Voi tätä onnenpäivää! – What a happy day!

Voi tätä onnenpäivää! Uusi, ehompi kasvihuone on tilattu! Sen pitäisi tulla toukokuussa. Se on 16 m2, karaistusta lasista ja tummanharmaat metalliosat. Tilattiiin myös kastelujärjestelmä ja lämmitin. Jostain pitäisi löytää vanhoja tiiliä lattiaksi. Viiniköynnös on jo tilattu! Jes! Laitan kasvariin pöydän ja tuolit ja vähän eksoottisempia kasveja ruukkuihin. Viihtyisivätköhän daaliat kasvihuoneessa? Pitäisi sinne jotain kukkivaakin saada…Kurkkuja ja tomaatteja kasvatan vanhassa, pienessä kasvihuoneessa ja lavakauluksissa. Alla kuva tulevasta ihanuudestamme ja vieressä kuvan linkki, jos joku haluaa katsella kasvihuoneita. This is such a happy day! We’ve ordered a new, bigger greenhouse. It should be arrived in May. It’s 16 m2, made of tempered glass and dark grey metal. We also ordered a watering and heating system. We should find somewhere old bricks. We’ll make a brick floor. I’ll put a table and chairs and some more exotic plants in pots. I’ve already ordered a grapevine. Could I grow Dahlias in the greenhouse? Can they survive there? I’d like to have some flowers there as well.. I’ll grow tomatoes and cucumbers in our old, little greenhouse and growing boxes. Here’s a picture of the greenhouse we ordered and a link, if somebody is interested to see different greenhouses.

Tämä kuva on lainattu allaolevasta linkistä. –  This picture isborrowed from the link below..

http://shop.kivikangas.fi

67 thoughts on “Voi tätä onnenpäivää! – What a happy day!

 1. Onnea, noi kivikankaan kasvihuonet/huvimajat on ihania ja kestäviä.

 2. Oi, onpa suuri ja komea!!! keksit varmaan sinne Hyviä kasveja kukkimaan 🙂

 3. Vilket fint växthus som ni har beställt kommer att bli så skönt att sitta där och njuta av blommorna
  ha det så bra
  maggan

 4. Great, you must be thrilled I know you have been thinking about one all winter. Lots of good planting and fun ahead.
  You might have to put the dahlias out for the summer, but lots of lovely flowers you can grow especially with the heating.

 5. No en kyllä yhtään ihmettele, jos meinaat hypätä pöksyistäsi! Onnea uudelle kasvihuoneellesi!
  Mä haaveilen vielä tämän kesän. Ja pehmitän ens talven aikana miehen ajatukselle, että tarvitsen synttärilahjaksi lasikasvihuoneen oleskelua ja kauniita juttuja varten 😉
  tylsä, iso muovinen kasvari mulla on jo taimikasvatusta varten…

 6. Voi kun hienoa! Onko sulla jo hyvä talkoo- tms porukka tuon perustusten tekoon, aikamoinen homma siinä ja pystytyksessäkin. Huh oonko mie nyt ilonpilaaja?

 7. Joo, viiniköynnös, melonia, maissia…, jos viihtyvät siellä.

 8. Kennohuone onkin varmaan parempi taimikasvatukseen! Ruotsalaisista blogeista sain tuon kasvarikuumeen!

 9. Ei ole talkooporukkaa. On riuska ja kätevä mies, joka on luvannut hoitaa homman. ;O) Auttelen lasten kanssa tarpeen vaatiessa. Viikko tai pari varmaan hommassa vierähtää..

 10. Mahtavan iso kasvihuone ja mitä kaikkea siellä mahtuu kasvattamaan ja mikä myös hienoa sinne saa mahtumaan sopivan kokoisen kahvittelupaikankin !
  Kiva kuva tuossa reunassa tosta Mikistä kun kurkottelee sohvan selkänojan yli maisemia, rimppakintulta näyttää!

 11. Onnittelut! Aivan mahtavaa, haaveestasi tuli totta. Innolla odotan raportteja kasvihuoneen pystytyksestä. PS. Minua ilahduttaa jatkuvasti tuo PentuMikin maisemankatselukuva tuossa sivupanelissa 🙂

 12. Hieno juttu! Se on aina ihanaa, kun joku haave toteutuu. Ja tästä lienee paljon iloa myös meille blogin lukijoille 🙂

 13. kerrassaan mahtavaa, olen innolla mukana kasvihuone projektissasi:)) daalioista en osaa sanoa, monissa kuvissa niitä kyl näkee kasvi- ja viherhuoneissa. kuvat vaan on usein eriasia kuin käytäntö. itselläni kasvaa kärhö kasvihuoneessa, kun ei menestynyt ulkosalla. viiniköynnös on zilka, tuottaa mukavasti viinirypäleitä. Pöytä kahvittelua varten on ihan must-juttu myös.
  ps vanhoja tiilejä kannattaa kysellä purkutyömailta. itse käytän paljon vanhoja tiilejä, onneksi isäni varastoi vanhat navetan tiilet purkaessaan sen -80-luvulla. tiilet ovat edelleen hyväkuntoisia.

 14. Wautsi Wau mikä kasvari !! …oon aivan vihreenä 😉 Odottelen myös aivan täpinässä postauksiasi perustuksista ja pystytyksestä JA tietenkin itse huoneesta myöhemmin.

 15. Tuo ikkunaan kurkottelu oli yhteen aikaan Mikin lempipuuhaa. Nyt on katsellut vähemmän. Varmaan koska ikkunalauta on täynnä kasveja tällä hetkellä ja olen torunut Mikkiä, kun on koskenut kasveihin. Mikki polo, kaikki kiva kielletään..

 16. Kieltämättä on Mikki tuossa kuvassa vielä niin pieni rimppakinttu. Juuri ja juuri yltää katsomaan..

 17. Kiitos tiilivinkistä. Pitää olla silmät ja korvat auki.

 18. Ihana! Minäkin olen aina (vähäsen) halunut kasvihuonetta -hihi. En kyllä ole mikään viherpeukalo, vaikka jotain olen joskus kasvatellutkin 🙂 Toivotan mukavia hetkiä huoneesi kanssa!

 19. I know how much you wanted this so this must be a very happy day for you. I'm happy for you! I have to say, your garden must be much bigger than ours cause that greenhouse wouldn't really fit here I think. And you have another greenhouse as well right? Or does that one have to go now and is the new one a replacement for the one that's already there? I wouldn't know what you can put in a greenhouse but I guess most plants an flowers would love it in there… as long as you can keep temps within limits.
  Marian

 20. Finally your dream came true!
  Congrats! Hope you have nice evening tea time sitting there.

 21. Meille puutarha'hulluille' kasvihuone om välttämätön ja paras investointi! Mulla on ollut tämä mun iso nyt 9 vuotta ja joka kevät kun olen sen siivonnut ja pessyt niin aina tulee sama luxustunne. Jälkeenpäin leikin että joku muu kun minä itse sen pesi ja siivosi, jotta ylellisyys tuntuisi vieläkin ylellisemmälle ;)))! (Me -40 luvulla syntyneet opimme todellakin leikkimään…;))!)

  Onneksi olkoon hienon valinnan suhteen! Kyllä tulet viihtymään siellä!/Anja

 22. I'll grow tomatoes and cucumbers in the small, old greenhouse. In this new one I'll have a table and chairs and I'll grow something in pots, for example a grape wine. Our garden has 1670 m2, so it's big enough.

 23. Kiitos, Anja! Uskoisin, että tykkään ja toivottavasti mieheni myös.

 24. Hooray! Thank you for sharing your happiness, this is a great day, indeed! How lucky you are to have a greenhouse large enough for table and chairs. With the heat, you'll be able to enjoy being surrounded by plants even when there isn't anything growing outside. I dream of a large greenhouse but don't have space in my little garden so I will enjoy looking at yours!

 25. I hope this greenhouse will make my summer a little longer. As you know I don't like winter time so much..

 26. Ihanaa, onnittelut ! Hyvä että otit tarpeeksi tilavan, että tosiaan on pieni soppi kahvittelulle ja nautiskelulle. Nyt teillä on mukavaa puuhaa tulossa, ja ihanaa odotusta. Odottelen jo että pääsen mukaan virtuaalisesti kasvarin pystytykseen ! Mullakin on alkamassa kasvihuoneen eka kevät, kun pystytettiin syksyllä. Jäi vähän vaiheeseen, joten puuhaa siinäkin vielä riittää ennen kuin saan tomaattiarmeijani sinne.

 27. Todella komean kasvarin saat kesäksi pihaasi. Kelpaa siellä nautiskella eksoottisista kasveista.
  ( oon kyllä pikkuisen kateellisuudesta vihreänä 🙂 )

 28. Aivan upea! Muistathan hankkia kattoon verhot estämään liian kirkasta auringonpaistetta, jos kasvariin paistaa kauan aurinko.

  Kaikki ruukuissa viihtyvät kasvit viihtyvät kasvihuoneessa, olen pitänyt nimenomaan kaikki daaliat aina kasvihuoneessa, sillä muuten halla vie ne ennen aikojaan. Erilaisia kesä-ja sipulikukkia kannattaa kokeilla. Ostin omaan kasvariin tänä vuonna hyllykannakkeet, jotta viljelyala olisi kunnolla käytössä.

  Julianan kasvihuoneen eniten aikaa vievä projekti on perustus, huone itsessään nousee nopsaan, kunhan ohjeet vain avautuvat kokoajalle. Minä kokosin kennohuoneen itse muuten paitsi kattolevyihin tarvitsin apua. Lasi tietty painaa enemmän kuin muovi. Rakensin puusta sokkelin ja sain kehikon ihan itse nostettua ja kiinnitettyä siihen… 😉

  Tiililattia on hieno! Kannattaa vaikka laittaa ilmoitus johonkin paikallislehteen, että haluaisi ostaa tiiliä. Aina joku purkaa jotain ja on vain onnellinen, jos joku haluaa päästä eroon hankalasta kasasta…

  Täällä Århusissa on tolkuttoman kova tuuli, meikäläisittäin jo myrsky. Kuljeskelin 3h kaupungilla, mutta oli jo pakko tulla sisään. Mukavaa iltaa!

  Sari

 29. Upeaa kun haaveita toteutuu! Ajan kanssa keksit vaikka mitä kasveja upeaan kasvariin..ja pientä somistusta myös. Ehdotan yhdeksiksi kasviksi Japaninvaahteraa ja tietty punaisena! Minulla lasipalatsissa kirjavalehtinen muoto, sekin kaunis..

 30. Onnittelut kasvihuonehankinnasta. Pääset kokeilemaan ja kasvattamaan kaikkea kivaa, joka ei avomaalla ole mahdollista.

 31. I'm happy for you.
  You will have a new greenhouse. That's great.
  It looks very beautiful.
  Regards:)
  LUCIA

 32. You will be very happy with your new greenhouse, it is so exciting to think about it and what to grow in it. Of course you also can grow Dahlias in it. I have just potted my Dahlias in my greenhouse.

 33. Ei oo todellista!! Nyt mä en kestä (tosin salaa olen tosi iloinen sun puolesta) Tuollaisen mä olen aina halunnut!!

 34. Voi ihanuus minkä tilasit. Se on just passelin kokoinen, sinne mahtuu kaikki niin ihanasti:)

 35. Great your dream did come trough. I hope you will have great pleasure with it.
  Have a wonderful weekend Sadu.

 36. Kasvihuone on haave, sitten joskus kun on taas oikeasti oma piha jne.

 37. Onnea uuteen tupaan. Siellä aika menee siivillä.

 38. Onneksi olkoon uudesta kasvihuoneesta! Ihanan tilava, sinne mahtuu vaikka leposohva :).

 39. Joo, mukavaa puuhaa tiedossa. Millaisen kasvarin te laitoitte?

 40. Kiitos, Sari. Mukavaa iltaa sinullekin, tosin nyt olet jo Suomessa. Aion laittaa jotkut verhot kasvariin…

 41. Kiitos. Odotan jännityksellä, mitä kaikkea voi kokeilla..

 42. I put my Dahlias into our little greenhouse today. They're waiting for the new one..

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: