Avoimet puutarhat 2013 – Open gardens 2013

Avoimet puutarhat 2013 – Open gardens 2013

Eilen, kun olin leikkaamassa nurmikkoa, sain puhelun. Toimittaja paikallisesta lehdestä soitti ja pyysi saada tehdä jutun koskien puutarhaamme ja Avoimia puutarhoja 4.8.2013. No, sehän sopi mainiosti. Tänään kahvittelimme puutarhassa, kiertelimme ja juttelimme puutarhanhoidosta. Mikäs sen mukavampaa! Jos jollain on intoa, tervetuloa vierailulle 4.8.2013 klo 12 – 18. Puutarha löytyy Avoimien puutarhojen sivuilta nimelläSadun kukkaiselämää. Yesterday, I was cutting the lawn, when I got a phone call. A journalist from a local news paper called and asked if she could come and interview me concerning Open gardens on the 4th of August. That was fine with me and she visited me today. We had a nice cup of coffee, talked and walked around in the garden. If someone of you is interested to visit our garden, so welcome on the fourth of August between 12 and 18 o’clock. We’ll have a little flea market in the front yard as well.

Munakoiso – Aubergine
Tähän maissiin on tulossa neljä tähkää – Maize with four corns

76 thoughts on “Avoimet puutarhat 2013 – Open gardens 2013

 1. What a lovely idea!Wish I could!!!I will be looking forward to see some pictures…
  Have a nice day!
  Oly

 2. Puutarhasi on niin komea, että varaudu vain ihmisryntäykseen:)

 3. Hienoa! kohde tuohon juuri sopiva, Onnea sinulle kun tekivät hyvän valinnan!

 4. Kelpaahan tuollaista paratiisia esitellä, olet tehnyt valtavasti töitä. Jos sattuisin olemaan kulmilla tulisin ilman muuta käymään.

 5. Olisi mukava tulla, mutta liikaa matkaa on sinnekin. Niin kaunis on pihasi. Onneksi on nyt täällä meilläpäinkin edes muutama käyntikohde tässä lähistöllä 🙂

 6. Toivotaan että saat paljon vierailijoita kauniiseen puutarhaasi.

 7. Tulisin varmasti, jos ei olisi välimatka niin piiiitkä 🙂 Samaa ajattelin, kuin Maarit, että vipinää riittää puutarhassanne taatusti. On se niin viimeisen päälle laitettu ja hieno.
  Onnistuit munakoison kasvattamisessa heti ensi yrittämisellä, vähän olen vihreä (kateudesta. Taitaa olla jo harvinaisuus maissikin, jos kasvaa 4 tähkää. Mitä olet sille syöttänyt ? Mukavaa keskiviikkoiltaa !

 8. What a great complement for you and your garden 🙂 It's nice to see our garden through other people's eyes.

 9. Congratulations! I hope you have a great open garden day! I wish I could be there and will be interested in hearing about your experience hosting garden visitors. This will be a nice way to celebrate summer before you return to work!

 10. kerrassaan hieno homma, piti heti käydä kurkkaamassa sivustoilla. upealta näyttää kaikki parhaillaan:))

 11. Beautiful photographs, beautiful place, I like gardens:) Greetings

 12. Precioso jardín!!Hermoso tu blog!
  Abrazos desde Argentina.

 13. Hello!
  I have to tell you this: I love your beautiful garden.
  Your eggplants made ​​a big impression on me.
  Several times I tried to raise them. Unfortunately, I could not.
  I send warm greetings and thank you very much for your visit.
  Greetings.

 14. Jotenkin en jaksa uskoa, että tulee ryntäystä. Jos paistaa aurinko, ihmiset menevät mökeilleen. Jos sataa, pysyvät sisätiloissa. No, tosipuutarhafanit saattavat pistäytyä.

 15. Aivan mahtavassa kunnossa on sinun puutarhasi. Minä olen vain vähentänyt paljon kun kävi niin työlääksi. Hyvää keskiviikko iltaa.

 16. Kiitos kauniista sanoistasi! Mukavaa keskiviikkoiltaa.

 17. Kiitos, Cheri. No, mulla on fyysisenä urakoitsijana aina mieheni ja muuna apuna äitini. Välillä lapset auttavat myös. Nyt lomalla, lähes päivittäin.

 18. Se vähän harmittaa, että kun itse osallistuu, ei pääse vierailemaan missään. Viime vuosikin jäi väliin, kun olimme juuri silloin matkoilla.

 19. Kiitos. Osallistutko sinä? Muistelen, että olit aikeissa.

 20. Eiköhän tuo munakoiso ole moukan tuuria! Jos ensi vuonna yritän, en varmasti onnistu.. Syötän sekä munakoisolle että maissille kanankakkaa ja aika runsaasti vettä. Nämä superyksilöt ovat olleet koko ajan kasvihuoneessa. Tosin kuistillakin näyttää tulevan munakoisoa ja kasvilavalla maissia. Mukavaa keskiviikkoiltaa sinullekin!

  Osallistutko Avoimiin? Kävikö sun luona toimittaja tekemässä jutun? Muistelen, että mainitsit. Kerran näin yhden jutun, ja ajattelin, että voisi olla sinusta.

 21. Yes, it is. It was the first interview in my life. The next one will be on Tuesday…

 22. Please, don't remind me on that this summer will soon be over. I can't stand it.. I should live somewhere, where it's warm and sunny and I could garden through the whole year.. Once again, you're so lucky, Peter!

 23. Oli kiva päivä. Vaihtelua. Avoimet on vaihtelua myös! Osallistutko?

 24. Kiitos. Suurin osa kuvista on otettu ihan äsken. Pari on vanhempaa.

 25. Thank you, Lucia. This is the first time I raise aubergines. I think I'm just lucky..

 26. Hieno yllätys ! Voi kun olisit lähempänä, niin tulisin mielelläni käymään. Mutta onneksi jaat nämä kuvat, niin näen vähäsen.

 27. Sinun puutarhasi on kyllä näkemisen arvoinen. Ihan mahtavan kaunis.
  Tulisin kyllä jos asuisin lähempänä.
  kiitos kun saan näin katsella puutarhaasi.

 28. Onneksi tämän blogin kautta on jatkuvasti "avoimet ovet" puutarhaasi eli pääsee tätä kautta ihastelemaan aikaansaannoksiasi, kun matka on muuten liian pitkä tulla paikan päälle ihan livenä kaikkea komeutta tarkastelemaan. Toivottavasti moni löytää puutarhaanne ko. päivänä, mukavaa puutarhailun jatkoa!

 29. Wish I was living near enough to stop by and enjoy your beautiful garden for real. Hope you'll have a great day. You must be so proud and excited.
  Marian

 30. Kiitos! Jännä nähdä, millainen kokemus päivästä tulee.

 31. I thought you were moving to Finland! We have sunshine, even right now! Honestly, it would have been fun to meet you, Marian!

 32. Satu, it's a big honor! Congratulations! I am sure guests will love your lovely garden! Good luck! (By the way, I lost more than 3 kg while preparing my garden for the tour).

 33. Kyllä niitä kävijöitä varmasti piisaa säästä huolimatta, odotapa vaan! En taida olla niillä kulmilla enää tänä kesänä käymässä, mutta piipahdan sitten jossain vaiheessa aivan varmasti. 😉

  Kivaa vaihtelua päivä tuo varmasti ja uusia tuttavuuksia. Mukavaa torstaita sinne pihamaalle!

  T. Sari

 34. Luulenpa, että teille tulee paljon kiinnostuneita vieraita. Puutarha on tosi upea

 35. Aivan upealta näyttää! Ja kova homma tuossa on tosiaan ollut – ilman koneita 😉 Toivottavasti joskus vuosien päästä minunkin puutarhassani näyttäisi edes puoliksi tuolta… 🙂

 36. Sait mieleisen puhelun ja hyvä kun avaat puutarhasi kävijöille. Saavat siitä paljon mielihyvää ja nautinnon iloa! Kävijämäärä tulee olemaan valtaisa, sen saat nähdä! Itsekkin sain tämän kyselyn, olisivat haluneet mielellään näyttää myös" pieniä" pihoja, on kuulemma kyselty. Mutta kieltäydyin kuitenkin, koska tämä on ollut aikaisemmin Koti ja puutarhalehedessä.
  Moikkelista Onnea ja Iloa jo nyt etukäteen ja terkkuaj Mikille<3

 37. Mahtavaa: Puutarhasi on upea kohde! Ja Mikki saakoon olla mukana Puutarhan Valtiattarena. Näin kutsuin meidän noutajaamme, joka seurasi päivät pitkät vuosia puutarhailuani.

  Sinulla on kivasti puiden suomaa varjoa ja siimeksiä, jollaista olen itsekin jo vuosia suosinut. Ihanaa avoimien ovien päivää!

 38. Mukavaa että osallistut Avoimiin puutarhoihin. Olen miettinyt minkä vuoksi ne ovat avoimina vasta elokuussa.
  Minusta pihat on kauneimmillaan aikaisemmin. Tai sitten oma pihani vain ei pysy hallinnassa sinne asti 😉 Osallistuin viime vuonna kurkistelemiseen tamperelaisella siirtolapuutah-alueella. Se on ihana tapahtuma.
  Sinulla on valtavasti kasveja ja kiva kun olet blogissasi niitä nimennyt kuvateksteihin. Kysyisin onko pääsisäänkäyntisi edustalla myös kultahelokkia? Se on niin sulokkaan loistokkaan värinen. Vai onko keltainen kasvi etualalla jokin muu? Minulla ei ole lainkaan kultahelokkia, mutta ehkä sitä siirtyy äidin pihasta tänne jonakin päivänä. Ja tietenkin, minua miellyttää kaikenkirjava kukkaloisto, mitä sinullakin siellä on. Selkeää kuitenkin kaikki.

 39. I LOVE blogging! Thank you for your comment so I could see your blog and find you! The beauty of blogging for me is to meet new people, and know more about the whole world. So now I know something more about this country, like you can have beautiful gardens like your, even if you live in the North.
  Have a nice day!
  Silvia

 40. It would be great to lose some weigh! I think I won't. The more I work, the more I eat!

 41. Kyllähän sitä joskus väsyy. Olen meinannut joskus vetää nurmikolle koko piha, mutta maltoin sitten mieleni.

 42. No, ensi kesänä sitten! Mukavaa torstaita sinnekin.

 43. Ihan varmasti näyttää. Tietty vie aikansa, että kasvit juurtuvat ja pörhistyvät.

 44. Milloin puutarhastasi oli juttu ko. lehdessä? Luen sitä kohtuullisen säännöllisesti.

 45. Kiitos, Leena. Joo, Mikki toimii pomona. Välillä toki osallistuu hommiin vähän liikaakin.

 46. Ihan samaa mieltä kanssasi! Luulen, että avoimet ovet on enemmän ajateltu hyöpuutarhureiden ehdoilla. Näin kukkien ystävänä harmittaa, että suurin loisto on jo elokuussa ohi.

  Etualalla on kultahelokkia. Tykkään siitä kovasti. On näyttävä ja kukkii pitkään. Minäkin pidän värikkäistä istutuksista. En voisi kuvitella yksi- tai kaksiväristä puutarhaa itselleni.

 47. Thank you, Silvia. Nice that you stopped by. Happy Thursday!

 48. Kiitos kysymästä, mutta onhan siitä jo aikaa, huhtikuu 2009:)

 49. Onneksi pääsen edes virtuaalikierrokselle pihassasi,kun muutoin on tuota välimatkaa aikalailla.

 50. Onneksi olkoon! Sinulla on niin kaunis puutarha, että sitä kelpaa kyllä esitellä.

 51. Pitääkin tässä kysellä, että missä tämä ihana puutarha sijaitseekaan? Olen varmasti jostain tiedon bongannut, mutta en nyt tietenkään muista. Tänä vuonna kun on pakko ottaa vierailijana osaa avoimiin puutarhoihin, viime vuonna jäi jostain syystä välistä.

  ~ Piia Anneli / annelivia

 52. Niin ja piti sitäkin sanomani, että ilmeisesti Facebook-sivusi ei ole blogille luotu sivu, koska minä en ainakaan löydä sieltä tykkää-painiketta ollenkaan? Blogin sivu toimii samalla tavalla kuin henkilönkin sivu, mutta se on interaktiivisempi näin ulospäin. Sen saa hyvin yksinkertaisesti luotua oman profiilin kautta.

  ~ Piia Anneli / annelivia

 53. Niinhän sitä on. Kiva, kun käyt virtuaalivierailuilla.

 54. Ok. Kiitos vinkistä. Tuo face ei oikein ole mun juttu. Olen sillä puolella niin vähän, että toiminnot ovat outoja. Yritän fixailla.

Ilahdun kommenteista. Kiitos, kun kommentoit!

Back to top
%d bloggaajaa tykkää tästä: