Hyvää viikonloppua! – Have a great weekend!

Hyvää viikonloppua! – Have a great weekend!

Haaveissa on ensi tai seuraavana kesänä saada kasvilavat ja uusi, isompi, viihtyisä kasvihuone. Kuin tilauksesta osui kaupungilla kohdallani Saaripalsta-blogin Saila Roution kirjoittama: Puutarha laatikoissa. No, sehän tarttui matkaan! Lisäksi ostin Viherpiha-lehden. Voi jestas, että siinä on taas esitelty ihania puutarhoja! Huoh! Sailan kirjaa en ole vielä ehtinyt lukea, mutta hyvältä vaikuttaa ensi vilkaisulla. As I’ve told earlier I’m dreaming of a bigger greenhouse and ”growing boxes”. When I saw this book at a store, I had to buy it. Saila Routio fromSaaripalsta-blog has written it. I also bought a garden magazine. I’s full of beautiful gardens! Nostalgia-osastoa jatkan vielä vanhoilla koulukirjoilla. Ne ovat sen verran vanhoja, etteivät ole koulussa olleet kirjoinani, mutta kotona ne kuluivat käsissäni sitäkin enemmän. Nuo ovat kymmenen vuotta vanhemman serkkuni entisiä koulukirjoja.  Ihanat vanhat aapiset ja laulukirja. Onko jollain teistä ollut ne koulukirjoina? Noissa aapisissa on aivan ihania kuvia ja värssyjä. Some more childhood memories.. There are two old ABC-books from sixties. They’ve belonged to my ten years elder cousin, but I used to read and look at them when I was a child. I loved those books. Do you still have your old school books?

Taas, minä onneton, menin ostamaan muutaman siemenpussin! Olen kyllä pian lirissä noitten kanssa…Illakkoa teki erityisesti mieli. – Some more seeds, again! I’ll be in trouble…

Ei tuonne puutarhaan kyllä ole ihan heti asiaa kukkahommiin… Hooh! – I still have to wait for gardening season – far too long!

Hyvää viikonloppua! – Happy weekend!

42 thoughts on “Hyvää viikonloppua! – Have a great weekend!

 1. Tuota Puutarha laatikoissa kirjaa olen katsellut. Vaikuttaa kiinnostavalle ja ajankohtaisellekkin omien puutarhasuunnitelmien suhteen.
  Viherpiha-lehti odotta tuossa lukemista. Ihanaa kun kevät ja kesä tulee ja pääsee kaaputtelemaan pihamaalle:)
  Mukavaa viikonloppua!

 2. You make me smile each time I pass by your blog Satu. It's so clear you can't wait for spring to arrive and even if there's no snow here anymore, the temperatures are still freezing, and I long so much for spring as well. I wish that book you bought existed in English or Dutch(not very probable ;-)), it looks really interesting. Love the old books. I still have my childhood books as well. Wouldn't dream of parting with them, such sweet memories.
  Bye,
  have a great weekend,
  Marian

 3. Jos kaipaat, niin saat minulta valkoista illakkoa – mokoma leviää aivan tolkuttomasti, joten ole joutunut sitä riuhtomaan irti sieltä täältä. Nappasin sen mukaani kerran eräästä puutarhasta mökkimme läheltä eli on varmasti ikivanhaa sorttia, mutten tiennyt, että on kova leviämään – kuten vähän moni muukin…

  Täälläkin 40 cm hanget korkat nietokset eikä keväästä tietoakaan. No, kiinnitin juuri tilaamani hyllynkannattimet kasvihuoneeseen, joten ei muuta kuin hyllylautoja sahaamaan, kunhan saan laudat sulatettua lumen alta. 😉 Tulee lisätilaa kivasti taimille. Aion laittaa kylmäkäsittelyä vaativat siemenet ensi viikolla pihalle/kasvihuoneeseen (puita pääosin), joten siitä se alkaa pikku hiljaa.

  T. Sari

 4. tuollaisen laulan ja soitan kirjan olen joltain kirpparilta ostanut. Paljon tuttuja lauluja, meillä ala-asteella laulettiin musiikin tunnilla paljon.
  Kasvihuonetta minäkin haikailen, sille alettiin tekemään paikkaa jo viime syksynä. Ystävällä on sellainen k-raudasta ostettu parin sadan kenno kasvihuone ja oli tyytyväinen. Ehkä sellaisen itsekin ostan…

 5. I love children's books and have often thought to start a collection. There are so often beautiful illustrations in children's books, and that appeals to the artist in me, as I am sure it does to you as well. Have a great weekend too!

 6. Ihanan nostalgisia muisteluita! Nuo allaolevat pelikortit muistan ihan hämärästi! Kiitos postauksesi! :))

 7. Tuo kultainen aapinen on ollut minun ensiaapiseni, mutta en muista mihin sen aikoinaan hävitin. Vuosia sitten mieheni hankki minulle muistojeni aapisen lahjaksi ja sekin sai hieman kärsiä poikieni käsissä heidän ollessaan pieniä.

 8. Kultainen aapinen oli minun eka koulukirjani. Viherpiha luettu kannesta kanteen, ihania pihoja! Ota viikonloppu rennosti kuten Mikki!
  Minulla ihka oikeita töitä taas viikonloppu…*huoks*

 9. Ensi viikolla minullakin siemenhommat jatkuvat, jahka ollaan Helsingissä. Hyvää viikonloppua!

 10. Kasvihuone on tosi kiva! Tuossa laulukirjassa on tosiaankin kaikki "klassikot".

 11. Eipä kestä. Taidan olla tulossa vanhaksi, kun tuollaisia vanhoja juttuja muistelen…

 12. Lapsena minusta oli kiva lukea noita vanhoja aapisia. Lisäksi meillä oli serkkuni vanha uskonnonkirja. Kuuntelin niitä Raamatun tarinoita kuin satuja. Ne oli lemppareita. En tiedä, mihin se uskonnonkirja joutui.

 13. Joo, rötkötetään Mikin kanssa sohvalla kaulakkain! Hyvää viikonloppua, Taina!

 14. Minulla on tallessa aapinen, josta opin omin päin lukemaan viisi vuotiaana. Olen onnistunut välttelemään siemehyllyjä, eikä yhtään pussia ole vielä tänä keväänä tarttunut kaupoista mukaan.

 15. Lasten oma aapinen ja Laulan ja soitan -kirjat oli mulla koulussa. Oon sitä ikäluokkaa. Oma aapinen on kadonnut, mut laulukirja on tallessa.
  Sun pitäs ottaa mallia Mikistä ja relata vaan 🙂 Kaikki siemenhyllyt pitää katsella, koristeportulakkaa vielä voisin ostaa, eikä ole tullut vastaan.

 16. I had a mother who trow it all away. She had to because we were living in a very small house. I hope your dream will come through and having a greenhouse one day. I can see now what you ment so much snow still in your garden. Overhere no snow but a very cold wind with temperatures below zero helas!. Please let spring be there soon.
  Have a wonderful weekend Satu

 17. Minullakin ihmeesti lisääntyvät nuo siemenpussukat,vaikka kaikkien mukamas piti jo olla kylvöjä varten ostettuna…

  Sailan kirja on mulla kirjastossa varauksessa. Mielenkiinnolla odotan siihen käsiksi pääsyä.

  Mukavat viikonloput teille 🙂

 18. Tunnustaudun Kultaisen Aapisen lukijaksi, omani ei ole tallella, mutta olen hankkinut vastaavan kirpparilta. Viime syksynä kaivelin vanhan kansakouluni kirjahyllyjä ja löysin monta mieluista kirjaa itselleni. Kivaa, kun osassa oli tuttuja nimiä vuosikymmenten takaa.
  Mikki se osaa ottaa rennosti, meijänkin Helmi röhnöttää tuossa sohvalla ja odottaa yölenkille pääsyä.
  Hyvää viikonloppua Sinulle, olen ihan vähän kade noista ihanista lukemisistasi:))

 19. Sopivaa luettavaa nuo puutarha-aiheiset tähän vuodenaikaan.
  Ja ei kai niitä siemenpusseja koskaan ole liikaa 😉

 20. Enpä jaksa muista minkälainen eka kirja oli. Taidan olla jo niin vanha:/ Leppoisaa viikonloppua.

 21. Yea! More seeds. Your garden will be beautifully colorful this summer. Gardening season will come soon dear Mikki!

 22. Minulla on jossain vanha kouluaapiseni tallella. Erityisesti siitä on jäänyt mieleen Matti Makkuran mäyräkoira:)

  Mukavaa viikonloppua!

 23. Haaste blogissani. vaaleanvihrea.blogspot.fi/2013/02/kumman-kaa.html

 24. Mansikkakoiso ! Ihan uusi tuttavuus, mutta kuulostaa hyvälle !
  Tulen aina hyvälle tuulelle, kun näen tuon Mikin sohvakuvan, se niin valloittava !

 25. Taitavat ollakin minun koulukirjani. Ainakin laulukirja ja aapinen. Mulla oli tallessakin hyvä aikaa, mutta olen kadottanut ne 🙁

 26. Olet fiksu nainen, Cheri! No, minulla tämä on varmaan ainoa kevät, kun kasvattelen siemenistä. Itä-Suomessa ei ole näin valoisia paikkoja kasvatella kuin täällä Helsingissä.

 27. Finally, we've got some sunshine! Maybe we'll have spring as well…

 28. Mulla on ihan tajuton määrä siemeniä. Huomasin eilen, kun aloittelin taas kylvöjä…

 29. Lemmikit osaavat ottaa rennosti ja nauttia elämästä! Vanhat aapiset ovat jotenkin söpöjä..

 30. Toivottavasti ei, sillä kaapin hylly pullistelee siemeniä..

 31. En minäkään ole ennen mansikkakoisoon törmännyt. Saa nähdä, mitä siitäkin tulee…

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: