Siemeniä – Seed

Siemeniä – Seed
Kukkien ja mansikan siemeniä – Flowers and strawberries

Kiitos kaikkien puutarhblogien viherpeukaloiden siemenvillitys on valtaamassa minuakin. En ole koskaan ennen kasvattanut mitään siemenistä. No, sen verran olen, minkä perennat ovat siemeniä tuottaneet, olen niitä ripotellut suoraan maahan. Mutten ole asiakseni ostanut siemeniä ja kasvatuspurnukoita ja ripotellut niitä kasvamaan ikkunoille. Olen jopa tilannut kaksi siemenluetteloa, kun eivät ne muuten tunnu löytävän meikäläisen postilaatikkoon. Eija Puutarhassa – In the garden -blogissa kertoili kasvihuonelaajennustoiveestaan. Taidetaan olla Eijan kanssa sielunsiskot, sillä samat ovat haaveet. Olen koko kevään puhunut miehelle toisesta kasvihuoneesta ja kasvulavoista. Saa nähdä, syttyykö kumpaakaan. Haluaisin laajentaa tuota kasvatuspuolta enemmän tuonne hyötykasvien puolelle. Pikku kasvihuoneessa ollaan monta kesää jo kasvatettu kurkut ja tomaatit, mutta tekisi mieli muutakin. Thanks to all the gardening bloggers I’ve bought some seed. I have never before grown anything from seed, but now I will. I have even ordered two seed catalogues, which don’t seem to find into my mail box by themselves. Eija from the blog In the garden told about her wish to enlarge her green house. I have the same wish. I’d like to have another green house and some boxes where you can grow herbs and vegetables.

Vihannesten ja yrttien siemeniä – Vegetables and herbs
Luetteloita – Catalogues
Oregano
Mikkikin kasvaa … – Mickey is growing as well…

54 thoughts on “Siemeniä – Seed

 1. Täällähän on niin kesäisiä postauksia.Ihan ikävä tulee kesää,vaan ulos kun katsoo niin on melkoisen talvista.Tuiskuttaa lunta tuulen kera.

  Mukavaa alkavaa viikkoa.

 2. Moi Mikki!
  Mun nimi on Wille ja mä oon tollainen löytökatti (emmää yhtään tykkää kylläkään jos mua katitellaan!) Mitäs sä teet päivisin? Mua ei yhtään huvita tehdä mitään muuta kun kellotella selälläni tai syödä. Mun 'äiti' sanoo että "Onpa hyvä kun et enää kasva leveyttä vaan jopa hoikistut!" Eiks se oo sunkin mielestä kumma kun se tykkää että mun täytyy olla hoikka?! Its mä tykkään että mä oon upein nelikanttisena…;))!
  Mul'ei oo yhtään koirakavereita – mä en siis siedä sellaisia tyyppejä – mut' kun toi mun 'äiti' vaikutta susta tykkäävän niin OK! Eks'sä vois kirjoittaa mulle tai mun systerille Maijalle (se om semmonen jolle täytyy antaa aina vähän 'kuonoon' että se tajuaa sen paikan…)…muuten mä oon oikein kiltti ja erikoisesti kun mä tartten lisää 'safkaa'*

  Terveisiä entiseltä katupojalta Willeltä!

  * Vanhaa Helsingin slangia joka tarkoitta ruokaa ;)))!

 3. Oletpa innostunut ostamaan paljon siemeniä se on mukavaa hommaa kaikkea kannattaa kokeilla. Edelisessä bostauksessa tosi ihania kukkakollaasia. Kysyisin blogisi puutarha pohjakuvaa siinä on useampi kuva. Oletko laittanut itse minä en osaa. Ja miten laitetaan yksi ihansopiva kuva pohjataustaksi. tykkäisin laittaa itseottamani. Hyvää viikkoa.

 4. Valitset Bloggerissa malli. Sitten mallin suunnittelutyökalussa valitse taustaväri. Vasemmassa laidassa on pieni kuva, klikkaa sen oikealla puolella olevaa nuolta. Ylinnä lukee lataa kuva. Kun olet ladannut, tallenna. Mulla siinä sen pikkukuvan oikealla puolella on valintoina vielä tasaus, laatta ja ruksi kohdassa vieritä. Pitäisi onnistua!

 5. Voi, Ville! Mulla ei ole vielä yhtään kisukaveria…Tehtäiskö treffit, jos lupaat, ettet raavi?

  Mulle ei oikein ruoka maistu. Äiti tarjoaa pahanmakuisia kasvattajan suosittelemia kuivapapuja turvotettuina. Itse se syö kaikkia herkkuja. Isi sentään antoi nuolla lasagnevuoan. Semmosesta ruuasta tykkäisin… Seisoin siinä kulhossa, kun putsasin sitä. Oli niin hyvää! Voisi äiti tehdä minullekin jotain italialaistyyppistä ruokaa.. Mulla on kymmenen veljeä ja yksi sisko, mutta ne jäi Kangasalaan.

 6. Välttelen tuonne ulos katsomista. Täällä on niin ankea ja harmaa päivä tänään, että ihan pahaa tekee!

 7. Melkein kaikkia noista siemenistä olen kasvattanut vuosien varrella, paitsi vesimelonia. Viime kesänä harjaneilikkaa ja maariankelloa, nähdään keväällä ovatko säilyneet lumen alla.
  Mikä lie, kun uuteen blogiin sain minäkin laitettua kuvan taustaksi, mutta ei onnistu tähän nykyiseen. Oon muokannut taustoja moneen kertaan.

 8. Niin sitä vaan intoutuu täällä blogstaniassa 🙂
  Mukavaa puuhaa taimitouhut on;)

 9. Ompa sinulla jo paljon siemeniä varattu,kohtahan niitä pääsee nypistelemää ♥

 10. Moi Sielunsisko ! Teillä on samanlainen nojatuolikin kuin meillä, missä Mikki nukkuu 🙂
  Nyt on sullakin siemen poikineen 😉
  Kuukausimansikka on kätevä, kun siihen tulee mansikkoja niin kauan.
  Vesimelonit eivät menestyneet viime kesänä, mutta aion taas yrittää. Kerran onnistuin niitä kasvattamaan.
  Munakoisoni kukat tippuilivat kukittuaan. Luin eilen Kotipuutarhalehdestä, että se johtui ehkä liian kylmästä ilmasta. Ja niitä kannattaa ravistella samoin kuin tomaatteja, että pölyttyvät.
  Onko vas.lla ylhäällä jalopenon siemeniä vai mitä ?

 11. Itse tykkään kyllä kovasti tästä taimikasvattelusta. Kesällä on niin hienoa katsella niitä omin kätösin istutettujen kukkien kasvuja ja kukoistusta ja nautiskella kasvimaan sadosta. Toki joskus jonkun kasvin kasvattelu menee ihan pyllylleen,mutta harvemmin ihan kaikki sentään 🙂

 12. Taimien kasvamista on ihana seurailla. Ja entäpä se tunne, kun saa upottaa sormet multaan ja kynsien alla on multaa paksunaan;)

 13. So many seeds!!! So exciting to sow and see the seeds grow and then to give them a place in the garden. I wish I had a beautiful garden with good soil like yours and with room for so many different plants and a greenhouse of course, one of my many dreams.
  You're making me dream about summer now too Satu! 😉
  I'm looking forward to all your flowers already!

 14. Jee, luin tässä postaustasi, ihailin tilaamiasi siemeniä ja sanoin miehelle että voikun minäkin saisin kasvihuoneen ja hän sanoi että hommataan kasvihuone:) Mitenkähän se näin helposti kävi:) Nyt täytyy kyllä sanoa että postauksesi ansiosta kasvihuoneinnostukseni heräsi henkiin ja sain miehenkin innostumaan:) Ihanaa, odotan todella innoissani kasvihuoneharrastustani:)

 15. Taimikasvatuksessa saa hyvää multaterapiaa ennen varsinaisen puutarhakauden alkua. Kasvihuone minullakin siintää haaveissa.

 16. Mikki kasvaa kohisemalla, kasvotkin ovat hiukan jo aikuistuneet 🙂 Kivaa, että lähdet mukaan siemenkasvatukseeen, saadaan vertailla ja jakaa kokemuksia!

 17. Jaa-a, enpä osaa sanoa, mikä siinä sitten mättää..

 18. Siitäpä se lähtee, onnea kasvatuksille ! Mikin oletkin jo kasvattanut komeaksi nuorukaiseksi ! 😀

 19. Tämä blogistania on hyvin avartava paikka! Olen oppinut monta uutta juttua täällä!

 20. Maustepaprika, vihreänä mieto tapaschili. Saa nähdä, miten ämmän käy…

 21. Kiitos kannustuksesta, Katja! Toivottavasti jokin onnistuu..

 22. No tuosta syystä käytän useimmiten puutarhakäsineitä…

 23. Minä ihmettelin eka vuonna muutettuamme nykyiseen kotiimme, mitä tuolla kasvihuoneella tekee! Voi, sillähän kasvattaa vaikka mitä. Viime vuonna tajusin hankkia tomaatin- ja kurkuntaimet jo toukokuun alussa ja saimme satoa jo heinäkuun alussa ja pitkälle syksyyn. Haluaisin laajentaa tuota hyötykasvipuolta oikein reippaasti. Kiva, jos postaukseni innosti!

 24. Minustakin Mikin kuono on kasvanut! Käytiin toisessa rokotuksessa ja paino oli noussut kolme kiloa, joten kai tuo kasvaa…

 25. ah, siemeniä… mä en ole vielä hankkinut yhtään, mutta noita syksyllä ostettuja ja kerättyjä on tullut jo hipellettyä ja vielä pitäs malttaa.. Mikki taitaa olla kohta siinä herttaisessa pitkäkoipi vaiheessa 😀

 26. How exciting! Oregano and Mickey are both growing very nicely!

 27. Satu, I didn't want to buy seeds early, until February. But seeing you'd bought them, I decided to go to the garden center for seeds and bulbs. Want to grow more gladioli and anemone.

 28. Ihania siemeniä olet ostaut, on niin mukavaa kasvattaa itse siemenestä käsin kasvit,siinä on niin paljon tunnetta mukana.on kiva seurata mite mikäkin alkaa kasvamaan. Onnea kasvulle:)

 29. I have sawn only pelargonias and some herbs. I'd like to grow more already..

 30. Kiitos, Irma. Saa nähdä, miten käy, kun en ole ennen kasvatellut.

 31. Tuosta se lähtee:) On niin paljon kaikkea kaunista ja kivaa kasvia.

  Mikista taitaa kasvaa iso koira…

 32. I have had terrible luck with growing plants from seed, but that does not deter me from trying. It is the most affordable way to get new plants.Having a greenhouse would be divine!

 33. Hei!

  Blogissani olisi sinulle lumiaiheinen haaste:
  muotoilijanpuutarhassa.blogspot.fi/2013/01/lumigraffitihaaste.html

  Toivottavasti innostut mukaan!

 34. From the numerous packets of seeds that you've I can imagine your garden bursting into colours soon. Happy nurturing for a lush and vibrant garden.

 35. Saa nähdä, saanko mitään itämään ja kasvamaan.. Mikki on yhtäkkiä kasvanut melkoisesti!

 36. Lets hope we'll be lucky with growing.. I'm dreaming of a bigger greenhouse..

 37. Kiitos, Irina. Tässä Helsingin kerrostalossa haaste voi olla hankala, mutta jos on nuoskaa, kun menemme hiihtolomalla Itä-Suomeen omakotitaloomme. Aika kiva haaste!

 38. Thank you, Stiletto! I hope I'll get something growing..

 39. Ooh, kuinka kaunista ja kesäistä täällä onkaan. Ei olisi pitänyt tulla käymään, nyt tuo kasvatusvillitys tarttuu taas, vaikka yritin hillitä sitä vielä vähän aikaa 😀
  Meillä oli viime vuonna ensimmäistä kesää kasvihuone. Se on pieni, mutta ihana, vaikka oli niin huono kesä. Tällaisella kalliotontilla ei muuten paljoa kasvakaan, kun puut vievät kaiken voiman.
  Puutarhamandalan rakensin syksyllä ja siihen tulee pensasmustikoita, kesäkurpitsoja ja muuta.

  Maalaukset ovat hienoja tuossa sivussa 🙂

 40. Tuo siemenvillitys on kait tarttuvaa sorttia täällä blogimaailmassa.Mutta kun ei oikein muuhun puuhaan pääse näin keskellä talvea ja multaan on saatava sormet upotettua.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: