Rakas Mikki, puutarhurin painajainen! – My dearest Mickey, a gardener’s nightmare!

Rakas Mikki, puutarhurin painajainen! – My dearest Mickey, a gardener’s nightmare!

Mikin pitäisi astua Akun (edesmennyt rottweilerimme) suuriin saappaisiin täällä puutarharintamalla. Aku oli loistava puutarha-apulainen. Se hoiti kunniakkaasti seuralaisen ja vartijan työt. Aku ei tallonut perennoja ja osasi nauttia sadosta. Noh, Mikki ei vartioi pihaa lainkaan ja tuppaa seuraksi liiankin lähelle.  Jollen komenna Mikkiä, kun kaivan, osuu lapio siihen. Aku jätti vesialtaan rauhaan, Mikki kahlaa siinä mudaten veden. Mikki jahtaa oravia. Orava parka vietti tänään pitkän tovin puussa, kun Mikki vahtasi sitä alapuolella. Mikistä paras makuupaikka on kasteltu perenna. Se viilentää mukavasti. Ehkä Mikki tarvitsee vielä vähän aikaa, jotta se oppii puutarhan tavoille…Ehkä olen sille liian ankara ja epäreilu… English: Mickey is Aku’s ( our rottweiler, which passed away last autumn) follower as a gardening assistant. Aku was just great. He was a good company and guarded the whole yard. He didn’t go through perennial beds and he enjoyed good crop. Mickey doesn’t guard our yard and is always even too close to me. If I don’t tell him to move, my shovel hits him. Mickey goes happily through all the perennials. Aku didn’t. Aku didn’t even dream of sloshing in a water pool. Well, Mickey sloshes and all the water is muddy after him. Maybe Mickey still needs some time to learn, how to be a good apprentice in the garden.. Perhaps, I’m unfair…

Mikki, 8 kk – Mickey, eight months

Mikki testaa uuden kasvihuoneen perustaa – Mickey’s testing the new greenhouse’s basement
Orava – A squirrel
Mikki odottaa oravan laskeutumista – Mickey’s waiting for a squirrel

Mikki ei välitä esteistä, eikä polusta. On parempi oikaista kukkapenkin kautta.. – Mickey has routes of his own…
Perennapenkissä on mukava levähtää – It’s nice to have some rest in a perennial bed…

50 thoughts on “Rakas Mikki, puutarhurin painajainen! – My dearest Mickey, a gardener’s nightmare!

 1. I share your pain … my version of your Mickey is called 'Gus' and he lies on plants, digs them up and often eats them ! He is 8 years old now so I don't think he will settle down ! Good job we love them ! Mickey is a beautiful dog !

 2. Your post makes me smile and laugh. We had a new foundland dog many years ago. When I bought new plants he always was the first to dig these new plants out. I love your dog!!
  Have a wonderful evening

 3. Mikkillä taitaa olla vielä pennun elkeitä. Kunhan ikää hieman karttuu, niin varmaan oppii pikku hiljaa mitä on soveliasta tehdä puutarhassa, mitä ei. Hauskat kuvat puutarha-apulaisesta joka tapauksessa.

 4. Voi sun kakaraa, se on niin suloinen 😉 Ääneen kikatin kuvillesi (juu, ymmärrän että sulla ei ehkä aina nauru oo ekana mielessä).

 5. Mickey is a big boy for 8 months old, and he obviously knows what he likes and where he wants to go. He was amusing watching the squirrel, but how lucky are you to have red squirrels, we only have the grey ones in this area.

 6. Mikki taitaa olla tosiaan täystuho 🙂 Mutta … hänhän on vielä täysin kakara. Yritä vaan kestää …

 7. Voi kun hauskat kuvat Mikistä,kyllä se viellä oppii,se haluaa olla mukana hommissa. ♥♥

 8. Mikille maailma nyt täynnä suuria ihania ihmeitä..ehkä kun aikaa kuluu..

 9. Voi ei! 😀 Ei sais ehkä nauraa, mutta kuvasarja oli jokseenkin huvittava. Ikäväkseni voin kertoa, ettei tuo tilanne tuosta taida juurikaan muuttua. Meillä töissä 2-vuotias kultsiuros kaivaa takapihalle monttuja minkä kerkeää ja järsii kaikki kasvit. Toivottavasti Mikille tulee vähän enemmän järkeä päähän näiden puutarhahommien suhteen.

 10. Voi Mikkiä♥ Varmaan siitä vielä kehittyy hyvä puutarha-apulainen.

 11. Jos yhtään lohduttaa, niin minulla oli eilen oravankakkaa terassin pöydän päällä ja kukkaruukusta oli kaiveltu multaa terassin lattialle. Puutarha-apulaisten kanssa on taas oppierimielisyyksiä, D!

 12. Vallaton ihana ja onnellinen Mikki.. krapsutuksia hänelle:)

 13. Dogs are like that and still we love them so much! I can't be angry with Mickey, but if some human being would behave like that…

 14. New foundland dogs are so lovely! Well, Mickey is.. lovely as well ;O). Happy gardening, Marijke!

 15. Toivotaan, että oppisi väistelemään kukkapenkit. Talloo ihan surutta täysikasvuisiakin perennoja. Taas uusi eroavaisuus rottweileriin. Kaikki rotikkamme oppivat pian kiertämään penkit. Joskus Aku saattoi innostua kaivamaan kukkasipuleita pentuna tai tempaisi istuttamani taimen, kun haistoi sen pohjalta kanankakkaa. Ei kuitenkaan maannut kukkapenkissä!

 16. Mikki on niin itsepäinen. Kun löytää hyvän petipaikan kukkapenkistä, ei niin vain siitä siirry. Välillä pauhaan pää punaisena, mutta eihän se sitä tajua. Turha siis pauhata..

 17. Yes, you're right. Mickey knows exactly what he likes to do and he doesn't care whether I like it or not..

 18. Toiveena on, että järki kasvaisi koon myötä. Toivossa on hyvä elää!

 19. Todellakin. Joskus on huvittavan näköinen, kun tuijottaa ihmeissään vaikkapa muurahaista tai mehiläistä. Juoksee välillä kuin heikkopäinen variksen perässä. Huvinsa kullakin.

 20. Mikkikin rakastaa kaivamista. Monttuja ilmestyy aina silloin tällöin, vallankin jos on nähnyt minun kaivavan jotain.

 21. Joo, apulaiset ovat suloisia, mutta omapäisiä. Meilläkin multa roiskuu ja vesi ;O).

 22. Voi pikku huligaania 😀 Mä niin jaan sun tunteet.. "pois kukkapenkistä" "ei sinnie" "hus hus" Ja sitten se merkkaaminen… Mikillä ei taida vielä olla sitä touhua, mutta meillä on pissitty monen monta pallotuijaa ja muuta kasvia manan majoille.

 23. Mikki on vielä lapsi, kyllä se varmaan oppii vähitellen puutarhan tavoille. Vahtikoiraa siitä ei ehkä koskaan tule, mutta oiva puutarhurin seuralainen varmasti.

 24. Jopas on kiva puutarhariiviö teillä siellä! 🙂

  Kasvihuone alkaa sitten ilesti piakkoin nousta laatan päälle? Kivaa puutarhaviikon jatkoa!

  T. Sari

 25. Ai niin unohdin sanoa, että teidän pitäisi täyttää sellainen lasten puhallettava vesiallas, jossa Mikki voisi vapaasti maata itseään viilentäen ja luvan kanssa: meillä Viljo pulahti pienempänä sellaiseen mielellään.

  T. Sari

 26. Ihana kuvasarja, kyllä Mikki viellä oppii kun kasvaa viellä jonkin aikaa!

 27. Meillä pikkuiset koirat(bortsut) ovat penkoneet kukkapenkkini ja ensin en ymmärtänyt miksi, mutta kanankakkaa ne sieltä hakevat. Tyttären rotikka Olga oli muuten hyvä apu pihassa, mutta sillä oli tapana varastaa kaikki työkalut ja lähteä ne suussaan juoksemaan ympäri pihaa.Meillä ei ollut aitaa ja joskus harjaa tai kuokkaa sai etsiä pitkänkin matkan takaa.

 28. Jep, kuulostaapa tutulle!
  Meidän neiti ei tosin halua kastua, joten vesialtaat olisivatkin turvassa…ehkä sellainen pitäisi laittaa 😉

 29. Mikki will grow up and will know what he can and what he can't!
  Nice gardening!

 30. Mickey should be a very happy dog! And I see progress in the garden!
  Take care and good night !

 31. Mickey is still a puppy really. Some dogs grow out of this stage. I love all dogs but now have small ones so that I can play with them in the garden and the flower beds don't suffer.

 32. Onneksi Mikki lorottelee vielä turvallisesti neljällä jalalla ja ei osaa vielä merkkailla. Miten se muuten pysyy noin kauan vauvana tuossa asiassa? Meillä oli joskus Tuija, mutta Roope-rottis lorotteli sen keltaiseksi ja tuumasin, etteivät havukasvit taida olla meidän juttu… ;O)

 33. Joo, sanotaan, että kultsut näyttävät varkaille perheen hopeat ;O). Ei tule Mikistä siis vahtia. Hyvää seuraa se on jo nyt, kun ei makaisi kukkien päällä…

 34. Vai vielä Mikille allas..? Luulen, että kynsisi sen puhki. Seuraavaksi laitetaan kasvariin tiilet lattiaksi.

 35. Hih, semmoisia ne rotikat välillä on. Mieheni ja minun ollessa kotona rottis-Akumme oli kuin enkeli, mutta kun jäi mummon ja lasten kanssa, se varasti jopa pyykit narulta.

 36. Mikki rakastaa lunta ja vettä. Suihkussa tassupesullakin seisoisi vaikka kuinka kauan. Kun kastelen kukkia, yrittää päästä osalliseksi suihkusta.

 37. Siis voi hyvä tavaton,kuinka tuo Mikki onkaan taas kasvanut! Sehän on pian jo iso poika.
  Kyllä meilläkin on joitakin neuvotteluja Sennan kanssa jouduttu tekemään pihan kulkureittien valinnoissa,mutta pikkuhiljaa on oppi alkanut menemään perille 🙂

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: