Lisää lapsuusmuistoja – More childhood memories

Lisää lapsuusmuistoja – More childhood memories
Vanhat pelikortit, luultavasti 1950-luvulta – Old playcards, probably from fifties
Vanhat pelikortit – Old playcards
Vanhoja leluautoja 1950-luvulta alkaen. Vihreä ja punainen oikeassa yläkulmassa ovat uusia. Olen ne ostanut lapsillemme. – Old toy cars. The oldest are from fifties. The green and red one on the upper right are new. I’ve bought them for my twins.
Mieheni vanha postimerkkikansio – My husband’s old stamp album


Miesbarbit ovat varmaan 1950-luvulta, samoin auto. Toinen  miehistä on vähän kärsinyt.. – These toys are from fifties

Oletko sinä säilyttänyt vanhoja leluja?  –  Do you still have your old toys?

57 thoughts on “Lisää lapsuusmuistoja – More childhood memories

 1. Taidetaan olla samalta vuosikymmeneltä,niin tutuilta näyttää nuo sinun lapsuusmuistot.Onpa ihana kun muistot ovat noin hyvin säilyneitä.

  Itsellänikin on paljon leluja tallella.Onneksi niitä tuli pelastettua lapsuuskodin tyhjennyksessä.Paljon kyllä tuli heitettyä pois,ja jälkeenpäin on kaduttanut.

 2. Nuohan ovat jo semiantiikkia! Omat leluni ovat jääneet pääosin äitini kellarivarastoon, josta tämä on antanut niitä eteenpäin sukulaislapsille, mutta Barbiet taitavat olla jossain itselläni. Kun ei ole niitä tyttäriä siunaantunut, niin on pitänyt nuket laittaa kiertoon…

  T. Sari

  PS. Tänään alkoi LOMA!

 3. Ihania muistoja ;D
  Millähän ite lie leikkinyt kun ei ole ainuttakaan lelua säästynyt :)Ja vaikka kutakuinkin samoilla vuosilla mennään niin noistakaan leluista mikään ei tunnu siltä että olisin joskus tuommoisilla leikkinyt , höh . Nyt pitää kyllä oikein alkaa miettiä että milläs se tämä tyttö on leikkinyt ;D ehkä lyijykynällä :))
  Mieheni vanhoja leluja meillä kyllä on . peltinen junarata, autoratoja ja kaikkea muuta pikku tilpehööriä , ihania

 4. Meillä äiti on jemmannut leluja 1970- ja 1980 -luvuilta, joilloin se aktiivinen leikkiaika oli meillä sisaruksilla. Nyt ovat samat lelut omilla muksuilla käytössä mummolavierailuilla. Ja kylläpä ovatkin olleet kestäviä, Plaston muovitraktorikin on edelleen ajokunnossa 🙂

 5. Eipä ole säilynyt mun vanhoja lelujani, eikä miehenkään. Liekö tuolla ollutkaan leluja -50-luvulla. Mulla on vaan yksi nukke jäljellä, luulisin. Harmittaa kun en tiedä missä ovat kouluaikojen Muisto-kirjat, joihin pyydettiin kavereilta värssyjä ja kiiltokuvia. pelikorteista mulla oli vaan Hullunkuriset perheet. Oli punaiset vaneriset nukenvaunut ja paljon nukkeja. Voi voi, ei ole niistä ajoista edes valokuvia paljoakaan.

 6. Satu, I love old things, too! Did you play with cars?
  I remember these cubics with different parts of one picture on them, so child could collect 4 different pictures.

 7. Muistan nuo kotieläinpelikortit! Harmi kun noita ei enää ole. Äitini joskus lahjoitti paljon vaatteitakin vähäosaisille, tais mennä lelujakin. Aikaisemmin laitoit kiiltokuva -kuvia. Niitä on myös itselläni. Täytyypä katsella niitä pitkästä aikaa ja vaikka blogiini kuvia niistäkin laittaa. Kiva idea

 8. Jukra..mulla on ollut tollanen kuutio palapeli! Muistokirjoja muutama on jäljellä. Parasta mitä on säilynyt on Barbie -60 luvulta. Poikani tytär on havitellut, en ole raaskinut antaa..

 9. Upeita leluja Sinulla! Ekaa kertaa täällä, jännittävää 🙂 Nauratti nuo hämmentyneen näköiset miesbarbit 🙂

 10. I would have loved those playing cards when I was small. These toys must bring back so many wonderful memories for you 🙂

 11. Ihania vanhoja leluja:) Minulla ei ole yhtään omia leluja jäljellä mutta olen säilyttänyt omien tyttärieni nukkeja, Barbeja ja Bratz- nukkeja ja myös joitakin vauvanvaatteita olen halunnut säilyttää. Näitä haluan vaalia ja jättää omille lapsilleni muistoksi.

 12. Ihanan nostalgiset kuvat! Minulla ei ikävä kyllä ole omia, vanhoja leikkikaluja tallella – eipä tullut otettua mukaan kun lähdin tänne…/Anja

 13. Kivat muistot olet tallentanut. Noista eläinkorteista on tehty varmaan myös myöhempi painos, koska omilla pojillani on ollut juuri nuo samat kortit.

 14. Oi mitä tavaroita, ihanaa että sinulla on tallessa tuollaisia aarteita. Mulla ei valitettavasti ole vanhoja leluja juurikaan, paitsi yksi resuinen apina. Mulla on ollut ihan samanlainen postimerkkikansio, näistä tulee kyllä niin ihania fiiliksiä.

  Tuletko mukaan uuteen joukkovoimablogiin 🙂 ? Jakamaan ideoita: teeitsepuutarhaan.blogspot.fi/

 15. Nuo kuvakuutiot on tutun näköisiä, meillä varmaan oli tuollaisia.
  Vanha nalle, kiiltokuvia, paperinukkeja ja ystäväni-kirjoja on säilynyt.
  Miehen leluja sitäkin enemmän, nalle, höyrykone, paloauto, pikkuautoja sekä arabian lasten astioita. Nämä kaikki siis 1960-luvun alusta.
  Myös meidän molempien vaatteita 1-5-vuotiaaksi on tallessa.
  Kivaa kun jotain on jäänyt muistoksi.

 16. Such a nostalgic flash back!Your lovely things make me thinking about my childhood.So sweet and tender! Thank you.
  Olympia

 17. Hyvänä sinulla on vanhat lelut säilyneet.. kauniita muistoja ovat:)

 18. I have no toys of my youth anymore. When I got older I tried to make others happy with it. A lovely memorie I had 5 years ago. A reunion of the last class of my first school. The most I haven't see since I was 12. And we all become 50 there was the reunion. It was lovely to see eachother after 38 years. Thanks to god I was not the only one who looked olderder.
  Have a wonderful evening Sadu.

 19. Voi ihanat muistelot ja hienosti säilyneitä leluja, minullakin aika paljon tallessa kiitos ahkeralle isälle ja äidille 🙂

 20. Olen vuosimallia 1968. Jotkut vanhat lelut olen saanut serkkuni perintönä. Hän on minua kymmenen vuotta vanhempi.

 21. Mulla on vielä tallessa mustapekka- ja hullunkuriset perheet -kortit. Ne ovat ihania!

 22. Yes, I played with cars, dolls, barbies, doll house everything!

 23. Minunkin vaatteet ja suurin osa leluista on mennyt kierrätykseen. Jotain leluja on jäänyt omien lasteni iloksi.

 24. Mulla on myös vanhat barbit tallessa. Oma tyttöni on leikkinyt niillä. Värssy- ja Ystäväni-kirjat ovat tallella myös.

 25. Joo, on noita tallessa joitakin. Suurin osa on kuitenkin mennyt kiertoon.

 26. Minullakin on joitain lasteni leluja tallessa seuraavalle sukupolvelle. Samoin vauvanvaatteita.

 27. Milloin lähdit sinne? Vanhat lelut ovat jotenkin hellyttäviä.

 28. Luultavasti onkin. Tykkäsin kamalasti noista eläinkorteista.

 29. Minä kävin eilen kurkkimassa tuota blogia, mutta kun ei mulla taida olla mitään hienoja ideoita. En pahemmin tykkää romuromantiikasta ja tuskin mulla on mitään erikoisempia sovellutuksia muutenkaan. Tuolla romuromantiikalla tarkoitan, ettei mulla ole kelkkoja kukkapenkeissä tai kukkia ruosteisissa purkeissa. Ne taitavat olla nyt aika pop! En ole mikään kovin keksiväinen ihminen… :O( Mulla on vaan ihan normi-istutuksia.

 30. On mukava antaa omille lapsille jotain, millä on itse leikkinyt. Mullakin on jokunen mekko vielä tallessa.

 31. Täällä Itä-Suomessa on jemmassa kaikenlaista..Suurimmat "aarteet" ovat varmaan äitini luona.

 32. Olin kamalan tarkka tavaroistani. Leikin niillä varovasti ja siististi.

 33. I've given most of my stuff away as well. I have some things left. I've kept them for my own children.

 34. Vasta viime vuosina on tullut vietyä enimmät pois. Kun jotkut jutut, kuten nukkekotini, eivät kiinnostaneetkaan lapsiani, vein ne Konttiin kiertoon. Jotain kivaa on vielä jäljellä.

 35. Hyvin tavarat sinulla on säilyneet. Lapsena saatiin nuket jotka oli joulunalla hukassa. Aattona ne oli taas pukinkontissa uusissa vaatteissa. En juuri muista leluja jotain hyödyllistä saatiin.

 36. The old playing cards have such lovely illustrations on them – Action man, my youngest son used to love. He took him climbing up mountains with us, and in his suitcase on holiday. Everywhere we went Action man went too.

 37. O Satu!!! This is just too sweet, so many old memories. You almost make me go up to the attic right now but I won't since it's the middle of the night and everyone else is already/still asleep 😉 Love those playcards with the beautiful images. I recognize those puzzle blocks from when I was little…. Thanks for taking us down memory lane.
  Bye,
  Marian

 38. Ihania lapsuusmuistoja! Omat lapsuuden aikaiset lelut ja kirjat on hävinnyt muuttojen yhteydessä. Jos nyt voisin valita olisin pitänyt niistä parempaa huolta.

 39. Oi, lintupelikortit!

  Vanhempieni luona on vielä vanhoja lelujani. Osa on jaettu miehen sisarusten lapsille iloksi.

 40. Lapsuusmuistot ovat niitä parhaita muistoja ihmisen elämässä <3 <3 mukavaa viikonloppua sinulle !

 41. Ihania vanhoja leluja! Toivoisin, että jotain olisi omasta lapsuudestani tallessa, mutta ehei, kaikki on heitetty pois tai annettu kiertoon. Nyyh 🙁

  Mutta semmoista tulin huikkaamaan, että voitit arvonnassani. Laitahan viestiä (nimi+osoite) sähköpostiini voikukkapelto[at]gmail.com, niin laitan palkinnon postiin.

 42. Tuohan oli kiva yllätys, että nuket saivat uudet vaatteet!

 43. I love my old toys! I'm a little childish, aren't I? ;O)

 44. Vanhat lelut ja kirjat ovat ihania. Harmittaa, kun moni hieno vanha lelu on vuosien saatossa kadonnut muuttojen myötä.

 45. Ihme, että nuo pelikortit ovat vielä ehjinä. Omat lapsenikin ovat niillä leikkineet.

 46. Jippijaijee! Kiitos, sinä hyvä ihminen! Mukavaa viikonloppua!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: