Rakas Mikki – Dear Mickey

Rakas Mikki – Dear Mickey

Minulla on ollut eilen ja tänään ”masispäivä”. Nukuin eilen kahdet päiväunet. Kaksi tuntia aamupäivällä ja tunnin iltapäivällä. Varmaan viikonlopun autoreissulla Itä-Suomeen sain niveliini vetoa, sillä solisluita ja rintarankaa on jäytänyt siihen malliin. Selkärankareumahan se siellä taas koputtelee, ettei pääsisi unohtumaan. Pitkään onkin taas antanut olla rauhassa! Tauti, joka ei tapa, mutta pitää yllä tasaisin väliajoin kipua ja tulehdusta ja rajoittaa tekemisiä. Yleensä syksyllä ja keväällä, kun ilmat vaihtelevat. Ei pitäisi valittaa, sillä monella on asiat paljon huonommin. Onneksi minulla on tuo ihana, pieni, pehmoinen terapeutti kotona. Se kainalossa on mukava ottaa nokoset. Tuhisee ja on lämmin. Alla muutama kuva. I’ve been a little depressed yesterday and today. Yesterday I had a nap twice. First two hours and later on hour. I guess our drive to Eastern Finland wasn’t good for me. There’s so much ventilation in the car. Now my thoracic spine is aching. My ankylosing spondylitis is guilty for that. It doesn’t leave alone.. Well it didn’t bother me for months, but now it’s back again. This is a disease that doesn’t kill, but keeps you aching regularly and limits what you can do or not. Normally in the autumn and spring when the weather is changing. Well, I shouldn’t complain, because many people have worse problems than I. Lucky me, I have a wonderful, little cute therapist at home. Yesterday we had a nap together, Mickey in my arms on the couch. There are a few pictures of Mickey below.

Mikki neljä kuukautta – Mickey four months
Syyllinen ilme? Luvatta sängyssä. Mikki saa olla sohvalla, vaan ei sängyssä… – A guilty face? Mickey is allowed to be on the couch, but not in our bed…

35 thoughts on “Rakas Mikki – Dear Mickey

 1. Voi, toista.
  Mikillä alkaa pentupalleroisuus hävitä ja selvästä alkaa näyttää jo nuorukaiselle 🙂

 2. Jobbigt att ha värk
  jag har Artros i alla leder,har alltid värk i ryggen
  svårt att resa mej när jag har suttit ett en stund
  krya på dej
  maggan

 3. Minä en raaskis kieltää Mikiltä mitään.

  Hyvä että maltat lepäillä tarpeen tullen.Täällä myös yksi kolotuksiin "tottunut".

 4. Jag har samma fel. När jag har suttit en stund är det jobbigt att resa mig…

 5. Vaikeaa se onkin! Toinen makaa siinä sängyllä onnellisena ja paha täti tulee ja vie pois. Tunnen itseni roistoksi!

 6. Kipu syö voimia ja energiaa, silloin on hyvä levätä ja antaa terapeutin hoitaa hommansa. Uskon, että pelkkä Mikin katsominen lievittää mukavasti särkyä.

 7. Jotenkin tunnistan tuon "korvat riippuvat lattiaan asti syyllisyyden panosta" -ilmeen…

  Tänään ei ainakaan sää tuo iloa elämään, sillä tännekin asti on tuo tuiverrus ehtinyt. Puoli viiteen pitäisi kökkiä töissä. Nappaa x-tra-annos c-vitamiinia! Ylihuomenna on jo helmikuu ja piiiitkä tammikuu takana. Kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu. Toivotaan, ettei tulehdus äidy pahemmaksi.

  T. Sari

  PS. En ihan vielä viitsinyt laittaa blogiin kesäistä lookia, kuten sinä…

 8. Terapeuttisi on niin söpö! Lepo on uudelleen latautumista ja sitten taas mennään!

 9. No voi mikä harmi toivotaa sinulle pikaista paranemista.Ihana Mikki varmasti sinua lohduttaa:)

 10. Säryt ovat tuttuja tääläkin osoitteessa. Voikohan selkärankareumaan käyttää biologisia hoitoja ? Nivelreumaa sairastavat ovat ainakin jotkut saaneet niistä apua. Meitsi nukkuu (melkein) joka päivä päikkärit 😮 Tsemppii ja rapsutuksia teille 😀

 11. Minulla "riesana" nivelpsoriasis. Onneksi ei pahin lajiaan. Minulla voi sekä nivelet että jänteet tulehtua. Toisen jalan akillesjänne ollut tulehtunut.. hm.. pari vuotta nyt putkeen, lääkityksestä huolimatta. Ei tule käveltyä korkkareissa. Tsempit! Lepää nyt, kun kipuilee, ettei ylly pahemmaksi.

 12. Ihana Mikki jos säryt hetkeksi unohtuu . Päikkäreillä on mukava olla kun sitä kaipaa.

 13. Voi vitsit mikä ihana nenä onkaan Mikillä <3

  Kyllä tuollaiset pidempiaikaiset kivut varmasti vetävät mielen matalaksi ja lääkkeiden käytöstäkin tulee usein omat kököt sivuvaikutuksensa.
  Toivottavasti ei äidy nyt pahemmaksi!

 14. Mikset? Minä en jaksa tätä kosteaa ja kylmää kohta enää yhtään..

 15. Joo, minulla on "sikakalliita" biologisia lääkkeitä. Aiemmin pistin myös sytostaattipiikkejä, mutta niistä tuli paha olo.. Lisäksi syön sulfaa..

 16. Se on tämän selkärankareumankin riesana. Jänteet ja nivelet tulehtuvat. Selässä on varmaan myös tulehdusta, mutta se harvemmin haittaa menoa. Nyt on solisluissa jotkin jänteet ja rintarangassa samoin ja ne kiusaavat. Mulla oli akillesjänne tulehtuneena lähes kaksi vuotta. Se on vihoviimeinen vaiva. Kannattaa hoitaa ajoissa kuntoon. Voi muuttua krooniseksi ja sitten jänne pitää putsata kirurgisesti. Vältin sen täpärästi. En tajunnut levätä ajoissa, vaan painoin kivusta huolimatta eteenpäin. Kannattaa kuunnella kehoaan ajoissa! Tsemppiä sinullekin! Yritetään olla kunnossa, kun puutarhakausi alkaa..

 17. Eiköhän tämä tästä. Olen vapaalla, joten voin huilia, kun siltä tuntuu..

 18. Pitäkää hyvää huolta toisistanne! Lämpimiä ajatuksia sinne 🙂

 19. I'm very sorry to hear that you must live with such pain! Fortunately, you have a wonderful therapist to help you to nap!

 20. Toivottavasti kivut hellittävät pian.

  Mikillä on niin kaunis, pyytävä katse tummissa silmissään:)

 21. Kiitos, Susanna! Sinä onnekas pääset kohta sinne "valohoitoon"…

 22. Kyllä, se osaa luoda noita vetoavia katseita! Tunnen itseni välillä hirviöksi, kun kiellän siltä jotain…

 23. Kiitos kun jätit käynnistäsi viestin blogiini, kuka tietää kuinka kauan minulta muuten olisi mennyt löytää tänne! Aivan ihana blogi! Tulin kurkkaamaan ja huomasin pian jääneeni ihan koukkuun; mikä piha! WAU! Ja ajatuksesi kuin omiani! Tänne jäin lukijaksi heti ja kolusin tämän kannesta kanteen. Kiitos kun toimit oppaana tänne mahtavan kauniiseen ympäristöön. Tulen pian uudelleen:)
  Mukavaa iltaa!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: