Auringonpaistetta puutarhassa – Sunshine in the garden

Auringonpaistetta puutarhassa – Sunshine in the garden

Olemme jo pidemmän aikaa saaneet nauttia lämmöstä ja auringonpaisteesta täällä Kaakkois-Suomessa. Talvi oli niin pitkä, pimeä ja kylmä, että arvostan näitä kelejä todella paljon. Puutarhassa ilmestyy uusia kukkijoita lähes päivittäin. Puutarhaprojektimme jatkuvat ja etenevät, mutta aika hitaasti, sillä mieheni on viikot töissä Helsingissä ja puutarhamme on Kaakkois-Suomessa. Kasvihuoneen perusta on nyt tehty. Seuraavaksi ladotaan tiilet lattiaksi. English: We’ve enjoyed warm and sunny days here in Eastern Finland. I really love it. The winter was so long, dark and cold, so I appreciate warmth and sunshine. The garden has more bloomers every day. Our projects go on, but quite slowly, because my husband works five days a week in Helsinki and our garden is in Eastern Finland. Now, the basement of the greenhouse is done. Next we’ll put some tiles on the floor.

Kivipolku on nyt kutakuinkin valmis. Minun pitää vielä lopetella sen viereinen kukkapenkki. Polun alkupäästä kukkapenkkiä pitää vielä kaivaa muutama metri ja istuttaa jotain perennoja tai kesäkukkia. English: The stone path is done now. I still have to finish the flowerbed beside it. There’s still a few meter to dig and I’ll have to plant some perennials or annuals in the beginning of the path.

Viimeiset tulppaanit ovat aloittaneet kukintansa. The last tulips have begun to bloom and some other vernal bloomers as well.

Kasvimaa on melkein valmis. Vielä pitäisi kärrätä joitakin kuormallisia kiviä. Eilen siirsin perunat kasvihuoneesta ulos. Toivottavasti saadaan juhannuksena uusia perunoita. English: The vegetable plot is almost done. I should still carry some more stones there. Yesterday, I transferred potatoes out from the greenhouse. I hope to get some new potatoes in the Midsummer.

Vesimelonit pääsivät myös ulos. Watermelons got out as well.

Joitakin kukkijoita pihapiiristä: Some bloomers:

38 thoughts on “Auringonpaistetta puutarhassa – Sunshine in the garden

 1. Taas täytyy todeta, että teillä on siellä kesä paljon edellä tätä rannikkoa, meillä on selkeästi vielä loppukevät meneillään. Nuo ovat siis perunoita noissa mustissa isoissa ämpäreissä…koetin ensin tiirailla, että mikä ihmeen kasvi noin rehevästi kasvaa 😉
  Minulla ovat Lapin puikulat(kaikki 21 kappaletta, jotka istutin) juuri ja juuri maan pinnalla. Täytyy varmaan laittaa niille Souvarien levy soimaan, että luulevat olevansa Lapissa……
  Mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua sinne kaakon suunnalle 🙂

 2. Hello!
  I am very lucky that you're taking me into his garden.
  He is very beautiful. You give a lot of their work.
  You can be proud of what you are doing.
  Tulips bloom in you yet. It's very happy.
  I am glad that at you is warm and sunny.
  With me already three weeks it's cold and still raining.
  I wish you a nice day.
  Regards:)
  Lucia

 3. Tei kasvihuneesta tuleekin iso, meil on tänään harjakaiset, vissyä ja korvapuusteja:)
  Sireenitkin kukkii ja omenapuut, paitsi täällä, ei kukan kukkaa yhdessäkään puussa, no eipä tarvitse miettiä mihin sen omenasadon kanssa joutuu.
  Touhukasta päivää siulle:)

 4. Dear Satu – I am so impressed with you and your husband – it is wonderful to watch your garden developing so rapidly from all of your very, very hard work. You must also find much satisfaction by looking back at your old posts to see how much the garden has developed even during the first part of this year. Your husband is obviously very skilled and thorough as he is making an excellent job of the greenhouse – can hardly wait to see it up.

 5. Upeaa, ihan mahtava tulee hyötytarhastasi ja miten tilava kasvihuone! Voi vitsit 🙂

 6. Teillä on jo upea kesä! Syreeni ja alppiruusukin kukassa. Kasvihuoneesta tulee ihana, kuinkahan paljon taimia sinulla kasvaa ensi keväänä 🙂

 7. You are a lucky girl having so nice weather. Your garden looks so lovely Satu.
  Have a wonderful day.

 8. Sun vesimelonit ovat kasvaneet hyvin. Omani vielä kituuttavat ulosmuuton jäljiltä. Kasvihuoneen perustuksissa on kova homma, siinä se suurin aika meneekin. Alan itsekin pikkuhiljaa innostumaan lasihuoneesta. Sitten, kun muovit menevät rikki tai runko niin… Hienolta näyttää 🙂

 9. Täällä on niin ihana piipahtaa ihailemassa pihaasi! Kyllä on niin kaunista ja siistiä. kasvihuoneesta tulee mukavan kokoinen.
  oikein hyvää toukokuun loppua!

 10. You are such good workers, the greenhouse base looks perfect and ready to be built on. Beautiful, bright late tulips, mine have just finished blooming and I miss them already.

 11. voi miten kaunista, saatte olla todella ylpeitä kättennne töistä. mukavaa kun miehesikin on innostunut puutarhatöistä. minusta Mikillä on todella hyvä maku kukkien suhteen, lemmikit minunkin suosikkejani;) Helmille opetin pentuna kasvimaan rajat matalan pajuaidanteen avulla. Helmi istui kiltisti aidan takana, nykyisin riittää kun pyydän omalle paikalle, niin Helmi asettuu samoille sijoille, missä pentuna tapasi istuksia hoitaessani kasvimaat. toki joskus sattuu vahinkoja, kun Helmi innostuu esim hakemaan sille heitettyä palloa oikaisemalla kasvimaan poikki. kyl Mikikin viel tajuaa, mis on hänen rajansa, kun jaksaa vaan tarpeeksi kauan niitä hänelle opettaa.

 12. You and your husband have don an incredible amount of work and your projects are all looking great! Mickey looks pleased with the garden you've made just for him!

 13. Beautiful garden, such places always enrapture me:) Greetings

 14. Upean näköistä ja hyvin ovat projektinne edenneet. Onko nuo kasvarin jalat valettu maahan vai kiersittekö samalla tavalla kuin me kierrepaalut maahan ? Yritin kuvasta tiirailla 🙂 Kyllä se Mikki siitä rauhoittuu kun pääsee murrosikäiseksi 🙂

 15. You and your husband have done a great job, such a young garden and it looks already beautiful. I am especially fond of your vegetable plot, very nice lay out.

 16. Meilläkin on todella vähän kukkia hedelmäpuissa. Hyvä niin. Viime vuonna tuli niin paljon omppuja, että pakaste pursuaa vieläkin.

 17. Thank you, Rosemary, for your lovely words! I'm so glad that my husband is interested in building a greenhouse.

 18. Kasvariin tulee 16 neliötä. Vielä pitäisi kärrätä kiviä kasvimaalle, huoh..

 19. Luulen, että ensi kesänä ostan valmiit taimet. Helsingissä on vielä kamalasti taimia, mutten ole ehtinyt hakea niitä tänne. Ovat siellä mieheni ja lasten hoivissa.

 20. Nuo melonit totuttelivat jonkin aikaan ulkoiluun kasvihuoneessa. Siirsin ne ulos vasta nyt ja kun on ollut niin lämmin, eivät loukkaantuneet muutosta..

 21. Kiitos. Harmi vain, kun mies on viikot Helsingissä ja siksi kasvihuone valmistuu niin hitaasti. En enää jaksaisi odottaa.

 22. Yes, tulips are lovely flowers. Well, peonies will begin to bloom soon..

 23. Kasvimaalla Mikki ei onneksi viihdy, kun on kivinen. Ohjaan sitä kaiken aikaa pysymään polulla, mutta on sukkela käänteissään…

 24. Valettiin. Meillä niin kivinen maa, että noin oli varmaan helpompi.

 25. Olen melkeinpä mykistynyt puutarhasi kauneudesta ja siisteydestä. Kaikki on jotenkin niin loppuun asti hyvin tehtyä 🙂

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: