Lapsuusmuistoja – Childhood memories

Lapsuusmuistoja – Childhood memories
Vanhoja kiiltokuvia – Old gloss photos
Vanhoja kiiltokuvia – Old gloss photos

Löysin vanhoja kiiltokuvavihkojani. Ne ovat 1970-luvulta, luultavasti vuosilta 1974 – 1975. Rakastin kiiltokuvia ja keräsin niitä monta vihkollista. En koskaan raaskinut vaihtaa niitä kenenkään kanssa, vaan pidin omistani visusti kiinni. Onko sinulla jotain lapsuuden aarteita tallessa? I found my old gloss photo albums. They’re from seventies, maybe 1974 – 1975. I love gloss photos and I collected them. Do you still have some ”treasures” left from your childhood?

Kiiltokuvavihkoni – My gloss photo albums

Äitini tekemät ristipistotyöt luultavasti 1950-luvulta. Pidän niistä kovasti. My mother has made these cross sticthes in 1950’s. I really like them.

Minä noin 3-vuotiaana – I’m about three years old

35 thoughts on “Lapsuusmuistoja – Childhood memories

 1. Kiiltokuvia olen kerännyt aikoinaan minäkin, mutta vain yksi vihko on enää tallessa. Päiväkirjoja kirjoittelin nuorena ja ne ovat hyvässä tallessa. Kauniit ristipistotyöt ja suloinen kuva sinusta.

 2. Oi mitä kiiltokuvia! Niin tutun näköisiä. Mutta muistokirjani kiiltokuvat sattuvatkin aivan samalle ajalle kuin siunkin kuvasi 🙂 Pitääkin kaivaa kirja esille jonain päivänä.

 3. Oi, omistan itse aivan samanlaisia kiiltokuvia! Olin kova vaihtamaan niitä kavereiden kanssa, mutta erityisesti "glitterikiiltokuvista" pidin tiukasti kiinni. Kaapistani löytyy vielä vaikka kuinka paljon…

  Kaunis kuva 3-vuotiaasta ja komea pöytä siellä huoneessasi – olen aivan kateellinen!

  T. Sari

 4. Ihania kiiltokuvia, samaten taulut:)
  Suloinen lapsonen kuvassa.. ja hyvin mietteliään näköinen.

 5. Samanlaisia kiiltsuja löytyy minultakin, kaikki vanhat kiiltokuvani ovat onneksi vielä tallella. Niissä on juuri ihanasti sitä nostalgista havinaa! Täytyykin kaivaa laatikot esille ja vähän hiplata kiiltokuvia, niin muistuu hauskoja lapsuusaikojen muistoja taas mieleen!

 6. Those cross stitches are beautiful! What a sweet and cute little girl! My favorite thing that I have from my childhood is a little book that I loved when I was five or six.

 7. Iik miten ihania kiiltsuja ! Jotkut ovat niin tutun näköisiä, että tulee ihan nostalginen olo, hyvä sellainen, näissä kiiltokuvissa on vaan (vieläkin) sitä jotain. Voitaisiinkos vielä ruveta keräämään ?:D Mutta kerroit että että vaihtele 🙂
  Nuo kaksi vihkoakin ovat tutun näköisiä. Tänään töissä ruokatunnilla puhuttiin, miten muistamme lapsuudesta leivonnaisen, jonka sai vain kun oli äidin kanssa kaupungilla. Ja yksi työkaveri mietti, että kun meidän lapsillamme on niin yltä kyllin kaikkea, niin jääkö heille mitään erityistä enää siitä paljoudesta ja tavaratulvasta mieleen ? Mielenkiintoinen kysymys. Minä muistan sitruunasoodan ja sitruunapullan !

 8. Tutun näköisiä kiiltokuvia 🙂

  Minä asun lapsuudenkodissani nykyään,joten aikalaila muistoja liittyy jo ihan tähän omaan kotiin.

 9. Mitä aarteita! Mekin aikanaa vaihdeltiin kiiltsikoita ja se oli kivaa puuhaa.
  Sitten teininä annoin kaikki kiiltokuvani veljeni tytölle, eikä tietoakaan, mitä niille kuuluu tänä päivänä. Onneksi sentään säästin kaikkein vanhimmat.

 10. Muista kuinka kerättiin kiiltokuvia,ja vaihdeltiin,muutama kiiltokuva on enään jäljellä,kauniita ristipisto töitä,minäkin olen pari tuommoista tehnyt ♥

 11. How lovely that you still have that treasure. When I was 8 years old you always got one when you had a good mark at school. Helas I did not get many of them,haha.
  Have a wonderfu evening Sadu.

 12. Suloinen kuva sinusta!:)
  Minäkin aikoinaan keräsin kiiltokuvia. Harmittaa kun ne kaikki on hävinneet ajan saatossa jonnekkin.
  Kauniita ristipistotöitä! Minulla on samantapaisia äidin tekemiä. Tykkään niistä kovasti.

 13. Kyllä muistan hyvin kun kerättiin ja vaihdeltiin kiiltokuvia ,ja välillä annettiin lahjaksi
  On niin kaunis suloinen tyttönen:)

 14. Kyllä tuli ensin kiljahdus ihastuksesta kun näin nuo kiiltokuvat. Minullakin oli nuo enkeli- , sydänvauva-, keiju- ja hääpärikiiltokuvat. Annoin kaikki veljen lapselle kauan sitten ja vähän harmittaa kun omille lapsille ei tullut säästettyä.
  Kauniita ristipistotöitä :).

 15. Tutun näköisiä kiiltokuvia, kukapa niitä ei olisi rakastanut. Minulla on tallessa lapsuudenaikaisia purkkakuvasarjoja ja joitakin muitakin aarteita. Kuten noihin kiiltokuviinkin niihin liitty paljon muistoja.

 16. Ihan samoja kiiltokuvia kuin minunkin albumista löytyy. Kultainen 70-luku!

 17. Kiiros, Kruunuvuokko. Minullakin on lapsuuden ja nuoruuden päiväkirjat tallessa.

 18. Minullakin on pari värssykirjaa ja irtokiiltokuvakansiota nouden vihkojen lisäksi.

 19. Voi, kiitos, Sari. Tuo kuva on otettu valokuvaamossa, joka silloin sijaitsi lähellä nykyistä virastotaloa. Muistan vielä tuon kuvausreissun. Oli silloin 2 vuotta ja 8 kuukautta. Se olikin ainoa keikka valokuvaamoon lapsena.

 20. Noita on mukava katsella. Kiva, että on tullut säilytettyä.

 21. Thank you, Peter. You're cute as well in your picture!

 22. Oi, minäkin muistan sitruunasodan, lakupiipun, ihanat suklaanapit, joista sain taiveihottumaa! :o(

 23. Kiiltokuvat ovat ihania! Mun lapset eivät enää ymmärtäneet niitten päälle. Keräsivät tarroja.

 24. Muistan, että kavereitten kanssa me kerättiin myös erilaisia muoveja ja vaihdeltiin niitä.

 25. Poor you! We got stamps, if we did something well. My first teacher hated me!

 26. Kiitos, Rita. Harmittaa, kun en ole perinyt äitini käsityögeeniä! Olen ihan tumpelo!!

 27. Mun lapset eivät paljon välittäneet noista. Tarrat olivat kivempia.

 28. Minäkin keräsin jotain purkkakuvia, joista muodostui jokin "ihmemies"-palapeli.

 29. Niinpä! Ei sitä silloin tajunnutkaan, miten kivaa aikaa se oli!

 30. Oi, jossakin venhempieni luona on vielä albumi, jostä löytyvät juuri tuo sama kukkaistyttö ja hääpari -kiiltokuvat. Eniten tietenkin pidin eläinten kuvista, DD!

 31. Minä pidin vauvoista ja kauniista nais- ja tyttökuvista. Tietty myös koirista ja kissoista!

 32. Minulla oli kans kiiltokuvaharrastus lapsena. Vihkot täynnä. Ja rasioissa oli myös, joita kavereiden kanssa vaihdeltiin sitten .

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: