munakoison siemeniä, jos sellaisia on saatavilla… Joo, Mikillä on huulipunaa. ;O)

 14. Jag kämpar och är hungrig.., hoppas att inte så arg ( jag blir arg när jag är hungrig).

 15. Kiitos kasvatusvinkeistä! Pitää yrittää kasvatella noita, jos jostain saan taimia tai siemeniä…

 16. Minä pidän koirajutuista:)

  Maissia näin tässä syksyllä Ruissalossa. Hyvin oli kasvanut, mutta tähkät eivät ehtineet valmistua. Luulisin, että Suomen kesässä on paljolti säästä kiinni, miten kasvatus onnistuu. Viime kesähän oli suht viileä edelliseen verrattuna.

 17. Luulisi, että ensi kesänä aurinko paistaa, kun nyt on ollut kunnon talvi ja viime kesän satoi. Tulossa varmaan loistava maissinkasvatuskesä! ;O)

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: