Unikkojen aikaan – Poppies are blooming

Unikkojen aikaan – Poppies are blooming

Varoitus! Tämä on jättipostaus. Nykyisin on niin harvoin aikaa tulla tähän koneelle, joten kun tulen, kerron puutarhasta kaiken ajankohtaisen. Sää on ollut kerrassaan upea, joten vietän aikani aamusta iltaan puutarhassa. Kaikki paitsi puutarhanhoito on turhaa… Unikot kukkivat parhaillaan ja ovat yksiä suurimpia suosikkejani puutarhassa. English: Warning! This is an extra long posting. Nowadays, I have so little time to sit and write here, so when I do it, I tell you everything what’s up in the garden. It’s still been warm and sunny so I spend all my days in the garden and I just love it! Poppies are blooming and they’re one of my favorite bloomers.

Saksankurjenmiekkoja – Iris Barbata
Kukkia sisäänkäynnin luona – Some bloomers by the entrance
Siperiankurjenmiekka – Iris sibirica
Keltakurjenmiekka – Iris pseudacorus
Punapäivänkakkara ja alppiruusu – Chrysanthemum coccineum and Rhododendron 
Kuka tietää, mikä vuokko tämä on? – Who knows which anemon this is?
Kurjenpolvet – Geranium

Pikkusydän – Dicentra eximia
Akileijoja – Aquilegias
Rentoakankaali – Ajuga reptans
Kivipolku – Stone path

Kasvimaa – Vegetable plot
Härkäpavut – Broad beans
Maissi – Maize
Mansikkakoiso – ?
Chilipaprikat – Chillpeppers
Tomaatteja – Tomatoes
Retiisi – Radish
Mikki – Mickey
Ruukut odottavat edelleen kasvihuonetta – Pots are still wating for the new greenhouse
Kasvihuoneen lasienlaitto on alkanut – We’ve begun to lay glasses to the greenhouse

Hienoa, jos jaksoit tänne asti! Aurinkoista viikkoa! Great, if you managed to the end! Happy gardening!

87 thoughts on “Unikkojen aikaan – Poppies are blooming

 1. Voimitä ihanuuksia! Kivipolut sopivat niin mainiosti tuohon puutarhaanja kun kukat kasvavat ..huh. Olet kyllä onnistunut!
  Unikot ovat minun suosikkejani myös..melkein vierellä pitää päivystellä avautumisia!

 2. Your poppy's opened up at the same moment as it does overhere. Your garden looks so wonderful Satu.
  Have a wonderful day.

 3. IHANAA, pihasi on kyllä kaunis ei voi muuta sanoa :))))
  Noi suuri puutarha vaatiikin jo kokopäiväisen puutarhurin ;D

  Ihanaa , ihanaa viikkoa sinne

 4. Absolutely lovely Satu – how your garden grows and grows so quickly. I suspect some of it is as a result of your long light nights with the sun shinning until late which your flowers obviously enjoy. The poppies are just gorgeous.

 5. Your garde looks beautiful,so much lovely flowers!!
  Have a great week,Elisabeth

 6. Aivan mahtava puutarha! Tuo sinun sisääntulosikin on niin houkutteleva ja värikäs.Ja hyötykasvit komeassa kasvussa. Mulla eivät edes kuki tomaatit vielä ja härkäpavutkin vasta kurkkaavat maasta…

  Minä kasvattelin idänunikkoja tänä keväänä. Saas nähdä meneekö niiden kukinta kuitenkin vasta ensi vuoteen. Toivon mukaan ei 🙂

 7. Ihanasti huoliteltu sisäänmeno! Pyrin samaan;)

  Unikot ja iirikset ovat sydänsuven katseenvangitsijoita, jotka tosin tänä vuonna ovat tosi aikaisessa.

  Mikki niin suloinen♥

  Lumoavia puutarhapäiviä sinulle!

 8. Unikot ovat komeita, meillä ei ihan vielä kukita. Tosi kaunis sisääntulo ja tuo kaariportti potagerille on kyllä ihana, kuten kaikki kaikki muukin:)

 9. Ilokseni ja riemukseni tuolta Sirkalta tänne tieni löysin ! Kerrassaan hurmaava blogi sinulla täällä . Heti alankin lukijaksesi ja tuota blogilistaasikin taijan tutkia , näyttää niin herkulliselta. Parhain terveisin kammarin Lovviisa 🙂

 10. Ihanat unikot! Eihän tuosta sisäänkäynnistä malta sisälle mennäkään, niin on kaunista!

  Mukavaa tätä viikoa.

 11. Ihastuksesta huolkaillen taas kerran sivujasi katselen.
  Oikein hyviä puuhapäiviä!

 12. Sublime! This is incredibly beautiful Satu! How vast and wide is your space!Green, lush garden with such blooms! This is a piece of paradise!And your entrance, so delightful! Congratulations and enjoy!!!
  Love, Olympia

 13. En oikeastaan tiedä mistä sain päähäni Arovuokon ja googletin sen, niin samannäköiseltä näyttää. Olen varmaan taimimyymälässä nähnyt sellaisen hiljattain ja se tupsahti alitajunnan syövereistä 😀 Koitappa googlettaa säkin.

  Onko laseja vaikea laittaa kasvihuoneeseen ? Nyt ei ole ruukuissa odottelevilla kasveilla hädänpäivää, kun ulkonakin on niin lämmin.

 14. Ihan mielettömän rehevää ja jo nyt vaikka mitä satoa tulollaan. Kyllä kannatti kuskata taimia, nyt vaivasi palkitaan ! Ihailen aina rikkaruohottomuuttasi, meikäläisellä kurkkaa kuvista nokkosta ja muuta asiaan kuulumatonta, voisin lainata sinua pihaani viikoksi, mutta epäilen ettet ehdi 🙂 Terkkuja superihkulle Mikille.

 15. Kyllä on ihanaa siellä. Ei voi kuin huokailla. Valkoisia akileijoja??
  Meillä ei kuki unikot, ei punapäivänkakkarat, ei siperiankurjenmiekat. Toiveissa on kyllä että kohta kukkisi, kun satoi lopultakin.

 16. Loppuun asti luettiin ihan ilman vaikeuksia 🙂 Ekan kuvan pionin väri on suorastaan herkullinen!

 17. Ihana piha! Kyllä näyttää oma sisäänkäynti ankealta sinun kukkaloistoosi verrattuna…

 18. Mahtavaa ja palkitsevaa super onnittelut upeasta puutarhasta! Kaikkialla niin rehevää ja hyvinvoivan näköisiä kasveja kukkia, oikea paratiisi! Mikkikin siellä aivan selvästi myhäilee tyytyväisyyttään!
  Itselläni on arovuokkoja ja en näyttävät samanlaisilta… Mahtavan kaunis on tuo vaaleanpunainen unikko. Kasvimaa on hyvällä alullaan maukkaita ja hyvältä tuoksuvia maistuvaisia:) Kaunis portti!
  Hieno postaus! Onnellisia puutarhapäiviä!

 19. Everything is established so well already, even tomatoes? You will have them to eat soon enough. Your Iris and other flowers are so pretty, blooms in every corner 🙂

 20. You have so big tomatoes! Mine are still in bloom…:((
  Perhaps Miki helps you to grow them!
  Can't wait to see your new greenhouse all together.
  have a nice week!

 21. Upea puutarha! Maissisi on jo suuri ja entäpä tomaatit!!! Mukavaa viikonjatkoa!

 22. Mä kylvin valtavan määrän unikoita keväällä, eikä yhtään ole noussut pintaan :/ Pitää varmaan esikasvattaa jatkossa.. Ihan mielettömän upea tuo ensimmäinen unikko!!!

 23. Thank you for the lovely tour around your garden and my favourite is Mikki!
  Have a very nice gardening week!
  Janneke

 24. Kaunista on, huikeaa miten jaksat pitää puutarhasi kauniina. Minusta se eräs valkoinen kukka oli valkovuokko, lehdet olivat ainakin samanlaiset, tosin aika pitkäksi oli kasvanut. Terveisiä ihanalle Mikille:)

 25. Mahtavaa kukintaa ja mitkä sadot sinulla jo on, maissikin tekee jo tähkää! Upea tuo vaalea jättiunikko, minulla on hehkuvan punainen nyt kukassa. Mikki on jo iso poika.

 26. ihana kesäinen postaus, voi miten pitkällä jo kaikki hyötykasvisikin ovat, tehän saatte omat potut, pavut, tomaatit, maisit ja kaikki jo Juhannuksenä pöytään:)
  mul on tuota samaa vuokkoa, kyseessä kanadanvuokko. arovuokkoakin löytyy omenapuiden lata, on paljon matalampaa ja kukatkin erilaiset. onko jättiluu salainen aseesi rauhoittaa Miki, rapsutukset Mikille:)

 27. Hurja kukinta siellä on menossa! Jotenkin itseäni pelottaa se, ettei heinäkuulle jää mitään kukkivaa, kun kaikki tuntuvat kukkivan vähän etuajassa… Joko ensi viikolla saat kukkaruukut kasvihuoneeseen? Sitten sinulla taitavatkin tämän kesän projektit olla aika hyvin hallinnassa… 😉

  T. Sari

 28. Unikot ovat ihania! Toivottavasti eivät kärsi tämän päivän sateista.

 29. Arovuokkona se ostin, mutta ei sitten ilmeisesti olekaan, kun aiemmassa postauksessa ollut balkaninvuokkona saamani vuokko onkin kuulemma arovuokko ja on erinäköinen kuin tuo. Ehkäpä on kanadanvuokko!

 30. Thank you, Marijke. Poppies are lovely! Happy gardening!

 31. Kiitos, Maarit! Kiitos myös ihanasta kortista. Olipa mukava yllätys!

 32. Thank you, Rosemary. Maybe it's those long nights which make everything to grow so fast. Happy Week!

 33. Idänunikot ovat upeita. Mulla niistä kukkii ensin oranssi, sitten vaaleanpunainen ja lopuksi punainen.

 34. Kiitos, Leena. Ovenpielet on vielä maalaamatta sinisiksi ja portaitten irronneet laatat pitää kiinnittää ja kukkapenkkien tiilireunukset ovat myös tämän kesän projekti.

  Jep, Mikki on lutunen kaveri. Mukavaa viikkoa!

 35. Kiitos, Lovviisa ja tervetuloa lukijaksi! Kiva, että löysit tänne.

 36. Thank you, Olympia, for your lovely words! I do enjoy, because it's summer and I dislike winter…

 37. Arovuokkona sen ostin. Muttei voi olla arovuokko, jos aiemmassa postauksessa ollut vuokko onkin arovuokko eikä balkaninvuokko. Sain ko. vuokon balkaninvuokkona ja täällä kerrottiin, että se on arovuokko ja googlen perusteella siltä näyttikin. Nuo vuokot ovat erinäköisiä ja se toinen on jo kukkinut. Olen nyt ihan pihalla näitten vuokkojen kanssa!

  Ne lasit, vallankin kattoon, on ihan pirullisen vaikeita laittaa. Sunnuntaina saatiin peräti kolme paikoilleen ja yksi on ilmeisesti irti.. Kiva! Voi olla, että käännymme vielä katon suhteen jonkin lasiliikkeen puoleen.

 38. On kaksi asiaa, joita inhoan.. rikkaruohot ja pöly. Olen jonkin sortin neurootikko niin sisällä kuin ulkonakin tuon puunaamisen suhteen ja se on suoraan sanottuna aika rankkaa. Ottaisin ilomielin vastaan rennomman mielenlaadun ainaisen nipotuksen sijaan! Mutta minkäs teet?

 39. Pihassa on valkoisia, vaaleanpunaisia ja sinisiä akileijo ja lisäksi niitä japanin. Sulla on vielä noitten em. mainitsemiesi ihanuuksien kukinta edessäpäin. Sade piiskaa tänään armotta noita ihania unikoita :O(.

 40. Se on idänunikko. Minustakin se on ihan taivaallisen näköinen, muttei ole enää. Yöllä satoi kaatamalla. Oikeasti se kukka oli soppalautasen kokoinen, aivan upea!

 41. Tweety Blue: Äkkiähän sinä siihen kukkaset loihdit. Kaupat ovat ihania kesäkukkia tulvillaan ja jos istutat perennoja, niistä on iloa tulevina kesinä. Alunperin entisen talon omistajan jäljiltä tuossa oli jotain vuorimäntyjä ja angervoja sekä kvitteneitä. Kärsivät talven lumista, joten laitoin perennat tilalle.

 42. I love flowers and beauty around me. I grow something to eat for my husband's pleasure.. Happy gardening, Rosemary!

 43. It's really hard to lay those glasses to the greenhouse. It goes so slowly that it may take some time to get it done..Happy gardening, Nadezda!

 44. Kiitos, Maarit. Tuo yksi maissi on tuollainen jättiläinen. Se on ainoa itänyt maissinsiemeneni! Äitini kasvatti minulle useamman taimen, jotka ovat pienempiä ja kasvilavassa. Tosin, nyt nekin alkoivat tehdä tähkiä.

 45. Tuo eka on minunkin suosikkini. Siinä on niin ihana väri. Minä kylvin aikoinaan unikot alkukesästä suoraan maahan. Vielähän sinäkin ehdit laittaa uuden satsin tulemaan. Kukkivat sitten ensi kesänä.

 46. Valkovuokolta se näyttää, mutta ne ovat jo kukkineet täällä jo aikaa sitten. Tuo on aika korkea, lähes puolimetrinen ja kova leviämään, yleensä karkaa pois penkistä. Mikki kiittää terkuista!

 47. Mikki kasvaa kohisten. Punaiset unikot kukkivat minulla viimeisinä. Ensin oranssit, sitten vaaleanpunaiset ja lopuksi punaiset.

 48. Useimmat tomaatit kukkivat vielä, mutta joukossa on noita varhaisherännäisiä..

 49. On varmaan se kanadanvuokko. Kiitos tiedosta! Mikki rauhoittaa itse itsensä. Järsii kuvassa keppiä. Mulla on niitä iso pino grillipöydän alla ja hakee koko ajan uuden sotkien muruja ympäriinsä…

 50. Tuskin pääsevät ruukut ensi viikollakaan kasvariin. Lasien laitto on ihan älyttömän vaikeaa ja hidasta. Ei lopu projektit vieläkään. Niitä on koko kesäksi!

 51. Kyllä nämä päivät kuluvat aika tiiviisti pihalla.
  Tänään mittari näyttää tosin +10, ehkä nyt ois hyvä siivouspäivä;)

 52. Pihasi on upea ja sisääntulo ja uusitut alueet ovat todella kaunista katseltavaa.

 53. Stunningly beautiful Satu! How exciting to see your greenhouse almost ready for use and so many gorgeous bloomers in your garden! Your vegetables are far ahead of most gardens here. Looks like you'll have maize and corn to eat soon! How special to have watched these grow from seeds in your Helsinki apartment into these large plants in Eastern Finland!

 54. Your garden looks so very pretty Satu and so full of growth and bloom. You're so lucky to have such gorgeous weather. You're so right to spend time outdoors then. We had three sunny though, due to too much wind, still not so warm days last week but the last four days have been grey and gloomy again. Think I'll pack my things and move to Finland 😉
  Marian

 55. Jättipostaukset ovat ihania, jos etenkin on näin ihastuttava puutarha kuin sinulla. Aivan mielettömän upeita kasveja ja tuo kasvimaa – vauh

 56. Your garden looks lovely – as does Mickey ! Love the planting around the entrance to your house.

 57. On sulla ihan mieletön kukkaloisto siellä ja niin on siistiä ja kaunista puutarhassa, onko etanaongelma yhtään pienentynyt?
  Aivan ihanan värinen tuo eka unikko, saiskohan siitä siemeniä myöhemmin?
  Ihana on myös kasvimaasi, minä laitoin ainoastaan mökille kaksi kasvilavaa, toiseen tulee salaattia ja toiseen yrttejä. Olisin halunnut laittaa tomaattia, mutta kun ne tarvitsee niin paljon vettä, niin kun sukkuloi mökin ja kodin väliä, niin ei tiedä mihin niitä laittaisi, kun aina on väärässä paikassa. Noh..ehkä kuitenkin yhden tai pari tainta laitan mökille.
  Väinöllä on hotspotti kaulassa tai poskipäissä, on aika kauheen näköinen, karvat on poissa ja iho on ihan punainen kun se on raapinut niin. Perjantaina menennää lääkäriin, jos vaikka antibiootteja saisi, ja mietin tässä että miten pidän sen viikonloppuna pois järvestä?
  Olisi kiva päästä käymään sun puutarhassa, liekkö mahdollista?
  Eiks sulla ole ne avoimet "ovet" jossain vaiheessa, muistuttaisitko minua niistä?
  Ihanaa viikon jatkoa sinulle ja Mikille rapsutukset minulta ja Väinö lähettää myös terkkuja.

 58. Kyllä näin upeaa kukkaloistoa kelpaa ihastella vaikka kuinka pitkänä postauksena, ja täällä lukijat varmasti ymmärtävät, mistä syystä koneelle ei oikein kerkeä… Itsekin karkaan puutarhaan heti lasten iltatoimien jälkeen ja kykin siellä innoissani niin kauan kuin valoa riittää. Mielettömän ihania lajikkeita sinulla, samoin kasvihuone ja potager. Luultavasti tuon ensimmäisen unikon siemeniä minäkin laitoin pari vikkoa sitten maahan, olikohan sen nimi Coral beauty tai jotain sinne päin… Nyt toivottelen hyvää yötä;)

 59. I like the view of the entrance, decorated with bloomers. The salmon-coloured poppy is exquisite. I wonder how you manage to keep your garden so neat and lush. Have a good weekend.

 60. Hui, miten vähän asteita. No, täällä oli kyllä eilen illalla ihan saman verran. Ilmankos piti takkia hakea päälle.

 61. It's quite new for me to have something that I've grown from seeds by myself. It's really rewarding!

 62. Welcome here to Finland, Marian! Well, it's been promised to have some rain tomorrow. We had a few rainy days as well and not as warm as it has been so far. Let's hope we both will have sunny and warm days to enjoy!

 63. Tervetuloa, Tuija! Voit toki käydä muulloinkin, kun sovitaan etukäteen, että olen kotosalla. Tietysti voit saada noita pinkin unikon siemeniä. Siinä on vain se ongelma, että mulla kukkivat oranssit, pinkit ja punaiset unikot samoissa penkeissä ja siinä vaiheessa, kun on siemenkodat valmiita poimittaviksi, en kuollaksenikaan muista, mikä oli minkäkin värinen!

  Joo tarkoituksena on osallistua 4.8. avoimiin puutarhoihin. Kiirettä pukkaa, että kaikki projektit ehtivät valmiiksi, mutta eiköhän!

  Voi Väinöä! On tyypillinen kultsu. Mikkikin rakastaa vettä. Makaa vaikka pihan ainoassa lätäkössä, jos se on mahdollista. Rapsutuksia Väinölle!

  Kotilot alkavat masentua mun käsittelyssä! En ihmettele. On mennyt satasia Ferramoliin, mutta jos niin saan kotilot pois nurkista, on se kannattanut. Tosin niitä yrittää tulla takapihan takaisesta metsiköstä ja naapurien puolelta. No, Ferramol-muuri on rajoilla vastassa, samoin tuhkaa ja kahvinporoja. Viime viikolla, kun kitkin läpi kaikki penkit, en löytänyt yhtään elävää enkä kuollutta kotiloa. Nyt yhtenä päivänä sateen jälkeen, löysin sireenien juurilta rajalta neljä elävää. Heittelin taas kaikki rajat Ferramolia täyteen. Eivätköhän vähitellen ala kotilot tajuta, että tälle tontille ei ole asiaa!

 64. Olen tosi huono muistamaan noita nimiä… Idänunikkoa se on. Ostin aikoinaan pussillisen siemeniä, joista tuli oransseja ja punaisia unikoita. Erikseen ostin pussin myöhemmin ja siitä tuli noita pinkkejä. Minusta juuri nuo vaaleanpunaiset ovat aivan ihania unikoita. Ovat valtavan kokoisia.

 65. Thank you, Stiletto. I spend hours, many hours a day in the garden. I weed, trim, water almost every day.. Happy gardening!

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: